Yeap.
O jaki zwis chodzi konkretnie.
Te co ja znam:
UE - wywala sie okienko z..... serdecznie niespodziewanym bledem i szlag trafia tryba, najlepiej po takiej niespodziance restart kompa.
Jak sobie z tym poradzilem ? Od pol miecha nie mialem ani razu tego byka, ustawilem textury i inne detale tak, ze grafa sie nie kopie (nie widac roznych pasow i dziwnych powierzchni z texturami), widac wsio dobrze, w momentach gdy zwykle dochodzilo do UE, jest moze 0.2 sec przerwy jak by dysk cos zaladowal i dalej jest ok..... no miodzio.
PAUZA - gramy ..... a tu nagle wszystko staje. Najlepiej sprawdzic czy zoom dziala, jesli tak, to oznacza brak polaczenia z serverem.... laaag, albo po prostu ktos tam kompa shut down =)
Ja zwykle wchodze do menu (esc) w zakladke net, ruszam na lewo i prawo suwakiem do "update...." nie pamietam=) ten pod lista wyboru sieci...... i raz zadziala i cos tam sie ruszy i gram dalej, a raz nic..... no to zmiana servka.
ZWIS - zoom nie dziala, wszelkie kacje nie dzialaja..... reset i juz. MI to sie zdazylo moze z 3 razy.
UPS - ;-)
przez przypadek ktos moze podczas grania nacisnac przycisk destrukcyjny na klawiszach czyli nasz ulubiony znaczek windowsa =) powoduje to warjacje wyswietlania obrazu i na jednym kompie oznacza to -reset me!- a na innym kompie moze sie ic zupelnie nie stac.
Jesli uzyjemy przycisku gdy jestesmy sobie w GUI obslugi gry (games/setup/browser....itd) to wrocic do gry mozna po ludzku i nic sie nie wysypie.
No to tyle moich doswiadczen ze zwisami ktore aktualnie sa zredukowane do totalnego minimum =)
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|