Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Tribes2.fpp.pl
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Icea
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor

Powaznie???? Opowiadasz... A grales kiedys w T2 scoutem z shocklanca i cloakpackiem? A polowales kiedys na cloakera na otwartej przestrzeni? Cale bogactwo gry CS da sie zawrzec w jednej rozgrywce w T2 - i na dodatek bedzie to zaledwie 10-20% calosci. I nie chodzi o to, ze T2 lubie, a CS nie (za to gram niekiedy w TO). Chodzi o konstrukcje tych gier.

Chodziło mi o to że T2 jest o wiele bardzej dynamiczny i szybki gdy CS jest jakby to powiedzieć...dokładniejszy. Gdy np. trafisz gościa ze spinof. to jedyne co zobaczysz to że stracił życie, przyjarałeś mu zbroje i że go odrzuciło a CSe widzisz jak tryska mu krew i słychać jęki gdy dostaje...każda gra ma swój urok
( T2 Rulez )

A propo Cloacka to nie miałem okazji polować lecz ktoś polował na mnie...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-11-2001 17:32
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RaT
Skilled (Knight)

hehe SHKOCLANCE wspaniala bron

moj podstawowy "komplet" to:

SCOUT

Shocklance
Spinfuser
Chaingun
ENERGY PACK
i granaty FLARY oczywiscie

mega zadyme mozna zrobic z takim zestawem, a grobasow(czyt. JUGGENTOW) tak mozna od tylu siepac ze poezja bo jak sie niema cloaka to gosc ciebie nie uslyczy, tylko moze sie odwrocic a prawie wogole tak nierobia jak ida do twojej bazy :> a przechwyty takie sa niesamowite jeden strzal - jedna smierc

no i shock lance jest dobra do dobijania grobciow jak maja np 1/4 life to tez jeden, i nawet nie musi byc w plery ...

jak sie wycwiczy ta bron to jest niesamowita, kiedys widzialem kolesia co SCOUTOW lecacych do naszej abzy sciagal wlasnie z shocka :> fajnie to wygladalo jak w powietrzu dostawali

a co do 15-20 serwow hmm ja widze tylko 2 europejskie co sa zaphane

gamesurf.de / katabatic
i
gamesurf.de / katabatic2
chyba cos mi lacze pada ze niewidze tej 15
a mam ustawione pingowanie na europe i minimom 1 gracz

(no i moze kiedys tam jest jeszcze zajety IQ quest czy jakos tak i
FRG - unknown land )

pozdrofko RaT

Old Post 30-11-2001 20:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RaT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RaT Znajdź więcej post'ów przez  RaT Dodaj RaT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RaT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Icea
Guest

Shock jeszcze się ni bawiłem
mój zestaw to Scout

Spinofuser
Chaingun
Granatnik
Energy pack

I granaty standadówki

Old Post 30-11-2001 21:00
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

>CSe widzisz jak tryska mu krew i słychać jęki gdy dostaje...

Sadze, ze to wielki plus T2. Widac, ze gra zostala pomyslana jako profesjonalna gra do profesjonalnych rozgrywek sportowych, gdzie istotne jest pokonanie przeciwnika, a nie epatowanie okrucienstwem i liczba pikselek koloru czerwonego.

>A propo Cloacka to nie miałem okazji polować lecz ktoś polował
>na mnie...

:-)

>a co do 15-20 serwow hmm ja widze tylko 2 europejskie co sa
>zaphane

Prawdopodobnie zle wybierasz serwy. Ja robie tak: zmieniam filtr na ALL, czekam sobie te pare minut, az mi wszystkie serwy przepinguje, nastepnie wybieram zatloczone serwery z malymi pingami (kryterium mam takie, ze na liscie ping musi byc nizszy od 150). Wywalam serwy z botami, a te wybrane dopisuje do faworytkow. No i tak raz na jakies dwa tygodnie pinguje sobie wszystko co jest. Efekt: ok. 100 serwerow, z ktorych przy dobrym wyjsciu na swiat ok. 50 ma pingi ponizej 100 (czyli w praktyce kolo 100-120).

BTW czesto gram na tych serwkach Katabaticowych i na FRG Unknown Land. Niekiedy na Barrys i jolt (jak je widac :-) ).

Co do zestawow broni: mam zdefiniowanych 20 zestawow, w tym 10 na samego scouta i zdarza mi sie wymieniac zestaw nawet w czasie pojedynku z przeciwnikiem, o ile pod reka jest jakas stacja :-))))))))))

Old Post 01-12-2001 00:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Icea
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor

Sadze, ze to wielki plus T2. Widac, ze gra zostala pomyslana jako profesjonalna gra do profesjonalnych rozgrywek sportowych, gdzie istotne jest pokonanie przeciwnika, a nie epatowanie okrucienstwem i liczba pikselek koloru czerwonego.

Nie chodziło mi o przemoc tylko o wygląd i dynamikę gry. Nurtuje mnie jedno...a minowicie to że gdyby nie ten wskaźnik życia u wroga to nawet nie wiedziałbym czy gościu dostał czy nie...nic nie słychać...nic nie widać tylko ten wskaźnik ratuję sytuacje.

Old Post 01-12-2001 10:17
RaT
Skilled (Knight)

hihi sa rozne Skrypciki co pomagaja w rozpoznaniu czy gosc dostal czy tez nie

np, jak dostanie to pokaze ze zadales mu obrazenia np. 25%

no i tez sa skrypty co wyskakuje ci ze kogos zabiles wspaniala sprawa, bo czasem mozesz kogos zabic pod woda i nawet otym nie wiedziec,a tak to wyskoczy ci informacja ze gosc dostal

no i w kancie widoczna jest krew zwlaszcza gdy w glowe trafisz :> a w Traibsie jak trafisz w glowe to jeden punkcik gratis ze headshota, hehe

pozdrofko

Old Post 01-12-2001 11:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RaT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RaT Znajdź więcej post'ów przez  RaT Dodaj RaT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RaT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Icea
Guest

Wink

quote:
Napisane oryginalnie przez RaT
hihi sa rozne Skrypciki co pomagaja w rozpoznaniu czy gosc dostal czy tez nie

np, jak dostanie to pokaze ze zadales mu obrazenia np. 25%

no i tez sa skrypty co wyskakuje ci ze kogos zabiles wspaniala sprawa, bo czasem mozesz kogos zabic pod woda i nawet otym nie wiedziec,a tak to wyskoczy ci informacja ze gosc dostal

no i w kancie widoczna jest krew zwlaszcza gdy w glowe trafisz :> a w Traibsie jak trafisz w glowe to jeden punkcik gratis ze headshota, hehe

pozdrofko

skąd moge ściągnać owe skrypty (mam nadzieję że to nie cheaty)

Old Post 01-12-2001 12:00
RaT
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez Icea

skąd moge ściągnać owe skrypty (mam nadzieję że to nie cheaty)

NIE NIE !!! to nie sa CHEATY

bo widzisz Tribes2 opiera sie glownie an takowych skryptach

gdzies o 15 ci podam bo narazie nie siedze na kompie gdzie mam wszystko Traibsa i linki ... daj maila to ci wysle ... linki

pozdro

Old Post 01-12-2001 12:25
Icea
Guest

Smile

Dzięki... mój mail: [email protected] - może teraz rozgrywka stanie się ciekawsza

Old Post 01-12-2001 14:14
sYs|yavor
Elite (Fiend)

>Nie chodziło mi o przemoc tylko o wygląd i dynamikę gry.

No, tu T2 bije akurat wszystkie gry FPS :-P Grafa - coz, popatrzcie na uksztaltowanie terenu widoczne w demie technicznym Unreala 2 (wiem, demo robocze, ale T2 juz jest od pol roku, a U2 jeszcze pol roku nie bedzie :-P), na liczbe szczegolow itp. Dynamika jest zas ogromna. Na szczescie nie zawsze :-P, sa jednak takie momenty, w ktorych masz wokol siebie 5-10 przeciwnikow a polowa otoczenia wybucha :-)))))))) Jesli mam porownac - piszac precyzyjnie - dynamike zmian obrazu w T2 przy fov 110 i w najwiekszych zadymach UT z fov 120, to T2 ma zdecydowanie wieksza.

>Nurtuje mnie jedno...a minowicie to że gdyby nie ten wskaźnik
>życia u wroga to nawet nie wiedziałbym czy gościu dostał czy
>nie...nic nie słychać...nic nie widać tylko ten wskaźnik ratuję
>sytuacje.

Bo, panie kolego, w T2 nie mordujesz istot bialkowych :-PPPPPPP Ideologia T2 jest taka: kazde trafienie zabija, zas przed trafieniem chroni pancerz. To pancerz regenerujesz w bazie, nie siedzacego w nim czlowieka. Nie ma pancerza, strzal wchodzi i jest papa. Wiec cala ideologia kupy sie trzyma i wskazniczek stanu przeciwnika jest ok (tym bardziej, ze masz system sensorow, ktory usprawiedliwia jego istnienie). No i wez mi wytlumacz, jakie jeki chcesz slyszec, skoro wiekszosc trafien w T2 to strzaly z odleglosci kilkudziesieciu metrow? To nie klaustrofobiczne Q czy UT, gdzie najwiekszy pokoik czy inna plaszczyzna ma gora 50 metrow dlugosci :-)

>hihi sa rozne Skrypciki co pomagaja w rozpoznaniu czy gosc
>dostal czy tez nie

Samwyskrobalem skrypcik (jeszcze z malymi bykami, bo nie mam kiedy poprawic, ale calkowicie uzyteczny), ktory przy kazdym fragu (twoim lub ciebie) wyswietla, kto byl strzelcem lub kogo sie sfragowalo. Do tego sa standardowe odzywki znane z UT, czyli double kill przy jednoczesnym zabiciu dwoch przeciwnikow, monster kill przy liczbie aniolkow wiekszej od 5, killing spree gdy na jednym zyciu zabijesz wiecej niz 5 osob, godlike gdy na jednym zyciu zabijesz wiecej niz 25 przeciwnikow (btw w internecie w CTF moj rekord na jednym zyciu wynosi bodajze 9 fragow, wiec do boga mi daleko :-); zreszta w praktyce by to oznaczalo rozegranie calego meczu bez zadnej smierci...).

Co do cheatow, to sobie poczytajcie Polskie Forum w T2 - tam napisalem, co uwazam za cheaty w tej grze.

Old Post 01-12-2001 14:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Icea
Guest

Thumbs up

Dzięki RaT

Old Post 01-12-2001 16:32
Icea
Guest

Question

Czy jest jakiś kurs do robienia skryptów ???

Old Post 01-12-2001 16:34
RaT
Skilled (Knight)

quote:
Czy jest jakiś kurs do robienia skryptów ???

hoh na tych stronach hostowanych przez planettrines i t2scripts moga byc, lecz nie jest to proste bo ten kod przypomina masakrycznie c++

Old Post 01-12-2001 16:45
Icea
Guest

Question

Jak nazywa sie ten skrypt który pokazuje kogo zabiłeś ile mu odebrałeś itp. - nie mogę go znaleść

Old Post 01-12-2001 16:49
RaT
Skilled (Knight)

quote:
Jak nazywa sie ten skrypt który pokazuje kogo zabiłeś ile mu odebrałeś itp. - nie mogę go znaleść

show kills :>

a tamten co patrzysz co zadaje to byl jakis z PJ SCRIPTS jego strona jest hostowana na planettribes

pozdro RaT

Old Post 01-12-2001 18:12
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

quote:
[i]ludzie paranoja mam 2x533Mhz(Celeron),512ramek i GF256... i jeszcze wolno chodzi.

Ale i tak wole Tribes 2 :-) [/B]

ech 2x procek ci nic nieda bo tribes dziala jednowatkowo
wiec w rzeczywistosci dziala ci jak na 1 celku 600 (bo system na drugim procu)
ja mam celka 800@1066
i w 800x600x32b na polowe detali mam 60 fps
wiec jest ok

Old Post 01-12-2001 21:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

Thumbs down ech csik panie, tylko csik

quote:
Napisane oryginalnie przez mAJKiEL
Wiesz dlaczego counterowcy sie tak zamykaja bo CS dal nowy kierunek w grach timowych nie ma jeszcze na ziemi tak miodnej gry multiplajerowej jak CS kazdy kogo znam (wiekszosc graczy Q2 Q3 ) ktorzy raz zagrali w CS'a graja juz w niego przez caly czas do dnia dzisiejszego nie ma gry ktora doronywala by cs'owi w jego kategorji i dlatego caly czas gram w cs i dlatego wszyscy inni odwracaja sie od gier takich jak tribes 2 poprostu zadlugo servovano nam glupawe kosmiczne strzelaniny Naszczescie duzo teraz na choryzoncie gier mogacych pobic CS'a np nowy team fortres SOF 2 i tym podobne .... ale czas pokaze

Ja wam powiem dlaczego sie tak zamykaja...
Wiekszosc cs'owcow to tak zwani newbie. Dostali stalke i odpalali rozne gry.
W Q1,2,3 dostali baty, w UT dostali baty, w CS (dzieki badziewnemu enginowi ktory pozwala na fartowne zabicia, oraz czeste restarty czyli tzw. rundy) udalo im sie zdobyc kilka punktow.
Zaczeli grac wiecej i tak juz zostalo.

Gralem w CS'a troche z domu i z kafejek (tam sie napatrzylem na graczy ) i dobrze mi szlo, gdy pomine smierci spowodowane farciarskim headshotem przez pol planszy z kalacha to kosilem wszystkich rowno (z kafe of korz). Gdyby polowa mojej druzyny grala jak ja to 100% zwyciestwo.

Co do "taktyki w csie":
Sprowadza sie ona do tego kto celniej strzela i szybciej skacze.
Wszystkie mapki opieraja sie na wybiciu przeciwnika do nogi.
Jak wybic?
Poprzez ogien zaporowy z 3 kalachow...
Niemozna nawet stosowac praktyk znanych z Q czy UT bo niema plansz ktore by na to pozwalaly(juz w UT:TO jest lepiej) .
Jesli masz szczescie przeciwnicy pojda inna droga i szukajac ich moze sie natkniesz na ich plecy, jesli go niemasz oni cie zaskocza.
Dotego jeszcze kamper ze snajpa i zwyciestwo w kieszeni.

Fakt ze mozna grac na piratach i b.niskie wymagania sprzetowe tez raczej nieodstrasza od CS'a.

Tribes2 to nowa jakosc w grach FPP a napewno w druzynowych FPP (haslo:"Team combat on epic scale"), i jak narazie niema konkurentow.(no HALO moze kiedys wyjdzie na pc to zobaczymy)

oofko
StEEL

Old Post 01-12-2001 22:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Re: ech csik panie, tylko csik

quote:
Napisane oryginalnie przez de_StEELhEArT

Gralem w CS'a troche z domu i z kafejek (tam sie napatrzylem na graczy ) i dobrze mi szlo, gdy pomine smierci spowodowane farciarskim headshotem przez pol planszy z kalacha to kosilem wszystkich rowno (z kafe of korz). Gdyby polowa mojej druzyny grala jak ja to 100% zwyciestwo.

Prawda - bylismy na noce w kafei z kumplami, ktorzy totalnie nie potrafili grac w CS - po kilku godzina wymiatali rowno...

Na nastepnej noce CS juz nam sie znudzil...

Old Post 02-12-2001 07:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

Re: Re: ech csik panie, tylko csik

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]LucaS

Prawda - bylismy na noce w kafei z kumplami, ktorzy totalnie nie potrafili grac w CS - po kilku godzina wymiatali rowno...

Na nastepnej noce CS juz nam sie znudzil...

No własnie...
gdzie tu ta taktyka ? ten "skill" ?
ech... szkoda sobie klawe strzepic.
wrocmy do Tribes 2

Old Post 02-12-2001 14:33
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

Unhappy

quote:
Napisane oryginalnie przez mAJKiEL
servovano nam glupawe kosmiczne strzelaniny

jesli to bylo o tribes2....
to tylko zle swiadczy o wiedzy i poziomie przedmowcy.
Ja mu podziekuje.

Old Post 02-12-2001 15:04
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

quote:
Faktycznie, Tribes 2 jest już w podeszłym wieku.
Moim zdaniem nie przyjął się w europie ponieważ np. w Ameryce ludziska są o wiele do przodu z kompami i grami on-line. I u nich np. stałe łaczą to normalka a u nas to depiero wchodzi.

w USA to mieli Tribes 1 wiec znaja fizyke gry, bronie,packi itp.
No i maja paroletnie doswiadczenie i zgranie.
Gra jest trudna, ma duze wymagania sprzetowe a na dodatek Sierra narobila bigosu kasujac Dynamix, co napewno zniechecilo wiele osob.
Niemniej jednak wiekszosc swiatka T1 przeniosla sie do T2 i kosi wszystkich nowych :/

Edytowane przez sYs|StEELhEArT dnia 03-12-2001 o godz. 15:49

Old Post 02-12-2001 15:10
Icea
Guest

Wink T1

Ach T1 co to była za gra...do tej pory czasami se ją odpalam - aż łeska kręci się w oku

Old Post 02-12-2001 16:30
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:09.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions