*****.... Cale zycie na ten koncert czekalem. METALLICA FUCKIN' RULEZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bylem jednym z 2000 szczesliwcow, ktorzy dostali magiczne fioletowe tasiemki i znalazlem sie w sektorze pod scenowym - 2-3m od sceny Jak kurde przy One rozpoczely sie te wszystkie wybuchy to myslalem, ze sie tam ugotuje. A moje bebenki prawie co nie poszly z dymem, wszyscy naokolo pozatykali uszy...
Kurna... Dla takich koncertow warto zyc. METALLICA FKN RLZ!!!!!!
Po kolei:
Supporty: Vader wszedl i wyszedl, praktycznie nie zauwazylem jak minelo te pol godziny... I dobrze, bo grali beznadziejnie. Wszystkie kawalki takie same, a naglosnienie beznadziejne. Zaczalem sie bac, ze caly koncert bedzie tak biednie naglosniony.Slipknot... 9 pajacow probujacych udawac strasznych. Biegaja po scenie, wydzieraja sie, robia niewiadomo co zeby poruszyc publike... Srednio im to wychodzi. Utwierdzilem sie tylko w przekonaniu, ze to beznadziejny zespol.
Dlugie oczekiwane na Metallike, spozniaja sie. W tym czasie rozmawiamy sobie i polewamy z kamerzystka. Nad stadionem lata koles na paralotni - jakis szalony fan? Wreszcie zaczyna sie dlugi wstep filmowo-muzyczny. W momencie kiedy na scenie pojawia sie James scisk pod scena robi sie jeszcze wiekszy. Wczesniej stalem jakies 10m od niej, nagle wszyscy ruszyli do przodu i zrobilo sie 5m. Pozniej jeszcze sie poprzepychalem i stanalem 2m od sceny. I zaczal sie mlyn. Blackened na poczatek. AAAAAAARGH!!! Taki kawalek, mecze go od dluzszego czasu. Pozniej Fuel... "Gimme an M!... I said gimme an M! M!!! Gimme an E! E!!! Gimme a T! T!!! Gimme an A! A!!! Gimme an L! L!!! Gimme fuel, gimme fire, gimme that which I desire! Yeah!!" Energia leje sie strumieniami, a nastepny jest Four Horsemen. AAAAAAAAAA!!!!!!!! Nastepnie cos na rozluznienie, czyli Fade To Black. Zapalniczki w gore. Hammett ownuje ze swoimi solowkami... Po prostu nie da sie tego wyrazic.
W przerwach miedzy utworami caly stadion skanduje - MASTER!!! MASTER!!! MASTER!!! a James na to "Be patient... Will come..." YEAH!!!!
Nastepnie leci z gorki:
Frantic
King Nothing
No Leaf Clover - slysze wokol glosy "wow, tego nigdy bym sie nie spodziewal"
St. Anger - aaaaa, mlyn maksymalny, juz zaczynam padac z nog, a to dopiero poczatek koncertu (tak sie czuje)
Sad But True
Creeping Death - 1,2,3,4! 1,2,3,4! 1,2,3,4!
Battery - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa taka moc.... juz wiem, czemu to sie nazywa Battery. Padam kompletnie z nog, gardlo zaczyna bolec... A James "Tell me Poland... Are you alive?" Yeah! "Does it feel good to be alive?" YEAH! "Show me!!" YEAH!!!!!!!!!!! I taki power ze po prostu... ah....
Wherever I May Roam - obok My Friend of Misery mnajlepszy kawalek na Black Album... umieram
Nothing Else Matters - rozluznienie... zapalniczki w gore... gardlo boli, ale spiewam... wlasciwie nie slysze co spiewa James, slysze ytlko publike 
Master of Puppets - dlugo oczekiwany, tlum szaleje
One - oh noo.... wszystko gasnie, nikt nie wie co sie dzieje... Jakies gadanie w tle, wtf? Po chwili wszystko staje sie jasne, znajome strzaly z One'a... Ale wzmocnione wybuchami na scenie... Bebenki z uszu wywala, trza je zatkac... A po mordzie wali niesamowity gorac (2m od sceny...)... Masakra... Nagle wszystko cichnie i na gornym podescie staje Hetfield... Jedyny reflektor skierowany na niego...
Enter Sandman - ktoz tego nie zna? Ownij. Po wszystkim chlopaki zaczynaja rozrzucac swoje kostki. Jedna juz prawie mam, przeleciala mi 1cm obok dloni... ARGH!! Ale do krawedzi sceny po raz n-ty podbiega Ulrich. Tym razem sobie siada i zaczyna sie przedrzezniac z nami... "FUCK YEAH!!!!!!" "uuuu" i rzuca jedna paleczke w tlum, ale jestem za daleko :/
--------
Dyers Eve - no i bisy... "You want something fast? Or maybe somehing slow?" FAST!!! Ludzie juz wymiekaja, pod scena cos dzieje sie tlyko na poczatku kawalka, pozniej wszyscy stoja. Hetfield mowi, ze zagraja jeden kawalek na bis, ale Ulrich maha do wszystkich i pokazuje 2. Krotka rozmowa z Jamesem i...
Seek And Destroy - yeah!!!! Znow energia powraca do ludzi, mlyn....
Ale to juz koniec.... Znowu wszyscy zaczynaja rozrzucac kostki, Ulrich rozdaje kolejne 3 paleczki... Ale tylko ludziom, ktorzy stoja przy barierkach... A im sie nie naleza, bo ci przy barierkach tylko stoja... Jeszcze caly zespol gromadzi sie razem jak to ostatnio maja w zwyczaju... Biora polska flage, kilka zdjec... I koniec... Nieeeee.... jeszcze!!! Ale ludzie wychodza... Ja zostaje, moze jakies kostki pospadaly na ziemie... szukam szukam i... jest!!!! 50cm ode mnie.... ide by podniesc, ale znow ktos mnie ubiegl... FUCK!!!! ****a tam, wychodze stad. Po drodze jeszcze do stoiska z Cola - "3 poprosze". 15zl :o Dwie sam wypilem, jedna niose do miejsca gdzie sie z reszta ekipy umowilem, bo wiem, ze beda chcieli, beda potrzebowali..
"OK, to idziemy stad..." Nieee... ja nie mam sily... polezmy jeszcze troche. Ale trzeba znalezc jakis sklep... Idziemy idziemy idziemy.... Nic nie ma... Stacja benzynowa... Cala zapelniona ludzmi w czarnych koszulkach... nieee... idziemy dalej. Az w koncu na piechote doszlismy na dworzec w Katowicach... A tam tez az czarno... Trzeba by sie gdzies przemyc, cos napic na spokojnie... Wychodzimy... Znalezlismy jakis mily pub, pusciutko w srodku. OK, do lazienki, przemyc sie, napic sie jeszcze Coli... Za 10 minut pociag!!! Biegniemy... ale nie da sie juz wsiasc do srodka Ludzie przez okna wystaja... Za godzine nastepny, wiec luziq. Lezymy na peronie, jakis nowych ludzi poznajemy. I emocje pokoncertowe... Porownujemy wrazenia. Bylo zajebiscie!!!! Dla takich rzeczy warto zyc! Kiedy nastepny raz?? Nawet wydac pieprzone 95zl... warto bylo... zajebiscie warto!
Wreszcie pociag. Zdobywanie miejsc metoda szturmowa... W koncu i tak leglismy na korytarzu. Spac czy nie spac? Oczy czasem sie kleja, czasem nie. Ogolnie chyba z 20min sie przespalem. 6:30 - wreszcie w domu... Prysznic i wyrko. Ale ja chce jeszcze!!! MAM JESZCZE FULL ENERGII W SOBIE!!!! Gdzie dzisiaj we wrocku jakis koncert? ;D
Ogolnie... w momencie gdy wszedlem na plyte stadionu juz wiedzialem, ze to bedzie zajebiste wydarzenie... ze to bedzie najlepszy koncert na jakim w zyciu bylem. METALLICA!!! KOCHAM WAS!!!!!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|