Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Znalazlem wyjasnienie...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Znalazlem wyjasnienie...

...dlaczego gram w T2. Autor wyjasnienia: Flyguy. Oto tlumaczenie jego wypowiedzi:

Sadze, ze T2 jest wspaniala gra. Jest to wrecz jedyna gra, w ktora gram. Wiecie, dlaczego? (...)

Niezaleznie od tego, jak wiele grasz w te niewiarygodnie glupia, durna itd. itp. gre, nawet po dwoch i wiecej latach jest ona wciaz cholernie wymagajaca i stawiajaca wyzwania gra, poniewaz niezaleznie od wszystkiego ona nigdy nie jest ta sama. Kropka.

Tu nie ma "wcisnij przelacznik tu, skocz w lewo tam, ops, nie zyje, ok, wciskam przelacznik tu, skacze W PRAWO, jest ok".

Tej grze trzeba poswiecic WIELE wysilku i umiejetnosci, TRUDNYCH DO OPANOWANIA UMIEJETNOSCI, aby grac w nia poprawnie, a i tak zawsze grasz przeciwko najtrudniejszemu przeciwnikowi... innemu CALKOWICIE nieprzewidywalnemu czlowiekowi. Jednemu - lub czternastu.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 25-07-2003 22:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Dla mnie niektózy przesadzają z czasem wymaganym na nauke...
Oczwiscie jak ktos chce być człowiekm orkiestrą to się może uczyć nawet całe życie
Ale jak sie wykonuje tylko jedną ew. dwie funkcje to już nie jest tak źle, ale jest ta zaleta że aby nie bło monotomi zawsze można COŚ ZMIENIĆ w grze, a w większości innych nie ma takiej możliwości...

Old Post 25-07-2003 23:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Aby awansowac do grona w miare dobrych chaserow badz capperow, potrzeba okolo roku intensywnego grania. Zeby pozbyc sie "w miare", potrzeba 2 lat. A i tak wciaz jest wiele do poprawienia i wciaz spotyka sie lepszych (choc ci lepsi zwykle "przypadkiem" maja maly ping ).

To malo? Pokaz mi innego FPS-a, ktorego opanowanie zajmuje tyle czasu. Popstrykasz sobie w UT, w kilka miechow bedziesz bardzo dobrym graczem Q3A - i vice versa. Zero klopotow, gdyz w gruncie rzeczy fizyka ruchu i strzalow sa dosc podobne i stosunkowo latwe do opanowania. W T2 bedac w tym samym miejscu i celujac w ten sam punkt raz trafisz, a raz nie, gdyz wszystko zalezy jeszcze od wzajemnych predkosci w chwili oddania strzalu, a to rzecz, ktora podlega wylacznie jednemu - wyczuciu. I to wyczuciu, ktore bardzo trudno opanowac.

Old Post 25-07-2003 23:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

No cóż..czas nauki jest u każdego invidualny, ja byłem całkiem niezłym (ba, patrząc na to jak teraz gram powiem nawet dobrym) pilotem shirka po grze w okolicach pół roku, ale tak na rpawde od początku ćwiczyłem się w włascie tym kierunku no i częste granie

Chaserem ani capperem nigdy nie próbowałem być więc nic nie pisze, po prostu uwierze że to cięzka "fucha" i zostane sobie przy shirku, nie wiem czy to jest łatwiejsze aż tak bardzo ale po prostu to wychodzi mi lepiej niż inne wymysły tej gry

A teraz przykład gry w której brak możliwości wydał mi się wręcz BEZNADZIEJNY, jak nawet ja po krótkim czasie grałem (prawie) jak na to gra pozawala, po prostu w wiekoszści map nie da się nic wymyśleć a gra staje się nuuuuudna jak w flaki z olejem...ta gra to (tadam) Red-Faction, jak się już zacznie grać dobrze to się odechciewa grać (przynajmniej się pozbyłem jakiś dwuch gB które mi gra zajmowała z wszystkimi map packami) :|

Old Post 26-07-2003 00:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FrYtA
Combat (Death Knight)

Arrow

podoba mi sie ostatnie zdanie ... poniewaz tyczy sie chyba tylko T2
chodzi mi o
"grasz przeciwko najtrudniejszemu przeciwnikowi... innemu CALKOWICIE nieprzewidywalnemu czlowiekowi. Jednemu - >>>>>lub czternastu."

Old Post 26-07-2003 00:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FrYtA Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FrYtA Znajdź więcej post'ów przez  FrYtA Dodaj FrYtA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FrYtA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Late
Aww, that's too late!

Thumbs up

Tribes, szanowne Panie i Panowie, to więcej niż gra... to jest sport. W piłkę zawsze gra 11 vs 11, boisko standardowe, a każdy mecz jest inny i niektórych pasjonuje ta zabawa przez całe życie. W Tribes jest podobnie: prawdziwa fizyka, nieprzewidywalni przeciwnicy, bogactwo taktyczne, a do tego jeszcze różne boiska. I tak jak nie ma piłkarza, który umie wszystko, tak nie ma trajbsiora, co wszystko potrafi. Tyle, że Tribes trzeba traktować poważnie, tj. nie grać w nic innego (no, prawie). Widzieliście kiedyś dobrego piłkarza, będącego równocześnie wybitnym np. pływakiem?

Tribes kupiłem dobrze ponad póltora roku temu... i od tej pory już nie kupiłem ŻADNEJ GRY (z wyjątkiem drugiej kopii Tribes ). A co do treningu - ja nie mam na to czasu (tj. gram 1 - 2 godziny w tygodniu) i umiem niewiele. Simon D. gra 1 - 2 godziny dziennie i widać efekty.

Old Post 29-07-2003 21:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Late Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Late Znajdź więcej post'ów przez  Late Dodaj Late do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Late prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

" I tak jak nie ma piłkarza, który umie wszystko"

Nie zgodze się, piłka nozna jest o dużo mniej skomplikowana i podział na funkcje jest tak na prawde symboliczny i jakąs róznice zauważy dopiero bramkarz...a reszta funkcji to tylko ogranizdnie co do pola działnia...

W Tribes 2 jest inaczej, jest pełno róznych funkcji w teami które jeszcze moga zostać dodattkowo "spersonalizowane" przez używany do tego celu pancerz, uzbrojenie, pack itd. itp.

Porówanie z piłką nożną jest raczej chybione.

Edytowane przez Hamil_Hamster dnia 30-07-2003 o godz. 14:06

Old Post 29-07-2003 22:01
Late
Aww, that's too late!

Ja to rozumiem tak: piłka jest prosta, a pasjonuje ludzi latami - a co dopiero Tribes przy całej swojej złożoności? Chcę wykazać, że skoro piłka jest poważnie traktowanym sportem, to Tribes nie może być uważane za grę taką jak jakiś Fallout, Diablo czy inny Need for Speed. Chyba się zgadzamy?

Old Post 29-07-2003 22:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Late Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Late Znajdź więcej post'ów przez  Late Dodaj Late do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Late prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Taaak zgadzam się z tym, ta gra jest na prawde grą na lata, wątpie by tak na prawde mogła się znudzidź, pewnie bęzie traktowana w przyszłości jak gra kultowa...ale raczej nie w polsce, niestety :|

No i gra nie jest taka jak kiedyś...już bez wbudowanych w gre forów, newsów i tej cąłej otoczki dzięki której można było się na prawde wciągnąć w gre.

Aha..i jeden problem że to gra online i aby była pamiętana musi byc grana, a mody nie powstają bo większość graczy unzaje ta gre za ideał (też tak myśle ) ale bez żadnych zmian gracze moga się w końcu "przejeść" (ja na przykład bardzo bym chciał obaczyć jakieś nowe pojazdy i packi...niby jest taki fajny modzik o nazwi Shifter ale chyba nikt w to nie gra).

Old Post 29-07-2003 22:56
sYs|yavor
Elite (Fiend)

>Tribes, szanowne Panie i Panowie, to
>więcej niż gra... to jest sport.

Owszem, to imo najblizsza idei sportu elektronicznego gra, jaka obecnie istnieje. To jest w niej fajne, ale, ekhm, nie jest glebokie :-) Najbardziej fascynujace (dla mnie przynajmniej) jest to, ze T2 jest gra najblizsza pod wzgledem przezyc psychicznych tradycyjnym sztukom walki. W tej grze faktycznie ksztalcisz w sobie pewne ogolne umiejetnosci, ktore przydaja ci sie w wirtualnym swiecie niezaleznie od mapy. Tu nie ma czegos takiego, ze przegrywasz gre, bo nie znasz mapy. Owszem, znajomosc mapy jest istotna, ale piekne w T2 jest wlasnie to wyksztalcanie ogolnych umiejetnosci. Przykladem jest skiing, rzecz wrecz fenomenalna w tym sensie, ze wlasciwie po jego opanowaniu jestes uniezalezniony od mapy i niemal na kazdej poruszasz sie w sposob optymalny. Przyznam, ze kiedys cwiczylem sobie to takie to siakie routy, a teraz... Gralem dzisiaj na przyklad na DBS. Mapka ma uksztaltowanie, ktore swietnie umozliwia improwizacje. Nie wiem, czy jakakolwiek trase powtorzylem wiecej niz dwa razy... Malo, nawet nie wiem, ktorymi latalem, gdyz przebiegaly one zaleznie od aktualnych okolicznosci w grze. Zatem w tym aspekcie T2 przypomina mi sztuki walki. Przypomina mi takze pod tym wzgledem, ze przeciwnika darzy sie w tych sztukach szacunkiem, a gracze T2 - jacy nie sa, a wiemy, ze nie wszyscy wlacznie z piszacym te slowa zawsze zachowuja sie jak ideal - sa i tak o klase lepsi pod tym wzgledem od graczy innych gier FPS. Naprawde, nie chcialbym widziec tego, co wypisuje grajac na jednym serwerze 60 graczy UT

Hamil:

Newsow nie zaluje, choc moglyby byc. Cala reszta jest w sumie dostepna, pograj w inne gry sieciowe, to docenisz roznice :-) Szkoda jedynie tych forow, o ile fora ogolne byly dosc durne, do tej pory nie moge odzalowac, ze usuneli fora klanowe....

A co do ogladania roznych rzeczy... Prawda jest taka, ze w praktycznie kazdym meczu zdarzy sie sytuacja, ktorej nie przewidziales albo nigdy wczesniej nie widziales. Przyklad z dzisiaj. Damnation. Zgarniam flage. Lece kolo wiezy przeciwnika, pod silnym ostrzalem chaserow. Mijam stojacego juggera przeciwnika, ktory spamowal moja baze i.... bach. Nie zyje. Nadzialem sie w powietrzu na spina, ktorym ktorys z obroncow strzelal spod bazy w juggera. Gosc wykonal efektowne MA na swoim wlasnym capperze Paru graczy, ktorzy to widzialo, mialo niezly ubaw Ja w sumie tez .... Lol, wymeczyc flage, zwiewac z nia i sie nadziac na spina... Powinienem dzisiaj zagrac w Lotka

Old Post 30-07-2003 01:07
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Apropo forów i newsów...

Miałem mała kaszanke z starą isntalką T2 i z lenistwa postanowiłem wszystkie pliqi typu skrypty, mapy, mody i inne przenieśc z starej isntalacji T2 (uszkodzonej przez jakiś zepsuty patch do najnowszej wersji)....

W tym taki fajny pliczek "scripts.vl2" ale żem sie zdiwił jak go podmieniłem z tym z najnowszej wersji...

Co było dziwnego? FORUM! były też newsy ale nie działajace bo żadnych nie było, ale miałem funkcjonujące fora klanowe!
Nawet dopisąłem sie na polskim forum by sprawdzić czy to działa!
Mała rzecz a cieszy

Tylko jeden problem był z tym taki ze zniknoł mi panel od buddy menagera i nei dąło się go w żaden sposób włączyć, a więc podmieniłem na wcześniejszy plik (tn orginalny)

A niech to...chętnie bym udostępnił na jakimś FTP ale przed chwilą, osłownie przed chwilą chciałem sprawdzić czy nadal działa....ale jak sie kliknie na zkłądke forum lub news to sie nie pojawia stosowne okno

Szkoda ze dopiero teraz sobie przypomniałem, jakbym wcześniejgdzieś wrzucił ten pliczek i poinformował na forum to by pewnie kilka osób skorzystało.

Hmmm...dziwne ze sierra jeszcze nie pousuwała forów klanowych wtedy...prawie wszystkie tematy były...czyżby plany na przyszłość? autentycznie się zdiwiłem...

Old Post 30-07-2003 02:00
Enigmus
Leet (Friend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Hamil_Hamster
"piłka nozna jest o wile bardziej mało skomplikowana

gdyby pan miodek nie zyl, przewracalby sie w trumnie

ale co do reszty, zgadzam sie w zupelnosci.

Old Post 30-07-2003 04:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Enigmus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Enigmus Znajdź więcej post'ów przez  Enigmus Dodaj Enigmus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Enigmus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

By nie spamować to wyedytuje ten post
Ale żeście mi zabili ćwieka, teraz już na pewno nie zostane polonistą

Edytowane przez Hamil_Hamster dnia 30-07-2003 o godz. 19:08

Old Post 30-07-2003 14:07
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Nawet w wersji oryginalnej to zdanie i tak jest dalekie od poprawnosci.

Sugeruje zakonczyc rozwazania nad jego wlasciwa - i raczej oczywista - postacia i wrocic do tematu.

Old Post 30-07-2003 18:33
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:43.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions