Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Czy wiecie ile jest wart wasz komp. ?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
glover
nienasycony

Czy wiecie ile jest wart wasz komp. ?

Wg Gazety wyborczej wczorajszy dodatek:

"Prawdziwy dobry komputer do pracy grania i nauki koszuje obecnie okolo 4-5tys zlotych a jesli chcecie miec dosc na lata to zastanowcie sie nad wylozeniem do 8tys zlotych."

A ja sie pytam po co takie cos, czy wiekszosci z was nie wystarcza cos warte 1tys zl , czy nie uwazacie ze wydajnosc waszego kompa sie marnuje, ze kupiliscie cos na zapas, zajarani chwytami marketingu a i tak prawdopodobnie tego nie wykorzystacie ?
Np. Ja wydalem 1500zl i teraz chce ten komp sprzedac...
zloze sobie zestaw za 700zl i bede tez zadowolony.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 16-04-2003 09:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil glover Znajdź więcej post'ów przez  glover Dodaj glover do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać glover prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

To zależy do czego komp ma być.

Jak do netu, filmów, prac biurowych to taki niedrogi spokojnie da sobie rade i będzie cicho w pokoju w dodatku.

Natomiast kiedy się gra, tak jak ja naprzykład (przeklinam sobote jako dzień spalonej karty!) to się moc kompa nie marnuje, a w dodatku jej brak odczuwalny jest cochwile.

A siana w kompa wpakowałem już całą mase, kiedyś będzie trzeba przestać, może po DooM III i Quake IV ? :/

Old Post 16-04-2003 11:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
Guest

Ja wale to z gory na dol ...

Prawie w ogole nie gram, na kompie pracuje tylko, byleby tylko to bylo stabilne, wiecej do szczescia mi nie potrzeba ...

Old Post 16-04-2003 11:44
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac
Ja wale to z gory na dol ...

Prawie w ogole nie gram, na kompie pracuje tylko, byleby tylko to bylo stabilne, wiecej do szczescia mi nie potrzeba ...

the same... nie gram, czasem jak gram to nie gram w nowe gry... bo sa one krotkim slowem malo grywalne... :/ wole sobie odpalic jakiegos sofa (1 lub 2); quake 1; transport tycoon czy cos takiego... poprostu zawsze te gry mnie wciagaly a ten sprzet co mam w zupelnosci wystarcza do ich obslugi...

Old Post 16-04-2003 14:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

ja podobnie jak Insmac i Glan. ogladam filmy, cos tam pisze, programuje troche i gram w q3. kompa mam juz niezmienianego chyba od kolo 2 lat i spokojnie mi wystarcza.

Old Post 16-04-2003 15:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

Nieoceniajmy naszych maszyn pod tym katem :o

IMO - nie ma sensu sie spierac, czy 4,5k pln, to juz jest dobry komp czy dobry komp zaczyna sie od 8k pln

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 16-04-2003 19:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Imo na dzien dzisiejszy wystarczy procek 1GHz, 256 ramu, jakas srednia grafika. Monitor jakis lepszy, ale nie dla komfortu, a dla oczu muszka i klawiatura takie, zeby dzialalo w miare. Wszystko podpiete do zwyklego wzmacniacza, 2-4 glosniki. Zamykamy sie w 2tys zl i komp naprawde do wszystkiego (nie licze durnych gier )

Old Post 16-04-2003 19:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Imo na dzien dzisiejszy wystarczy procek 1GHz, 256 ramu, jakas srednia grafika. Monitor jakis lepszy, ale nie dla komfortu, a dla oczu muszka i klawiatura takie, zeby dzialalo w miare. Wszystko podpiete do zwyklego wzmacniacza, 2-4 glosniki. Zamykamy sie w 2tys zl i komp naprawde do wszystkiego (nie licze durnych gier )

Na dzis (z karta gf3) wystacza. Ale takiego juz sie nie kupi, za nie wiele wieksza kase, ma sie 1,5 - 2GHz z gf4 4200...

Old Post 16-04-2003 22:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

e tam panikujecie z ta konfiguracja...

celeronek 633, 256 ram'u, gf2mx400 i wsio dziala stabilnie

Old Post 17-04-2003 07:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
e tam panikujecie z ta konfiguracja...

celeronek 633, 256 ram'u, gf2mx400 i wsio dziala stabilnie

Kiedy robimy upgrade????

Old Post 17-04-2003 09:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Kiedy robimy upgrade????

a sam nie wiem..
to mi narazie starcza.. juz od jakiegos czasu

Old Post 17-04-2003 09:11
LoveBeer
GreenMan

jeden- ja robie na kompie wszystko - spie na nim, pije kolo niego, nawet sniadanie teraz jem

dwa - nie jestem w stanie ocenic jego wartosci gdyz od 5 lat NIE KUPILEM nowego kompa - mam zasade iz wymieniam bebechy zanim sie zestarzeja (nie zdazylem z grafika i zostal mi ten biedny gts pro ) - ale mysle ze sporo - zawsze kupowalem markowe rzeczy - sieciowka 3coma, sb live, grafa leadteka, mb gigabyte - a w tym wszystkim siedzi teraz p4a [email protected] - ktory wlasnie chce wymienic poki 'moj' sklep jeszcze mi za niego cokolwiek daje (wezme 2,4 bo sa teraz tanie jak barszcz ).
oczywiscie do tych przyjemnosci monitor tylko i wylacznie sony, obudowa modecomaza ktora dalem kiedys chyba ze 4 stowy a latam tymbialym wariatem po ekranie opticalem logitecha... generalnie nie oszczedzam na kompie (bo co tanie to drogie )

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 17-04-2003 10:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

quote:
Kiedy robimy upgrade????

Lucas, to by wszystko upgrade'owal a potem mu cosik nie dziala

Old Post 17-04-2003 11:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
Lucas, to by wszystko upgrade'owal a potem mu cosik nie dziala

Na koncu tak dziale...

LoveBear - polecam gf ti 200 gainwarda - sa juz po 410 zeta...

Old Post 17-04-2003 11:41
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Na koncu tak dziale...

ale nie latam przynajmniej co chwila do serwisu i nie bluzgam panow ze cos mi nie chodzi z dana czescia kompa

Old Post 18-04-2003 01:00
Lucas
esports.pl

quote:
ale nie latam przynajmniej co chwila do serwisu i nie bluzgam panow ze cos mi nie chodzi z dana czescia kompa

Coz - popelnilem raz blad - wybralem 3 razy Leadteka, zamiast odrazu inna firme, ale latalem tylko na poczte (co mi tak potem zwrocili )

Zawsze wymieniam na inna i dziala...

Old Post 18-04-2003 09:03
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Coz - popelnilem raz blad - wybralem 3 razy Leadteka, zamiast odrazu inna firme, ale latalem tylko na poczte (co mi tak potem zwrocili )

Zawsze wymieniam na inna i dziala...

na inna poczte zawsze zmieniasz? fajnie masz.. ja mam jedna poczte w osowie i nie moge sobie tak szalec :/

Old Post 18-04-2003 09:26
Lucas
esports.pl

quote:
na inna poczte zawsze zmieniasz? fajnie masz.. ja mam jedna poczte w osowie i nie moge sobie tak szalec :/

W okolicy mam 5 urzedow pocztowych. Moge wysylac z kazdego

Old Post 18-04-2003 10:01
szpak
Master (Spawn)

quote:

khehe pamietam jak dzwonilem w panice do serwisu
ze komp popsuty, gdy mialem dyskietke wlozona przy starcie
łaaaaaa albo gdy gosc w serwisie opowidala mi o netbusie
stalem jak wryty i sluchalem jak to mozna sie komus cd romem bawic
za ostrego hackera mialem go wtedy

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Old Post 18-04-2003 17:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

Lucas, cos Ty sie na te Ti200 tak uparl ?? :>

Ja tam wole dolozyc i za 590pln miec Ti4200 :o

Old Post 18-04-2003 19:18
Lucas
esports.pl

quote:
Lucas, cos Ty sie na te Ti200 tak uparl ?? :>

Ja tam wole dolozyc i za 590pln miec Ti4200 :o

Pewnie ze tak... Ale za to 600 masz sobie karte (jakosc)...

A jak ktos ma do 400 zl - to ma wypas karte...

Dla mnie porzadna karta to min 1000zl - dla innych max 400.

Old Post 18-04-2003 20:21
d4
* d r u n k *

Hola hola.

Od kiedy cena jest miarą jakości kart graficznych?

Zdania typu "Dla mnie porzadna karta to min 1000zl" to tylko dzieci czytające CDAction mogą mówić i inni mali ludzie, których rajcują cyferki - Pacz mam Radeona 9trylionów12tysięcy osiem, dałem za niego 20 kilogramów diamentów, ale jest fajna karta, fajna jest, bo jest droga. Jak się ktoś zna, to wie, że nie musi dużo kasy wydać aby mieć dobrą karte. Właśnie tak się nacina takich ludzi, ceną, drogie=dobre, niezawsze. Im droższa karta tym więcej płacisz za coraz mniejszy wzrost wydajności w stosunku do poprzedniego/niższego modelu. Nie ma też tak, że płacąc teraz dużo za karte starczy ona na dłużej czasu. To są ściemy i nic więcej. Najbardziej opłacalne pod względem wydajnościowym jest wymienianie karty co 2-3 miesiące, na zasadzie dokładania do 200 złotych i kupowania nowej po sprzedaniu starej. Kupując nową karte trzeba myśleć o tym, że ją sprzedajemy za 2 miechy i nie kupować czegoś, co już teraz na rynku wtórnym ludzie nie chcą kupować.

Old Post 18-04-2003 21:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool

Od kiedy cena jest miarą jakości kart graficznych?

Najbardziej opłacalne pod względem wydajnościowym jest wymienianie karty co 2-3 miesiące,

Ad1 - chyba wiesz, ze dla mnie nie jest to jedyny wpspolczynnik. To jest pierwsza wejsciowa, ponizej 1000 zeta do testow nie patrze... To jest podstawowa wspolrzedna. Okreslamy na jaki pulap nas stac i patrzymy co najlepszego mozna kupic...

Ad2 - to tez wiem. Ale nie wszyscy maja czas na takie zabawy. Ja wole kupic karte na wyrost, przeplacic i miec rok spokoju. Zas za wygode sie placi.

Tertio - nie ma co czekac na stanienie kart - czemu. Np taki radek 9500pro, ostrze sobie zeby i co wyczytuje??? Karty zostana wycofane aby... poprawic sprzedaz gorszych 9600... To samo co bylo z 8500. Ilekroc cos sobie upatrze, to akurat konczy sie produkcja, wycofuja, albo nie wiadomo co...

Old Post 18-04-2003 22:25
MAr-n
PROwokator

hieh ja mam na chacie 3 kompy i kazde w jakiejs formie byly ulepszane i kazdy w jakims stopniu powstal z czesci z innego

- P II 333 mhz , 128 sdram 6,4 hdd , cd rom 16x , riva 2 tnt 32 mb , i jakis tam monitor niegdys to byl p 166 mmx z 16 mb ram i 2,5 giga

- Amd 850 mhz, 256 sdram , 40 giga , cd rom lg 52x , gforce 2mx 32 ram kiedys to byl ten p II 333 mhz

- I moj nowy komp tylko kilka czesci zostalo z 850 mhz
Athlon 2.0 , 256 ddr , 60 giga hdd , radeon 9000 128ddr , sblive 5.1 , cd rom lg 52x , cd rw 42x12x48 ,

i te trzy kompy chodza i sa spiete w lan

w sumie za ten p II dalem ok 4500 pln razem z drukarka skanerem i kilko smieciami , za 850 mhz dalem cos ponad 1100 zl razem z gforcem i ramem , a za athlona 2,0 + radeon , ram , i plyta glowna dalem 2100 zl , myszki nie wliczam w zakup bo kupilem ja inwidualnie bo sie stara zepsula , aktualnie mam Logitech Dual Optical za 210 zl .
Teraz raczej juz nie zmienie kompa jedyne co to po jakims roku dokupie ramu , nie oplaca sie inwestowac w kompa zbieram na ps2

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 18-04-2003 23:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

Deadpool

Lucas - co Ty gadasz, ze niby jak nie wydasz 1k pln, to nie bedziesz mial porzadnej grafy ??

Old Post 18-04-2003 23:59
Lucas
esports.pl

quote:
Lucas - co Ty gadasz, ze niby jak nie wydasz 1k pln, to nie bedziesz mial porzadnej grafy ??

Napewno mi starczy na rok. czemu na rok - juz wyzej otym pisalem.

Old Post 19-04-2003 10:28
rcube
KOSZ

quote:
Pewnie ze tak... Ale za to 600 masz sobie karte (jakosc)...
[...]

Za 570 zeta masz gf 4 Ti4200 siakies firmy CREATIVE. Imho lepsi od Winfast'a chocby z powodu wiatraczk'a

Old Post 19-04-2003 10:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Za 570 zeta masz gf 4 Ti4200 siakies firmy CREATIVE. Imho lepsi od Winfast'a chocby z powodu wiatraczk'a

A wiesz chociaz czy sie kreci dobrze???

Old Post 19-04-2003 11:14
d4
* d r u n k *

Overclocker się odezwał.

Old Post 19-04-2003 12:06
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool

Overclocker się odezwał.

No sorry - ale krecenie grafy nie wymaga szczegolnych zdolnosci...

Old Post 19-04-2003 12:15
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:45.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions