Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Waldemar Milewicz nie żyje!
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

Unhappy Waldemar Milewicz nie żyje!

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5224825

bardzo lubilem tego dziennikarza ale tez zawsze powtarzalem ze tak skonczy

byl swietnym dziennikarzem. bardzo lubilem jego relacje.

[*]

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-05-2004 11:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Unhappy

to bylo mozliwe
w koncu wykonywal zawod reportera wojennego :/
[']

Old Post 07-05-2004 11:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

szkoda Byl w swoim fachu dobry, ludzie go lubili.

[*]

Old Post 07-05-2004 11:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Czesc Jego Pamieci.

Old Post 07-05-2004 15:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
$corcerer
Mad WildCat driver

Unhappy :( :(

po prostu brak mi słów

[']

Old Post 07-05-2004 15:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil $corcerer Znajdź więcej post'ów przez  $corcerer Dodaj $corcerer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać $corcerer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

http://english.aljazeera.net/NR/exe...9232BC4336F.htm

Old Post 07-05-2004 17:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LD
Ich bin Danziger

[`] RIP

Old Post 07-05-2004 18:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LD Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LD Znajdź więcej post'ów przez  LD Dodaj LD do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LD prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Onion

Unhappy

Takie zycie, taka sytuacja...
Jak to moowia:"...bo kto szuka guza ten napewno go znajdzie..."
Szkoda ich Zapewne znowu nasili to protesty przecwko naszej obecnosci w Iraq

Old Post 07-05-2004 19:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Onion Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Onion Znajdź więcej post'ów przez  Onion Dodaj Onion do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Onion prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez Onion
Zapewne znowu nasili to protesty przecwko naszej obecnosci w Iraq

Jak nie Irak to Afganistan, Bosnia, Uganda, Haiti, Somalia, Palestyna, Czeczenia...
Jego smierc nie ma nic wspolnego z obecnoscia naszych wojsk w Iraku. Milewicz bylby tam zapewne gdyby naszych tam zolnierzy nie bylo.

Old Post 07-05-2004 19:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Polecam wszystkim ksiązke "Terytorium Komanczów" - Arturo Perez Reverte

Autor przeszło dwadzieścia lat był korespondentem wojennym. W tej książce porzuca fikcję i opowiada o prawdziwej wojnie. Bo wojna jest jedna, nieważne czy toczy się w Troi, Jerozolimie czy Sarajewie. Kreśli barwne postaci dziennikarzy, operatorów, tłumaczy i dźwiękowców, pracujących dla prasy i telewizji na frontach. Zmusza do refleksji nad etyką na granicy życia i śmierci, na terytorium Komanczów. To tam "gdzie instynkt każe zatrzymać samochód i zawrócić. Gdzie drogi są puste, a domy obrócone w ruiny, i zawsze wydaje się, że zaraz zapadnie zmrok; idziesz przyklejony do muru, w kierunku padających w oddali strzałów i słyszysz chrzęst swoich kroków na potłuczonym szkle. (...) i choć nikogo nie widzisz, wiesz, że jesteś obserwowany. To tam, gdzie nie widzisz luf, ale lufy widza ciebie".

Old Post 07-05-2004 19:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

[']

... pieprzone ryzyko zawodowe....

Old Post 08-05-2004 20:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Thumbs down

O ile do tej pory uwazalem Super Express za szmatlawiec, o tyle teraz jak dla mnie jest to wielka, smierdzaca kupa gowna. To, co dzisiaj zrobili, to jest po prostu zenada i zbeszczeszczenie pamieci tego wielkiego czlowieka. Tfu!

Dla niekumatych: W dzisiejszym wydaniu SE na pierwszej stronie ukazalo sie zdjecie zwlok Milewicza w zblizeniu.

Old Post 08-05-2004 20:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

A pamietam jak goscie od Super Expressu i Gazety Wyborczej przekonywali w telewizyjnym programie, ze Fakt nie ma szans utrzymac sie na rynku, a co dopiero cos wiecej zawojowac. Juz wtedy temu od SE zle z mordy patrzylo. Teraz po prostu chca niesmaczna sensacja dogonic Fakt.

Milewicz umarl godnie, tacy jak on nie nadaja sie na emerytow, siedzacych z fajka w fotelu. To zabawne, ale dzieki temu, ze zginal teraz, przeszedl do historii.

quote:
"Ktoś mnie zapytał: 'Czy wiesz, że James Dean zginął dziś wieczorem w wypadku samochodowym?' A ja absolutnie w to nie uwierzyłem, to po prostu niemożliwe. Pojechałem do supermarketu, kupiłem gazetę, tam pisali: 'Filmowy idol młodzieży zginął w samochodzie za 7000 dolarów.' To już było raczej pewne. Pojechałem z powrotem do pracowni. Tam przeczytałem gazetę, usiadłem i płakałem. Trwało to jakieś pół godziny. Z powodu człowieka, którego nieznałem..."
- Kenneth Kendall

Mialem podobnie jak ogladalem Telexpress w dzien w ktorym zginal.

Old Post 09-05-2004 01:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac*1337
O ile do tej pory uwazalem Super Express za szmatlawiec, o tyle teraz jak dla mnie jest to wielka, smierdzaca kupa gowna. To, co dzisiaj zrobili, to jest po prostu zenada i zbeszczeszczenie pamieci tego wielkiego czlowieka. Tfu!

Dla niekumatych: W dzisiejszym wydaniu SE na pierwszej stronie ukazalo sie zdjecie zwlok Milewicza w zblizeniu.

Prawda... szmatlawiec i tyle...

Szkoda Milewicza...

Old Post 09-05-2004 07:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alienzero
KOSZ

a mi sie zygac chce od waszych swieczk :| drugi onet... poza tym po co dziennikarze jada na wojne? przeciez nie aby pokazywac dzielnych zolnierzy... to nie sa dziennikarza... oni szukaja ludzkiej krzywdy, glodnych dzieci, trupow walajacych sie po ulicach... szukaja tego co z wojny zrobi sensacje... czasami sami sie nia staja...
sp. Milewicz byl dobry w tym co robil i niech w spokoju spoczywa... zdjecie jego zwlok juz tego samego dnia bylo na aljazeera.net... pare dni temu w aferze z katowaniem jencow chyba nie omieszkano pokazac zdjec ponizanych irakijczykow... prawda jest taka ze fakt, se i gw sa wszystkie siebie warte... a wielkie oburzenie pokazuje tylko przewrotnosc naszych mediow... ze wspomne tylko jak to gw pokazalo ciala zabitych braci terrorystow, niestety nie pamietam jak sie zwali... i to chyba gw ma sprawe w sadzie za ujawnienie danych jednego ze 'slowikow' w choralnej aferze... nie dajcie sie wkrecac gdy smieszni ludzie chca pokazac jaki to niby maja wielki 'honor'...

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 09-05-2004 08:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

no to teraz przygotuj sie na bombardowanie a0. takie zdania lepiej zachowac dla siebie, szczegolnie gdy ze zmarlego czlowieka zrobiono juz swietego.

Old Post 09-05-2004 08:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez 1_Al!EN_0
a mi sie zygac chce od waszych swieczk :| drugi onet... poza tym po co dziennikarze jada na wojne? przeciez nie aby pokazywac dzielnych zolnierzy... to nie sa dziennikarza... oni szukaja ludzkiej krzywdy, glodnych dzieci, trupow walajacych sie po ulicach... szukaja tego co z wojny zrobi sensacje... czasami sami sie nia staja...

Wiesz po co on tam jechal?? Po to aby pokazac sadrystow. Nie amerykanow czy polakow - tylko ludzi ktorzy walcza z nim. Chcial pokzac jak wyglada to po drugiej stronie...

Myslisz, ze jakiemus ameryknaskiemu reporterowi wpadla mysl aby cos takiego zrobic???

Old Post 09-05-2004 10:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

Doceniałem jego prace, wiem ze był wielki, robil swietne reportaze ale cala ta publiczna histeria jest juz irytujaca...

Old Post 09-05-2004 10:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alienzero
KOSZ

wiem tulup, wiem... niedostatki bohaterow narodowych czy cos, taki kraj

generalnie to chodzi mi bardziej o burze nad publikacja SE, ktora imho jest troche obludna... a Milewicz byl korespondentem wojennym, wiedzial gdzie jedzie i co go moze spotkac...
dlaczego nikt nie mowi o dwoch polakach z babilonu ktorzy zgineli dzien pozniej? dlaczego? bo oni nie mieli tylu znajomych w mediach, bo oni nigdy nie byli przed kamera... bo oni nie istnieja dla ludzi sprzed telewizora... a byc moze to im wiecej powinnismy zawdzieczac...

Old Post 09-05-2004 10:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

ujales sedno sprawy. tez tak sadze.

Old Post 09-05-2004 12:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Goscie mieli pecha, ze ich smierc zbiegla sie ze smiercia jednego z najlepszych dziennikarzy. Myslisz, ze chodzi o to, o kim glosniej w TV mowia? Wedlug mnie nie. Zreszta Milewicz byl jednym z najmniej komercyjnych dziennikarzy. Durczok powinien sie wstydzic, ze bierze tyle kasy za siedzenie na dupie i czytanie tego co mu przygotowali albo co sam sobie przygotowal.

Z tego co pamietam to o pierwszym polskim zolnierzu, ktory zginal w Iraku trabili dlugo w mediach. Zreszta z pozostalymi wojakami bylo podobnie. Zabawne, ze wiekszosc z nich zginela ze swojej glupoty albo jakos przypadkowo. Jesli o mnie chodzi to na 99% wiecej zawdzeczam temu co obiektywnie relacjonowal niz temu co niby walczyl.

w tle: Sepultura - Inner Self (Live at Brixton Academy)

Old Post 09-05-2004 16:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez DEiMOss
Zabawne, ze wiekszosc z nich zginela ze swojej glupoty albo jakos przypadkowo. [/B]

Stuknij sie w leb.

ZADEN z nich nie zginal ze swojej glupoty!!! To ze jeden zostal postrzelony przez kolege, kotry bawil sie bronia (tak, zabawa - nie rozladowywanie) to nie znaczy ze byl glupi...

Old Post 09-05-2004 17:02
DEiMOss
sharimurai

głupota «brak wiedzy o życiu, umiejętności jej stosowania, brak rozumu, bystrości; bezmyślność»

Nie stuknalem sie w leb i nadal uwazam, ze zabawa bronia to glupota.

w tle: Pezet-Noon - Nie Jestem Dawno (Ajron Remix)

Old Post 09-05-2004 17:41
Lucas
esports.pl

quote:
głupota «brak wiedzy o życiu, umiejętności jej stosowania, brak rozumu, bystrości; bezmyślność»

Nie stuknalem sie w leb i nadal uwazam, ze zabawa bronia to glupota.

w tle: Pezet-Noon - Nie Jestem Dawno (Ajron Remix)

To naucz sie czytac. Ten, ktory zostal postrzelony (forma bierna) nie bawil sie bronia. Bawil sie jego kolega.

Old Post 09-05-2004 17:52
alienzero
KOSZ

zaczynam rozumiec czemu luc byl/jest na pierwszym miejscy w ilosci postow

Old Post 09-05-2004 19:27
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez 1_Al!EN_0
zaczynam rozumiec czemu luc byl/jest na pierwszym miejscy w ilosci postow

Za drobna oplata zdradze caly sekret

Old Post 09-05-2004 20:10
DEiMOss
sharimurai

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
To naucz sie czytac. Ten, ktory zostal postrzelony (forma bierna) nie bawil sie bronia. Bawil sie jego kolega.

Nie ekscytuj sie tak misku. Nie bylismy tam, wiec nie wiemy jak bylo dokladnie. Na pewno ta dwojka (moze nie tylko oni) nie robila madrych rzeczy, inaczej obydwaj by zyli.

Old Post 09-05-2004 21:07
Lucas
esports.pl

quote:
Nie ekscytuj sie tak misku. Nie bylismy tam, wiec nie wiemy jak bylo dokladnie. Na pewno ta dwojka (moze nie tylko oni) nie robila madrych rzeczy, inaczej obydwaj by zyli.

Wojsko stwierdzilo, ze koles czyscil bron. Jak sie czysci bron - odczapia sie magazynek - jednakze mozna zapomniec rozladowac.

Zolniez zginal od dwoch ran postrzalowych. Czyli wniosek taki - do karabiunu byl przyczepiony magazynek - bo w komorze nie moga byc naboje.

Pytanie co koles robil z zladowana bronia w namiocie??? Zasada jest, że przed wejsciem do bazy trzeba rozladowac bron. Wyjatek od zasady - stan zagrozenia. Takiego nie bylo. Wniosek - nie rozladowal broni, lub przeladowal w namiocie.

Nie trzeba duzo wiedziec - wystaczy logicznie pomyslec.

Jednakze, z powyzszych infomacji nie mozna wywnioskowac, ze ofiara robila glupstwa - moze wlasnie mowil "nie celuj we mnie"...

Old Post 09-05-2004 21:26
AlieneK
KOSZ

wracając do tematu:

quote:

Z innego boarda:

A wiecie, że w jednym z wywiadów Waldemar Milewicz sam powiedział, że chciałby aby moment Jego śmierci został uwieczniony na fotografii / filmie ? Wiecie, że to była wola samego Milewicza ? To, że Super Express czy Fakt dali te zdjęcia do dziennika to może faktycznie było lekkie przegięcie, ale te zdjęcia były wykonane za pełnym zezwoleniem Waldemara Milewicza, którego udzielił, a nawet poprosił, aby zrobiono Mu takie zdjęcia, już jakiś czas temu, więc ja Was proszę, abyście nie wypowiadali się na temat, którego nie znacie.

Old Post 09-05-2004 21:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alienzero
KOSZ

ok, jenek - to byl miazgun... n/c

Old Post 09-05-2004 21:45
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:33.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions