Re: pytania od newbie..
Napisane oryginalnie przez Sniezek
z gory przepraszam za zasmiecanie ale mam kilka pytan zwiazanych z CSem jako ze dopiero dzis zakupilem HL :/
1. Czy mozna wylaczyc bron, zmniejszyc, albo chociaz ustawic zeby sie nie kolysala podczas chodzenia (i jakie komendy)?
r_drawviewmodel "0" - wyłączony widok broni
r_drawviewmodel "1" - włączony widok broni
co do kołysania to chyba (ale chyba )
cl_bobcycle "0"
2. Czy mozna wylaczyc "chwilowe przechylanie sie w bok" postaci po wykonaniu skoku (i jakie komendy)?
eee nie wiem osohosi :/
3. Jak zmniejszyc detale ? to podstawowe pytanie, ale chodzi mi o to zeby miec jak najwiecej rzeczy powylaczanych, aby zaoszczedzic pare fps, i jak wlaczyc wogole zeby pokazywal fpsy 
gl_max_size "128" nizej nie dawaj bo czasem moze ci wykryc jako czit (co to tych 128 to raczej mozna - standardowo jest 256)
gl_picmip "2" - 2 to chyba maxymalna wartosc, ale tez chyba....nie polecam bo wszystko jest straszniee rozmyte ...najlepiej 0 lub 1
gl_playermip "2" - podobnie co wyzej. tylko, ze dotyczy modelow graczy...roznica dla oka jest widoczna z bliska a i tak niewielka, wiec polecam (a FPSy chyba dodaje )..."0" standarsowo
mp_decals "0" - to chyba dotyczy diur po kulach ale nie wiem...
jeszce chyba
mp_maxshels "0" to do łusek ...nie jestem pewien co do tego mo_ moze byc cl_ nie pamietam
ustaw se
fps_max "100"
zeby bylo widac ilosc FPSow wpisz
cl_showfps "1"
mozesz tez
net_graph "3" (jest jeszce 1 i 2, ale 3 najlepsze)
do pozycji jest
net_graphpos "2" - na srodku
jeszce jest jedna rzecz dla FPSow...wejź do opcji karty graficznej i poszukaj opcji synchronizacji poziomej (a moze pionowej ?? ) i ją wyłącz ...jest na ten temat topik nizej - poszukaj) - to daje sporo FPS
4. Czy potrzebuje czegos oprocz najnowszej wersji CSa i patcha ? trzeba sciagnac jakies specjalne oprogramowanie antycheaterskie?
najnowszy patch to CS 1.5 i HL1.1 (jakos tak)
nic antycziterskiego nie potrzebujesz (wszystko jest po stronie serwera)
5. Jaki tryb jest najczesciej grywalny i na jakich mapach ?
najczęściej do de_ na aztecu, dust2. dust, prodigy, cbble (mapy ligowe)
to na razie tyle, bardzo prosze o konkretne odpowiedzi
alez prosze bardzo 
tylko pamietaj ze:
nie kampic
nie czitowac
grac teamowo
nie TKowac
nie strzelac po swoich
nie przeklinac
itp, itd, etc blablabla

btw: w miare czesto aktualizowana wersje mojego cfg'a masz -tu-