Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Windows XP
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Windows XP

No dobra, zainstalowalem to badziewie, bom musial. Wpakowalem toto na druga partycje... I jestem w szoku. Na Thin Ice mialem zwykle 25 fps, teraz mam 35 fps. Grafa chodzi znacznie, znacznie plynniej. Nie mowiac juz o tym, ze w ogole nie musialem instalowac T2 pod XP, po prostu odpalam go z katalogu, gdzie dzialal pod W98...

Poezja, krotko mowiac, mam wrazenie, jakby komp P 800 MHz zamienil sie w 1.3 GHz co najmniej...

Polecam (i nie sluchac ludzi twierdzacych, ze pod XP T2 nie dziala ).

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 13-12-2002 13:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

:o home czy professional? Sam uzywam 2k, moze sie przezuce...

Old Post 13-12-2002 16:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

professional

Old Post 13-12-2002 18:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PoL| Icea_PL
Guest

eeeeeeeee tam mi nie dziala i tyle, i nie tylko mi

Old Post 13-12-2002 19:02
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Widocznie pod tym wzgledem jestem sszczesciarzem...

BTW Icea, odezwij sie do mnie na GG, jakos nigdy nie moge Cie "zlapac", a mam pare spraw do obgadania...

Old Post 13-12-2002 20:58
Rzbik
Skilled (Knight)

ja posiadam xp prof od dawna i nigdy problemów z trybami nie uświadczyłem, nawet unhandled exception nie widziałem od miliona lat, natomiast pod win me to była norma.. u mnie i tak jest tragicznie mało fps.. moim zdaniem win xp jest najbardziej udanym dzieckiem micro$oftu i większość negatywnych opinii na temat tego systemu to wroga propaganda poza tym kiedyś widziałem porównanie wydajności xp'ka z me oraz 98se.. wszystkie testowane aplikacje oraz gry szybciej nie tylko się ładowały ale wykazywały skłonność do szybszego działania.. ja osobiście również polecam win xp, aczkolwiek wiadomo jak to z windami bywa.. u jednych działają u innych nie. trzeba sprawdzic na własnym kompie, bo te nasze składaki (hehe przypomina mi sie wigry3) to nigdy nie wiadomo z czym będą chciały współpracować...
powiedziałem.

Old Post 14-12-2002 01:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rzbik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rzbik Znajdź więcej post'ów przez  Rzbik Dodaj Rzbik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rzbik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

XP jest w pełni 32bitowy ;-]
a 98/98se/me sa w 16 i 32 bitowe ;D

Old Post 14-12-2002 21:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
remiq
Farmer

Mam XP Profesional i T2 chodzi normalnie.... tylko te Unhandeled Exerption

UPDATE
Dysk mi padł, zainstalowałem windęXP jeszcze raz i... Unhandeled Exerption przy KAZDYM włączeniu ;( grrr...

UPDATE 2
Po zainstalowaniu Detonatorów, T2 już chodzi.

Edytowane przez remiq dnia 20-12-2002 o godz. 08:58

Old Post 18-12-2002 18:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil remiq Znajdź więcej post'ów przez  remiq Dodaj remiq do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać remiq prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Late
Aww, that's too late!

Mam od niedawna XP Home Edition i jest nieźle... lepiej niż było pod 98. Lagi jakby mniejsze (wprawdzie nie bardzo rozumiem dlaczego, ale i grafa chodzi płynniej). Tyle że z instalacją mojego Gainwarda GF4Ti miałem problemy i musiałem trochę kompa pooszukiwać, co się zresztą udało. Nie wrócę już do Win98!

Powyższe dotyczy wersji legalnej. Przedtem przez chwilę miałem skrakowane XP ProffEdit i wszystko było do dupy: unhandled exception co 3 minuty, niekontrolowane restarty, zawisy itp. Może to tłumaczy takie duże różnice w indywidualnych ocenach WinXP?

GL

Old Post 21-12-2002 17:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Late Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Late Znajdź więcej post'ów przez  Late Dodaj Late do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Late prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Qter Horda
Skilled (Knight)

Mam craka XP Prof. wczesniej łąziłem na 2K i nie miałem nigdy problemów z t2. czasami sie bład pojawi ale z rzadka.
Tez polecam

Old Post 30-12-2002 04:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Qter Horda Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Qter Horda Znajdź więcej post'ów przez  Qter Horda Dodaj Qter Horda do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Qter Horda prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PoL| Icea_PL
Guest

Tribes zbeszczeszczone ?!

Propo carcków i cheatow:

Wiecie ze teraz mozna w T2 na piracie normalnie pogrywac, ale tylko grac, communa wtedy niedziala - ale poco komu ona (tmail tylko sie przydaje).

Dogrywa sie maly pliczek, wlacza solo'n lan i tam mozna juz sie doczepic do kazdego serwa... damn.

Old Post 30-12-2002 18:26
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
savko
Spinfuzer

Lepiej nie pisz tego glosno
Tak serio: podeslij pliczka z odpowiednim komentarzem do Sierry, zalataja przy nastepnym patch'u servera (hope ze sie da)

Old Post 30-12-2002 20:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil savko Kliknij tutaj by wysłać e-maila do savko Znajdź więcej post'ów przez  savko Dodaj savko do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać savko prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

E, to zdaje sie nie tak :-P Serwer trzeba miec odpowiednio skonfigurowany... Idea jest taka, aby oglupic serwer lanowy za pomoca proxy tak, aby myslal, ze gra po lanie, a w rzeczywistosci obslugiwal adresy podlaczone do proxy.

Tyle, ze bez odpowiednio skonfigurowanych serwow caly trick o kant mozna... Wiec swoboda obyczajow rodem z UT nam nie grozi :-P

Old Post 30-12-2002 20:46
Edzio
Skilled (Knight)

Nie chcac zakladac nowego tematu odswieze stary
Co zrobic zebym mogl w koncu zagrac w T2 na winXP, bo caly czas wyskakuje mi przy wlaczeniu "unhandled exeption"
Czy cos jeszcze procz zainstalowania nowych detonatorow mozna dla tej sprawy zrobic?
Z gory dzieki
pozdro

Old Post 14-03-2003 15:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Edzio Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Edzio Znajdź więcej post'ów przez  Edzio Dodaj Edzio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Edzio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PoL| Icea_PL
Guest

sciagnac najnowsze T2 i modlic sie aby zadzialalo. Jak nie - to dac sobie spokoj...m Piracki czy nie z doswiadczenia wiem ze sie gryzie z niektorymi konfiguracjami sprzetow.

...

Old Post 14-03-2003 17:11
sYs|yavor
Elite (Fiend)

T2 pod XP chodzi perfekcyjnie.

Czysta instalacja systemu, nowe sterowniki, odrobina dbalosci o system i smiga ile wlezie.

Old Post 14-03-2003 17:26
Edzio
Skilled (Knight)

Jednak zmiana detkow rozwiazala problem, sorry za klopot
/btw. T2 mam orginalne prosto z timsoftu

Old Post 14-03-2003 18:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Edzio Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Edzio Znajdź więcej post'ów przez  Edzio Dodaj Edzio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Edzio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:33.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions