Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Serwery "blueyonder games"
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
wayha
Combat (Death Knight)

Serwery "blueyonder games"

Blueyonder games

Z tego co zdazylem wyczytac mozna wynajac u nich serwer T2.
14 godzin gry kosztuje 3 funty. Pewnie przy wiekszej ilosci mozna dostac jakis rabat. Pelny admin (chyba przez www)

1. Czy ktos juz probowal , wie cos o jakosci gry tam ?
2. Czy sa chetni do wynajecia takiego serwerka do treningow
Tower, sYs, PL .. czy co tam jeszcze powstanie

http://www.bygames.com/index.jsp

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 16-07-2003 13:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil wayha Kliknij tutaj by wysłać e-maila do wayha Znajdź więcej post'ów przez  wayha Dodaj wayha do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać wayha prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Istnieje mozliwosc zalozenia serwera na laczu 100 lub 600 mbitow (nie pamietam, czy to istotne?), klopot w tym, ze trzeba byloby co miesiac placic te 20 zl przynajmniej w 20 osob. I co? I nico, jak to u nas. To juz moje kolejne podejscie do tematu, kolejne, w ktorym jest odzew zaledwie od garstki 5, moze 10 osob. Sadze wiec, ze skoro 20 zl za miesiac to za duzo, z tymi funtami za godzine Twoja propozycja nie ma zadnych szans.

Old Post 16-07-2003 15:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
wayha
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Istnieje mozliwosc zalozenia serwera na laczu 100 lub 600 mbitow (nie pamietam, czy to istotne?), klopot w tym, ze trzeba byloby co miesiac placic te 20 zl przynajmniej w 20 osob. I co? I nico, jak to u nas. To juz moje kolejne podejscie do tematu, kolejne, w ktorym jest odzew zaledwie od garstki 5, moze 10 osob. Sadze wiec, ze skoro 20 zl za miesiac to za duzo, z tymi funtami za godzine Twoja propozycja nie ma zadnych szans.

nie do konca ...
14 godzin pracy serwera (nie grania, gracze nie placa nic) kosztuje 3 funty
2 godziny grania dziennie przez miesiac (o takim pakiecie mysle) daje 60 godzin czyli 12 funtow .. czyli ok 70-80 zl

dla mnie, jesli serwer jest dobry (a z tego co wiem kilka klanow ma tam swoje serwery) przy min 3 dodatkowych platnikach ma to sens .. nie jest to duzy wydatek. Z miesiaca na miesiac mozna rezygnowac. Lub na ich stronach "on-line" dokupic sobie kilka dodatkowych godzin.

Co to Twojej propozycji .. zadeklarowalem sie, ze bede placil (przez homica chyba jeszcze) ... jednak z doswiadczenia wiem, ze zbieranie pieniedzy od duzej ilosci osob jest klopotliwe i konczy sie wykladaniem z wlasnej kieszeni. Tutaj i pieniadze sa troche mniejsze i .. mozna nie wlaczyc serwera a godzinki zostaja.
Maja wygodny system bilingu.

Jezeli sprawa tego serwera o ktorym piszesz jest aktualna, to ja sie wciaz pisze .. wiadomo lepiej miec swoj niz wynajety.

Old Post 16-07-2003 15:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil wayha Kliknij tutaj by wysłać e-maila do wayha Znajdź więcej post'ów przez  wayha Dodaj wayha do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać wayha prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Mowisz o serwerze, na ktorym ledwie paru polskich graczy mialoby pingi ponizej 100. Ja mowie o serwerze, na ktorym ledwie paru polskich graczy mialoby pingi powyzej 100.

Moim zdaniem nie ma zadnego sensu wynajmowanie serwera zachodniech. Pustych serwerow sa setki, opcje glosowania sa na kazdym, na klanowki mozna sie rezerwowac serwery ladderowe, wiec... ?

Old Post 16-07-2003 15:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
wayha
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Mowisz o serwerze, na ktorym ledwie paru polskich graczy mialoby pingi ponizej 100. Ja mowie o serwerze, na ktorym ledwie paru polskich graczy mialoby pingi powyzej 100.

Moim zdaniem nie ma zadnego sensu wynajmowanie serwera zachodniech. Pustych serwerow sa setki, opcje glosowania sa na kazdym, na klanowki mozna sie rezerwowac serwery ladderowe, wiec... ?

Mowie o serwerze ktory moze byc zalatwiony nawet dzis
Jego zalatwienie nie stanowi problemu (jedynie platnosc karta byla by dla mnie klopotem - ale do rozwiazania).

Co to pingow? Nie wiem .. nie znam lacz wszystkiech polskich graczy T2. Ale znam pingi kilku osob do innych serwerow BG.

Mowie o serwerze, gdzie przez kilka godzin dziennnie moglibysmy sie spotkac i pocwiczyc a nie szukac pustych serwerow - skoro znasz ich setki bede sie do Ciebie zglaszal jak bede potrzebowal .

Mowie o serwerze na ktory bedzie mozna zaprosic graczy z innych klanow na trening czy scrimm a nie wstydzic sie za brak wlasnego serwera.

Mowie o serwerze z ktorego mozna zrezygnowac z dnia na dzien bez zadnych kwasow.

Biore pod uwage realna ilosc graczy .. nie ma ich 20 a juz na pewno nie znajdziesz 20 ktorzy beda Ci sumiennie placic. Tutaj nie ma tego problemu.

Old Post 16-07-2003 16:02
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Moja opinie znasz. Mogle placic za serwer, ale gdy mam mozliwosc administrowania nim i wykorzystania do klanowek oraz - co bardzo istotne, gdyz pierwszy warunek spelniaja serwery ladderowe - moge wreszcie zaczac stosowac MA jako srodek walki, a nie akt desperacji. Serwery BY tego drugiego warunku nie spelniaja, stad ja sie na uiszczanie za nie oplat nie pisze.

Old Post 16-07-2003 16:17
borowies
uber 1337zor

Nieeeee wynajmowanie blueyondera jest malo sensowne. Osobiscie wolalbym placic 20zl miesiecznie za polskie serwer (pingi w granicach 60) niz za blueyondera (w granicach 100-120). Mam gdzie grac na zagranicznych serwerach, zreszta jak chcecie robic treningi na zachodnich to rownie dobrzez mozecie z latwoscia wynajac za friko jakis serwer (od skene po pactomat). I tyle.

Old Post 17-07-2003 09:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|pio
Warrior (Scrag)

No coz racja serwerow wolnych, cieplutkich i wolajacych o to by je zabookowac na trening czy scrim jest duzo (tez duzo lepszych od BY).

Old Post 17-07-2003 11:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|pio Znajdź więcej post'ów przez  sYs|pio Dodaj sYs|pio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|pio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Lightbulb

A ja mam pytanie z troche innej beczki...

Kiedyś było organizowane chyba raz w tygodniu takie coś że można sobie było pograć z polakami.
Aktualnie mimo że często dużo osób gra ale rozrzucone po róznych pubsach...

Czy nie ma ktos z polskich graczy na tyle dobrego łacza by np. raz w tygodniu założyć na około 3 godziny serwer na którym można by było sobie pograć z ludzmi z Polski (ew. mówiącymi po polsku)?

Old Post 17-07-2003 14:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|pio
Warrior (Scrag)

Nie.

Old Post 17-07-2003 16:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|pio Znajdź więcej post'ów przez  sYs|pio Dodaj sYs|pio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|pio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
wayha
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|pio
Nie.

po co nam, przeciez sa setki pustych serwerow

Old Post 17-07-2003 16:19
sYs|pio
Warrior (Scrag)

Odpowiedzialem na pytanie Hamila... nie nikt z grajacych obecnie graczy nie ma takiego lacza, zeby mogl postawic serwer i zeby polacy mieli dobry ping. Poza tym wayha ja naprawde nie jestem ograniczony... jak chce serwer do treningu/scrimu to wchodze na mirca/stronke i bookuje serwa.
Chodzi o to zeby KAZDY polak mial dobre warunki na serwerze a nie 1/4 skladu. Poza tym masz racje jest pelno pustych serwerow z opcja "vote to admin". Ach, no i naprawde lepiej bawic sie w wysylanie kasy za granice i miec kiepski serwer niz wysylanie kasy do polaka i miec serwer na wyrabistym laczu?

Old Post 17-07-2003 16:27
Bromba
Skilled (Knight)

Niema szans na to. Więcej nie pisze bo znowu yavor zamknie temat

Old Post 17-07-2003 17:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Bromba Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Bromba Znajdź więcej post'ów przez  Bromba Dodaj Bromba do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Bromba prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
borowies
uber 1337zor

Po co ta ironia...

Old Post 18-07-2003 09:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:54.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions