1. Poziom gry.
Sprawa trudna do obiektywnej oceny. Podobnie jak juzef uważam , że na lidze gra kilku graczy na światowym poziomie. Z drugiej strony gdyby tylko tacy grali to byłoby nudno. Ogólnie jeśli chodzi o poziom gry w sensie celności, taktyki i skuteczności to wyglądamy marnie lub średnio. Oczywiście zupełnie inaczej ma się sprawa z klanami - tu oczywiście gracze są bardziej zgrani i "otrzaskani" z mapami.
2. Granaty
Do czago służy granat najlepiej się przekonasz wyciągając zawleczkę i trzymając go w ręku trochę dłuuuużej Ogólnie granat służy do robienia buuuum !!!! . To że wielu graczy nie wie że buuum może byś be jesli się na nie wbiegnie .... przekonują się o tym boleśnie Z drugiej strony (ponieważ jestem z natury wredny i podstępy ) podpowiem że wbiegając na czyjeś granaty można go zbanować z serwera ... niezłe, nie 
Bardziej od wbiegania na granaty, denerwują mnie goście z zapalającymi .... grrrr. Ostatnio biegłem z flagą, na plecach czułem już celowniki wrogów (gonili mnie dranie! ) , a jakiś ****** z mojej drużyny żucił zapalający blokując mi jedyną drogę do bazy ... koniec był smutny... a ten ****** dostał nożem w kark 
3. Komendy głosowe
To jest temat rzeka. Po pierwsze: komendy są nadużywane. W szczególności te o gościu który zmoczył majtki, Zamknij się! , i kilka innych nic nie wnoszących do gry poza chałasem (przodują w tym gracze których ników nie będę wymieniał ale ich wiek jest mocno przedpoborowy ).
Komendy są często źle rozumiane. Juzef np. używa Hold position jako komendy "stop". ja o tym wiem, niektórzy inni o tym wiedzą, a większość leje na te komende ostrym łukiem gotyckim. Ja tam wiem że jak słyszę Hold i na radarku widzę że to ktos obok powiedział ... lepiej się zatrzymać 
yes sir jest używane zamiennie z affirmative ... i jak dla mnie dobrze.
4. m203
to też temat rzeka. Jedno jest pewne - ani jednych anie drugich nie da się przekonać. A ponieważ w lidze będą dostępne wszystkie bronie to lepiej zawczasu nauczyć się, jeśli nie z nich korzystać, to przed nimi bronić. Sami wiecie, ze w walce z usasem i walce z m4 stosuje się inne metody (poza jedną uniwersalną - strzał w głowe ).
5. Polska a Świat
Też sporo gram na zachodzie. Głownie w CTF bo inne mnie nudzą Różnica jest całkiem spora. Na zachodzie jest wyraźniejszy podział na graczy elitarnych i mięso armatnie. Poza tym spora przewaga części graczy wynika tam ze sprzętu i łączy ... ale to nie usprawiedliwia polaków! Moim zdaniem głównym problemem jest ksenofobia wśródd graczy. Serwery tylko dla polaków, kopanie obcokrajowców, obrażanie ... A dla mnie gra z obcokrajowcami jest bardzo pouczająca. Mają oni taktyki o których w Polsce nawet nikt nie pomyślał, jest wielu znakomitych graczy których trzeba się postarac żeby ustrzelić, można się czegoś nauczyć.
I to chyba na tyle