Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Ankieta wrzesniowa
Co myslisz o terroryzmie w Rosji
You do not have permission to vote on this poll.
Uwazam, ze to przestepcy, i powinno sie ich tepic ze szczegolnym podkresleniem, iz zaatakowali dzieci powinni otrzymac maksymalne wyroki. 13 61.90%
Sa to bojownicy o wolnosc, ktorzy, jako obywatele grabionego przez stulecia przez Rosje kraju nie maja innej mozliwosci wywarcia presji na rządzie Rosjan, podczas gty ten dokonuje licznych przestepst na terenie ich kraju. 8 38.10%
W sumie: 21 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Ankieta wrzesniowa

W zwiazku z akcja terrorystow w ruskiej szkole -> daily poll :E

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 03-09-2004 16:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Dobra pogadajcie sobie :-P

Edytowane przez rcube dnia 03-09-2004 o godz. 19:52

Old Post 03-09-2004 16:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Re: Ankieta wrzesniowa

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Fausto
W zwiazku z akcja terrorystow w ruskiej szkole -> daily poll :E

/vote close

To akurat malo smieszny temat :/

Old Post 03-09-2004 17:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Ale nie dla Fausto`a.

Old Post 03-09-2004 18:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MajeS
Guest

temat malo smieszny moze i jest ale jak ludzie beda bali sie o tym mowic to aspekt terroryzmu nigdy nie zostanie rozwiazany...

vote nie close

Old Post 03-09-2004 18:09
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cali
słodki chłopak :]

Co mam do powiedzenia ? Za**** ****** ******* **** ******* ******* ******* ********* ****** **** **** *******. Zamknac wszystkie kraje europejskie dla tych fanatykow ,bo to sa debile sami sobie sprawili pieko teraz im sie wbija do tej ich czeczeni i zrownaja ja z ziemia ... !

Old Post 03-09-2004 18:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cali Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cali Znajdź więcej post'ów przez  Cali Dodaj Cali do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cali prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alienzero
KOSZ

mlodzi jestescie, wyrobicie sie, narazie widze ze troche wam zwisa conieco

tak czy owak - z tym terroryzmem imho to jest tak, jak z doroslym juz dzieckiem, ktore sami wychowalismy - teoretycznie nie mozemy brac odpowiedzialnosci za jego dorosle czyny, ale z drugiej strony sami mielismy duzy wplyw na to jak to "dziecko" sie rozwijalo...

tzw 'swiat zachodu' od wiekow nie za bardzo uczciwie postepowal z innymi kulturami uwazajac je za gorsze/niebiezpieczne/itp... nie stwarzal mozliwosci, tylko wykorzystywal surowce, zasoby ludzkie i takie tam... poza tym zapomnial tez ze np. islam to jest kosmicznie inna kultura niz nasza, rzadzi sie innymi prawami.

podswiadomie uwazamy ich kulture za gorsza bo jakby - prymitywna... niewatpliwie maja czesc dziwnych zwyczaji, ale prawdopodobnie wiele dobrych rzeczy moglibysmy od nich przejac... tak jak oni od nas... w sumie - to nawet nie powinno byc podzialu my/oni...

bo w sumie to i tak jest wina ludzi wogole, niezalezenie od koloru i narodowosci - taki juz z nas wredny gatunek... i nie chodzi mi o to ze usprawiedliwiam tych terrorystow... ale cos bys zrobil/a gdyby ci mozdzierz zabil stojaca w kuchni matke a T-74 rozjechal ojcu nogi? a przeciez w Czeczeni gorsze rzeczy sie dzialy...

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 03-09-2004 18:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alka
alk(oholiczk)a

temat jest powazny nie ma co.
nie ma co rowniez robic sobie z tego jaj, niewiem co v100 mial na mysli, ale wydaje mi sie, ze warto naprawde poruszyc ten temat.
a jak padnie na nas ? to tez rozmawiac na innych forach bedziecie chieli ? po to jest to foroom, aby na nim rozmawiac, czasem o glupich i zabawnych sprawach, ale czasem mozemy podejsc na powaznie do pewnych tematow.

osobiscie uwazam, ze sa to ludzie a i owszem, moze cos im spaczylo psyche a moze chca sie pokazac jako bojownicy o wolnosc z innej strony, mysle, ze nie zrozumiemy takich ludzi.
robia co robia, za zle czyny sa kary i tak powinno byc, czasem kary nie sa sprawiedliwe, ale mozemy tylko czekac na to by sytuacja sie poprawila, sami nic nie zdzialamy, jedyne co nam pozostaje to wlasnie wyrazac swoja opinie na ten temat na forach publicznych

How I'm killing you

Old Post 03-09-2004 18:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alka Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alka Znajdź więcej post'ów przez  alka Dodaj alka do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alka prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]BlackGhost
Admin Zajebisty!

ja bym ich rozje***... wpadł do tej szkoły i tych terro żyletką pociachał... spalił bym mu dom... ...zabił psa...

Old Post 03-09-2004 19:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]BlackGhost Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]BlackGhost Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]BlackGhost Dodaj [FPP]BlackGhost do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]BlackGhost prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]BlackGhost
ja bym ich rozje***... wpadł do tej szkoły i tych terro żyletką pociachał... spalił bym mu dom... ...zabił psa...

gratuluje, jestes ok.

you accept (reject, respect);

Old Post 03-09-2004 19:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Dopuki światem rządzi wesoła parka Bush - Putin nie będzie pokoju nigdzie... oni są fanatykami bo się pchają wszędzie pod pretekstem wojny z terroryzmem. Mam nadzieje, że Bush przegra bo już żygać mi sie chce na jego widok.

Szkoda tylko, że antyterroryści w Rosji wykazali się przerażającym brakiem profesjonalizmu. Zero organizacji, setki rannych... Następny atak jest tylko kwiestią czasu... były normalne porwania, teraz zabijają dzieci... niedługo roz*******ą jakieś miasto bombą atomową, bronią biologiczną czy chemiczną.

A terroryzmu i tak nikt nie pokona.
OMG... a ja kilka lat temu grając w RS i oglądajac głupie filmy myślałem sobie, że takie ataki są nierealne :/

Old Post 03-09-2004 19:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
/vote close

/vote no

uwazam ze to jest dobry temat do dyskusji

Old Post 03-09-2004 19:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

ujmę to tak: w tym momencie nie nie mozna powiedziec ze istnieje kultura islamu - jest to oksymoron bo od powstania islamu (od ok 633r. n.e.) wyznawcy mahometa nie przyczynili sie znaczaco do krzewienia kultury jako takiej (takich dziedzin jak : malarstwo,nauka itp - wykluczam jednostki przebywajace w krajach judeo-chrzescijanskich)

moze jestem jednym z nielicznych ktorzy kojarza fakt ze Polacy rowniez swego czasu byli terrorystami (Piłsudski napadal na pociagi, organizowano zamachy na przedstawicieli okupanta, zorganizowano i wprowadzono w zycie kilka powstan narodowych) - ALE Polacy z tego mozna by rzec "wyrosli" - w przeciwienstwie do islamistów

co wiecej: Polacy nigdy nie strzelali do dzieci na taka skale (bo dopuszczam pewne wyjatki) - a jezeli nawet to nie w plecy

to co ci niemoralni bandyci zrobili w ciagu tych kilku dni moim zdaniem nie da sie usprawiedliwic - co te dzieci im zrobily?

w tym miejscu wypada jeszcze wspomniec o innych terrorystach i ich porwaniach ot np:

zamordowanie 12 Tybetańczyków - tylko dlatego ze sa innowiercami (jak wiadomo Budda jest pokojowym bogiem - ponadto buddyzm w kilku odmianach dopuszcza fakt innych wiar - w odroznieniu od islamu) - oficjalnie zabili ich dlatego ze pracowali dla kuwejtczyka/jordanczyka ktory wspolpracuje z silami stabilizacyjnymi/wojskowymi osi antyterrorystycznej - to dlaczego swoich nie zabijaja w ten sam sposob? bo ci wierzą w Allaha

porwanie 2 francuzów - fakt, nie przepadam za "walecznymi" żabojadami - ale w tym przypadku robią dobrze, nie zdejmując zakazu noszenia symboli religijnych w szkolach - skoro panienki w chustach chca chodzic do szkół - to moze pojadą do jakiegos kraju w którym obowiązuje szariat?? a zapomnialem "kultura islamu" zabrania pobierania nauki kobietom

co wynika z powyzszego akapitu? to ze terrorysci islamscy nie porywaja/zabijaja ludzi by sie bronic/wyzwolic ale by poprostu zabijać - w imie swojego boga, a jak dla mnie tylko po to by pokazac "patrz mam kałacha i moge cie zabić 4fun"

na zakonczenie: nie wiem czy zauwazyliscie fakt ze w Polsce jak i w innych krajach zachodnich istnieje od groma organizacji typu "wolna czeczenia", w mediach bandytów nazywa sie bojownikami, dziennikarze staraja sie pokazac jacy to oni (tak dla mnie to sa ONI bo nie indentyfikuje sie z czymś takim co oni reprezentuja) sa fajny, bohaterscy itp itd - a jacy sa naprawde moze w tym momencie powiedziec ś.p. W. Milewicz - tak ich hołubił, stawiał na piedestale - a to ze chcial pokazac jacy sa naprawde mu sie udało - szkoda ze zginął ale po co sie do nich pchał?

rzekłem

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 03-09-2004 19:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alienzero
KOSZ

rzekles... ale imho zbyt czarno-bialo... co do istnienia kultury islamu to raczej mowimy o wyznaniu, o wierze... kultura jest podporzadkowana jej i jej prawom, co niewatpliwie ma miejsce i u nas - spojrzcie np. na przykazania Kosciola i tematy tabu spoleczenstwa, czyz nie jest to forma podporzadkowania sie religi?

owszem, do naszej kultury islam niewiele wniosl oprocz egzotyki azji mniejszej w sztuce jako takiej... ale zachodnia kultura tez nie za bardzo ma sie czym poszczycic jesli spojrzymy na te zacofane panstwa, mniejsze wioski itp...

to raz...

dwa - zastanawiam sie czy nie patrzymy na ich kulture wlasnie przez terrorystow.. pomyslcie:
amerykanie - grubi fastfoodzi
francuzi - zabojady
ruscy - pijacy
arabowie - terrorysci
polacy - zlodzieje

cos w tym jest... potepic nalezy terroryzm, tak jak potepia sie zlodzieji [no dobra, w polsce jest troche inaczej ], ale spojrzmy ze problem jest glebszy...

terrorystow bym skazal, ale nie zabil.. gdzies kiedys slyszalem, ze smierc jednego terrorysty tworzy 3 nowych. mysle ze powinnismy z wiekszym zrozumieniem podchodzic do problemow wschodu... choc przyznac trzeba ze troche przeginaja pale

troche sie placze w zeznaniach ale te pieprzone dwie strony medalu nie daja mi spokoju...

Old Post 03-09-2004 20:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

*******e putina i cala rosje

Old Post 03-09-2004 20:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

polecam w tej sprawie dukaja "xavras wyżryn", bardzo ciekawy głos w sprawie terroryzmu.
zastanawiałam się dzis nad tym, jak rózne są motywy terrorystów. bo w tym wypadku nie mamy do czynienia z ekspanją islamu, ale z czymś w rodzaju walki o wyzwolenie narodu. to oczywiście nie usprawiedliwia tych terrorystów, ale na pewno każe się zastanowić nad sytuacją polityczną w czeczenii, choć to okrutny sposób na zwrócenie uwagi...
i do cholery, te rosyjskie słuzby specjalne, jak można przeprowadzać akcję w taki sposób? amatorzy.

Old Post 03-09-2004 21:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
szpak
Master (Spawn)

najfajniejsza jest obludna polityka ue i nato w iraku krzyczeli
o prawach czlowieka i innych bzdetach a czeczeni i sudanu
- arabowie masowo morduja czarna mniejszosc tego kraju
ofiary w dziesiatkach tysiecy a milony koczuja w sasiednich krajach
jakos niefortunnie nie dostrzegaja

Old Post 03-09-2004 21:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Ja uważam jedno, nie ma żadnego usprawiedliwienia dla wykorzystania śmierci niewinnych osób w jakiejkolwiek sprawie. Z czymś takim powinno się walczyć w każdy możliwy sposób.

Old Post 03-09-2004 21:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LD
Ich bin Danziger

quote:
Napisane oryginalnie przez OGO
Ja uważam jedno, nie ma żadnego usprawiedliwienia dla wykorzystania śmierci niewinnych osób w jakiejkolwiek sprawie. Z czymś takim powinno się walczyć w każdy możliwy sposób.

FULL SUPPORT, z ust mi to wyjales.

Old Post 03-09-2004 21:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LD Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LD Znajdź więcej post'ów przez  LD Dodaj LD do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LD prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Gazdzik
*******e putina i cala rosje

O! Kolejny konstruktywny glos w całej dyskusji.

I jeszcze kolejny fajny ziom.

Old Post 03-09-2004 21:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

A ja normalnie trzymam dystans i wydarzenia dzisiejsze mnie nie ruszaja (przynajmniej sie staram) To jest Rosja.

Old Post 03-09-2004 22:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

gdyby ruskie okupowali nasz kraj to sam obwiazalbym sie pasem dynamitu i wysadzil w przedszkolu!
to prawda ze jest to haniebne postepowanie ale musimy zrozumiec ze czeczeni zostali pozbawieni jakichkolwiek innych srodkow obrony. wszyscy ich olewaja, swiat przymyka oko na masowe mordy na czeczenach, to co rosja tam uskutecznia podchodzi pod ludobojstwo. wcale sie nie dziwie tym ludziom i mimo ze atakuja teraz juz nawet dzieci to nadal ich popieram. walcza o swoja wolnosc, o godnosc i przetrwanie narodu.

co do islamu to religia jest tylko pretekstem. zwroccie uwage ze w iraku wiekszosc ludzi traktuje wojska stabilizacyjne przyjaznie i dostrzegaja ich przydatnosc. az serce rosnie gdy patrze na relacje telewizyjne z iraku gdzie ludzie dziekuja zolnierzom za pomoc. jednak niestety jest grupa fanatykow ktorym nie podoba sie pomysl wprowadzenia w iraku demokratycznych rzadow. w takim wypadku terrorysci nie mogliby dalej tak otwarcie dzialac, werbowac ludzi i prowadzic szkolenia. nie oszukujmy sie ale taki kraj jak irak to kolebka terrorystow. tam ludziom wpaja sie od mlodosc i ze ameryka i europa jest zla i ze oni chca zniszczyc islam, oraz ze najwyzszym honorem jest zginac za wiare. to jest jak pranie mozgu. dlatego ci ludzie nie boja sie smierci. z takim wrogiem jest niesamowicie trudno walczyc. wiadomo tez od dawna ze wojna z terroryzmem byla tylko kwestia czasu, obserwowalismy jak w ciagu lat nasilaja sie dzialania terrorystyczne, jak w afganistanie, iraku i innych takich panstwach powstaja kolejne organizacje ktorych celem jest znisczenie cywilizacji zachodu. wlasciwie nie ma co *******ic ze to jest wojna z terroryzmem to jest po prostu wojna religijna. bo tak na prawde chodzi tu o wojne religii, ci ludzi ubzdurali sobie ze wyzwola swiat od innowiercow i nienawidza wszystkiego co reprezentuje soba zachodnia cywilizacja. w przeszkosci europa juz walczyla z islamem i teraz znow tak jest tylko ze tym razem pod przykrywka wojny z terrorystami. powiem wam tez ze ja szczerze *******e ten islam i tych wszystkich ******ch brudasow ktorzy ubzdurali sobie jacy to jstesmy niedobrzy. najchetniej to bym *******nal po bombce atomowej na kazde wieksze miasto arabow i byl by wreszcie swiety spokoj.

Old Post 03-09-2004 22:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

A rano Infinite dostanie list - bardzo nam przykro z powodu śmierci <tu wstaw imię osoby bardzo Tobie bliskiej> w wyniku ataku terrorystycznego wyznawców zielonej marchewki, który to atak miał na celu zwrócenie uwagi na problem z dostępnością wyżej wymienionego towaru supermarketach. Popierają swoje działanie tym, iż rząd uniemożliwia import zielonej marchewki z Mozambiku, a opinia publiczna nie reaguje na ich postulaty od lat.

Old Post 03-09-2004 22:39
rcube
KOSZ

Patrzac z perspektywy naszej galaktyki , to nasz uklad sloneczny w dniu dzisiejszym pozostal bez zmian

Old Post 03-09-2004 22:46
AlieneK
KOSZ

ta... co tam kilkadzieciąt dzieci... przecież oni walczą o słuszną sprawe....

Infi: to, że Rosja robi to co robi, to nie znaczy, że ktokolwiek ma prawo robić to samo z niewinnymi dziećmi...

Odkąd pamietam potępiam całą wojne w Czeczeni bo jak każda wojna śmierdzi, tymbardziej, że nikt tego nie kontroluje i jedni robią drugim to co chcą....

rcube: jaksie wszyscy ludzie wyrżną też się wiele nie zmieni :>

Old Post 03-09-2004 22:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

jasne, ze mozna mowic: o ci sa dobzi, bo walcza o wyzwolenie. jednak trzeba sobie postawic pare pytan aby uniknac zjwiska wzglednosci w swojej wypowiedzi i dysonansu. 1) jakie normy etyczne reprezentuje (w to wlicza sie najwyzsza wartosc jaka wyznaje w zyciu), 2) jaki typ kultury reprezentuje. i zgodnie z tymi dwoma punktami odpowiedziec. jakbym byl czeczenem to bylbym pewnie wszystkimi rekoma i nogami za tymi terrorystami bo 1) najwazniejsza bylaby dla mnie wolnosc narodu i spelnienie swego obowiazku wobec przodkow, 2) reprezentowalbym kulture walki, gdzie silniejszy przezywa, gdzie trzeba walczyc o kazdy swoj dzien by przezyc. ALE jestem polakiem i 1) najwazniejsze jest dla mnie zycie ludzkie oraz zasada dobrej karmy (czyli nie rob blizniemu co tobie nie mile [nie zawsze mi to wychodzi, ale przewaznie jednak zyje w zgodzie z ta zasada]), 2) zyje w czasach pokoju, gdzie latanie po dworzu z kalaszem jest dla mnie niewyobrazalnym zjawiskiem. mamy swoje sluzby, ktore dbaja o porzadek (lub powinny to robic), wszelkie przejawy agresji zwalczamy (poprostu jestesmy na takim etapie kulturowej ewolucji). dlatego nie jestem w stanie w zaden racjonalny sposob usprawiedliwic czynow z dzisiejszego dnia w rosji i potepiam dzialanie tych terrorystow. jedyny dysonans jaki tu moze sie rysowac to tylko historyczny hipokryzm, jako ze polacy rowniez prowadzili dzialania terrorystyczne patrzac oczami panstw trzymajaych wladze nad swiatem w czasach zaborow polski. i tod nie ma tutaj racji, ze bylismy niczym robin hood, atakowalismy tylko "winnych" nie zabijajac przy tym niewinne istoty, w tym dzieci. wystarczy przypomniec powstanie listopadowe, jakze opiewane w naszej historii, a jak kazde powstanie bazujace na anarchii, gdy niejaki por. starosz i jego kompania powstancza wybila wszystkich ludzi, w tym dzieci i kobiety wszystkich kamienic na jednej z ulic dzisiejszej starowki, tylko dlatego, ze byl donos jakoby konfidenci zamieszkiwali w tej okolicy. warto wspomniec, ze to polacy wybijali polakow. i tu nasuwa sie moral, ktory pozwala wspomniany wczesniej dysonans zniwelowac do zera. otoz, gdy przywoluje te historie w mysli, nie przepelnia mnie wspolczucie dla dzisiejszych bojowkarzy o wolnosc i przekonanie, ze postepuja wlasciwie. wrecz przeciwnie. tamten incydent uwazam za haniebny i to samo mysle o dzisiejszych przejawach podobnych dzialan. i nie jest to juz hipokryzja, tylko zdrowy rozsadek i nauka na wlasnych bledach.

podsumowujac ta nieco przydluga wypowiedz. zdecydowanie potepiam dzisiejszy mord na dzieciach w szkole rosyjskiej. terrorysci odpowiedzialni za ten incydent powinni zostac ukarani najwyzsza kara jaka przewiduje tamtejsze prawo (prawdopodobnie wiec smierci, choc w 100% pewien nie jestem). bo walka walka o to czy owo, ale konsekwencje swego dzialania trzeba podjac.

Old Post 03-09-2004 23:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alienzero
KOSZ

a najgorsze jest to ze po takiej parugodzinej sesji w et jest mi szczerze obojetne co wlasciwie wokol sie dzieje... ja z reszta tez kiedys sobie zgine

w tle: the end - the doors...

Old Post 04-09-2004 00:29
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

dobra. na histori sie nie znam, na stosunkach wschodnich tez niezbyt ale powiem co uwazam...

mord na dzieciakach... -> przewalona sprawa i tak nie powinno byc..

ataki terrorystyczne by czeczeni -> a co im **** innego pozostalo do roboty? rosja gniecie ich jak chce, w dupie ma to co sie dzieje z rodzinami i krewnymi czeczenow, ze zyja jak zyja, ze od ilus tam lat maja nieustajaca wojne i nie maja normalnych warunkow do zycia.. w ich stanie robilbym naprawde wsio by choc jakos pomoc swojej ojczyznie/rodakom...

latwo jest mowic ze potepiacie ich dzialanie, ze ogolnie to jest bleee i niepoprawne... ale ciekaw jestem co byscie zrobili podczas kolejnej okupacji naszego kraju... czy byscie zyli zgodnie z zasadami i przykazaniami bozymi...

Old Post 04-09-2004 01:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Widze, ze glosy sa bardzo podzielone. Co ciekawe z waszych wypowiedzi wynika nieznajomosc (ignorancja?) historii. Ciesze sie jednak, ze pojawily sie glosy alien0, jenka i po czesci tulupa.

Co nalezy podkreslic - nie mozna podchodzic do sprawy na podstawie tego zdazenia. Zaczynajac od nie tak dawnej (1979) masakry czy tam pacyfikacji dokonanej przez rosjan w afganistanie. Mialy tam miejsce bestialskie, nieludzkie zachowania (przyklady podal azero). Dokladnie to samo dzialo sie w Czeczenii. Pojawily sie jednak glosy, ze Czeczenia "nie dorosla do demokracji". Zachod polozyl na nich krzyzyk, i tak istnialo sobie panstwo, gdzie rosjanie grabili, gwalcili i mordowali setki_niewinnych_ludzi (tu polecam bardzo dobry dokument, ktory lecial pare miesiecy temu na discovery bodajze). No ludzie, troche empatii! Nie mozna przeciez sie w tej sprawie jednoglosnie wypowiedziec?! CHyba kto jak kto ale przede wszystkim polacy (chociaz moze widocznie nie to pokolenie) powinni cos o takiej okupacji wiedziec.

Mozna sobie wmawiac, ze to degeneraci, ze psychole. Ale w chwili, gdy musza albo zyc pod carskim batem, albo moga walczyc terroryzmem, to kazdy normalny czlowiek wybeirze druga opcje chyba. Oczywiscie moze napawac obrzydzeniem mord na dzieciach, ale jak to jest ze przymykamy oko na to co dzieje sie w czeczenii non stop? OD LAT? Pozatym to sa tylko ludzie - nie znam szczegolow - ale to nie moglo byc latwe, podjac decyzje o otwarciu ognia. Dookola rosyjscy komandosi, sytuacja kryzysowa, brak pozywienia, no i w sumie ci terrorysci dzialali z wiedza, ze juz zywi z tego nie wyjda, a jak wyjda, to beda tego zalowali (wiadomo, jak rosjanie sie nimi zajma).

Coz, danwo nie pisalem, co naprawde o jakims problemie mysle, jednak warto zwrocic uwage, ze nie mozna patrzec na jedna strone medalu. Nie ma sensu wykrzykiwac tez pieknych hasel, przymykajac oko na niektore fakty (@ogo, ld, maslav). Jestesmy w dalszym czasie swiadkami procesu "laskawienia misia" przez francuzow i niemcow (vide ich niedawna wizyta u Putina).

Old Post 04-09-2004 01:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Dopiero teraz moge sie wypowiedziec... szkoda bo pare osob napisalo dokladnie to co ja chcialem wiec tylko ustosunkuje sie do jednej ze "stron".

Imo to w 50% "zachodnia cywizlizacja" wybrala zakladnikow. Byli pacjeci szpitala i co? "wspanialy zachod" stwierdzil ze to "wewnetrzna sprawa rosji", pozniej (z wiekszych akcji) teatr... znou caly "wspanialy zachodni swiat" zlal to jak mogl, nikt (z przywodcow) nawet nie powiedzial slowa krytyki jak okazalo sie, ze ofiary! nie beda mogly ubiegac sie o odszkodowania. Co ze zdjeciami (FILM!) na ktorych rosyjscy zolnieze maltretuja Czeczenow? Wszyscy to olali, ale jak pare miesiecy pozniej pojawilo sie z 30 zdjec z Irackich wiezien to caly swiat jechal po USA ile mogl.

Zapomnijcie o wspolczesnej Rosji - to nie demokratyczne panstwo, to kontynuacja ZSRR... na oczach calego swiata mordowali czeczenow, na oczach calego swiata pozwolili utonac 100 swoich marynarzy, na oczach calego swiata zagazowali WLASNYCH OBYWATELi i zeby wszystko ukryc wywozili ludzi do 30 roznych szpitali, zeby nikt sie o nie doliczyl trupow. Ignoruja prawa czlowieka, Putin to dyktaror - nie wspomne tu o politycznej sprawie Jukos'a (btw, gdyby Jukos nie mial problemow z Putinem, ropa na calym swiecie bylaby tansza nawet o 10%), kaze zdejmowac nawet programy satyryczne w ktorych sie z niego nabijaja.

Oklamuja caly swiat, o Kursku powiedzieli 3 dni "po fakcie", ilosci ofiar akcji w teatrze zanizyli a teraz? Na poczatku w szkole mialo byc 150 osob! pozniej 300, 30min temu w Faktach mowili o 250 zabitych... 550 rannych... cos sie nie zgadza? no tak, teraz rosja twierdzi ze bylo tam 1500 osob i co? Pielegniarka ze szkoly twierdzi ze w szkole bylo ponad 800 dzieci, kazde przynajmniej z jednym rodzicem.

Ze tak sie mlodziezowo wyraze - rosja wali w ****a przy aprobacie calego swiata, szczegolnie najbardziej pokojowo nastawionego narodu Niemieckiego i wielkich Francuzoff ktorzy przeciez nie moga ubrudzic swoich peruek i falbanek (jak za czasow Ludwika XVI) krwia...

Old Post 04-09-2004 08:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:54.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions