Taaa... a wiec mamy powtorke z historii. Kolejna proba stworzenia poskiego klanu legla w gruzach.Właśnei wróciłam z wakacji i poczytalam forum. Pl mial pretensje do yava, yav mial pretensje do PL. Obie strony maja swoje racje. Ciekawi mnie tylko jedna rzecz, że w trakcie obrzucania sie błotem nie znalazl NIKT, kto przejałby pałeczkepoodejściu yavora. Dostaliśmy od niego praktycznie klan na tacy: z zasadami i dobra organizacja, mimo to, z tego co widze na forum nie pojawily sie nawet zadne propozycje i inicjatywy jak to dalej pociagnąć. Jedyna decyzja jaka zapadla to powrot do grania bez organizacji w tower, czyli swobodnego biegania po publikach i od czasu do czasu wspólnego przegrania klanówki.
Oto moja propozycja. Jeżeli znajda się NAPRAWDE chętni to jestem otwarta na propozycje i możemy pogadać nad poskładaniem sie z powrotem do kupy. Jeżeli nie wywieszam białą flage i wracam do traktowania gry w klanie jako przyjacielskich spotkan.
Nazwa klanu nie ma znaczenia. Może być Tower, lub PL obojętnie. Obowiązywałyby wszystkie zasady i organizacja z PL, oczywiście mogą ulegac modyfikacom jeśli w praktyce zajdzie taka potrzeba.
Głowna jednakże różnicą będzie brak jednego leadera, którego zastąpicoś w rodzaju "rady nadzorczej". Uważam, że wszystko co robił yavor to za dużo jak na jednego człowieka. Dlatego( mam w każdym razie taka nadzieje) nie znalazl sie jego następca, bo ewentualni chętni nie mieli odpowiednich kwalifikacji lub wystarczajaca duzo czasu. Rada składałaby się z ludzi którzy mogą ze soba współpracowac, poważnie będa podchodzić do swoich obowiazków i beda mieli na to czas. Szczegóły można domówić później ale np:
1 lub 2 osoby do umawiania meczy
1-z listy obecności ustala sklad na mecz który przesyla taktykowi
1 lub 2- taktyk
Jeśli bedzie potrzebny ktoś jeszcze rade mozna powiekszyc
Chodzi w gruncie rzeczy głownie o to zeby ja najbardziej odciazyc taktyka, który i tak bedzie mial duzo roboty.
dobrze by było mieć też ten skrypcik o którym wspominal yavor. Jeżeli ktoś umie i znajdzie na to czas to dobrze , jak nie to trudno poradzimy sobie bez.
To by było na tyle. Reszta zalezy od was.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|