Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > cybertruck w wawie LOOOOL
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): « 1 2 [3] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Q
The Q is out there

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m

owszem bedzie potezny, ale imho caly czas bedzie traktowany z przymruzeniem oka. napewno nie przescignie normalnego sportu.

nie... krg ma racjie. Esport zastapi ten zwykly. Oczywiscie to kwestia czasu 10-20 lat szybko to sie nie stanie. Widze to po swoim 6 letnim bracie. Na kompie zna sie lepiej niz ja w jego wieku. Pare pokolen i wiekszosc mlodych ludzi to beda same łamagi bez kondycji i koordynacji ktorym najlepiej bedzie wychodzilo granie;bo od malego beda siedziec przed kompem a nie na podworku i juz nie bedą graly w pilke tylko w e-pilke

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 28-09-2002 21:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Q Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Q Znajdź więcej post'ów przez  Q Dodaj Q do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Q prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Poza tym, kolego, masz bledne pojecie o rzeczywistosci. Esport nie "bedzie", esport juz jest. To prostu fakt - vide normalne organizacje esportowe (normalne w sensie regulacji prawnych) w Rosji, na Ukrainie czy nawet Kazachstanie. Tam esport jest SPORTEM.

No ja juz nie kapuje - pier pieprzysz ze esportu nie ma - a jak juz to nam wbiles - to zmiana lini...

Old Post 28-09-2002 22:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

>No ja juz nie kapuje - pier pieprzysz ze esportu nie ma - a jak
>juz to nam wbiles - to zmiana lini...

Widzisz Lucas, to wymaga odrobiny wysilku :-PPP

Old Post 28-09-2002 22:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
>No ja juz nie kapuje - pier pieprzysz ze esportu nie ma - a jak
>juz to nam wbiles - to zmiana lini...

Widzisz Lucas, to wymaga odrobiny wysilku :-PPP

Chrzanie esport - to ze jest Liga Mistrzow to nie znaczy ze nie moge sobei pokopac pilki sam... Nie potrzebuje stadionu ani wypasionej murawy. Wystaczy mi moje podworko.

Tak samo z q3 - nikt nie musi mi zapewniac jakis super serwow - jest jak jest i mi wystaczy....

Old Post 28-09-2002 22:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas

Chrzanie esport - to ze jest Liga Mistrzow to nie znaczy ze nie moge sobei pokopac pilki sam... Nie potrzebuje stadionu ani wypasionej murawy. Wystaczy mi moje podworko.

to co pisalem w moim poscie. i o to chodzi

Q: "nie... krg ma racjie. Esport zastapi ten zwykly. Oczywiscie to kwestia czasu 10-20 lat szybko to sie nie stanie. Widze to po swoim 6 letnim bracie. Na kompie zna sie lepiej niz ja w jego wieku. Pare pokolen i wiekszosc mlodych ludzi to beda same łamagi bez kondycji i koordynacji ktorym najlepiej bedzie wychodzilo granie

1: nie da sie przewidziec co bedzie za 20lat
2: to co mowilem, tluste dzieciaki nie mogace przebiec 100m zajadajace sie hamburgerami... swietna perspektywa.

Q: "... krg ma racjie. Esport zastapi ten zwykly."

nie ma takiej mozliwosci. moze esport dorowna za kilkanascie lat obecnemu sportowi, ale wtedy normalny sport tez pojdzie dalej.

Krg: "Jestem pewien, ze w przyszlosci esport bedzie ustepowal tylko niektorym dyscyplinom prawdziwego sportu. Dostepnosc rozrywki i wygoda zrobia swoje. Kwestia czasu. "

sory jezeli nie podobaja Ci sie moje wypowiedzi, ale wyrazam tylko moje zdanie.

nie widzisz, ze zawod "gracz" nie ma racji bytu? co zrobisz w wieku 30 lat? idziesz do firmy i mowisz, ze byles profesjonalnym graczem? przeciez Cie z miejsca wysmieja. to jest caly czas traktowane jak zabawa. i tak imho zostanie. np. sa zawody w pluciu na odleglosc. sa, i sa nawet mistrzostawa swiata. ale co z tego. to po prostu zabawa.

a to, ze Munoz chce zarobic kupe kasy na monopolu to juz jego prywatna sprawa. niech robi co chce. mi sie to po prsotu nie podoba.

Old Post 29-09-2002 02:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Znaczna czesc populacji cywilizacji zachodniej spedza przy komputerze 8 godzin dziennie, nie dostrzegam specjalnej roznicy.

e, poucz sie troche. siedzenie 10h przez wordem to zupelnie co innego niz chociazby godzina grania. dlaczego w kazdej instrukcji do gry producenci pisza o epilepsji? ludzki mozg nie jest w stanie nadazyc za bardzo dynamicznie zmieniajacymi sie kolorami. dlugotrwale granie przynosi skutki uboczne.

quote:
Domyslam sie takze, ze narazanie sie na upadek z predkoscia grubo ponad 100 km/h w imie wykonania zupelnie nikomu niepotrzebnego skoku jest zdrowe. Podobnie jak zdrowy jest boks i pilka nozna, w ktorej kontuzje sie praktycznie nie zdarzaja.

e, nie nie nie. upraszczasz. ja nie mowie o zawodowym uprawianiu sportu. zawodowi sportowcy zdaja sobie sprawe, ze ciezkie treningi moge nie byc do konca dla nich zdrowe. co innego "kopanie galy na podworku". tam nie ma ani jednej rzeczy, ktora by szkodzila. kazdy wysilek fizyczny z umiarem wychodzi na zdrowie.

a gry??? czy traktujesz je "esportowo" czy "tylko" godzinke dziennie pograsz, zazwyczaj musisz zaczac nosic okulary w wieku 30 lat... nie mowiac o tym, ze brak wysilku fizycznego powoduje choroby serca. a znajdz mi pilkarza (w kontu TYYYYYYYLE maja kontuzji), ktory po zakonczeniu kariery jest chory. wyjatki. a w "esporcie" wyjatkiem bedzie jak ktos bedzie w miare zdrowy.

quote:
Patrzac z punktu widzienia szkodliwosci, to najbardziej szkodliwe jest zycie :-P

slogan...

Old Post 29-09-2002 02:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

>idziesz do firmy i mowisz, ze byles profesjonalnym graczem?

Znam takiego jednego, ktory byl profesjonalnym graczem. Zarobil kupe forsy, ma od lat fuche w pewnej organizacji sportowej finansowanej przez budzet panstwa, czlonkow i sponsorow i ma nazwisko Boniek. Tez nic w zyciu lamaga jeden nie potrafi procz grania.

To kwestia popularnosc esportu. Gracz, ktory wygrywa zawody ogladane przez miliony, jest wiele wart dla firmy produkujacych gry czy sprzet komputerowy. Idzie do Logitecha i mowi: za pol roku sa mistrzostwa, moge tam byc i wygrac to na waszej myszce. Pstrykniecie moje zdjecie, wpakujecie na podkladki i myszy i sprzedaz wam skoczy o 50% lekko liczac. Ewentualnie skoczy Microsoftowi...

Sadzisz, ze sie nie dogada?

>a to, ze Munoz chce zarobic kupe kasy na monopolu

Munoz nie ma monopolu, Munoz ma obecnie pieniadze, a to roznica. Zas CPL jest oddzialem firmy NewWorld.com, ale zdaje sie ze ma forme organizacji non-profit...

>e, poucz sie troche.

Postaram sie.

>dlugotrwale granie przynosi skutki uboczne.

Tia? Jakie? Moge poprosic o zrodlo, z przyjemnoscia sie zapoznam z wynikami badan... Potoczna opinie znam...

>tam nie ma ani jednej rzeczy, ktora by szkodzila.

To chyba bardzo anemicznie te pilke kopales. Nie raz tygodniami w mlodosci lazilem wloczac opuchnieta noga... Nigdy jeszcze nie zdarzylo mi sie wloczyc z opuchnietym nadgarstkiem. Znam sporo osob, ktore uprawiajac amatorski sport nabawilo sie powaznych kontuzji. Kolegi z redakcji od roku nie moge namowic na partyjke tenisa, tak slicznie zalatwil sobie staw barkowy. Rozumiem ze to jest zdrowe, siedzenie 3-4 godziny dziennie przy monitorze nie...

Litosci i odrobiny obiektywizmu poprosze...

>kazdy wysilek fizyczny z umiarem wychodzi na zdrowie.

Naturalnie tylko prawdziwy sport uprawia sie z umiarem, esport nalezy uprawiac bez umiaru, rozumiem?

>czy traktujesz je "esportowo" czy "tylko" godzinke dziennie
>pograsz, zazwyczaj musisz zaczac nosic okulary w wieku 30
>lat...

Siedze przy monitorach od 1981 czy 82 roku. Wiele godzin dziennie, niestety. Nie nosze okularow. Moj kolega, bankowiec, ktory na komputer patrzec nie moze i dzien zaczyna od czytania instrukcji obslugi wlacznika komputera, nosi je od 5 lat. Czy z tego cos wynika? Daj mi linka do badan naukowych, przekonasz mnie. Sloganami tego nie zrobisz.

>a znajdz mi pilkarza (w kontu TYYYYYYYLE maja kontuzji), ktory
>po zakonczeniu kariery jest chory.

Swietny argument, przepieknie zapominajacy o selekcji dokonywanej przez organizacje sportowe i media. Tych, ktorzy z przyczyn zdrowotnych nie mogli uprawiac sportu, nie znajdziesz na pierwszych stronach gazet, tylko w swoim otoczeniu. Proza zycia, na ktora nikt nie zwraca uwagi. Jesli jednak fatality w wieku 30 lat bedzie slepy, kazdy dziennikarz uzna to za fakt potwierdzajacy szkodliwosc esportu. W koncu ile mozna pisac o Muhammedzie Ali, nie?

Nikt nie kaze zaniedbywac rozwoju fizycznego. Przy takiej argumentacji nalezy zakazac uznanych i dzialajacych od lat organizacji sportowych w takich dyscyplinach, jak szachy, warcaby, brydz.

Dobijaja mnie te twierdzenia o szkodliwosci esportu. Walenie po mordzie zwane boksem nie jest szkodliwe, polamane nogi nie sa szkodliwe, w zuzlu zawodnicy karkow nie lamia, podczas zjazdow narciarskich nie gina ludzie, kolarze nie maja w bardziej zaawansowanym wieku problemow seksualnych, kulturysci to juz w ogole okazy zdrowia, a siedzenie w plonacym samochodzie to forma relaksu. Doping po ktorym do niedawna byly problemy z odroznieniem pani zawodnik od pana zawodnika to takze pryszcz, wszak jest zakazany i drobiazgowo kontrolowany. Tylko, cholera, ten esport jest dla zdrowia zabojczy... Ja chyba przestane grac, takie to niebezpieczne...

>slogan...

Tia. Jeden, bzdetny, dotyczacy rzeczy niemierzalnej. Usiadz teraz i policz, ile sloganow bylo w Twoim poscie.

Old Post 29-09-2002 03:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
>dlugotrwale granie przynosi skutki uboczne.

Tia? Jakie? Moge poprosic o zrodlo, z przyjemnoscia sie zapoznam z wynikami badan... Potoczna opinie znam...

W USA np rozpozanlo sie zespol zwyrodnienia kciokow od ciaglego grania w Game boya. Na klawiszach Logitecha sa oswiadczenia ze klawisze moga wywolywac urazy.... Jak juz fimy zabezpieczaja sie (pod wzgledem prawnym) to zanczy ze cos w tym jest...

Edytowane przez Lucas dnia 29-09-2002 o godz. 09:26

Old Post 29-09-2002 09:07
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Na kubkach z goracymi napijami w Macdonaldzie tez sa ostrzezenia. Nie pic?

Wszystko bez umiaru i w nadmiarze szkodzi, to "odkrycie" kompletnie bez znaczenia...

Old Post 29-09-2002 13:01
Q
The Q is out there

dobze Lucas mowi(przynajmniej raz) z tymi klawcami. Prawda jet taka, że cooraz wiecej czasu sie przed kompem spedza i bedzie coraz wiecej. I w soomie w tej kwesti da sie przewidziec co bedzie za 20-30 lat. Wszedzie beda kompy a powaznie traktowani beda nie ci ktorzy przebiegna 100 w 8 sekun a ci ktorzy rozdymią jakiegos bota na nightmare

Old Post 29-09-2002 20:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Q Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Q Znajdź więcej post'ów przez  Q Dodaj Q do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Q prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:36.    Strony (3): « 1 2 [3] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions