Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > SCRIMM - SCRIMM tylko o scrimach.!!!
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
GORA
Combat (Death Knight)

SCRIMM - SCRIMM tylko o scrimach.!!!

Sobota 21.30 CET scrimm 77 vs _]|[_
Server "Pactomat" w 99% albo inny, dam znac jeszcze.
77 mapka Damntaion (Inferno).
_]|[_ mapka Minotaur side .....
10vs10

Co do 3-iej mapy to wybierzemy ja na ircu.

PO MECZU:
77 win.

Edytowane przez GORA dnia 19-07-2003 o godz. 15:16

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 11-07-2003 13:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GORA Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GORA Znajdź więcej post'ów przez  GORA Dodaj GORA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GORA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
wayha
Combat (Death Knight)

_]|[_ vs 77

wtorek 22.07
godz: 20:00 CET
Scrimm 77 vs _]|[_

Mapy:

DBS (Storm)
Mino (Storm)
Fegin (Storm)

Serwer - Pactomat (inny, jesli cos znajdziemy)

Old Post 16-07-2003 21:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil wayha Kliknij tutaj by wysłać e-maila do wayha Znajdź więcej post'ów przez  wayha Dodaj wayha do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać wayha prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Skontaktujcie sie z TheWax w sprawie zmiany mapy w tym wtorkowym scrimie, chlopaki prosza o zmiane mapy z DBS na Damnation.

Old Post 21-07-2003 22:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GORA
Combat (Death Knight)

2nd scrimm

SCRIMM 77 vs Tower . Niedziela 27.07

_]|[_ mino:storm, bluemoon:storm, drifts:inferno
77-! mino:inf, bluemoon:inf, drifts:storm

77-! mapa : Mino
_]|[_ mapa : BlueMoon
3 mapa : Drift_SE

godzina do ustalenia ale raczej okoo 20.00 21.00.

Postarajcie sie przyjsc. Musicie dobrze grac, bo ciezko bylo 3 scrimma umowic bo chlopaki placza ze jestescie slabi i szkoda czasu na gre z Wami. GL,HF.
Mysle ze to ostatni scrimm 77-! vs _]|[_.

Edytowane przez GORA dnia 24-07-2003 o godz. 12:01

Old Post 23-07-2003 13:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GORA Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GORA Znajdź więcej post'ów przez  GORA Dodaj GORA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GORA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

Sierpien:

niedziela 10: tower vs [m] (odbyty na mino rzadzimy )
sroda 13: tower vs [IEDS]
niedziela 17: tower vs Forcefields
sroda 20 : tower vs -U-
sroda 27: tower vs IQ (jeszcze nic pewnego na 100%)

szczegoly: http://www.tower-clan.tk

/edit: w kazdy piatek o 20:00 trening

moze nas jeszcze umowie na 24 i 31 :>
nikt sie nie bedzie nudzic

Old Post 10-08-2003 23:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Czy ten temat moge juz odkleic czy jeszcze sie przyda?

Old Post 23-08-2003 12:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

mamy swoje forum
i kalendarz

tutaj:
http://eq.gcode.pl/tower/index.php?act=calendar

Old Post 25-08-2003 00:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Tia. Czuje sie doprawdy zaszczycony tym, ze gdy sie zapytalem, okazalo sie, ze temat jest podpiety niepotrzebnie.

Bowiem, jak doswiadczenie uczy, samemu zadbac o porzadek na forum jest najtrudniej, co, koledzy z Tower?

Old Post 25-08-2003 08:42
sys|ke3per
Skilled (Knight)

To zmoderuj

Usun,zamknij, wywal --- to twoje forum co nie?
irytuje mnie to juz

Old Post 25-08-2003 16:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sys|ke3per Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sys|ke3per Znajdź więcej post'ów przez  sys|ke3per Dodaj sys|ke3per do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sys|ke3per prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

to ten topic wisial tu specjalnie dla nas ??
dla Tower ??

afair zostal stworzony dla POLAND i mialy w nim byc informacje o scrimmach tegoz tworu.

ja od ponad 2 tygodni trabie na ircu i na liscie mailingowej ze Tower ma swoje forum ze swoim kalendarzem a wkrotce odpalamy strone.

niewiem dlaczego odnosze wrazenie ze ignorujesz fakt ze Tower istnieje i co gorsza niezle sobie poczyna...

Old Post 25-08-2003 16:52
wayha
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|StEELhEArT
niewiem dlaczego odnosze wrazenie ze ignorujesz fakt ze Tower istnieje i co gorsza niezle sobie poczyna...

Powstalo z popiolow dawnego sYs ..

Old Post 25-08-2003 21:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil wayha Kliknij tutaj by wysłać e-maila do wayha Znajdź więcej post'ów przez  wayha Dodaj wayha do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać wayha prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

ke3per, wydawalo mi sie, ze to NASZE forum. Na NASZYM forum wszyscy dbamy o to, co na nim jest.

Wy zas zakladacie sobie forum klanowe i nawet nie pofatygujecie sie powiedziec, ze temat jest niepotrzebny. To ja mam wlezc na forum Tower, to ja mam tam wyszukac, ze sa informacje o spotkaniach, i to ja mam sie laskawie zapytac, czy temat wiszacy DLA WAS jest jeszcze potrzebny.

Fakt. To irytujace.

Steeleheart, cos Ci sie nie pomylilo? Zobacz, informacje o scrimach ktorego klanu sa w tym topiku zamieszczane. Tak, byl on DLA WAS. Nie dla POLAND. Z taka mysla zakladal go Gora.

Tower nie ignoruje. Nie podoba mi sie jednak pare rzeczy. Na przyklad to, ze tworzac forum klanowe olaliscie to forum, mimo ze razem wlozylismy sporo pracy, aby skupic wokol niego paru graczy. Nie podoba mi sie, ze probujecie przeniesc glowne forum na forum klanowe, choc na to znacznie szybciej moga dotrzec inni, poczatkujacy gracze. Nie podoba mi sie takze to, ze np. informacja o zlocie graczy T2 trafila na forum Tower, a na to nie.

Ale ja w ogole jestem dziwny. I szczerze mowiac odechciewa mi sie z tej dziwnosci leczyc, bo mam wrazenie, ze jest bardziej koherentna i fundamentalna.

Wayha, Twojej radosci nie rozumiem. Sadze rowniez, ze ta radosc jest przedwczesna, gdyz sYs istnieje i istniec bedzie chocby tak dlugo, jak dlugo istnieje ja, gdyz ja nie skacze z kwiatka na kwiatek jak wiaterek powieje. sYs dojrzalo do powaznego remanentu, ktory najprawdopodobniej skonczy sie tym, ze zostana w tym klanie tylko ci, dla ktorych on naprawde cos znaczy. W praktyce i przy tak dynamicznym naplywie nowych graczy do T2 mozna przyjac, ze sYs w T2 nie bedzie juz dzialalo. Aczkolwiek sekcja T2 w sYs pozostanie.

W najgorszym przypadku jednoosobowa.

Old Post 26-08-2003 01:38
sys|ke3per
Skilled (Knight)

btw....skoro to NASZE forum to w czym ten topic przeszkadzal?

topic byl stworzony przez GORE ....chcial zeby Polacy zagrali z 77 (The Pact) , a ze Poland juz nie bylo ...coz

http://board.fpp.pl/showthread.php?threadid=10881

sYs jak i Tower istnieje i gra scrimmy (niektore nawet wygrywa, z 1/2 skaldu newbies) .... co do kwatkow Ty jestes w BDX ...

/mala errata/ nie chce juz wydluzac tego topica - mam prosbe Yavor wejdz do outlooka i podlicz ile dostales maili z "tak" odejmij od ilosci graczy sYs w tym okresie ktorzy nie odpisali nic, i zobacz ile wyjdzie ...zrobiles co chciales

pozdrawiam

Edytowane przez sys|ke3per dnia 26-08-2003 o godz. 03:01

Old Post 26-08-2003 02:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sys|ke3per Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sys|ke3per Znajdź więcej post'ów przez  sys|ke3per Dodaj sys|ke3per do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sys|ke3per prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Futerkowiec
Training (Enforcer)

noooooooooooooooooo , juz. porabane to forum. Juz 3 nick. Jesli kazdy ma taki problem to nie dziwie sie ze nikt tu prawie nic nie pisze.
o forum mogles poczytach chocby w topicu na kanale sYs, nie zauwazyles tego czy nie chciales? o spotkaniu informowalismy cie bezposrednio, bo jakos nie zarejestrowales sie. spotkanie tylko t2 - rodzinne. mialo byc, nie bedzie. takie zycie -- sam wybrales jakies tam ..... kielbaski (pamietasz?).
ehh czuje ze masz zal, ze tobie sie nie udalo a ze jakos nam sie wiedzie, i to coraz lepiej. stajemy sie (tak sadze) druzyna (bez dyktatora), popelniamy bledy ale szybko sie uczymy. widac checi ludzi do grania, frekfencja ? nie narzekamy, wrecz odwrotnie - trzeba komus z bolem powiedziec stary oposc serwer - to przykre.
a co do sYs? chcialbym i czekam, ale zaczynam powatpiewac ze cos sie zmieni, sam juz raczej nie chcesz grac z nami.
co do kwiatkowania czytaj skakania, bo to pewnie do mnie, gram i nie narzekam, czekam na wejscie TOWER do laddera by grac w NIM, to polski klan. (jak dolaczylem do [m] nie bylo takowego w laderze). rzuce wszystko inne by tam grac, chodzby przegrac, dostac w dupe od lamerskiej druzyny, ale to wybiore .... a ty?

Edytowane przez Futerkowiec dnia 26-08-2003 o godz. 02:44

Old Post 26-08-2003 02:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Futerkowiec Znajdź więcej post'ów przez  Futerkowiec Dodaj Futerkowiec do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Futerkowiec prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Futerkowiec
Training (Enforcer)

made by qter

"Wydaje mi się, że ktoś (nie będę pokazywał palcem) się strasznie łudzi
Rozłam sYs zaczął się wtedy, kiedy nasz papa Yavor wziął p......... drzwiami i poszedł ( Nawiasem mówiąc nigdy mu tego nie zapomnę ). W Tower przynajmniej nie mam stresów, że jak mnie zabraknie na meczu bo mi cos wypadło siła wyższa to inni nie będą święcić oczami, bo są braki kadrowe Spoko!!!!! Są ludzie chcą grać. ( Homic zostań akwizytorem ) I chyba nawet statystyki Tower w kontekście występów sYs są może nie leprze, ale na pewno nie gorsze. Po za tym jakoś atmosfera po przegranej nie gęstnieje aż do takiego stopnia i nikt nie mówi ze gra z "baranami" Patrząc jeszcze od strony organizacyjnej, dzięki Steelowi i Kaczemu jest profesjonalne forum a będzie i strona!!!!. ( Chwała wam CHWAŁA !!!!), Jeżeli teraz miał bym wybierać gdzie grac w ladderze dylematu raczej bym nie miał.” Koszula bliższa ciału niż li płaszcz” Patrząc realnie. W sYs zostało 6,7 ludzi. Czyli sYs nie zagra w ladderze nie ma, co się oszukiwać. Tower zaś może zagrać spokojnie a jego przyszłość rysuje sie w jasnych barwach.

Nalegam jednak zanim przystapimy do LADDERA rozegrajmy jescze 10 Scrimmów

A takrze Prawem człowieka co zalozyl tą "Hybrydę" popieram Kaczego i wręcz żądam Zakładnia TAGów Tower na czas scrimów.

Howg."

----- cytat

sorrki qti ale chce by nasz papa przeczytal, moze nie trafic na forum towera

Old Post 26-08-2003 02:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Futerkowiec Znajdź więcej post'ów przez  Futerkowiec Dodaj Futerkowiec do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Futerkowiec prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

keeper:

>sYs jak i Tower istnieje i gra scrimmy
>(niektore nawet wygrywa, z 1/2 skaldu
>newbies) .... Ty jestes w BDX

Coraz ciekawszych rzeczy sie dowiaduje. Primo, nie rezygnowalem z sYs. Poprosilem Was o zgode na gre w innym klanie, gdyz sYs nie bylo w stanie wystawiac druzyny do meczy ladderowych. Wyraziliscie ja. Badz wiec laskawy teksty w stylu "ty jestes w BDX" zostawic dla kogos innego. Zwlaszcza, ze do BDX trafilem nie dlatego, ze nawalalem ja, tylko ze nawalalo sporo innych graczy sYs.

Co do scrimow sYs - fascynujace, ze bedac w tym klanie nic na ten temat nie wiem. Opracowano nowe metody porozumiewania sie w tym klanie? A moze sYs dorobil sie wlasnego forum? Jakos nie zauwazylem, wrecz przeciwnie - zniknelo to ktore bylo. Informacja, ze sYs gra jakies mecze, naprawde mnie zadziwia. Jakie to fascynujace, ze gdy ktos powie po 2 latach, ze ma dosc, to wszyscy maja go juz gleboko w d*.

Mile.

Homic:

>Jesli kazdy ma taki problem to nie
>dziwie sie ze nikt tu prawie nic nie
>pisze.

1. Klopoty z logowaniem masz Ty.
2. Jestem pod glebokim wrazeniem wylewnosci polskiej sceny T2. Bylbys uprzejmy podac mi linka na forum, na ktorym jest wylewniej niz tu? Albo na takie, na ktorym gracze znajda wiecej informacji o grze niz tu? Przy okazji - to forum, na ktore "nikt nie pisze", jest bodaj piatym co do rozmiarow forum na board.fpp.pl. Ja rozumiem, ze przez czas, kiedy grasz w T2, napisales tu mniej niz kot naplakal, ale moze tak laskawie nieco wiecej szacunku dla pracy wlozonej w to forum przez innych, co?

>o forum mogles poczytach chocby w
>topicu na kanale sYs, nie zauwazyles
>tego czy nie chciales?

To aluzja do czego? I ta insynuacja - na pewno byla potrzebna?

>o spotkaniu informowalismy cie
>bezposrednio, bo jakos nie
>zarejestrowales sie.

1. Malo mnie rusza, czy ktos mnie informuje o spotkaniu czy nie. Rusza mnie natomiast fakt, ze tworzac nowe forum kompletnie olaliscie to, a fakt, ze temat dotyczacy organizacji zlotu graczy T2 (a nie graczy KLANU TOWER) trafil wylacznie na forum Tower jest dla mnie wiecej niz wymowny. I przykry.

Co do rejestrowania - nie widze powodow, aby rejestrowac sie na forum Tower. To forum klanowe, klanu, ktorego czlonkiem nie jestem i nigdy nie bede. Nie uwazam, abym mial tam o czym pisac, gdyz tematy ogolne, dotyczace wiekszosci zgadnien interesujacych przecietnego gracza, powinny trafic na to forum z uwagi na jego historie, zawartosc i dostepnosc.

>czuje ze masz zal, ze tobie sie nie
>udalo a ze jakos nam sie wiedzie

Nie. To dobrze, ze Wam sie wiedzie. Mam zal o to, ze gdy przyszliscie do sYs nie wykazaliscie nawet procenta tej aktywnosci, ktora wykazujecie teraz. Mam zal o to, ze tworzac cos nowego olaliscie cos, co juz bylo. Oraz ze tworzenie tego nowego odbywa sie kosztem sYs. Szkoda. Choc przyznam, przestaje mnie to juz wzruszac. Owszem, mam do Was zal. Ale plynie z niego tylko jedna nauka: aby nastepnym razem strony w bilansie mialy mniej wiecej rowne wartosci. Zapewniam, ze o to zadbam.

>stajemy sie (tak sadze) druzyna (bez
>dyktatora)

To do mnie? To Wy jak stado slepych baranow widzieliscie we mnie boga, ktorym nigdy nie chcialem byc.

>a co do sYs? chcialbym i czekam, ale
>zaczynam powatpiewac ze cos sie
>zmieni, sam juz raczej nie chcesz grac
>z nami.

"Z nami"? Z kim? Z ludzmi, ktorych kazdego przed przystapieniem do sYs pytalem, czy zdaja sobie sprawe z tego, na co sie decyduja, a ktorzy w praktyce wiecej serca wlozyli w tworzenie odrebnego klanu niz aktywne dzialanie w sYs? To jest to "nami"? Homic, spojrz prawdzie w oczy. Ty nigdy nie zrezygnowales z Tower, wiec w zasadzie nigdy nie mogles byc w sYs. Twoje "my" i moje "my" to od pierwszego dnia Twojej obecnosci w klanie zupelnie inne grupy ludzi.

>bo to pewnie do mnie

Akurat nie bylo personalnie ukierunkowane.

>rzuce wszystko inne by tam grac,
>chodzby przegrac, dostac w dupe od
>lamerskiej druzyny, ale to wybiore ....
>a ty?

Ja? Ja podejmuje decyzje i staram sie ich trzymac. Niekiedy jest mi ciezko i sie wycofuje, niekiedy podejmuje taka a nie inna decyzje majac nadzieje, ze bieg wydarzen nakloni mnie do jej zmiany. A niekiedy przekraczam prog. Podjalem decyzje. Jako gracze sYs nie potrafiliscie w ogole grac. Nie w sensie umiejetnosci, w sensie organizacji i wiary. Dwa lata staralem sie zbudowac team w tej grze i ostatecznie sam naklonilem graczy sYs do decyzji moim zdaniem najgorszej - masowego przyjecia ludzi z innego klanu. Ludzi, ktorzy de facto nigdy nie byli z sYs zzyci, a ktorzy potraktowali ten klan tylko jako okazje do grania, gdzie ktos im powie co maja robic, a ktos inny zorganizuje mecz. Z perspektywy czasu oceniam, ze lepiej bylo miec mala grupe scisle ze soba emocjonalnie zzytych graczy, niz na sile, w imie szeroko rozumianego dobra klanu jak i innych graczy, rozszerzac sYs ludzac sie, ze oddadza temu klanowi i grze tyle serca co ja.

Tak.

Zaluje.

Mam czego.

Podjalem rowniez decyzje co do gry w BDX i bede konsekwentny, choc bedac w tym klanie rozegralem do tej pory moze 2 mecze. Bede konsekwentny, bo oni zaufali mi, a ja nie chce zawiesc ich zaufania. Powiedzialem im, ze bede gral w BDX tak dlugo, jak dlugo sYs nie bedzie w stanie wystawic druzyny w ladderze 14v14. I tak dlugo bede u nich gral. Bo klan, Homic, to nie tylko miejsce, gdzie sie traci czas na zabawe. To takze pewne reguly. I pewnosc, ze mozna polegac na partnerze z klanu.

Zeby nie bylo niedomowien: od dawna nie traktuje tego, co mamy obecnie w sYs, jako sYs. To jakis rozmemlany twor bez ikry, ktory z tego klanu wyewoluowal w takich czy innych okolicznosciach, a ja miedzy innymi jestem winny temu, ze do tego rozmemlania doszlo. Coz. Reguly klanowe byly takie a nie inne, wiec nie pozostaje nic innego, jak w tym rozmemlaniu zyc.

Old Post 26-08-2003 02:57
wayha
Combat (Death Knight)

zle z forum tower ..

tak z innej beczki (napisze , bo pewnie wiekszosc tu zajrzy )
to ktos sie pobawil DNS-ami ... i ni ma forum TOWER chlopaki .. nie jestem w stanie powiedziec kiedy sie pojawi .. bo zdjeli mi cala domene ... heeh
mam nadzieje, ze zalatwie to w miare szybko ....

Old Post 26-08-2003 08:30
Builder
Skilled (Knight)

Mam propozycję yavor - skasuj ten topic, w końcu to miałeś zamiar zrobić.

PS

1. Kaczy sie przejęzyczył (przeklawiaturzył ? ) z tymi scrimmami sYs jak przypuszczam, w końcu wszyscy wiedzą że czegoś takiego nie było od dawna. Chwila zastanowienia przed napisaniem czegokolwiek bywa przydatna - pozostawia lepsze wrażenie, niż łapanie współdyskutantów za słowa.

2. Nie tylko homic ma problemy z logowaniem. Cała rzecz jest prosta - w przypadku zapomnienia hasła jedyne co da się czasami zrobić to założyć nowe konto, bo procedura wygenerowania nowego hasła nijak nie daje się doprowadzić do pomyślnego końca.

3. Jeśli zdecydujesz się odpowiedzieć na ten post, postaraj się dla odmiany napisać coś w tonie ugodowym. Takie małe ćwiczenie.

Old Post 26-08-2003 09:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Builder Znajdź więcej post'ów przez  Builder Dodaj Builder do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Builder prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Builder:

>Mam propozycję yavor - skasuj ten topic,
>w końcu to miałeś zamiar zrobić.

Nie pamietam, abym mial ten temat skasowac. Mialem go odczepic. Zadnych podstaw do skasowania nie widze, a fakt, ze dyskusja zeszla na nieco inne zagadnienia niz w temacie jest dla dyskusji rzecza normalna. Nie zamierzam usuwac tematow wylacznie dlatego, ze sa niewygodne lub odbiegly od glownego tematu, gdyz takie dzialanie - choc popularne na wielu forach - w swej istocie jest dla mnie zaprzeczeniem idei forum.

>Chwila zastanowienia przed
>napisaniem czegokolwiek bywa
>przydatna - pozostawia lepsze
>wrażenie, niż łapanie
>współdyskutantów za słowa.

Mam nadzieje, ze to uwaga nie do mnie. Jesli do mnie, wstrzymam sie z komentarzem. Dodam, ze zlosliwym.

>Cała rzecz jest prosta - w przypadku
>zapomnienia hasła jedyne co da się
>czasami zrobić to założyć nowe konto

To nie wina forum, lecz braku przestrzegania elementarnych zasad dotyczacych logowania na konta. Nie zwalajmy wad uzytkownikow na forum.

>Jeśli zdecydujesz się odpowiedzieć na
>ten post, postaraj się dla odmiany
>napisać coś w tonie ugodowym.

Nie mam ochoty wykazywac sie wlasna inicjatywa. Moze gdybyscie dali mi jakas podstawe, dalbym sie namowic.

Old Post 26-08-2003 09:36
Builder
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Builder:

>Mam propozycję yavor - skasuj ten topic,
>w końcu to miałeś zamiar zrobić.

Nie pamietam, abym mial ten temat skasowac. Mialem go odczepic. Zadnych podstaw do skasowania nie widze, a fakt, ze dyskusja zeszla na nieco inne zagadnienia niz w temacie jest dla dyskusji rzecza normalna. Nie zamierzam usuwac tematow wylacznie dlatego, ze sa niewygodne lub odbiegly od glownego tematu, gdyz takie dzialanie - choc popularne na wielu forach - w swej istocie jest dla mnie zaprzeczeniem idei forum.

>Chwila zastanowienia przed
>napisaniem czegokolwiek bywa
>przydatna - pozostawia lepsze
>wrażenie, niż łapanie
>współdyskutantów za słowa.

Mam nadzieje, ze to uwaga nie do mnie. Jesli do mnie, wstrzymam sie z komentarzem. Dodam, ze zlosliwym.

Ha, a nie mówiłem. Tym razem ja się pomyliłem z tym kasowaniem, miałem wrażenie że o to chodziło, w końcu ten topic miał być tylko w pewnym celu któremu już nie służy. A ty od razu doszukujesz się w tym aluzji do Pitera i spółki jak sądzę. Nie zakładaj może od razu złej woli u ludzi którzy z tobą dyskutują, wszyscy na tym dobrze wyjdziemy. Złośliwych komentarzy się nie boję, wal śmiało, zniosę to mężnie.
:>

quote:

>Cała rzecz jest prosta - w przypadku
>zapomnienia hasła jedyne co da się
>czasami zrobić to założyć nowe konto

To nie wina forum, lecz braku przestrzegania elementarnych zasad dotyczacych logowania na konta. Nie zwalajmy wad uzytkownikow na forum.

Jest taka funkcja forum jak logowanie, bardzo pożyteczna. Jest też pewien problem z nią związany - ludzie są tylko ludźmi i czasami zapominają hasła lub tracą je, z własnej winy dodajmy. Nie jest to powód do dumy ale zdarza się. Na szczęście jest też taka funkcjonalność forum która bierze to pod uwagę - nadawanie losowego hasła połączone z wysłaniem go na maila podanego przez użytkownika przy rejestracji. I tu pojawia się problem, bo u niektórych użytkowników nijak nie da się tej operacji przeprowadzić poprawnie do końca. Nowe hasło owszem jest, tylko że użytkownik nie ma do niego dostępu, bo zapowiedziany mail z hasłem nie przychodzi.

To nie wina użytkownika, tylko wadliwie działające forum, niestety.

Wybacz że tłumaczę tak łopatologicznie i nie czuj się tym dotknięty, po prostu chciałbym przynajmniej tą kwestię wyjaśnić do końca.

quote:

>Jeśli zdecydujesz się odpowiedzieć na
>ten post, postaraj się dla odmiany
>napisać coś w tonie ugodowym.

Nie mam ochoty wykazywac sie wlasna inicjatywa. Moze gdybyscie dali mi jakas podstawe, dalbym sie namowic.

Na wypadek gdybyś nie zauważył - rozmawiasz teraz, publicznie co prawda, ale jednak z konkretną osobą. Ze mną. Nie z jakimiś 'onymi', którzy dali, bądź nie dali ci powodu do wykazywania się inicjatywą.

Nie wiem też jak się ma pisanie w tonie ugodowym lub życzliwym do wykazywania się własną inicjatywą - zawsze wydawało mi się że jest to czymś naturalnym i nie wymagającym szczególnego wysiłku.

PS.

Ponawiam propozycję. Skasuj, odczep, czy co tam dokładnie chciałeś zrobić z tym topicem.

Old Post 26-08-2003 10:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Builder Znajdź więcej post'ów przez  Builder Dodaj Builder do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Builder prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

>Złośliwych komentarzy się nie boję, wal
>śmiało, zniosę to mężnie.

Prosze. Uwazam za kuriozalne, ze zadasz ode mnie zastanowienia przed pisaniem, podczas gdy moje odpowiedzi sa niczym innym jak reakcja na tekst, ktorego autor nie przemyslal przed napisaniem. Niestety bogiem nie jestem, wbrew temu, co paru panow sugeruje, i opieram sie nie na tym, co moze byc, a na tym, co jest. Zakladajac, ze inni przed napisaniem czegos takze mysla.

>Jest też pewien problem z nią związany -
> ludzie są tylko ludźmi i czasami
>zapominają hasła lub tracą je,

Poslugiwanie sie loginem i haslem to elementarz kazdego internauty. Jesli ktos go nie opanowal, nie ma prawa zrzucac wlasnej nieodpowiedzialnosci na wady forum. Owszem, nie jest ono idealne, ale logowanie na nie jest tym, co akurat w miare da sie opanowac.

>Na wypadek gdybyś nie zauważył -
>rozmawiasz teraz, publicznie co
>prawda, ale jednak z konkretną
>osobą.

Na wypadek gdybys nie zauwazyl - nie o Ciebie tylko chodzi. W temacie wypowiada sie tez kilka innych osob i jak do tej pory strony ukladaja sie nastepujaco: Wy - yavor. Wiec bedzie "wy", gdy pisze ogolnie. Z cala swiadomoscia, ze cierpi szczegol, ale tak to juz z uogolnieniami bywa, a precyzowanie kazdej wypowiedzi mija sie z celem.

>onawiam propozycję. Skasuj, odczep,
> czy co tam dokładnie chciałeś zrobić z
>tym topicem.

Temat jest odczepiony od, ze to tak okresle, kilkunastu postow. Do kasowania nie ma zadnych podstaw.

Old Post 26-08-2003 10:45
Builder
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
>Złośliwych komentarzy się nie boję, wal
>śmiało, zniosę to mężnie.

Prosze. Uwazam za kuriozalne, ze zadasz ode mnie zastanowienia przed pisaniem, podczas gdy moje odpowiedzi sa niczym innym jak reakcja na tekst, ktorego autor nie przemyslal przed napisaniem. Niestety bogiem nie jestem, wbrew temu, co paru panow sugeruje, i opieram sie nie na tym, co moze byc, a na tym, co jest. Zakladajac, ze inni przed napisaniem czegos takze mysla.

Dziękuję, nie jest to co prawda szczególnie złośliwe, ale szczere jest więc dobre i to. Jeszcze raz wybacz i nie doszukuj się u mnie złych intencji, niczego nie żądam, co najwyżej proszę, może w nie dość czytelnej formie. Nie zauważyłem też nigdzie wspomnianych przez Ciebie sugestii, czy mógłbym prosić o wskazanie konkretnych cytatów ?

Jako przyczynek do dyskusji o nieprzemyślanych odpowiedziach pozwolę sobie zacytować wypowiedź pewnego admina forum, gdy dowiedział się że pewien topic jest niepotrzebnie podczepiony :
quote:

Tia. Czuje sie doprawdy zaszczycony tym, ze gdy sie zapytalem, okazalo sie, ze temat jest podpiety niepotrzebnie.

Bowiem, jak doswiadczenie uczy, samemu zadbac o porzadek na forum jest najtrudniej, co, koledzy z Tower?

Pytanie : Czy tak sformułowana odpowiedź w zaistniałej sytuacji może zostać uznana za przemyślaną ?
I drugie pytanie z tym związane : Jeśli tak to czy mógłbym się dowiedzieć jakie to konkrenie szkody wyrządził naszej społeczności graczy T2 lub też cytowanemu adminowi forum ów brak porządku ?

quote:

>Jest też pewien problem z nią związany -
> ludzie są tylko ludźmi i czasami
>zapominają hasła lub tracą je,

Poslugiwanie sie loginem i haslem to elementarz kazdego internauty. Jesli ktos go nie opanowal, nie ma prawa zrzucac wlasnej nieodpowiedzialnosci na wady forum. Owszem, nie jest ono idealne, ale logowanie na nie jest tym, co akurat w miare da sie opanowac.

Tu również proszę - abyś uważnie przeczytał akapit w którym wyjaśniam na czym polega problem z forum i logowaniem. Potem przeczytaj spokojnie i uważnie swoją odpowiedź zacytowaną tutaj, powyżej tego akapitu. Fakt że z całego wspomnianego akapitu zacytowałeś jedno, ewidentnie wyrwane z kontekstu zdanie, i tylko na nie odpowiedziałeś, pozwolę sobie pozostawić bez komentarza.

quote:

>Na wypadek gdybyś nie zauważył -
>rozmawiasz teraz, publicznie co
>prawda, ale jednak z konkretną
>osobą.

Na wypadek gdybys nie zauwazyl - nie o Ciebie tylko chodzi. W temacie wypowiada sie tez kilka innych osob i jak do tej pory strony ukladaja sie nastepujaco: Wy - yavor. Wiec bedzie "wy", gdy pisze ogolnie. Z cala swiadomoscia, ze cierpi szczegol, ale tak to juz z uogolnieniami bywa, a precyzowanie kazdej wypowiedzi mija sie z celem.

Na wypadek gdybyś nie zauważył - od kilku postów dyskutujesz wyłącznie ze mną. Celem wyjaśnienia dodam że posty użytkownika Builder tworzone są przez jedną osobę (mnie), z mojej prywatnej inicjatywy i bez dokonywania jakichkolwiek uzgodnień z osobami trzecimi. Twoje uogólnienie i podział na umowne grupy Wy - yavor to wyłącznie twoja interpretacja tej sytuacji, niezgodna z rzeczywistością dodam. Ja nie utożsamiam się w tej dyskusji z grupą którą określasz jako 'Wy' i prosiłbym abyś wziął ten fakt pod uwagę przy pisaniu kolejnych postów.

quote:

>onawiam propozycję. Skasuj, odczep,
> czy co tam dokładnie chciałeś zrobić z
>tym topicem.

Temat jest odczepiony od, ze to tak okresle, kilkunastu postow. Do kasowania nie ma zadnych podstaw.

Rzeczywiście, nie zauważyłem. Problem z głowy.

Old Post 26-08-2003 11:27
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

1- sYs przestalo grac ladder i scrimmy bo zabraklo aktywnych graczy ktorzy by mogli zbudowac sklad, wciagniecie graczy z Tower bylo rozpaczliwa proba uzupelnienia brakow kadrowych. Nie odnioslo to jednak zamierzonego skutku.
Jednoczesnie opory przed przyjmowaniem nowych ludzi sprawily ze stracilem ( i pewnie nie tylko ja ) nadzieje ze cokolwiek zdzialamy stad i brak zapalu.

2- Nie przenosimy tego forum na 'swoje'. Poinformowalem poprostu ze Tower ma forum i tam sa ustalenia meczowe.

3- Co do zlotu: Ty o zlocie w Borach tez pisales na jakims publicznym forum ?

4- ad gry w innych klanach. "jak dlugo sYs nie bedzie w stanie wystawic druzyny w ladderze 14v14" jak to ma zrobic majac 6 aktywnych graczy ?? sam mowiles ze minium to 20 a jednoczesnie opory przy werbunku ( pomine fakt ze paru graczy z Tower nie bedzie chcialo dolaczyc do sYs ). W takim ukladzie nigdy niezagramy nawet w ladderze 10vs10 wiec.... dlaczego sie stresowac i marnowac czas na jakies proby organizacji sYs ?
lepiej faktycznie grac w innym klanie, ja preferuje Tower Ty BDX, kazdy ma to co lubi.

Old Post 26-08-2003 11:48
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

a jeszcze co do porzadku:
ludzie maja w swojej naturze to ze balagania i smieca , zwlaszcza gdy wiedza ze ktos po nich posprzata.

przyjmujac funkcje admina/moderatora sam sie oblozyles obowiazkiem utrzymania pozadku na forum

Old Post 26-08-2003 11:56
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Builder:

Sformulowanie "paru panow" nie jest tozsame z uzyciem Twojego nicka, stad nie bardzo mam ktora sugestie cytowac.

>Czy tak sformułowana odpowiedź w
>zaistniałej sytuacji może zostać uznana
>za przemyślaną ?

Owszem. Nie przepadam za sytuacja, gdy budujac nowe olewa sie stare - i to byl wyraz braku aprobaty dla takich dzialan.

>I drugie pytanie z tym związane

Otoz niezwiazane. A raczej zwiazane w minimalnej czesci. Zaweziles zakres zarzutu wylacznie do kwestii podpiecia tematu, podczas gdy dla mnie byl to tylko jeden z wielu elementow szerszej calosci. Z rodzynkiem w postaci zlotu "sceny" T2 w jednej z glowniejszych rol.

>Tu również proszę - abyś uważnie
ciach
>pozwolę sobie pozostawić bez komentarza.

Blah. Znowu mam problem z przekazaniem tresci. Dziwne, ze zdarza mi sie to wylacznie na forach internetowych. Otoz, Builder, wbrew Twym sugestiom dociera do mnie, ze niektore funkcje tego forum zwiazane z logowaniem nie dzialaja poprawnie. Przeoczyles natomiast fakt, ze nie dociera do mnie, ze internauta moze miec problemy z zalogowaniem sie na swoje konto, gdyz zapomnial hasla. Takie sytuacje moga sie zdarzac sporadycznie, Ty i Homic poslugujecie sie nimi natomiast jako przykladem normy. Wybacz, nie jest to ta norma, ktora jest norma dla mnie.

>Na wypadek gdybyś nie zauważył - od
>kilku postów dyskutujesz wyłącznie ze
>mną.

Na wypadek gdybys nie zauwazyl - gdybym chcial dyskutowac wylacznie z Toba, uzylbym maila.

>Ja nie utożsamiam się w tej dyskusji z
>grupą którą określasz jako 'Wy' i
>prosiłbym abyś wziął ten fakt pod
>uwagę przy pisaniu kolejnych postów.

OK.

Old Post 26-08-2003 11:57
Builder
Skilled (Knight)

Wczoraj prowadzenie tej dyskusji wydawało mi się niezłym pomysłem. Dzisiaj, po przeczytaniu wszystkiego jeszcze raz, już tak nie uważam.

EOT z mojej strony.

Old Post 27-08-2003 13:16
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:57.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions