Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > q3 umarl?..
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): « 1 2 [3] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Jezeli id wyda niekompatybilnego w dol patcha - to bedzie katastrofa

Chyba coś przegapiłem bo nie wiem o co chodzi...

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 09-08-2002 14:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Str4y
Training (Enforcer)

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
Spokojnie chłopaki

Wlasnie.. killertowa ma absolutna racje- jesli bedziemy sie klocic to do niczego nie dojdziemy!! Wszyscy chcemy dobrze dla rozwoju eSportu w Polsce.. wiec nie tracmy czasu na glupie klutnie i dzialajmy! tak BTW mowie MY bo to jest post skierowany do wszystkich.. roznych scen UT, Q3, CS, RtCW itd. Zrozumcie Panowie to, ze jesli nie polaczymy sil nic nie bedzie z tego wymazonego eSportu w Poslce. eSport potrzebuje paru dyscyplin, nie tylko jednej np. q3.. przeciez nie kazdy lubi koszykowke.. no to jest siatkowka, pilka nozna i wiele innych, mozna wybrac co sie komu podoba... Q3 nie umrze tak szybko, jak sie wydaje tylko trzeba ruszyc tylki i zrobic cos razem.. nie tylko dla q3 ale wogole dla gier.
Polaczyc sily to nie takie porste.. do tego trzeba troche staran i ludzi za ktorymi pojda inni.. autorytetow. Jest tu pare takich, tylko dzialalnosc razem im troche nie wychodzi.. jak to zmienic? Pare glebokich oddechow i PEACE PANOWIE!

www: underb.com

Old Post 09-08-2002 14:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Str4y Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Str4y Znajdź więcej post'ów przez  Str4y Dodaj Str4y do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Str4y prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa

Chyba coś przegapiłem bo nie wiem o co chodzi...

No ostanio pojawily sie aimboty, wallhacki i inne scierwa i id obiecalo nowego PR z Punkbusterem na zlot QuakeCon...

Old Post 09-08-2002 15:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

No słyszałem, ale jakoś nie dotarło do mnie, że to nie będzie kompatybilne wstecz. Ale spox, q3 też nie jest kompatybilne wstecz do np. q1

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 09-08-2002 15:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Id stwierdzilo, ze mody powinny dzialac - a to nie oznacza, ze w 100% beda...

Old Post 09-08-2002 15:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

quote:
Po drugie - jak gracze nie sa zorganizowani - to czemu czasopismo nie moze im pomoc.

Bo im sie to bedzie mniej oplacalo niz wspieranie zorganizowanej juz sceny? Bo nie chce podejmowac ryzyka, kiedy moze je spokojnie obejsc i zarobic wiecej?

Powiedziales costam tym, ze jestes lepszy od yavor'a bo prowadziles serwis za darmo. I wlasnie tu jest roznica - SGK to jest firma komercyjna - tu sie licza pieniadze, co sie bardziej oplaca, to co czytelnikow podjara, wieksza liczbe czytelnikow. A FPP.PL jest niekomercyjne - i niby powinno spelniac te same zalozenia, ale nie spelnia bo nie ma pieniedzy i z takim podejsciem ludzi z gory i sposobem zarzadzania nigdy ich nie bedzie mialo (ale to juz sprawy wewnetrzne serwisu).

quote:
Ad2 - no i ruszilismy - jest augustow - SGK nie chce - to juz wasz problem...

Yup, z tymze mess sie ze mna skontaktowal w tej sprawie i poprosil mnie o to, a z tego co wiem to do SGK zadnego mejla ani nic nie wysylal. Gdyby sie ze mna nie skontaktowal czy cus to u nas pojawilby sie tylko jeden news o tym, czy drugi przypominajacy tylko i to wszystko. mess sam zadbal o dobra reklame, etc. - my do niego nie przyszlismy. A gdyby sie zglosil do SGK to watpie zeby w czyms mu pomogli, bo miejsce ktore poswieca jego lanparty mogliby zapelnic chociazby reklama, co bedzie mialo dla nich wieksza korzysc.

Ja stoje twardo po stronie yavor'a i uwazam, ze on ma racje. Lucas, pisales gdzies tam, ze scena czeka az media pomoga jej sie rozwinac. Tymczasem media czekaja az ta scena sie do nich zglosi, zaoferuje cos, etc. LOL - moga tak na siebie czekac latami. Zrozum, ze media nie beda mowily o czyms co interesuje mala grupke ludzi, do tego niezorganizowana, etc. TO JEST PO PROSTU NIEOPLACALNE!

I zabijcie mnie za to co teraz powiem, ale uwazam, ze SGK nie ma co interesowac sie polska scena Q3, bo ona jets po prostu nieatrakcyjna i SGK nic z tego nie bedzie mialo. I uwazam, ze jesli robic interes na jakiejs grze to w chwili obecnej jest to CS. Nic wiecej. Mimo, ze nie lubie CS'a.

Old Post 09-08-2002 16:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Sweep - chyab wiesz co mysle o scenie q3... ale to nie oznacza, ze trzeba na wszytko laske polozyc....

Nie kaze medio robicz imprez poakowac kase etc. Robili to koreance i kiepsko na tym wyszli. Ale np. notka, ze byla taka impreza.... Wystarczy wyslac maila aby ktos tam napisal. Jak nie napisza - trudno, ale zawsze zrobilo sie krok - maly, ale zawsze. Lepsze to niz czekanie...

Zas co do komercializacji - nie chcial bys abym byl dyrektorem finansowym i wyplacal pensje... Wiem jak to wyglada - za kasa (mala) ide obowiazki i to ciezkie... Jak nie narzuci sie dyscypliny - to wszytsko splajtuje. A najprosciej robi sie to na zasadzie wyscigu szczurow. There is no more fun...

Old Post 09-08-2002 16:20
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR

Bo im sie to bedzie mniej oplacalo niz wspieranie zorganizowanej juz sceny? Bo nie chce podejmowac ryzyka, kiedy moze je spokojnie obejsc i zarobic wiecej? ....... itd itd itd

Sweep do cholery!!!
Nie po to kilka postów temu godziłem Lucasa i Yavora, żebyś ty teraz zaczynał od początku.
A ty Lucas nie daj się podpuszczać. Czasem milczenie jest złotem.

Old Post 09-08-2002 17:54
Lucas
esports.pl

Jakie zloto???

Old Post 09-08-2002 18:02
dood
Combat (Death Knight)

Matematyk w ogólniaku zawsze powtarzał, że prawda leży po środku i killertowa to ładnie zauważył.
Ja musze odpowiedzieć sYs|yavorowi (nie potrafię pisać 2 większych tekstów dziennie, dla tego tak późno), postaram się także odpowiedzieć na pytanie: o co my się tu zabijamy? Może mi się uda, a jak nie to może komuś z was.

Do Q:
Po moim postcie „ano Re” (na początku tego tematu) coś odpowiedziałeś a ja cię zbluzgałem. Potem coś odpisałeś a ja tego nie zrozumiałem. Oto ten „p.s.” bo teraz nie wiem czy cię zbluzgałem bezpodstawnie. Jeżeli tak jest jestem winien Ci przeprosiny...

Do sYs|yavora
Nie moim celem było użycie aroganckiego tonu jedynie czasem ironii. Widocznie użyłem złych słów a może ty to opacznie zrozumiałeś. Tak czy owak poczułeś się obrażony, nie to chciałem osiągnąć. Przepraszam. Fakt wczorajszy dzień nie należał do łatwych i przez co tekst stracił na wartości. Muszę przyznać. Jednak, że jestem bronić moich argumentów choć nie za ładnie je przedstawiłem... Sam też niestety nie pokazałeś kultury odpisując mi, o ironio chamstwem chciałeś wykazać, że jestem infantylnym troglodytą. Skoro wieśz że nie wiem co znaczy PR to mi to wytłumacz o wielki, wykaż moje błędy, kto wiem może przez to dood się czegoś nauczy. A propo wszystko po „Obuć się” (sic) jest infantylne? Masz racje: nie należy cię szanować, a vfa to przejaw schizofrenicznej wyobraźnie. (:> ) I o co chodziło z tym textem „Tia...” i elyta? To była aluzja do mojego posta? Do, której części? A czy te słowa o miłym kontakcie z mediami to była pogróżka? Tak to odebrałem, proszę popraw mnie jeżeli coś źle zinterpretowałem... Dobra- było mineło, teraz poważnie.

Lucas trafnie zauważył, że wiele argumentów zbywasz „wszyscy", "kazdy", "zawsze", uogólniasz (to akurat jest infantylne), ale o co mi chodzi: wcale nie napisałem, że CS jest malutki, ba przyznałem, że jest największy. Stwierdziłem, że cała scena Quake’a (Q1-2-3) mu dorównuje nawet z obecnymi kłopotami.

Chodziło mi (faktycznie spieprzyłem to pod względem logicznym), że jeżeli poświęcicie dział tylki jednej platformie, nawet największej to stracicie czytelników (i tak już nie licznych) związanymi z innymi scenami. Teraz piszecie o wszystkim ale tak mało poświęcacie poszczególnym platformom (w końcu nie da się na kilku stronach wszystkiego). Do tej wypowiedzi potrzebna jest osobna rozmowa o tym kto czyta, jakie czasopisma, co w nich szuka, jak one starają się przyciągnąć czytelnika- a to nie miejsce na taki dyskurs. Oczywiście jeżeli ktoś z tu obecnych chce rozwinąć temat to z przyjemnością się w to dołączę, może nawet urodzi się coś fajnego...

Czy ja mówię, że mordujesz sceny? To była ironia, choć może źle przedstawiona.

Nawiązując do twoich odpowiedzi zarówno do mnie jak i do innych. Masz racje nie jesteś od biegania i pisania o jakiś spnikach w bloku. Nikt tak nie mówi (przynajmniej ja nie widzę). Był podane 2 przykłady CPL’ i augustowa, a to do spinek w bloku nie należy (chyba?) . A skoro już jestem przy lan party to Ci dokładniej wytłumaczę o co chodzi gdy się mówi o elitarnych party. Chodzi o spinki na których goszczą najlepsi, na które zaproszenie dostają wtajemniczeni. Sądzisz Yavor, że wielkie gwiazdy cały rok siedzą w domu, wychodząc 3-4 razy z okazji wielkiego turnieju, w których są kilkudziesięcio tysięczne nagrody (w dewizach). Oni mają swój świat i swoje towarzystwo do którego należą najlepsi gracze na świecie, żeby dostać się na takie przyjęcie trzeba być wielka Q-personą. Ja ani Ty nigdy się tam nie dostaniemy bo grać trzeba wyśmienicie.

Jeżeli czegoś jeszcze nie skomentowałem to pewnie nie pamiętam, jeżeli ktoś chce mi coś zarzucić to zapraszam do wspólnej wymiany poglądów...:>

W pierwszym post’cie stwierdziłem, że do obecnego stan sceny przyczyniły się media. Ani nie napisałem w jakim stopniu, też nie oskarżyłem mediów o morderstwo Q. W tedy sYs|yavor wydarł się na mnie, że nikt palcem nie rusza, a potem na media zwala winę... Prawda jest taka (tu świetnie zauważył SweepeR), że scena (Q w polsce) jest nieciekawa i się nie opłaca (zresztą napisałem to już wcześniej) i tym sposobem Q stracił poparcie mediów... Tak czy siak nadal sądzę, że Q3A nie zginie przynajmniej do czasów wyjścia Doom’a3/Q4. Natomiast ludzie w Quake’a (1-2-3) grać będą jeszcze długo bo jak im się jedynka nie znudziła do tej pory to jeszcze długo wytrzymają. Q3A też do dziadostwa nie należy i tak łatwo o nim się nie zapomni. 3 części Q nadal (z różnych powodów) zrzeszają wielką ilość ludzi, którzy z dnia na dzień nie zrezygnują z Q, nawet jeżeli nie nikt o tym pisać nie będzie. A swoją drogą czy uważasz Yavor, że gdy wyjdzie Doom3/Q4 i zostaną te gry uznane za najgorsze z saqeli to nie będzie wielkich turnieji, z wysokimi nagrodami z udziałem tych gier? To tak a propo sponsoringu Id.

Pozdrawiam

Old Post 09-08-2002 19:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dood Kliknij tutaj by wysłać e-maila do dood Znajdź więcej post'ów przez  dood Dodaj dood do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dood prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Q
The Q is out there

quote:
Napisane oryginalnie przez dood
Do Q:
Po moim postcie „ano Re” (na początku tego tematu) coś odpowiedziałeś a ja cię zbluzgałem. Potem coś odpisałeś a ja tego nie zrozumiałem. Oto ten „p.s.” bo teraz nie wiem czy cię zbluzgałem bezpodstawnie. Jeżeli tak jest jestem winien Ci przeprosiny...

Pozdrawiam

Dobra juz nie ważne chodziło Ci o tych Zydów chyba... tak mi się napisało i tyle... nie tzeba było sie tak obuzac ...
ps... ja tu na modemie działam i qrde nie wyrabiam z tymi waszymi wypracowaniami ale je doceniam

Old Post 09-08-2002 20:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Q Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Q Znajdź więcej post'ów przez  Q Dodaj Q do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Q prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dood
Combat (Death Knight)

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez Q

Dobra juz nie ważne chodziło Ci o tych Zydów chyba... tak mi się napisało i tyle... nie tzeba było sie tak obuzac ...
ps... ja tu na modemie działam i qrde nie wyrabiam z tymi waszymi wypracowaniami ale je doceniam

O.K. było mineło masz tu Ja też na modemie Fakt trudno tu wyrobić Trzym się ciepło (sic) i masz tu jeszcze jeden

Edytowane przez dood dnia 09-08-2002 o godz. 23:54

Old Post 09-08-2002 23:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dood Kliknij tutaj by wysłać e-maila do dood Znajdź więcej post'ów przez  dood Dodaj dood do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dood prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Q
The Q is out there

no i looz

Old Post 10-08-2002 21:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Q Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Q Znajdź więcej post'ów przez  Q Dodaj Q do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Q prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Jakie zloto???

mamona, goldy, cash, sianko, kapusta, salata ...

nazywaj jak chcesz

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 10-08-2002 22:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:55.    Strony (3): « 1 2 [3] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions