Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake > Program do map
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Thunderbolt
Guest

Program do map

poszukuje program do robienia map w pelnej wersji z gory dziekuje

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-02-2003 17:04
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Sahasrara
Training (Enforcer)

www.quark.ac.pl

Old Post 08-02-2003 10:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sahasrara Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Sahasrara Znajdź więcej post'ów przez  Sahasrara Dodaj Sahasrara do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sahasrara prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Thunderbolt
Guest

a istnial kiedys taki edytor jak "dethmatch maker" ktory byl ponoc oficjalnym edytorem. gdzie takim moge znalesc

Old Post 08-02-2003 14:26
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Sahasrara
Training (Enforcer)

Wypluj te słowa! DM Maker to SYFFFF. Quark jest od niego 1000 razy lepszy, a przy tym dośc prosty, pewnie o to ci chodzi.

Old Post 08-02-2003 15:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sahasrara Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Sahasrara Znajdź więcej post'ów przez  Sahasrara Dodaj Sahasrara do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sahasrara prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Klarkash-ton
Guest

imo quark smierdzi, poszukaj sobie worldcrafta. Najlepiej zagadaj do misia to Ci moze podesle albo gdzies upchnie...

Old Post 08-02-2003 23:20
misyu
Combat (Death Knight)

Jestem slawny

Old Post 23-02-2003 11:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misyu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misyu Znajdź więcej post'ów przez  misyu Dodaj misyu do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SzakaL
www.q3arena.gry.wp.pl

Lepiej ściągnij sobie GTK radianta 1.2.11 (+update do 1.2.12), kompilatory i definicjons do Q1.
Ściągnąć wszystko można z
ORG'a .
Jest dużo łatwiejszy w obsłudze od Quark'a, Worldcraft'a itd.

Old Post 02-03-2003 20:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SzakaL Znajdź więcej post'ów przez  SzakaL Dodaj SzakaL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SzakaL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misyu
Combat (Death Knight)

Speak for yourself.

Pracowalem duzo w Radiancie i w Worldcrafcie (wlasciwie: Hammerze).

I nie potrafie uzyskac takiego speeda w QR, jakiego mam w Ham.

Old Post 20-03-2003 21:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misyu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misyu Znajdź więcej post'ów przez  misyu Dodaj misyu do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MaTi
qw.fpp.pl
qw.fpp.pl

Talking

Right! Hammer r0X! Hammer 1s D4 beST! Robilem mapke w Radiancie i kapa wychodzila. Jedyna fajna opcja to te curves Z Hammer'em do grobu

Old Post 27-03-2003 11:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]MaTi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]MaTi Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]MaTi Dodaj [FPP]MaTi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]MaTi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MaTi
qw.fpp.pl
qw.fpp.pl

A co z Qoole? QuArK'iem? WorldCraft'em z bugami itp. To sa dobe edytory ale i tak Hammer r0X!

Old Post 27-03-2003 11:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]MaTi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]MaTi Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]MaTi Dodaj [FPP]MaTi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]MaTi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misyu
Combat (Death Knight)

Wszystkie edytory maja bugi, a najwiecej Quark.

Hammer zbyt wielu upierdliwych bugow nie ma, poza camerabug, miazdzace jest za to zabugowanie najbardziej z******go kompilatora bsp, czyli, tfu, tfu, dubsp.

Wlasciwie to Worldcraft > Hammer, bo mozna na tym pierwszym uzywac wszystkich kompilatorow, ktore dadza rade kazdej mapie (bsp havoca, bengta jardrupa itd.). Niestety, w WC nie ma texture lock przy obracaniu bryl :E
A w starym WC nie dziala zaznaczanie w 3dview na starych sterownikach do sil G.

Old Post 27-03-2003 17:50
fajnygosc
Warrior (Scrag)

Jak kiedys zrobilem mape to jestem fajny?
Aha misiu czemu po skompilowaniu, podczas gry przedmioty znikaja z daleka ??

Old Post 27-03-2003 18:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil fajnygosc Znajdź więcej post'ów przez  fajnygosc Dodaj fajnygosc do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać fajnygosc prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misyu
Combat (Death Knight)

Bonus item fell?
Za blisko przy scianie, lub w scianie.

A jak wszystkie sa, ale znikaja, jak sie odpowiednio obrocisz- nie masz visa, lub mapa jest zbyt visozerna (vide: Xmastree)

Old Post 27-03-2003 22:36
[FPP]MaTi
qw.fpp.pl
qw.fpp.pl

Czasami tez WC przesuwa przedmioty w dol i w lewo o chyba 16, czy 32. Nie wiem czego to jest wina ale chyba .fgd! Aha! MisYu - co to za bledy w dubsp? I wiesh ze czsami onelite robi taki bug ze mapa sie nie uruchamia - pisze ze jest "sm" a mialo byc "}". Dziwne...

Old Post 28-03-2003 10:42
SzakaL
www.q3arena.gry.wp.pl

To przesuwanie to nie przez programy ani przez q.
Zmieńcie kompiltatory (szkoda że nie ma q3map2 dla innych quakoe'ow). Czasami przez kompilatory znikają ściany, przesuwają się przedmioty, itd. Spróbójcie zrobić na -full vis, czy będzie to samo?
Co do programów i tak gtkR rulez, choć i tak każdy ma inne przyzwyczajenia, mi się z gtk pracuje najlepiej (powinni zrobić w gtk wbudowany edytor do innych quakow, nie tylko do rtcw, sof, jk, itd. razem z kompilatorami, entitiesami). Choć i tak robię mapki do q3.

Old Post 31-03-2003 09:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SzakaL Znajdź więcej post'ów przez  SzakaL Dodaj SzakaL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SzakaL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misyu
Combat (Death Knight)

Szakal, nie znasz sie.
Chocbys nie wiem przez jakiego visa/bsp przepuscil Xmastree, itemy zawsze beda znikac, bo to jest specyfika engine Q1, ktore wymieka na otwartych przestrzeniach.

A przesuwanie itemow (o 32) to wina WC/Hammera, jak mniemam. W sumie niegrozny blad.

Nie wiem o bledach onelite, nie bawilem sie w custom stuff od roku.
Co do bledow dubsp to nie chce mi sie ich wymieniac, prawdopodobnie wkrotce sam sobie zrobie misbsp (flaki treebsp + converge) :E

Old Post 03-04-2003 08:35
[FPP]MaTi
qw.fpp.pl
qw.fpp.pl

Mmmm... MisBSP? Ustaw "tjunc" na "1" bo ostra afera byla z MatSP1 czy MatDM4 - nie pamietam MisYu nie przejmuj sie - to tylko mapper q3

Old Post 03-04-2003 12:26
[FPP]MaTi
qw.fpp.pl
qw.fpp.pl

First Person Perspective

Aaaa. ALe mam chamskie bugi na matsp2 :/ Dzisiaj jeszcze beda screeny ze skyboxem i nowe "komnaty"

Old Post 03-04-2003 12:29
SzakaL
www.q3arena.gry.wp.pl

ano, do q3

Old Post 04-04-2003 17:33
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:10.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions