Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > Czy Cos Sie Dzieje Nie Tak ?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
OLD_SOLAR
Training (Enforcer)

Czy Cos Sie Dzieje Nie Tak ?

Nie wiem czy to spostrzeżenie jest tylko moje, czy też ktoś z Was również to zauważył.
W ostatnim czasie widzę dość znaczne zmiany na scenie RTCW (biorąc pod uwagę jej wielkość w Polsce) jeżeli chodzi o klany. Kilka z nich się rozpadło a inne znacznie pomniejszyły/zmodyfikowały swój stan osobowy.

Innym problem jest bardzo duże zróżnicowanie zespołów tzn. malutka góra 4 – 5 klanów z w miarę silnymi składami i reszta (ale ten temat był już chyba kiedyś poruszany).

Osobiście w necie (stały dostęp) jestem od niedawna i nie maiłem większych doświadczeń ze scenami innych gier i nie wiem czy jest to normalna sytuacja czy też początek jakiejś choroby. Może ten temat jest zbyt akademicki, ale musiałem się z nim podzielić.

Pozdrawiam Wszystkich.

Cóż o tym myślicie ?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-03-2002 11:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OLD_SOLAR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do OLD_SOLAR Znajdź więcej post'ów przez  OLD_SOLAR Dodaj OLD_SOLAR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać OLD_SOLAR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Maziomir
Guest

Nie zwrocilem co prawda uwagi na ten fakt o ktorym wspomina Solar, ale doloze do tego swoje trzy grosze:

jesli ludzie grajacy w Polsce regularnie w RTCW nie zaczna byc lepiej informowani, a zarazem bardziej otwarci na nowe mapy (gotowych modow chyba jeszcze nie ma) to niestety przyjdzie czas gdy poza garstka fanatykow, ktorzy kochaja klimat WW2 (Jawohl! ) trudno bedzie znalezc przeciwnika i partnera do dalszej gry. Tym bardziej, ze nadchodza nowe tytuly a niektore zapowiadaja sie bardziej niz cool ("Battlefield 1942" chociazby).

Wolfenstein jest jednak dobrym tytulem, jest dynamiczny i wniosl wiele dobrego do gier FPP (dosyc durnego fragowania w deathmatchu Quakow) - wniosl podzial na role i teamplay to daje mu szanse na dlugie przetrwanie choc wiadomo ze sporo osob skacze z kwiatka na kwiatek bo kochaja nowinki i tych nic tu nie zatrzyma.

Trzeba tylko propagowac nowe mapy, bo niektore z nich naprawde nie sa gorsze od oryginalnych a zawsze jest to powiew swiezosci i odpoczynek od ciaglego, rutynowego prawie powtarzania tych samych tras, ruchow czy fragow poraz milion piecdziesiaty na Beach, Depot czy Assault bo nawet czesc z oryginalnych map nie jest u nas grana (czemu nie lubimy jatki z Destruction czy pogoni za lisem w Village? ).

Mocno zniechecajace jest napewno rowniez to, ze pojawia sie tez sporo niedopracowanych czy lammerskich wrecz map, ktore stawiaja w zlym swietle takie tytuly jak: Ardennes Blitzkrieg, Tank, Forrest Blitzkrieg, Omaha2 czy jeszcze wiele innych, ktorych tytulow nie bede wymienial bo o gustach sie nie dyskutuje jak powiedzial kiedys ktos madry.

Wiele nowych mapek jest jak cholera grywalnych (ze uzyje takiego madrego sformulowania ) i zastanawia mnie co powoduje, ze nie chcecie w nie grac na swoich ulubionych serwerach. Z trudem przebijaja sie nowosci, chociaz na horyzoncie pojawiaja sie czasem promyczki nadzieji (Wizernes czy Tundra na serwerze [POISON]ByRyFFA).

Mysle ze tu wlasnie lezy droga dalszej przyszlosci RTCW przynajmniej w oczekiwaniu na pierwsze dobre mody. Jesli chodzi o niechec do nowych map to tlumacze to sobie tym. ze moze ich po prostu nie macie? Bo chyba nie lameria i strachem przed nieznanym co?

ps. wszystkie dobre mapki szybko ciagna sie z tego linku:
http://www.planet-wolfenstein.ch/wb...2&styleid=1
silwuple!

Old Post 07-03-2002 12:07
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PsychOPAT
Warrior (Scrag)

No ja tez zauwazylem te agonie. Kiedys jak gralem w wolfa, to tylko skakalem z serwa na serwer i moglem siedziec kilkanascie godzin non-stop. Teraz? Czesto niechce mi sie odpalic wolfa, bo jak sobie pomysle ze setny raz dziwka or inna base to mi sie niedobrze robi. Wczoraj w czasie naszego klanowego treningu zaczelismy zmieniac mapy na "niekonwencjonalne". Pierwszy raz od dawna niemoglem sie oderwac od gierki, a jak to juz zrobilem, to tylko pomyslalem "kiedy znoof bedzie na to szansa..."

W naszym kraju zawsze slabo bylo z "innymi" mapami, ale mam wrazenie, ze jak ruszyla liga, to wszyscy zaczeli tylko myslec o tym, zeby stukac to, co grane jest na lidze.
LUDZIE LIGA, TO LIGA, ALE TRZEBA SIE CZASAMI ODERWAC I ZAGRAC W NIESTANDARDOWE MAPY !!! "F1"

IRCnet: #polishlegion

Old Post 07-03-2002 20:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PsychOPAT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PsychOPAT Znajdź więcej post'ów przez  PsychOPAT Dodaj PsychOPAT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PsychOPAT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

JA powiem tak, nie myslalem nad tym dluzej niz 30sek, wiec moje zdanie nie jest glebooookie

Mysle ze jest OK czas ligi naturalnie odstrzelil najgorzej zoorganizowane klany.... Ludzi gra sporo w RTCW, jest to taki okres spokoju,,, teraz powoli zaczna sie tworzyc nowe klany silne, z innych graczy ktorzy maja gut skill, a nie dostana sie do C4 POISON BK FUZZ etc etc bo tam praktycznie nie ma miejsc... ile mozna przyjac? jest kres, my jestesmy przepelnienie poprostu, ciezko ustalic zeby kazdy mial szanse grac (mowie o POISON).

Ci inni musza gdzies pojsc i pojda. Cala rzecz polega na tym ze nowym klanow BRAK CIERPLIWOSCI... jak chcecie w 3-4 tygodnie nadrobic miesiace pracy tych best klanow? tak sie nie da.... z czasem wszyscy sie zgrywaja, maja takty swoje, znaja + i - etc, tego nie mozna jakos przyspieszyc,,,,, stan nie powinno sie rozwiazywac nowych klanow ktore dostaly pare razy od veteranow hehe bo cudow nie ma..... musza dostac w dupsko na wstepie i tym wlasnie zdobywac doswiadczenie aby przegonil uczen mistrza.

Ja mysle ze all okej bedzie.
Na PL scenie duzo sie dzieje, bardzo duzo. Jednak mysle ze powoli idziemy w gut kierunku sila rzeczy poznajemy sie coraz lepiej i mimo ze ktos jest PALANTEM to z dnia na dzien moze sie okazac ze nie az takimi bo idzie pogadac za miech jest dosc ok,,,,,, kwestia kontaktu etc.

Liga przycmila mniejsze klany i napewno wyciagnie z kazdego klanu kazda jego slabosc..... tyle ze te mniejsze maja ich wiecej i szybciej pekaja.. szkoda. Ja np, naprawde nie wiem kto wygra PRL? Nie wiem, nie sadze ze by serio byl 1 czarny kon,,, kazdy wyciagnie all asy na koniec i wyjdzie ile blefu bylo ile tajnych rezerw i przygotowan....

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 08-03-2002 01:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Chrumkules
Watch your back!

quote:
Napisane oryginalnie przez [POISON]Maziomir

Trzeba tylko propagowac nowe mapy, bo niektore z nich naprawde nie sa gorsze od oryginalnych a zawsze jest to powiew swiezosci i odpoczynek od ciaglego, rutynowego prawie powtarzania tych samych tras, ruchow czy fragow poraz milion piecdziesiaty na Beach, Depot czy Assault bo nawet czesc z oryginalnych map nie jest u nas grana (czemu nie lubimy jatki z Destruction czy pogoni za lisem w Village? ).
ps. wszystkie dobre mapki szybko ciagna sie z tego linku:
http://www.planet-wolfenstein.ch/wb...2&styleid=1
silwuple!

co my mowimy o propagowaniu nowych mapek skoro serwis RTCW.PL nie ma nawet miernego dzialu w tym temacie - bida az huczy - po prostu kpina - jednym slowem RTCW.PL dokladnie odwzorowuje stosunek znacznej czesci sceny PL RTCW do nowych map! Uwazam ze w momencie gdy na RTCW.PL zaczna pojawiac sie spore opisy czeste update'y map screenshoty to wiele osob sie przelamie i zacznie wciskac F1 po tym jak sie naczyta ochow i ahow dot. danej mapy! Po prostu beda chcieli przetestowac to o czym wczesniej przeczytali!

Old Post 08-03-2002 10:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Chrumkules Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Chrumkules Znajdź więcej post'ów przez  Chrumkules Dodaj Chrumkules do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Chrumkules prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Blitz
Training (Enforcer)

Unhappy !!!

Az mi sie niedobrze zrobilo po tych waszych postach (
Odplynela ze mnie cala pozytywna energia, nie bede dzisiaj gral w RtCW, nie chce mi sie .....

Old Post 09-03-2002 13:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Blitz Znajdź więcej post'ów przez  Blitz Dodaj Blitz do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Maziomir
Guest

Re: !!!

quote:
Napisane oryginalnie przez Blitz
Az mi sie niedobrze zrobilo po tych waszych postach (
Odplynela ze mnie cala pozytywna energia, nie bede dzisiaj gral w RtCW, nie chce mi sie .....

Sorry Blitz ale nikt nie mowli, ze bedzie lekko
Pewno juz kiedys slyszales ze: Life is brutal and full of zasadzkas?

Tak powazniej to jesli moja wypowiedz tak na Ciebie podzialala - wybacz. Chcialbym tylko moc cieszyc sie Wolfem tak dzisiaj jak i za powiedzmy rok czy dluzej, a boje sie ze jesli sytuacja ulegnie stagnacji to Wolfik szybko bedzie "demode" (nie wiem jak sie to pisze )

Old Post 09-03-2002 16:02
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Download.... ma byc ale jesio troche, upadty skriny, beda, lacze mi sie wali i wrzucanie skrina to horror.... poprostu. Btw sam maziomir mial cos pisac jakies arty

PRL i next jego edycja w ramach 5lig (kazda inna) pochalania teraz potwornie zasoby , pechowo glownie ludzi z rtcw...fpp... Sygnal odebralem popracujemy nad poprawa sytuacji

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 09-03-2002 22:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KWAP
Training (Enforcer)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
JA powiem tak, nie myslalem nad tym dluzej niz 30sek, wiec moje zdanie nie jest glebooookie

Mysle ze jest OK czas ligi naturalnie odstrzelil najgorzej zoorganizowane klany.... Ludzi gra sporo w RTCW, jest to taki okres spokoju,,, teraz powoli zaczna sie tworzyc nowe klany silne, z innych graczy ktorzy maja gut skill, a nie dostana sie do C4 POISON BK FUZZ etc etc bo tam praktycznie nie ma miejsc... ile mozna przyjac? jest kres, my jestesmy przepelnienie poprostu, ciezko ustalic zeby kazdy mial szanse grac (mowie o POISON).

Ci inni musza gdzies pojsc i pojda. Cala rzecz polega na tym ze nowym klanow BRAK CIERPLIWOSCI... jak chcecie w 3-4 tygodnie nadrobic miesiace pracy tych best klanow? tak sie nie da.... z czasem wszyscy sie zgrywaja, maja takty swoje, znaja + i - etc, tego nie mozna jakos przyspieszyc,,,,, stan nie powinno sie rozwiazywac nowych klanow ktore dostaly pare razy od veteranow hehe bo cudow nie ma..... musza dostac w dupsko na wstepie i tym wlasnie zdobywac doswiadczenie aby przegonil uczen mistrza.

Ja mysle ze all okej bedzie.
Na PL scenie duzo sie dzieje, bardzo duzo. Jednak mysle ze powoli idziemy w gut kierunku sila rzeczy poznajemy sie coraz lepiej i mimo ze ktos jest PALANTEM to z dnia na dzien moze sie okazac ze nie az takimi bo idzie pogadac za miech jest dosc ok,,,,,, kwestia kontaktu etc.

Liga przycmila mniejsze klany i napewno wyciagnie z kazdego klanu kazda jego slabosc..... tyle ze te mniejsze maja ich wiecej i szybciej pekaja.. szkoda. Ja np, naprawde nie wiem kto wygra PRL? Nie wiem, nie sadze ze by serio byl 1 czarny kon,,, kazdy wyciagnie all asy na koniec i wyjdzie ile blefu bylo ile tajnych rezerw i przygotowan....

myślałeś krutko ale mądrze wzniosę za to toast pozdrowionka

Old Post 15-03-2002 00:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KWAP Kliknij tutaj by wysłać e-maila do KWAP Znajdź więcej post'ów przez  KWAP Dodaj KWAP do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KWAP prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:12.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions