Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Kraftwerk!
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Manfred
ponury ... grzybiarz

Kraftwerk!

http://www.kraftwerk.com/

27 maja w Sali Kongresowej

bedzie szczanie w majty, oj bedzie

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-04-2004 09:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Manfred Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Manfred Znajdź więcej post'ów przez  Manfred Dodaj Manfred do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Manfred prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

to se pampersa szczel

Old Post 20-04-2004 10:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Nie kazdego to bierze i z tego co widze zainteresowanie tematem na naszym forum jest dosc mierne... no poza Deadem ktory jak zwykle entuzjastycznie podchodzi do wszystkiego i pod powloka gbura kryje uhahane na maksa, radosne dziecko

Old Post 20-04-2004 16:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

a gugu?

gugu gaga mama gaga gugu :P

Old Post 20-04-2004 16:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

eee a co to wogole? nie wiem.. siakies to to dziwne.. chyba nawet napewno tam nie pojade.. nom... 31 maja metallica to nie bede kasy tracic ;D

Old Post 20-04-2004 18:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Kraftwerk to jeden z prekursorow muzyki elktronicznej. Klasa sama w sobie. Wystarszy posluchac Autobahna, Trans Europa Express czy Tour De France.
Z checia bym pojechal z kumplem ale niestety brak mi czasu i funduszy.

PS. A po ile sa w ogole bileciki?

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 20-04-2004 21:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Manfred
ponury ... grzybiarz

nie wiem, szacunkowo pewnie 150~200, ale ponoc ida jak woda

nieswiadomym do wiadomosci:
przy Kraftwerku formacje takie jak Metallica to pikuś - K. nie zrewolucjonizowali rozwijajacego sie gatunku muzyki, oni go stworzyli od poczatku do konca.
cale gatunki muzyki elektronicznej wywodza sie z pojedynczych utworow Kraftwerka - dotyczy to glownie ekskluzywnych nurtow minimalizmu, electro, detroit i wielu innych.
Dlaczego napisalem o Metallice, bo dobrze kojarzycie ten zespol , aby jednak uzmyslowic Wam miejsce Kraftwerka dam takie porownanie:
J.M.Jarre albo Vangelis maja sie tak do Kraftwerka, jak Metallica do Elvisa Presleya.

Edytowane przez Manfred dnia 20-04-2004 o godz. 22:23

Old Post 20-04-2004 22:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Manfred Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Manfred Znajdź więcej post'ów przez  Manfred Dodaj Manfred do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Manfred prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

ta tylko ze nam kraftwerk nie robi zupelnie metallica wrecz odwrotnie mozesz dawac dalej racje ze metallica jest bee i wogole ale nam to nie robi

Old Post 20-04-2004 23:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

metalika sretalika ;>

a gu gu :D

Old Post 20-04-2004 23:36
MaslaV
koduję bezwzrokowo

o tak

Old Post 21-04-2004 06:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Mój komputer czasem wydaje podobne piski :F
Mnie jakoś to nie zainteresowało

Old Post 21-04-2004 08:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

aleosochosi

Old Post 21-04-2004 09:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek
Pop Shop Boy :P

Dobre elektro nie jest złe. Troche tego swojego czasu przeslochalem, i ten kraft srednio przypadl mi do goostu. Fakt oldschool, ale moze to wlasnie dlatego mi sie nie podoba ?

Old Post 21-04-2004 09:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Jarek : a może zapomniałeś tablete zarzucić przed słuchaniem? :P

Old Post 21-04-2004 09:43
Manfred
ponury ... grzybiarz

quote:
blah blah [FPP]glan
ta tylko ze nam kraftwerk nie robi zupelnie metallica wrecz odwrotnie

dlatego wlasnie porownuje K. do Metallici
tlumaczenie ignotum per ignotum nie ma sensu
quote:
mozesz dawac dalej racje ze metallica jest bee

że M. jest bee ?

dalej ?

* * *

Jarek: to fakt bezsprzeczny - pierwsze albumy K. sa dzis po prostu smieszne, ale poszukaj sobie w necie koncertow po expo 2k - Ci goscie nie sa jak wiekszosc dzisiejszych legend rocka przejedzonymi przez heroine dziadkami nadrabiajacymi nazwiskiem i warsztatem - oni w ponad 30 lat po swoim debiucie ucza smarkow takich ekipy Love Parade, May Day etc. jak grac prawdziwa elektronike, co wiecej wyznaczaja w zasadzie trendy we wspolczesnej sztuce audiowizualnej (prezentacje multimedialne)

Old Post 21-04-2004 10:29
Jarek

quote:
Napisane oryginalnie przez d34d
Jarek : a może zapomniałeś tablete zarzucić przed słuchaniem?

[rozwalanie_topica_mode]
Cóż to za insynuacje?!
Ten sylwester i "fajka" z twoim qzynem to wyjątek
[/rozwalanie_topica_mode]

Old Post 21-04-2004 12:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Jarek
[rozwalanie_topica_mode]
Cóż to za insynuacje?! :D
Ten sylwester i "fajka" z twoim qzynem to wyjątek :P
[/rozwalanie_topica_mode]

zaciągłęs się jak fajką a tu ZONK :P

Sylwek byl do dupy przez GLAN`a!

Old Post 21-04-2004 12:37
Jarek

Aatam, dawno bylo Zapomnialem juz Poza tym zrechabilitowal sie, zaciagajac mnie na ostatniego sylwka
Whoy ze przekimal pol imprezy

Old Post 21-04-2004 13:59
d4
* d r u n k *

Widzisz, a ze mną to nawet na piwko w posen iść nie chce.

U mnie nadal ma
"-"
MINUSA

Panie Glanie tak nie uchodzi.

Old Post 21-04-2004 14:05
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez Manfred
dlatego wlasnie porownuje K. do Metallici
tlumaczenie ignotum per ignotum nie ma sensu

hmm taa.. jakos nikt o tym kraftwerk nie slyszal.. sa naprawde prekursorami.. nikt o nich nic nie mowi ani nic... porownuj se do czego chcesz ale naprawde mnie osobiscie nie zaciagniesz na to nie robi mi zupelnie ten typ muzyki i jush

quote:
że M. jest bee ?

[b]dalej ?

dla mnei nie, ale to kwestia gustu.

quote:
Jarek: to fakt bezsprzeczny - pierwsze albumy K. sa dzis po prostu smieszne,

wszystkie sa smieszne...

quote:
Napisane oryginalnie przez Manfred wiekszosc dzisiejszych legend rocka przejedzonymi przez heroine dziadkami nadrabiajacymi nazwiskiem i warsztatem

tak brawo panie! podejscie istnie walniete co do muzyki rockowej! zakrwasz mi panie na stechlego dziadka siedzacego w swoim pokoiku i pierdzacego na wszysztko ze mu nie pasuje a ci to tacy a tamcy sa owacy...
gg manfred. i dobra, koniec tej dyskusji o wyzszosci jednych nad drugimi muzkami bo to sie robi smieszne...
nikogo nie podjarala informacja o kraftwerk, sorry nie nasza wina..

d34d: kurfa to czeba bylo fajniejszy pociag se wybrac a nie ten ktory sie spoznil

jarek: jakie kude pol.. 3 godziny kurfa tylko

Old Post 21-04-2004 14:11
d4
* d r u n k *

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan

d34d: kurfa to czeba bylo fajniejszy pociag se wybrac a nie ten ktory sie spoznil ;P

Moja wina, że we wrześni słysze - "siabadaba pociąg o 320 min późniony, przepraszamy, cmoknijcie nas". Po 2gie szukalim Cie tam i NIKT CIE NIE ZNAŁ.

Grrrr. Siem zdenerwowałem.

A co do Twojej imprezy i "jakie kude pol.. 3 godziny kurfa tylko ;)" a impreza trwała pewnie 2 ;>

Old Post 21-04-2004 14:46
gazi
podróżnik

Nawiazujac do tematu topiku :>

Old Post 21-04-2004 15:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
d34d pierdzielil glupoty takie jakMoja wina, że we wrześni słysze - "siabadaba pociąg o 320 min późniony, przepraszamy, cmoknijcie nas". Po 2gie szukalim Cie tam i NIKT CIE NIE ZNAŁ.

Grrrr. Siem zdenerwowałem.

a kto mial mnie tam znac oprocz .. hmm.. 10 osob moze? nie ja to organizowalem, a sam bylem doczepka doczepki...

quote:
d34d pierdzielil glupoty takie jak

A co do Twojej imprezy i "jakie kude pol.. 3 godziny kurfa tylko " a impreza trwała pewnie 2 ;>

ee nie qfa.. zdrzemnac sie od 3 rano do 6 ranem do jasnej ciasnej nie mozna

Old Post 21-04-2004 16:40
d4
* d r u n k *

quote:
a kto mial mnie tam znac oprocz .. hmm.. 10 osob moze? ;) nie ja to organizowalem, a sam bylem doczepka doczepki... ;)

ale przez mikrofona Cie wołali, ale nieeee, byleś już napruty ze znajomymi i nie słyszałeś :P

To ja kurna zapindalam tyle i tyle km i co? I FIGA Z MAKIEM, idź do domu 15km :P Całe szczęścię, że Jarek był, to se pokurwować mogliśmy po drodze.

Aha! I wujas o mało co by mnie nie zaszczelił dubeltówką na zsiadłe mleko.

quote:
ee nie qfa.. zdrzemnac sie od 3 rano do 6 ranem do jasnej ciasnej nie mozna ;)

Nie można, jest zapis w konstytuycji:

"w sylwestra i nowy rok można spać łącznie maxymalnie 30 min"

Old Post 21-04-2004 16:46
Atari
Elite (Fiend)

quote:
... co wiecej wyznaczaja w zasadzie trendy we wspolczesnej sztuce audiowizualnej (prezentacje multimedialne)

tredy sa do dupy

---

Fantomas gra 9 maja w stodole \o/

Old Post 21-04-2004 18:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Atari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Atari Znajdź więcej post'ów przez  Atari Dodaj Atari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Atari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

glan: to ze nikt o nich nie slyszal nie znaczy ze graja zla muzyke. pozatym czemu sadzisz, ze manfred czy hakan chca cie koniecznie przekonac bys zaczal niby sluchac muzyki elektronicznej? bo ja widze tylko, ze probuja ciagle sie bronic przed twoja wypowiedzia z poczatku topicu "eee a co to wogole? nie wiem.. siakies to to dziwne.. chyba nawet napewno tam nie pojade.. nom... 31 maja metallica to nie bede kasy tracic ;D". to nie jedz. zreszta z mojego punktu widzenia to i jedno widowisko i drugie bedzie zblizone. tu i tu beda tlumy i tu i tu trzeba bedzie wydac sporo kasy za popocenie sie wspolne z innymi ludzmi.

reasumujac: jeden slucha tego inny tamtego a jeszcze ktos inny ani jednego ani drugiego badz jedno i drugie. i cacy jest.

Old Post 21-04-2004 18:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]krzysiek
glan: to ze nikt o nich nie slyszal nie znaczy ze graja zla muzyke. pozatym czemu sadzisz, ze manfred czy hakan chca cie koniecznie przekonac bys zaczal niby sluchac muzyki elektronicznej? bo ja widze tylko, ze probuja ciagle sie bronic przed twoja wypowiedzia z poczatku topicu "eee a co to wogole? nie wiem.. siakies to to dziwne.. chyba nawet napewno tam nie pojade.. nom... 31 maja metallica to nie bede kasy tracic ;D". to nie jedz. zreszta z mojego punktu widzenia to i jedno widowisko i drugie bedzie zblizone. tu i tu beda tlumy i tu i tu trzeba bedzie wydac sporo kasy za popocenie sie wspolne z innymi ludzmi.

reasumujac: jeden slucha tego inny tamtego a jeszcze ktos inny ani jednego ani drugiego badz jedno i drugie. i cacy jest.

ja nie mowie ze graja zla muzyke, tylko ze dla mnie dziwna bosh zreszta moja wypowiedz miala miec charakter zartobliwy bardziej niz atakujacy bo nie jestem z gatunku ludzi atakujacych za poglady muzycne.. no dajcie spokoj

Old Post 21-04-2004 19:35
Manfred
ponury ... grzybiarz

chcialbym Glan naprostowac pewna kwestie, bo (jak sie obawiam) zostalem zle zrozumiany:
jak sie okazuje nikt nie ma pojecia czym jest Kraftwerk, skoro wiec mam przyblizyc znaczenie tej grupy, chce wytlumaczyc korzystajac z formacji duzo popularniejszej - Metallici, przy czym nie oznacza, ze wklad pp. Hetfielda, Ulricha, Hammeta (oraz kilku nastepnych, którzy przewineli sie przez ten zespol) w rozwoj muzyki rozrywkowej jest zerowy, stwierdzam tylko, ze jest on nieporownanie mniejszy od wkladu Kraftwerka.
Ponadto nie odrzucam tworczosci Metallici - no prawie nie odrzucam - mowiac szczerze ostatnia plytka, ktora mi sie podobal to oczywiscie [black album], bo po prostu zawsze wolalem dobre thrash'owe łojenie, którego symbolem do '91go byla wlasnie M.
dzis ten zespol to po prostu jeden z wielu zespolow grajacych w sumie wciaz ta sama muze i wciaz tak samo - takie jest moje odczucie, poniewaz juz ich nie slucham, ale tez wlasnie dlatego ich nie slucham.

p.s. - wszystko to pisze z max. wyluzowanymi posladkami ;D

* * *

aha... na dobitke chcialbym napisac, ze w Pl bedzie tez ponoc grac Banco de Gaia i zgadnijcie, co w kontekscie tej formacji napisze o Metallice ...

Old Post 21-04-2004 21:59
t0d
Elite (Fiend)

Kraftwerk - chetnie ale kto mnie zasponsoruje? :>

[chamstwo]
Manfred : ciemna masa nie zrozumie - chyba ze im narysujesz to przy uzyciu duzej ilosci krwi, pentagramow itp (tak celowo was obrażam poraz kolejny weszliscie w topic ktory was zupelnie nie obchodzi i nabijacie sobie posty )
[/chamstwo]

[bezczelnosc]

poza tym to Metallica jest beee bo przez nią (m.in) upadły Audio Galaxy i Napster w swoich pierwotnych formach - tak to panowie z M. jako jedni z pierwszych zwrocilki sie do RIAA

[/bezczelnosc]

a teraz ide chlać do akademika

ps moze zalozyc topic na najfajniejszy utworek Kraftwer? ze starych: Music NonStop z nowych : Tour De France etape 3 (albo 2 juz sam nie wiem)

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 22-04-2004 17:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

geez.. t0d idz kiedys pomyslec przed napisaniem posta, przeczytaj WSZYSTKIE posty z danego topicu i dopiero napisz odpowiedz.. czemu sie przypierdalasz do ludzi sluchajacych metalu/rocka itd a nie do pierwszych osob ktore ro******y topic? i znowu ***** wyjezdzasz na nas z bluzgami... no wes sie *******nij mocno w glowe w rytm twojej muzyki to moze kiedys zmadrzejesz od tego walenia bo narazie to widze wielka pustke w twojej glowie i zero tolerancji.. wiec nie wymagaj czegos od innych jak sam tego nie masz..

== eot ==

Old Post 22-04-2004 19:02
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:38.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions