Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Counter-Strike > Polish map.
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Rolin
here to stay

Polish map.

Zaprszam do sciagniecia mapki mojego kumpla z klanu a mianowicie [SPEC]Hyd1.
Mysle, ze mapa jest godna waszej uwagi i warto ja przetestowac.
Jesli mozecie, ocencie ja i zgloszcie tu swoje uwagi

plik --> http://www.spec.intertop.pl/mapy/de_airbase.zip

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 22-09-2001 00:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rolin Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rolin Znajdź więcej post'ów przez  Rolin Dodaj Rolin do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rolin prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RapTuS
Warrior (Scrag)

Re: Polish map.

quote:
Napisane oryginalnie przez [SPEC]Rolin
Zaprszam do sciagniecia mapki mojego kumpla z klanu a mianowicie [SPEC]Hyd1.
Mysle, ze mapa jest godna waszej uwagi i warto ja przetestowac.
Jesli mozecie, ocencie ja i zgloszcie tu swoje uwagi

plik --> http://www.spec.intertop.pl/mapy/de_airbase.zip

no zaraz przetestuje mapke i zobacze co tam hydraulec wyrzezbil hehe

Old Post 24-09-2001 19:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RapTuS Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RapTuS Znajdź więcej post'ów przez  RapTuS Dodaj RapTuS do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RapTuS prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rolin
here to stay

I co? podoba sie?

Old Post 26-09-2001 10:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rolin Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rolin Znajdź więcej post'ów przez  Rolin Dodaj Rolin do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rolin prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
=34=
I Shot the Sheriff

No bobra, przeleciałem się po mapce na LAN game jako T.

Pierwsza rzacz która się rzuca na oczy to to że bardzo mocno spadły mi fpsy (i to bez żadnych graczy), nie znam się na robieniu map ale chyba jest to jakiś błąd systemowy bo zjawisko to dotyczy także zamkniętych przestzeni (chociaż w mniejszym stopniu).

Co do samej mapy to mapa jest duża i nie skomplikowana można by z niej spokojnie zrobić de_airbase_apc/awp . Mało tu jakichś fajnych zakamarków i chyba kolory są za żółte.

Podsumowując, moim zdaniem mapa powinna być mniejsza, bardziej skomplikowana no i coś z tymi FPSami trzeba zrobić.
A tak poza tym, to ja bym tak nie umiał .

Old Post 26-09-2001 13:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil =34= Kliknij tutaj by wysłać e-maila do =34= Znajdź więcej post'ów przez  =34= Dodaj =34= do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać =34= prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lOOkAs
s3jtan

Thumbs down

tez sobie pobiegalem i w sumie dosyc srednia mapka (ale tez nawet tego nie potrafilbym zrobic) za duzo wolnej przestrzeni! proponowal bym ja troszke dopracowac! no i te FPS!! tragedia skacze jak mexican qpa!!!

"They will never see what I have seen. They cannot know, who I have been. The things I have done, they torture me. But I need them, for they are me!!!"

Old Post 26-09-2001 13:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lOOkAs Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lOOkAs Znajdź więcej post'ów przez  lOOkAs Dodaj lOOkAs do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lOOkAs prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rolin
here to stay

Arrow

Mapa jest za duza i przez wam sie zacina i macie tak malo fps'ow.
Mapy nie da sie zmniejszyc , bo to by zajmowalo wiele czasu, sama mapka byla robiona przez 2 miesiace.
Hydrauleec mowil, ze zrobi nowa i jeszcze "lepsza".
W tej pewnie chcial pokazac na co go stac .
Takiej windy sam bym nie zrobil, narazie udalo mi sie zrobic cos co przypomina winde i ma taka sama funckje .

Old Post 27-09-2001 10:37
Hydrauleec
Rormalnie...

Chyba nadszedl czas abym sam wypowiedzial sie na temat mapy:

1. Mapka podobala mi sie w trakcie tworzenia, ale nie za dobrze spisala sie podczas testu na LANie
2. Wprawdzie nie tnie sie na lepszych kompach, ale nie o to tu chodzi
3. Umiescilem ja na SPEC'u aby wiedziec w jakim kierunku kierowac sie tworzac nastepna. BTW Moze macie jakis pomysl na mape? Jesli tak, slijcie pomysly na moja skrzynke lub zamiescie tutaj - z checia rozwaze pomysl jej wykonania

P.s. Niewiem czy jest jakis sens w tym abym ulepszal de_airbase gdyz moim zdaniem nie nadaje sie do gry (jesli sie myle to mnie poprawcie...)

Old Post 28-09-2001 21:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hydrauleec Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hydrauleec Znajdź więcej post'ów przez  Hydrauleec Dodaj Hydrauleec do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hydrauleec prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rzeznik
Siła wyższa

Też pograłę trochę, nawet dłużej i uważam, że jest taka sobie. Brakuje jej jakby takiego wyraźnego klimatu, układ pomieszczen też nie jest najlepszy. Chciaż przyznaję, że sam bym takiej mapki nie zrobił....

A z tą animacją to rzeczywiście jest problem. Na moim sprzęcie (a nie jest on taki zły, wręcz przciwnie) jako serwer ma zwykle 80 fps (na "fps_max 80"), jednak zdażają się momenty gdzie animacj spada do 45. To oczywiście nie jest taka straszna tragedia (da się grać), ale wymaga niewątpliwie dopracowania. A chciałbym przy tym zaznaczyć, że prawie nigdy nie widziałem na moim kompie innego wyniku niż 79/80 fps.

Old Post 28-09-2001 22:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rzeznik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rzeznik Znajdź więcej post'ów przez  Rzeznik Dodaj Rzeznik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rzeznik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hydrauleec
Rormalnie...

Nie bede tego komentowal, odpowiedz masz powyzej

Old Post 29-09-2001 11:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hydrauleec Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hydrauleec Znajdź więcej post'ów przez  Hydrauleec Dodaj Hydrauleec do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hydrauleec prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ShizO
[ov>ada]ShiZos

Jak ja renderowales to z VIS-em?
Ile czasu sie liczyla?
w worldcrafcie czy quarku?
Tez zrobilem mapke i tez jest za duza- przez to skacze. Nie wiem tylko czy to dlatego ze jest niedopracowana czy dlatego ze nie zapuscilem pelnego renderingu(probowalem raz i po 24 h nie wytrzymalem- nie potrafie zyc bez komputera)

Old Post 29-09-2001 14:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ShizO Znajdź więcej post'ów przez  ShizO Dodaj ShizO do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ShizO prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rolin
here to stay

Oczywiscie, ze z powodu jej wielkosci.... chociaz cs_siege ma podobne rozmiary i w ogole sie nie tnie .

Old Post 29-09-2001 23:18
ShizO
[ov>ada]ShiZos

Orginalne mapki robia w 3d studio(pewnie wlasne pluginy) co pozwala na pelna edycje swiata -mozna stawiac pojedyncze scianki a nie jak w Worldcrafcie czy Quarku tylko sześciany. Kiedy musisz postawic jedna scianke to musisz tak naprawde postawic szesc- mapa tej samej wielkosci jest 6 razy wieksza(mniej wiecej) stad kiepskie FPS-y jak sadze.
Ale podobno nastepny quark juz nie bedzie tak ograniczony.

Old Post 29-09-2001 23:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ShizO Znajdź więcej post'ów przez  ShizO Dodaj ShizO do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ShizO prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RapTuS
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez |SPEC|Hyd1
P.s. Niewiem czy jest jakis sens w tym abym ulepszal de_airbase gdyz moim zdaniem nie nadaje sie do gry (jesli sie myle to mnie poprawcie...)

no mapa na maxa ma za duze przestrzenie... jak bedziesz robil nastepna to zrob jakies polacznie vertigo i office takie pietrowe biuro z windami i szybami wentylacyjnymi i koniecznie DE
to by byl po prostu max jak tylko cos juz zrobisz to pisze sie na beta testy hehehe

Old Post 30-09-2001 11:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RapTuS Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RapTuS Znajdź więcej post'ów przez  RapTuS Dodaj RapTuS do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RapTuS prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[STER]JACKKILLER
Master of disaster

quote:
Napisane oryginalnie przez ShizO
Orginalne mapki robia w 3d studio(pewnie wlasne pluginy) co pozwala na pelna edycje swiata -mozna stawiac pojedyncze scianki a nie jak w Worldcrafcie czy Quarku tylko sześciany. Kiedy musisz postawic jedna scianke to musisz tak naprawde postawic szesc- mapa tej samej wielkosci jest 6 razy wieksza(mniej wiecej) stad kiepskie FPS-y jak sadze.

BUAHAHAHAHH!!!
Ale fantazjujesz czlowieku. Jakbys sie troche wiecej tym interesowal to bys wiedzial ze calego HL'a zrobili w Worldcraftcie, a wlasnie VIS obcina niewidoczne plaszczyzny - tylko trzeba go zapuscic z opcja -full. Nikt nie bawi sie w edycje na poziomie pojedynczej plaszczyzny, wszyscy operuja na brylach, a dopiero VIS obcina to czego nie widac.

Old Post 30-09-2001 11:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [STER]JACKKILLER Znajdź więcej post'ów przez  [STER]JACKKILLER Dodaj [STER]JACKKILLER do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [STER]JACKKILLER prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
blinq.kt
Combat (Death Knight)

Ja bym mapki nie zrobil bo to za duzo roboty i pozniej beda na mnie jeszcze bluzgac

Old Post 30-09-2001 13:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil blinq.kt Kliknij tutaj by wysłać e-maila do blinq.kt Znajdź więcej post'ów przez  blinq.kt Dodaj blinq.kt do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać blinq.kt prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ShizO
[ov>ada]ShiZos

quote:
Napisane oryginalnie przez [STER]JACKKILLER

BUAHAHAHAHH!!!
Ale fantazjujesz czlowieku. Jakbys sie troche wiecej tym interesowal to bys wiedzial ze calego HL'a zrobili w Worldcraftcie, a wlasnie VIS obcina niewidoczne plaszczyzny - tylko trzeba go zapuscic z opcja -full. Nikt nie bawi sie w edycje na poziomie pojedynczej plaszczyzny, wszyscy operuja na brylach, a dopiero VIS obcina to czego nie widac.

Jasne ze calego zrobili w worldcrafcie, ale zdaje sie ze tylko pierwszego..
co do visa to po prostu nie wiedzialem, masz racje jestem tylek...
przestalem sie tym interesowac kiedy znudzilo mnie przyciaganie do siatki...
To w takim razie moze ty mi powiesz czy 24 h obliczania VISA(wlanie -full) to normalne? mapka jest duza ale bez przesady...

Edytowane przez ShizO dnia 01-10-2001 o godz. 11:29

Old Post 01-10-2001 08:57
RapTuS
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez ShizO
To w takim razie moze ty mi powiesz czy 24 h obliczania VISA(wlanie -full) to normalne? mapka jest duza ale bez przesady...

tu juz chyba glownie chodzi o procka i ram... pamietam kiedys ze renderowanie na moim starym 486 prostych bryl zajmowalo duuuzo czasu

Old Post 02-10-2001 09:22
Rolin
here to stay

opposing...

Z tego co wiem, to Opposing Force tez byl robiony w WorldCraft (a przynajmniej mapy), bo modele broni to raczej w 3dStudio.

No i taka mala ciekawostka :
Chlopaki z Gearbox nie wykorzystali nawet polowy funckcji jakie posiada WorldCraft.

btw: JACK... rozumiem, ze nie mogles sie powstrzymac ze smiechu ale poco to przelewac na board? .

Old Post 02-10-2001 18:34
[SUN]SnipeR
axe IvaN

tego no zkad wziasc wordcrafta???

bo mam pare pomyslow na mapy a kumpel umie zajebiscie wykonac i zrobic tekstury potrzeba nam tylko programik bo juz od jakiegos czasu malo mnie obchodzi mapmaking i nie wiem co i jak?

Old Post 02-10-2001 20:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SUN]SnipeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SUN]SnipeR Znajdź więcej post'ów przez  [SUN]SnipeR Dodaj [SUN]SnipeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SUN]SnipeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RapTuS
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez [SUN]SnipeR
tego no zkad wziasc wordcrafta???

bo mam pare pomyslow na mapy a kumpel umie zajebiscie wykonac i zrobic tekstury potrzeba nam tylko programik bo juz od jakiegos czasu malo mnie obchodzi mapmaking i nie wiem co i jak?

no panowie brac sie do roboty... i czekam na efekty
chetnie postestuje jak juz bedzie co testowac

Old Post 02-10-2001 21:27
Hydrauleec
Rormalnie...

Worldcrafta mozesz znalezc na praktycznie kazdej stronie poswieconej CS'owi/HL'owi, a program do robienia tekstur nazywa sie Wally i sam nie pamietam skad go sciagnalem
jego oficjalna strona to: http://www.telefragged.com/wally

Old Post 03-10-2001 10:25
Mantis
OBI (-o-)

quote:
Napisane oryginalnie przez |SPEC|Hyd1
Worldcrafta mozesz znalezc na praktycznie kazdej stronie poswieconej CS'owi/HL'owi, a program do robienia tekstur nazywa sie Wally i sam nie pamietam skad go sciagnalem
jego oficjalna strona to: http://www.telefragged.com/wally

Tekstury mozna zrobic w wielu programach.Ehh pamieta sie te czasy jak sie edytowalo w worldcrafcie modele do starcrafta (fajnie to brzmi ).

Old Post 03-10-2001 10:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mantis Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mantis Znajdź więcej post'ów przez  Mantis Dodaj Mantis do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mantis prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ShizO
[ov>ada]ShiZos

Ja osobiscie preferuje quarka (zdaje sie ze sciagnalem go wprost z counter-strike.pl). Jest bardziej przejrzysty, bardziej user-friendly, posiada drzewkowa rozpiske obiektow, ladniejszy design, bardziej pomocne komendy. Trzeba sie tylko przestawic z jednego na drugi (a jest to bolesne).
A do tekstur to jednak wally - aby tylko zamienic na wad-a a edycja zrodla na tekstury to w dowolnym graficznym.

Old Post 03-10-2001 14:56
Rolin
here to stay

HEhe... widze, ze po tym temacie ogarnelo was szalenstwo tworzenia map .

Spox ja tez robie mapke de_1strike
Hmmm..... jutro wrzuce tu jej screeny

Old Post 03-10-2001 17:32
ShizO
[ov>ada]ShiZos

moja sie nazywa de_boisko ... nie chodzi o stadion x-lecia tylko raczej o szkole ( zdaje sie,ze wieszkoszc tworcow czerpie mapki z wlasnego otoczenia). Model tej szkoly byl budowany w Polsce w latach osiemdziesiatych na wiekszosci osiedli, wiec jakbym ja rozpowszechnil to moze ktos by w niej zobaczyl swoja podstawowke.Ma niestety ta wade co de_airbase- za duze fps-y.Moze w zimowe wieczory puszcze pelny render i ja tu przedstawie. Aczkolwiek mam extra plan na inna... w gre wchodzi Palac Kultury..)

Old Post 03-10-2001 21:26
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:03.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions