Odpowiem zbiorowo:
>W CS nie ma pojazdów i ogromnych map, ale za to w Trajbsie
>nie da się grać tak dokładnie(chodzi mi o skradanie się
>nasłuchiwanie itp.) tylko lecisz z Teamem strzelasz i pokrzyku.
>W CS musisz zachowywać się bardziej jak szpieg.
Powaznie???? Opowiadasz... A grales kiedys w T2 scoutem z shocklanca i cloakpackiem? A polowales kiedys na cloakera na otwartej przestrzeni? Cale bogactwo gry CS da sie zawrzec w jednej rozgrywce w T2 - i na dodatek bedzie to zaledwie 10-20% calosci. I nie chodzi o to, ze T2 lubie, a CS nie (za to gram niekiedy w TO). Chodzi o konstrukcje tych gier.
>co do jednego sie niezgodze tribes2 ma juz niespelna rok ...
To ja sie pozwole nie zgodzic co do drugiego :-P Premiera T2 w Stanach miala miejsce pod koniec marca, mamy wiec jak do tej pory 8 miesiecy. Polska premiera byla 2 miesiace pozniej o ile mnie pamiec nie myli, w maju. Jak byk wynika, ze T2 ma w Polsce pol roku.
>bo jest juz stara jak swiat, nawet zobacz sobie pingujac servery
>wybierz filtry EUROAPA i minimum jednego gracz to zobaczysz ile
>europejczykow "pykoli" w ta gierke ona po prostu nie przyjela
>sie w srowodisku europejskim ... a teraz dla przykladu spingoj
>ameryke to zobaczysz mase serwow gdzie graja po 40
>graczy ...
Nie da sie zaprzeczyc, ze T2 jest bardziej popularny w Stanach. Tym niemniej w Europie jest calkiem sporo serwerow, na ktorych gra po kilkadziesiat osob. Sam mam w faworytkach ok. 100 serwerow, z czego wieczorami ok. 15-20 jest wypchanych na maksa (30-50 osob). Na dodatek mimo ze nie ma polskich serwerow, na ok. 5 serwerow zagranicznych (tych po kilkadziesiat osob) mam pingi w okolicach 100.
>hmm a czemu CS tak sie zadomowil w srodowisku graczy?
Bo ma kilka lat? Bo jest pelno krakersow a cd-keye dostaje sie na kazdym forum? Bo ma stary engine graficzny ktory chodzi na tandetnych kafejkowych kompach? Bo po tygodniu grania w CS mozesz juz byc calkiem niezlym graczem, podczas gdy w T2 musisz spedzic miesiac-dwa wyczuwajac mozliwosci, jakie daje ci konkretny zestaw zbroja-pack-bron, przy czym zestawow takich sa dziesiatki? No jeszcze pare "bo" bym znalazl :-P
>Faktycznie, Tribes 2 jest już w podeszłym wieku.
Lol, kochani... Na ziemie prosze... O faktach... Nie o bajkach :-P Poza tym nie mamy w ogole czego porownywac miedzy T2 a CS, to ten ostatni mod jest juz czysto archaiczny (wszak wykorzystuje engine HL, a gra ta powstala... no, pamietacie? w 1998 roku :-P)
Co do kompa, wedlug mnie optymalny zestaw obecnie to procek ok. 1.3 GHz, minimum 256 MB i przynajmniej GeForce2 GTS Pro. Wtedy gra sie juz w miare dobrze i nie wyczuwa sie ograniczen sprzetowych.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|