Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > losu wypadki
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
szpak
Master (Spawn)

losu wypadki

...wszytko jest fajnie gdy slyszymy o czyms w TV
i oddziela nas od tego wszystkiego szklany ekran naszego odbiornika
slyszac 15 ofiar w kraksie samochodowej
wzruszamy ramionami mowiac trudno

dopiero gdy spotka nas cos strasznego
lub spotka to kogos z naszych bliskich
uswiadamiamy sobie o kruchosci zycia
i o calym bolu ktory te nieszczescia niosa

o tym wlasnie uswiadomilem sobie dzisiaj
telefon obudzil mnie okolo 10
dzwonila matka mojego przyjaciela
zaczela mowiac ze leszek nie bedzie mogl ze mna pojechac do rzeszowa
potem zaczela mowic o wypadku...
serce stanelo mi w miejscu

wzialem samochod i razem z kolega
pojechalismy do szpitala
odetchnalem
oprocz sinca na twarzy stluczek i wstrzasu mozgu
byl caly ale inni nie mieli tego szczescia

dwie dziewczyny maja male szanse na przezycie
maja zaledwie po 16 lat
dwoch chlopakow nie bedzie juz chodzic

i chociaz z nich wszystkich tak naprawde znalem tylko leszka
ta wizyta w szpitalu wywarla na mnie jakis wplyw

chodzi mi o to ze zdarzyc sie to moze kazdemu z was
lub komus z waszych bliskich
okolicznosci sa obojetne

dlatego traktujmy kazdy kolejny dzien z nimi spedzony
tak jakby byl naszym ostatnim wspolnym dniem

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-09-2002 21:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Blah ...trzeba miec rozwage jak sie jezdzi ... niestety to brzmi czesto ja matczyne pier..... ale to prawda ... zycie tak latwo stracic. A najgosze to to ze ozemy stracic kogos liskiego tylko dlatego ze on czy ona nas nie poslucha :/

Old Post 30-09-2002 21:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

hyh..wiem o czym mowisz....kilka lat temu moja siostra miałą wypadek...jechała na miejscu pasarzera w maluchu i walneli w stojącą w nieprzepisowym miejscu taryfe....najpierw do mnie troche to nie docierało (bo wyrwali mnie ze snu)..ale najpierw zobaczyłem moją kuzynke umazaną we krwi (chociarz jej nic nie było)...no ale w sumie moja siostra miała szkło w oczach i było ryzyko, ze straci zwrok....no ale dzięki Bogu skonczyło sie na kilku bliznach na twarzy....

Old Post 30-09-2002 22:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

blah...
na moją koleżanke spadło kiedyś drzewo
skończyło się na szczęście tylko złamaniem i paroma śnciami.

a na tych wakacjach mój brat pomagał ratować z wypadku 6 osób z Peugota 205 ( co za idiota pakuje 6 osob do samochodu 5 osobowego ? ). jedna panna nie zyje, bo przeleciała przez przednią szybe i sobie skręciła kark. reszta ekipy chyba jakoś wyszla z wypadku.

i kiedyś moja kumpela jak wracała do domu, piechota w nocy, została potrącona przez samochod, przeciała podobno 50m. na początku nikogo nie poznawała, każdy był obcy. lekarze mówią że już nigdy nie dojdzie do końca do siebie.

Old Post 01-10-2002 13:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

ehh.. no moj kumpel jechal za szybko i wyskoczyl mu pies przed maske... z samochodu byl wyciagany przez strazakow, z wypadku nie pamieta nic... samochod skasowany a on lezal przez 4 miechy w szpitalu i ni wiadomo bylo czy bedzie chodzil.. teraz ma srooby w kregoslupie i jakos daje sobie rade i chodzi... mial dwa tygodnie prawko jak mu sie to przydazylo ....

Old Post 01-10-2002 17:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

Fakt, człowiek zdaje sobie sprawe z tego iż życie jest strasznie "kruche" dopiero wtedy gdy ktoś z bliskich zostaje dotknięty przez zły los, bądź samemu jest się "na krawędzi". Poprostu trudno to zrozumieć... i trzeba cieszyć się każdą chwilą. Jednak nie zawsze jest to takie... "proste"...

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 01-10-2002 19:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ex00
Pan Prezes :S

Dzisiaj na jakims programie TV, przeczytalem [bo pokazywali od razu chata] bardzo madre zdanie mniej wiecej brzmialo ono tak: Prawo jazdy od 17 lat?!? Ludzie! malo macie smigajacych swoimi autami osiemnastek, ktore mysla ze cos potrafia?!?. Jesli jednak chodzi o wypadki losu coz. Niestety swiat jest taki, ze ludzie gina...bo taka jest kolejnosc w przyrodzie [kazdy organizm musi miec swoj koniec]... Do czegos takiego dojdzie sie tez, jesli nagle odejdzie od Was ktos bliski jednak wiadomo... to jest troche bolesne i tez to troche trwa... Wiec jak widac, ogladajac nastepne wiadomosci o kolejnym wypadku autokaru robimy sie brutalnie mowiac troche apatyczni...

Old Post 01-10-2002 20:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ex00 Znajdź więcej post'ów przez  Ex00 Dodaj Ex00 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ex00 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
szpak
Master (Spawn)

sam mam 19 lat i mysle ze "cos potrafie"
ale staram sie miec pod kontrola to co robie
i przede wszytkim nie ryzykowac zycia innych

napisalem staram sie
bo nigdy nie mozemy byc pewni co tak naprawde moze sie wydarzyc
i niektore te wypadki sa wlasnie tego przykladem
czesto jednak wina jest po prostu glupota

...jak mali i czasem bezsilni jestesmy

prawo jazdy wprowadzilbym od 19 lat conajmniej
bez samochodu przeciez mozan sie obyc
i nie przez troske o kierowcow ale o wlasne zdrowie

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Edytowane przez szpak dnia 01-10-2002 o godz. 21:52

Old Post 01-10-2002 21:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KKPhGS
Guest

Dziwnym trafem wszystkie firmy ubezpieczeniowe dajac osobom ponizej 25 roku zycia polisy specjalnie podnosza stawki - dotyczy to zwlaszcza mezczyzn.
Zreszta pol biedy jak ktos ma wypadek z wlasnej winy - mozna powiedziec "kolejny glupek sie ***nal - bedzie bezpieczniej", ale smutne jest to, ze ofiarami ludzkiej glupoty, brawury, czy wrecz chamstwa padaja takze niewinni ludzie,
np. moja siostre potracil jakis h***k, bo chcial zaszpanowac przed pannami - wylizala sie, bo zwiala w ostatniej sprzed maski, ale skrzywienie ma w glowie do tej pory takie, ze musze ja jak osla przeciagac sila przez ulice - bo samochody nadjezdzaja... totalna zmulka.

Old Post 01-10-2002 22:31
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez naenun

bez samochodu przeciez mozan sie obyc
i nie przez troske o kierowcow ale o wlasne zdrowie

hyhy
jak czasami trudno się bez samochodu obyć
naprawde :>

Old Post 01-10-2002 22:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
hyhy
jak czasami trudno się bez samochodu obyć
naprawde :>

jestes pijany?

Old Post 01-10-2002 22:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Losowość

Dziwna sprawa, możesz jeździć rozważnie, tak jak trzeba nie stanowiąc zagrożenia i co i jakiś szczyl pojedzie tak, że spowoduje wypadek z Tobą mimo to, że jedziesz dobrze rozważnie i tak dalej. NIe da się tego sprowadzić to takiej prostej sprawy jak to "jedź Ty rozważniej", niech każdy jeździ rozważnie a nie jednostki.

Old Post 01-10-2002 23:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
jestes pijany?

Ja ? Nigdy
Deadpool : Ale jeżeli jeździsz odpowienio do warunków na drodze to raczej się nie zabijesz. Tutaj raczej chodzi o brawure.

Old Post 02-10-2002 06:05
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
Ja ? Nigdy
Deadpool : Ale jeżeli jeździsz odpowienio do warunków na drodze to raczej się nie zabijesz. Tutaj raczej chodzi o brawure.

Pozatym ze rozdzie cie tir (wyprzedzajacy innego tira!!!) albo jakis warszawiak pchajacy sie na trzeciego...

Old Post 02-10-2002 08:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Samochody? Owszem ale do tego trzeba byc spokojnym opanowanym i nie robic z siebie idioty udajac ze sie jest niewiadomo kim.

Ja sama mam 20 lat i poki co nie uwazam by auto bylo mi do szczescia koniecznie potrzebne - sa autobusy i pociagi a w nich wypadki zdarzaja sie duzo rzadziej

Old Post 02-10-2002 11:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
Guest

powiem tak: co prawda wypadki pociagow / autobosow / samolotow zdarzaja sie znacznie rzadziej niz np. samochodow, to jednak te pierwsze sa znacznie bardziej tragiczne w skutkach ... 'kraksa' samolotu skutkuje czesto kilkudziesiecioma, albo, o zgrozo, powyzej 100 ofiarami smiertelnymi...wsiadajac do samolotu mam przeczucie, ze to byc moze lot do krainy wiecznych lowow...co prawda to przeczucie nie jest silne, ale wystepuje zawsze .......

Old Post 02-10-2002 13:16
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Samochody? Owszem ale do tego trzeba byc spokojnym opanowanym i nie robic z siebie idioty udajac ze sie jest niewiadomo kim.

Hyhy
Ja Ciebie pare razy woziłem
Prosze o recenzje
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari

Ja sama mam 20 lat

ty masz 20 lat ;D

Old Post 02-10-2002 13:17
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez rps-insmac
powiem tak: co prawda wypadki pociagow / autobosow / samolotow zdarzaja sie znacznie rzadziej niz np. samochodow, to jednak te pierwsze sa znacznie bardziej tragiczne w skutkach ... 'kraksa' samolotu skutkuje czesto kilkudziesiecioma, albo, o zgrozo, powyzej 100 ofiarami smiertelnymi...wsiadajac do samolotu mam przeczucie, ze to byc moze lot do krainy wiecznych lowow...co prawda to przeczucie nie jest silne, ale wystepuje zawsze .......

Jak lecisz samolotem - to masz 99% szans ze zginiesz - wiec w czym problem???

Old Post 02-10-2002 14:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KKPhGS
Guest

quote:
wypadki pociagow / autobosow / samolotow zdarzaja sie znacznie rzadziej niz np. samochodow

nie przywale sie do autobusow, ale samoloty i pociagi to zes chyba wycial z innej bajki , chyba ze regularnie po miescie latasz samolotami mzk rotfl

Old Post 02-10-2002 15:55
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:38.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions