Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Help!...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Icea
Guest

Question Help!...

Kiurde ja to mam zawsze problem, włanczam T2 po formacie a tu podczas ładowania ("lighting map") gra się wyłancza...HELP

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 27-12-2001 14:28
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RaT
Skilled (Knight)

Exclamation Re: Help!...

a jaka masz karte graficzna/akcelerator?

Old Post 27-12-2001 16:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RaT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RaT Znajdź więcej post'ów przez  RaT Dodaj RaT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RaT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Icea
Guest

Re: Re: Help!...

GF 256, już coś w niektórych mapach łapie...no zobaczymy

Old Post 27-12-2001 16:22
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Co to znaczy: gra sie wylacza? Zawiesza sie? UE? Zwis kompletny lacznie z nieruchomym kursorem? Po prostu sie zatrzymuje i nie chce przejsc dalej, choc sie nie zawiesza? Napisz co to znaczy, to moze cos poradzimy.

Old Post 28-12-2001 03:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Icea
Guest

Talking

Tjaaa, już wiem przez co te całe zamieszanie. Niedawno zrobiłem se kopie płyty (na wszelki wypadek). Okazało się że gra wykrywa! że to nie ta płyta i traktuje ją jak...pirata. Już jest wszystko dobrze, gra działa ale koniecznie z orginału. (buuu zmarnowałem se czystą płytkę)

Old Post 28-12-2001 17:38
sYs|mankind
Skilled (Knight)

Yeap.
O jaki zwis chodzi konkretnie.
Te co ja znam:

UE - wywala sie okienko z..... serdecznie niespodziewanym bledem i szlag trafia tryba, najlepiej po takiej niespodziance restart kompa.
Jak sobie z tym poradzilem ? Od pol miecha nie mialem ani razu tego byka, ustawilem textury i inne detale tak, ze grafa sie nie kopie (nie widac roznych pasow i dziwnych powierzchni z texturami), widac wsio dobrze, w momentach gdy zwykle dochodzilo do UE, jest moze 0.2 sec przerwy jak by dysk cos zaladowal i dalej jest ok..... no miodzio.

PAUZA - gramy ..... a tu nagle wszystko staje. Najlepiej sprawdzic czy zoom dziala, jesli tak, to oznacza brak polaczenia z serverem.... laaag, albo po prostu ktos tam kompa shut down =)
Ja zwykle wchodze do menu (esc) w zakladke net, ruszam na lewo i prawo suwakiem do "update...." nie pamietam=) ten pod lista wyboru sieci...... i raz zadziala i cos tam sie ruszy i gram dalej, a raz nic..... no to zmiana servka.

ZWIS - zoom nie dziala, wszelkie kacje nie dzialaja..... reset i juz. MI to sie zdazylo moze z 3 razy.

UPS - ;-)
przez przypadek ktos moze podczas grania nacisnac przycisk destrukcyjny na klawiszach czyli nasz ulubiony znaczek windowsa =) powoduje to warjacje wyswietlania obrazu i na jednym kompie oznacza to -reset me!- a na innym kompie moze sie ic zupelnie nie stac.
Jesli uzyjemy przycisku gdy jestesmy sobie w GUI obslugi gry (games/setup/browser....itd) to wrocic do gry mozna po ludzku i nic sie nie wysypie.

No to tyle moich doswiadczen ze zwisami ktore aktualnie sa zredukowane do totalnego minimum =)

Old Post 28-12-2001 17:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|mankind Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sYs|mankind Znajdź więcej post'ów przez  sYs|mankind Dodaj sYs|mankind do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|mankind prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|mankind
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez Icea
Tjaaa, już wiem przez co te całe zamieszanie. Niedawno zrobiłem se kopie płyty (na wszelki wypadek). Okazało się że gra wykrywa! że to nie ta płyta i traktuje ją jak...pirata. Już jest wszystko dobrze, gra działa ale koniecznie z orginału. (buuu zmarnowałem se czystą płytkę)

Gra zupelnie nie musi dzialac z oryginalu.
Ja sobie tryba kupilem tylko po to by dorwac CDkey i to wszystko =)
Sprawa wyglada tak. Na dysku mam t2.iso czyli obraz plyty. Tuz obok mam zainstalowanego i spaczowanego tryba. ISO czyta deamon tool - to to emuluje zabezpieczenia jak nadruk kodu cyfrowego na plycie i inne rozne bajery. W ten psosob zupelnie mi plyta jest zbedna..... ale jak by co lepiej ja miec.
tak wiec by grac wystarczy sciagnac po sieci oryginala i sobie zrobic obraz plyty i wsio..... =)
ale jak ktos nie ma konta to niech se demka oglada :-P

Old Post 28-12-2001 17:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|mankind Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sYs|mankind Znajdź więcej post'ów przez  sYs|mankind Dodaj sYs|mankind do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|mankind prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Konkretnie to robi sie tak:

Instalujesz tryby z oryginalnego CD. Instalujesz wszystkie patche, skrypty, calosc uzupelniasz o mapki, screenshoty i dema (zeby potencjalnym ofiarom moc pokazac piekno T2 :-P). Nastepnie odpalasz maly programik z cyklu "no cd" i oryginalnego sidika mozesz wpakowac na polke. Nastepnie wypalasz sobie plytke, na ktorej umieszczasz caly katalog Tribes2... I to wsio. Mozna nawet odpalic T2 bezposrednio z sidika, juz od razu w pelni skonfigurowanego :-)

BTW szykuje sie kolejna edycja zestawu skryptow... Bedzie jak znalazl na koniec stycznia...

Old Post 28-12-2001 19:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|mankind
Skilled (Knight)

konkretnie to sie dlugo moze ladowac z takiego CD =]]]]]]]]
lepiej z dysku !!!!!!!!!!!
odpalamy sade ? co lepsze - z CD czy z dysku

Old Post 28-12-2001 21:22
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

ad UE
u mnie problemy z UE ustaly gdy wrocilem do DX 8.0a....
W DX8.1 co godzine praktycznie krzak

Old Post 28-12-2001 22:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Man, litosci... Kto Ci kaze odpalac T2 z sidika... Chodzi o idee, o to, ze tak mozna skonfigurowac soft, ze da sie odpalic z dowolnego miejsca, a proces "instalacji" na swiezo sformatowanym twardzielu polega na przekopiowaniu zawartosci sidika na dysk.

Steel, w ogole sie nie przyznawaj, ze korzystasz z DirectX-a, bo mi jest za Ciebie wstyd :-P

Old Post 28-12-2001 22:40
sYs|mankind
Skilled (Knight)

yav listosc....... na przyszlosc napisz ze sluzy to tylko przekopiowaniu, a nie jak mozna zalozyc - graniu z cdka =D

Old Post 29-12-2001 04:56
sYs|yavor
Elite (Fiend)

A myslalem, ze to jednoznacznie widac :-P

Old Post 29-12-2001 11:27
Icea
Guest

Mógłbym dostać owego cracka, czy co to jest

[email protected]

Old Post 29-12-2001 11:55
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

hehe no gram na openGL'u ale....
fakt faktem na DX8.0a niemam UE a na 8.1 mam

Old Post 29-12-2001 17:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:38.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions