quote: Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Istnieje mozliwosc zalozenia serwera na laczu 100 lub 600 mbitow (nie pamietam, czy to istotne?), klopot w tym, ze trzeba byloby co miesiac placic te 20 zl przynajmniej w 20 osob. I co? I nico, jak to u nas. To juz moje kolejne podejscie do tematu, kolejne, w ktorym jest odzew zaledwie od garstki 5, moze 10 osob. Sadze wiec, ze skoro 20 zl za miesiac to za duzo, z tymi funtami za godzine Twoja propozycja nie ma zadnych szans.
nie do konca ...
14 godzin pracy serwera (nie grania, gracze nie placa nic) kosztuje 3 funty
2 godziny grania dziennie przez miesiac (o takim pakiecie mysle) daje 60 godzin czyli 12 funtow .. czyli ok 70-80 zl
dla mnie, jesli serwer jest dobry (a z tego co wiem kilka klanow ma tam swoje serwery) przy min 3 dodatkowych platnikach ma to sens .. nie jest to duzy wydatek. Z miesiaca na miesiac mozna rezygnowac. Lub na ich stronach "on-line" dokupic sobie kilka dodatkowych godzin.
Co to Twojej propozycji .. zadeklarowalem sie, ze bede placil (przez homica chyba jeszcze) ... jednak z doswiadczenia wiem, ze zbieranie pieniedzy od duzej ilosci osob jest klopotliwe i konczy sie wykladaniem z wlasnej kieszeni. Tutaj i pieniadze sa troche mniejsze i .. mozna nie wlaczyc serwera a godzinki zostaja.
Maja wygodny system bilingu.
Jezeli sprawa tego serwera o ktorym piszesz jest aktualna, to ja sie wciaz pisze .. wiadomo lepiej miec swoj niz wynajety.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|