Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > 17
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
rcube
KOSZ

Question 17

Zamierzam w niedalekiej przyszłości kupić monitor 17, cena do 14500.
Oczywiście nie wiem co kupić. Oki niby wiele artykułów jest w necie i prasie, no ale..............
1.Niby Trinitrony , no ale te paski. Mam z nimy do czynienia na uczelni (nowsze , nowiuteńkie i starsze DELL'e). Wszedzie paski, no ale jakość obrazu OK Ale , hehe jakoś często się psują.
2. LG - brak paskow, ale gorsze kolory niż w Trinitronach
3. coś innego (Samsung? CTX? ............)

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 16-03-2002 21:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Talking

Fajnie by było poznac Waszą opinię

Old Post 16-03-2002 22:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

domyslam sie ze chodzi o 1450 a 14500

a powaznie to ja zdecydowanie polecam sony i philipsy z kineskopami sony... trinitron rulz a poskow to sie nie zauwaza...

Old Post 17-03-2002 07:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BobeK
Guest

ja mam sony E400 i jest doprze. polecam Sony...

Old Post 17-03-2002 15:59
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

sony.

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 17-03-2002 19:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]sarmac
duke.fpp.pl
duke.fpp.pl

Re: 17

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Zamierzam w niedalekiej przyszłości kupić monitor 17, cena do 14500.
Oczywiście nie wiem co kupić. Oki niby wiele artykułów jest w necie i prasie, no ale..............
1.Niby Trinitrony , no ale te paski. Mam z nimy do czynienia na uczelni (nowsze , nowiuteńkie i starsze DELL'e). Wszedzie paski, no ale jakość obrazu OK Ale , hehe jakoś często się psują.
2. LG - brak paskow, ale gorsze kolory niż w Trinitronach
3. coś innego (Samsung? CTX? ............)

Jesli chodzi ci o marke to sprawdzilem juz kilkanascie monitorkow firmy Belinea i Philips. Sa calkiem niezle a w wiekszosci modeli powienienes zmiescic sie w cenie.
Belinea to wydatek ok. 1100 zł.
Philips drozej, ale prawda jest taka ze placisz tylko za firme.

Jesli chodzi ci o Flatrony to zdecydowanie polecam Philipsa, ale nie wiem czy w tej kasie zmiescisz sie nawet z najtanszym modelem.

Z tych modeli ktore wymieniles niewiele moge ci doradzic poniewaz korzystalem tylko z LG i to 15` a to niewiele zeby moc sie na ich temat wypowiadac

Old Post 17-03-2002 20:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]sarmac Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]sarmac Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]sarmac Dodaj [FPP]sarmac do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]sarmac prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

Ja polecam swoj SAMSUNG SyncMaster 753df

Problemy trzeba rozwiązywać, a nie stwarzać!

Old Post 18-03-2002 06:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Siwy
bla bla bla :D

Ja mam proview , ale na przyszlosc kupuje Nec z plaskim ekranem bo z kinoskopem z 4000 tys bo kosztował

| :: 1642170 :: | GG

Old Post 18-03-2002 08:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Siwy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Siwy Znajdź więcej post'ów przez  Siwy Dodaj Siwy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Siwy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Sony albo Samsung

Old Post 18-03-2002 23:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

hehehe, nie zebym cos mowil, tylko zapodam ciekawostke, ale wiecie chyba jak na samsunga sie wola... SZAJSUNG

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 19-03-2002 08:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Samsung może być.
Tylko że jestem urażnony do marki przez ich HDDki
Ja mam jakiś Brigde 17F i jakoś chodzi.

Old Post 19-03-2002 21:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
H:Rotgar
Solid Snake

Exclamation

Akurat w tej kwestii mam duże doświadczenie.
Otóż:
a) nie kupuj Samsunga - jeśli już to 757 DFX, czyli najmocniejsza z 17 - tylko ten jest wart kupna;
b) LG i tylko LG jeśli nie masz dużo kasy - 775 FT i 795 FT+ (ja mam 915 FT+, ale to 19") to najlepsze monitory w swoich klasach. Testowalismy kilkanascie egz. roznych marek monitorow, i LG zdecydowanie ownuje. Poza tym, to oprocz Sony jedyny calkowicie plaski monitor - tzn. kineskop, a nie tylko powleczony szklem.
c) CTX - nie oplaca się, to jest na Sony, ale drozsze.

Werdykt:
wersja a) masz mniej kasy: kupuj LG 775 FT
wersja b) masz duzo kasy: LG 795 FT+ - lepszy od Multiscan G220 i E230. Kupować w ciemno! Świetna jakość, panel dotykowy, odświeżanie 100 Hz, hub USB itd. Cena to ok. 1034 zł (no i zostanie ci kasy np. na HDD albo na DVD!)

Old Post 20-03-2002 08:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil H:Rotgar Kliknij tutaj by wysłać e-maila do H:Rotgar Znajdź więcej post'ów przez  H:Rotgar Dodaj H:Rotgar do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać H:Rotgar prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Wszystkim wielkie dzięki

Ale no niewiem. Nie mam jakoś zaufania do LG. Monitory tej marki
niby są chwalone, ale Flatrony jak długo są na rynku?
Bo jak sie kupuje monitor (przynajmniej ja ) to na co najmniej
3 , 4 latka albo i dłużej.

Narazie to czekam na kase, więc problem monitora chyba odłoże do wakacji. A no i wtedy dłużej flatrony będą na rynku

Old Post 23-03-2002 21:11
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:20.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions