OK, wreszcie podsylam (nie ma to jak miec dwa systemy operacyjne, w tym glowny w wersji okrojonej...). Tutaj zamieszczam opis, bo moze ktos jeszcze bedzie chcial, to sobie moze do mnie pomailowac :-)
Dodam takze, ze nie polecam stosowania zadnych dodatkowych skryptow (moze z wyjatkiem skryptow do waypointow, ale skrypcik, nad ktorym pracuje, wciaz ma bledy, wiec nie zamieszczam go). W szczegolnosci nie polecam zadnych skryptow ulatwiajacych gre, typu automissile, autoflare, autorepair, bomberhud itd. Skrypty te nie daja jakiejs dodatkowej przewagi, a mozna sie narazic na malo przyjemne uwagi innych graczy :-P
Pliz przekopiować pliki w takie katalogi, w jakich są umieszczone w archiwum.
Część skryptów wymaga zdefiniowania klawiszy - jak zwykle, w ustawieniach gry, tam gdzie cała klawiszologia.
newchat.vl2
Podczas chata można używać wszystkich znaków, w tym emotikonów.
newscrollzoom.cs
Zmiana stopnia powiększenia pod rolką myszy. To nie włączenie powiększenia, tylko sama zmiana - włączanie powiększenia musi być zdefiniowane pod innym klawiszem.
newdemoreminder.cs
Przy meczach rozgrywanych w trybie Tournament na 5 sekund przed początkiem meczu pojawia się przypomnienie o konieczności nagrania dema.
newfpsping.cs
Na HUDzie pojawia się małe okienko, w którym widzimy aktualny FPS i ping.
newfpsstats.cs
Gdy aktywujemy ten skrypt klawiszem, pojawia się okienko. Tak długo, jak długo jest otwarte, dokonuje pomiarów FPS-a i podaje minimalny, maksymalny, średni oraz aktualny FPS.
newfreelook.cs
Po przełączeniu na kamerę za plecami wciskamy klawisz aktywujący skrypt i możemy się obracać wokół postaci.
newkillpopup.cs
Wyświetla małe okienko informujące, kto jest naszą ofiarą. Ten skrypt jest przerabiany przeze mnie, niestety autor źródła użył złej metody identyfikacji przeciwników i niekiedy nie jest wyświetlany poprawny nick (widać tylko tag klanowy lub wręcz nic). Jest to na tyle rzadkie, że nie chce mi się tego skryptu poprawiać :-P Dodatkowo skrypt odtwarza dźwięk przy headshocie oraz przy wszystkich premiach znanych z Unreal Tournamenta, w rodzaju double kill czy killing spree.
newretryconnect.cs
Ponawia logowanie na zapchany serwer co 3 sekundy. Ktoś może bez tego skryptu żyć???
newdemonames.cs
Zapisuje dema do katalogu base/recordings z nazwą w formacie: nick-mapa-liczbaporządkowa. Nie nadpisuje starszych dem.
newsshot.cs
Wykonuje screenshota do katalogu base/screenshots. Screenshot jest wykonywany bez HUD-a i zapisywany z nazwą w formacie nick-mapa-liczbaporządkowa. Nie nadpisuje istniejących screenshotów.
newtranschathud.cs
Likwiduje ten wstrętny betonowy podkład pod oknem z komunikatami.
newvehiclestationhud.cs
Ten skrypt ma parę byków, ale generalnie działa, więc też nie chce mi się poprawiać czyiś niedoróbek. Po wejściu na VS widzimy wszystkie dostępne pojazdy, widać także, ile ich jeszcze pozostało do dyspozycji. Dodatkową zaletą skryptu jest fakt, że niezależnie od mapy pod klawisze 1-6 zawsze są przyporządkowane te same pojazdy, zatem wybór shrike'a to zawsze wciśnięcie klawisza 4.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|