Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > ceny waszych stałek
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

ceny waszych stałek

jak wam sie zmieniaja (jezeli w ogóle) ceny stałych łącz po 1 marca 2005 (wprowadzenie 22% stawki Value Added Tax)

gdzies czytalem ze tp sa podnosi, chello tez - upc to samo. prawda?

musze sie pochwalic ze moj ISP (Toy@ .net) nie zmienia cen a ponadto w grudniu przysle za free fakturki tak by mozna bylo sobie odliczyc to od podstawy opodatkowania

jak u was?

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 16-02-2005 20:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

http://osk.pl/index.cgi?pg=*|Oferta&wtitle=Oferta

^ tak sie zmienia... niby za ta sama cene mam 2 razy wiekszy upload ale 2 mniejszy download.. chyba ze wezme symetrzyncze i kijowka ceny z uja wziete

Old Post 16-02-2005 20:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Nie chce mi sie sprawdzac, czy TP planuje podwyzki na neoplus

Old Post 16-02-2005 21:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
johny_blaze
Da Greatest PlaYer

heheh ja mam cały czas modem, ale na szczęście jedyne co mnie ogranicza to 150h w miesiącu no i oczywiście zatory na laczach, nie płace w ogóle bo mój ojciec był wojakiem i korzystamy z ich linii

Old Post 16-02-2005 21:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil johny_blaze Kliknij tutaj by wysłać e-maila do johny_blaze Znajdź więcej post'ów przez  johny_blaze Dodaj johny_blaze do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać johny_blaze prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Ja mam 59 zl/mies.

Co do VATu - jak zrobili to, ze koncozwy nie placi (czyt. provider ma w dupe) to moj provider wzial to na siebie... Czy teraz tak bedzie... Powinnien zostawic cene - bo vat znowu moze osbie odliczac...

Old Post 17-02-2005 07:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

u mnie doliczają te 22%, ale download wzrasta dwa razy

Old Post 17-02-2005 08:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Kto pierwszy wyjedzie z "bo to Polska, za granica maja net za darmo i 50x szybszy"

Old Post 17-02-2005 10:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac*1337
Kto pierwszy wyjedzie z "bo to Polska, za granica maja net za darmo i 50x szybszy"

Idz sie polansowac po miescie

Old Post 17-02-2005 15:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

Hmm ... kolega u którego płacę za net (DSL by TPSA) nic nie wspominał o podwyżce. Tak więc na razie się nie martwię.

Old Post 18-02-2005 02:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

cos ci sie pomylilo

cena chello idzie w dol (jednak doliczaja 22% vatu wiec wychodzi mniej wiecej tyle ile bylo), a samo chello ponownie przyspiesza...fakturki dostaje co miesiac od 3 lat

Niektóre osoby dostały już razem z fakturą ulotkę, że chello znowu przyspieszy. Jak informuje UPC, przyspieszenie nastąpi między lutym a majem 2005 roku.
Można się jedynie spodziewać, że przyspieszenie (tak jak ostatnio) rozpocznie się od chello plus, a po kilku kolejnych miesiącach zakończy na chello light.
Nowe prędkości jakie będą obowiązywały (po przyspieszeniu), to:
chello light - 1024kbps
chello classic - 2048kbps
chello plus - 4096kbps
Nowością będzie pakiet: chello easy, którego prędkość wyniesie 256/64kbps. Nieoficjalnie wiadomo, że limit dla chello easy prawdopodobnie wyniesie 7GB.
W pozostałych pakietach wartość limitu nie ulegnie zmianie.

Ale to jest to pierwsze przyspieszenie.
Przyspieszy również... cena!
Nowe kwoty opłat miesięcznych (nie obejmują opłat za TV):
chello easy: 59zł
chello light: 84zł
chello classic: 119zł
chello plus: 199zł

zrodlo: http://chellopl.one.pl

cheers

Old Post 20-02-2005 05:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

chodzilo mi o doliczanie do ceny VAT'u - czyli sie nie pomylilem - na wirtualnemedia.pl nie bylo nic napisanego o zmienie oferty

tak przy okazji: ile wynosza te limity dla light, classic i plus?

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 20-02-2005 15:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

t0d: nieskumales
Ceny zmienili tak zeby vat nie wplynal na cene koncowa. Dodatkowo dochodzi cena za TV. Prawda jest taka ze w UPC (chello) kazdy placi inaczej bo sa promocje (ja place cene promocyjna od 3 lat ktora miala byc tylko przez dwa miesiace i prozno takiej szukac w cenniku ) , obnizki, podwyzki, pakiety, srety, rozne umowy, lokalki itp itd Dodatkowo mozna sie targowac (serio )

Przy okazji przyspiesza upload dla plusa (512 kbps) oraz dla classica (384 kbps). A limit na download to kolejno: 50GB, 25 GB, 15GB oraz 7,5 GB.

Old Post 20-02-2005 15:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube

Prawda jest taka ze w UPC (chello) kazdy placi inaczej bo sa promocje (ja place cene promocyjna od 3 lat ktora miala byc tylko przez dwa miesiace i prozno takiej szukac w cenniku ) , obnizki, podwyzki, pakiety, srety, rozne umowy, lokalki itp itd Dodatkowo mozna sie targowac (serio )

Divide et empera - tak zeby ludzie nie podskakiwali ;p

Old Post 20-02-2005 15:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
t0d: nieskumales

skumalem za pierwszym razem chodzi o sam fakt doliczenia vat'u - ja tak nie mam i cena mi sie nie zmienia

Old Post 20-02-2005 18:31
Lucas
esports.pl

Ogolnie to

U mnie nasz osiedlowy skurwiel (czyt. operator) wykorzysta niby doliczanie vatu (bo teraz sam go moze odliczyc) do podwyzki cen :/

Old Post 20-02-2005 20:27
oxygen
new challenger

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
skumalem za pierwszym razem chodzi o sam fakt doliczenia vat'u - ja tak nie mam i cena mi sie nie zmienia

wszystko zalezy od punktu widzenia hehe
na jedno wychodzi
tylko ten operator powiedzial inaczej a ten inaczej ;>
moze tobie zrobili tak samo jak w chello, tylko sie tym nie pochwalili.

Old Post 21-02-2005 05:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

zobacze jak przysla fakturki

Old Post 21-02-2005 07:46
insmac*1337
lump

Ja nie narzekam...i tak siec dziala mi 300% lepiej niz za kadencji jasnie wielmoznego poprzedniego ISP

I w zasadzie to co mam [1mbps] to 120% tego co potrzebuje...absolutnie nigdy nie zdazylo sie, zebym sie zdenerwowal w rodzaju "*****...czemu to tak sie wlecze"

Jedyna wada to cena...

Ta ja wiem ze nisko upadlem....

Old Post 21-02-2005 08:07
bizonek
def

a ja chce 100Mbps do domku

Old Post 21-02-2005 11:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek
a ja chce 100Mbps do domku

Mi wystaczy jeden...

Old Post 23-02-2005 02:45
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:37.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions