Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > 2x COOLNET !
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
al1en
very sexy

Talking 2x COOLNET !

Mozliwe ze beda staly 2 servery UT CoolNetu! Wysłałem za namową Ottara maila do Darka B. z CoolNetu, z prośba o postawienie 2x server z maxclients 12 zamiast 1x maclients 20. Oto odpowiedz:

-------------------
Witaj Michał,
w zasadzie mozna to zrobic, technicznie nie ma problemu ale nie wiem
czy komp wytrzyma. na tym kompie stoi juz sporo serverow: 4xq2, CS,
DOD i q3- UT. ludzie i tak narzekaja na lagi, jak doloze jeszcze jeden
to bedzie klapa. planuje dokupic pamieci do 1GB (teraz jest 512) to
sprobuje na probe postawic jeszcze jeden serv q3-UT
-------------------

Poza tym mam pytanko do Ottara: Darek powiedzial mi takze, ze moze zmienic maxclients narazie an tym jednym serverze, na tyle na ile chcemy. Mamy juz 2 servery lacznie ze snajperem, wiec moze warto ustawic coolneta na maxclients 12? Nie byloby tam takich rzezni? A moze lepiej zostawic jak jest? Odp. tutaj pls.

--------------------------------
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 12-11-2001 15:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil al1en Kliknij tutaj by wysłać e-maila do al1en Znajdź więcej post'ów przez  al1en Dodaj al1en do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GuriaS
Breathe

Talking

ZAAJEBIAŚCIE!!!
miejmy nadzieje że PING bedzie THE BEST!

Old Post 12-11-2001 16:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GuriaS Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GuriaS Znajdź więcej post'ów przez  GuriaS Dodaj GuriaS do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GuriaS prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

a ja mysle ze maxclients 12 bylby lepszy na tym serwerku co juz stoi...

Old Post 12-11-2001 16:45
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
al1en
very sexy

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS

No ja tez tak uwazam, ale nie moge zmieniac tego z mojego widzimisie, bo na serverze gra cala polscka scena. Jak wy sadzicie? maxclients 20 czy 12?

[email protected]
[email protected]
[email protected]

Old Post 12-11-2001 18:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil al1en Kliknij tutaj by wysłać e-maila do al1en Znajdź więcej post'ów przez  al1en Dodaj al1en do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deen
Man of the Moon

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS

to prawda, bo 20 slotow przyciaga niemcow, a gdy widze pinga 50 przy nicku szkopow to mna rzuca! jak ktos z zagranicy moze miec pinga 4x lepshego odemnie ?? (narazie wszystko chodzi dobrze, nie mam ash takich strashnych lagow, odpukac w niemalowane )
Narazie zainteresowanie q3:ut jest nie wielkie

btw MajeS szlyshalem ze chcesh mnie bic

Old Post 12-11-2001 18:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deen Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deen Znajdź więcej post'ów przez  deen Dodaj deen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deen
Man of the Moon

quote:
Napisane oryginalnie przez al1en

No ja tez tak uwazam, ale nie moge zmieniac tego z mojego widzimisie, bo na serverze gra cala polscka scena. Jak wy sadzicie? maxclients 20 czy 12?

hehe cala polska scena hehe dobre, mash racje zmiesci sie na jednym serwerze z 12 slotami tyle nas jest

Old Post 12-11-2001 19:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deen Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deen Znajdź więcej post'ów przez  deen Dodaj deen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GuriaS
Breathe

deen nie przesadzaj!
nie wiem doqadnie ile jest osób (moge strzelać? 30-50 ) a cały czas się powiększa...już to napisałem ale powtrze
"TO TYLKO KWESTIA CZASU...!"

Old Post 12-11-2001 20:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GuriaS Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GuriaS Znajdź więcej post'ów przez  GuriaS Dodaj GuriaS do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GuriaS prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

moze ut.pl cos pomoze...

deen: tak, chce cie bic

Old Post 13-11-2001 08:38
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
*Av*MystikaL
SAXO VTS 1.6 !!!!!!!!!!!!

Unhappy po co dwa serwery?

po co dwa serwery ?
Przeciez kulnet jak jest preladowany to polacy ( lub ci ktorzy znaja adres ) moga sie przezucic na snajpera
ja zawsze mowie zeysy przesli na snajpera jak na kulnecie zaczyna sie robica FFA ale jakos nikomu sie nie chce

Old Post 13-11-2001 12:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil *Av*MystikaL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do *Av*MystikaL Znajdź więcej post'ów przez  *Av*MystikaL Dodaj *Av*MystikaL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać *Av*MystikaL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ottar
szit hapenz

Jak zwykle szukasz dziury w calym

takie pytanie, po co komus 200 tys zlotych jak ma 100 tys.

Co wolisz 2 servery z maxcients 12-14 czy jeden z 20 na ktorym wiecznie panuje tlum i nie da sie rozegrac zadnej sensownej gry? Kolejny server daje mozliwosc np - utowrzenia rozgrywek ligowych, grania sparringow nie przeszkadzajac innym graczom itp. Kolejny server napewno nie zaszkodzi. Zaś granie 10vs10 na mapcycle abbey, streets - jak dla mnie mija sie z celem.

ps. Coolnet znajduje mi w przegladarce serverow quake, a snajpera nie - dlatego jest roznica chetnych graczy na oba servery. A im wiecej serverow tym wiecej chetnych do gry. Ze snajpera korzystamy, wczoraj poprostu nie dalo sie grac na coolnecie, z falami przelewajacego sie zagranicznego bydla ktore pod koniec zwraclo nam uwage ze mamy gadac po angielsku, a nawet probojacego kiknania graczy...

Old Post 13-11-2001 12:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ottar Znajdź więcej post'ów przez  Ottar Dodaj Ottar do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ottar prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deen
Man of the Moon

Re: Jak zwykle szukasz dziury w calym

quote:
Napisane oryginalnie przez Ottar
takie pytanie, po co komus 200 tys zlotych jak ma 100 tys.

Co wolisz 2 servery z maxcients 12-14 czy jeden z 20 na ktorym wiecznie panuje tlum i nie da sie rozegrac zadnej sensownej gry? Kolejny server daje mozliwosc np - utowrzenia rozgrywek ligowych, grania sparringow nie przeszkadzajac innym graczom itp. Kolejny server napewno nie zaszkodzi. Zaś granie 10vs10 na mapcycle abbey, streets - jak dla mnie mija sie z celem.

ps. Coolnet znajduje mi w przegladarce serverow quake, a snajpera nie - dlatego jest roznica chetnych graczy na oba servery. A im wiecej serverow tym wiecej chetnych do gry. Ze snajpera korzystamy, wczoraj poprostu nie dalo sie grac na coolnecie, z falami przelewajacego sie zagranicznego bydla ktore pod koniec zwraclo nam uwage ze mamy gadac po angielsku, a nawet probojacego kiknania graczy...

mash racje nie lubie grac z "bydlem" na serwerze, co za duzo to nie zdrowo, nie da sie 12 slotow to w sam raz, klany licza po max 6 osob, wiec nie powinno byc problemow z rozegraniem klanowki.
piszac bydlem nie chcialem nikogo obrazic, chodzilo mi o ilosc osob na serwerze

Old Post 13-11-2001 13:24
al1en
very sexy

Exclamation MAXCL 12? and UINy!!!

Panowie, SZYBKA decyzja. Wyslac Darkowi z Coolnetu maila zeby ustawil coolnet na 12 graczy max?

PS. BARDZO Was prosze o podanie tutaj swojego Uinu [numerek] ICQ WSZYSKICH ktorzy takowe maja. Po powstaniu ut.pl mam zamiat bardziej zaglebic sie w rozwijaniu sceny, potrzebny mi bedzie wiec kontakt z doslownie kazdym graczem. Thanx

[email protected]
[email protected]
[email protected]

Old Post 13-11-2001 14:08
deen
Man of the Moon

Re: MAXCL 12? and UINy!!!

quote:
Napisane oryginalnie przez al1en
Panowie, SZYBKA decyzja. Wyslac Darkowi z Coolnetu maila zeby ustawil coolnet na 12 graczy max?

PS. BARDZO Was prosze o podanie tutaj swojego Uinu [numerek] ICQ WSZYSKICH ktorzy takowe maja. Po powstaniu ut.pl mam zamiat bardziej zaglebic sie w rozwijaniu sceny, potrzebny mi bedzie wiec kontakt z doslownie kazdym graczem. Thanx

hmm 2x12 bedzie w sam raz a moj uin icq to: 70246746
GG: 973766

Old Post 13-11-2001 14:18
GuriaS
Breathe

GG:1436980

Old Post 13-11-2001 15:01
-v3-Yarecki
Old DeatH

icek:) UIN 23595141

....i to by było na tyle....

Y.

Old Post 13-11-2001 15:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil -v3-Yarecki Kliknij tutaj by wysłać e-maila do -v3-Yarecki Znajdź więcej post'ów przez  -v3-Yarecki Dodaj -v3-Yarecki do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać -v3-Yarecki prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
al1en
very sexy

quote:
Napisane oryginalnie przez GuriaS
GG:1436980

GuriaS
juz 4 razy dawalem na ICQ zeby mnie autoryzowal. Jak nie pozwolisz mi sie autoryzowac to nigdy Cie nie dodam do listy...

[email protected]
[email protected]
[email protected]

Old Post 13-11-2001 15:43
Pwael
Combat (Death Knight)

Thumbs up pasi!

2x10-12

gg 1718969 (przedtem 611326 ale zapomnialem hasla :<< a na maila nie przyslali help! )

Old Post 13-11-2001 16:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pwael Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pwael Znajdź więcej post'ów przez  Pwael Dodaj Pwael do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pwael prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GuriaS
Breathe

hehe
człowieku ja nie wiem czemu NIE MOGE CIEautoryzować!
jak bym mógł to bym to już dawno zrobił...

Old Post 13-11-2001 16:47
[FPP]MajeS
Guest

2x12

co lepsze? jeden server czy dwa? nie rozumiem tej rozmowy

Old Post 13-11-2001 16:49
GuriaS
Breathe

MajeS może miałeś ciężką noc???

Old Post 13-11-2001 17:17
[FPP]MajeS
Guest

albo mnie nie zrozumiales albo to ty miales ciezka noc...

:ziele: ?

Old Post 13-11-2001 17:21
deen
Man of the Moon

quote:
Napisane oryginalnie przez GuriaS
MajeS może miałeś ciężką noc???

hhmm jezeli dobrze rozumuje MajeS pishc ten teks mial na mysli ze to absurd pyrat co wolimy, oczywiste jest ze 2x 12 to jest to czego nam naprawde trzeba

Old Post 13-11-2001 22:41
GuriaS
Breathe

Talking hyhy

quote:
Napisane oryginalnie przez deen

hhmm jezeli dobrze rozumuje MajeS pishc ten teks mial na mysli ze to absurd pyrat co wolimy, oczywiste jest ze 2x 12 to jest to czego nam naprawde trzeba

to kiedy bedzie ten drugi server?
ps. trzeba wznawiac stare tematy
ps2. ten topic zalozyl [RIP] al1en

Old Post 01-03-2002 23:32
Sniezek
Elite (Fiend)

Pytanie brzmi: Gdzie jest coolnet2 ?

Old Post 16-03-2002 14:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sniezek Znajdź więcej post'ów przez  Sniezek Dodaj Sniezek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sniezek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

gatka...

Mówiliście o tym serverze w 2001 roku, gdzie on teraz jest???Chcem 12 maxlients 2 servery

GrEaTEyE

Old Post 16-03-2002 16:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
quietc
UT VIRGIN

a moze by tak...

na poczatek dac max clients 14-16?
wydaje mi sie ze 12 to troszku za malo:>
jak gram na angielskich serwerach gdzie jest 16 to jest w sam raz:>
chociaz na abbey to i tak za duzo a nie wiedziec czemu wszyscy najbardziej lubia te mape:>>

Old Post 18-03-2002 09:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil quietc Kliknij tutaj by wysłać e-maila do quietc Znajdź więcej post'ów przez  quietc Dodaj quietc do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać quietc prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GuriaS
Breathe

Talking cisza w eterze...

no i jak tam z tym serverem? zapowiedzi słyszymy już od chyba kwartału, a serverka nie ma... zreszta narazie jest gdzie grać wiec sie nie spieszcie

Old Post 18-03-2002 20:45
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:28.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions