Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > ping
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

ping

czy ktoś może mnie oświecić, o co chodzi z tym pingiem?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 02-09-2003 15:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

A konkretnie? Chodzi Ci o to co to jest ping czy dlaczego masz takie wysokie wartosci ?

Old Post 03-09-2003 04:48
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

Unhappy Ping

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
A konkretnie? Chodzi Ci o to co to jest ping czy dlaczego masz takie wysokie wartosci ?

Cześć!
Trafiłeś w sedno, dla mnie to zupełna zima, więć garść podstawowych wiadomości byłaby mile widziana. Coś mi tam świta, bo czasami mam wrażenie, że wśród grających są nieśmiertelni, ale pewnie jest to sprawa szybkości sygnału w sieci.

Old Post 03-09-2003 09:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

najogólniej rzecz biorąc ping służy do sprawdzenia przepustowości łącz. Im mniejszy ping tym lepsza przepustowość łącza, nie myl tego z pojemnością łącza bo np. ktoś kto ma łącze 1 Mb i ping 500 ms będzie miał gorszą wydajność od kogoś kto ma łącze 256 Kb i ping 80 ms. I właśnie w grach widać to najlepiej. jeżeli ktoś ma ping rzędu np. 500 ms i Ty (teoretycznie) strzelasz do niego to może się okazać że gościa w tym miejscu po prostu już niema ale ta informacja nie została odświeżona na serwerze z winy zbyt wolnej transmisji danych. Normalną rzeczą jest ustwianie górnej granicy pingu który dopuszczany jest do gry. Inna sprawa to "prawdziwi nieśmiertelni"

Old Post 04-09-2003 20:50
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

Thumbs up Ping

Cześć! i dzieka za news.
Faktycznie czasami coś się tam zapycha na necie, ale czasami myślę, żepozory nie mylą i część narodu paści zabawę na nieśmiertelność. narka i do ustrzelenia

Old Post 04-09-2003 21:35
Radzioo(PL)
Guest

Ale trzeba być ostrożnym w ocenie, ja pamiętam 2 niezłe przypadki: Raz wygarnąłem do gościa 2 pełne magazynki z M16 z odległości 3 metrów a on spokojnie obrócił się i rozsmarował na ścianie a później jednak udało mi sę go rozwalić. Więc albo deaktywował kody albo własnie był cienki ping. Drugi przypadek był w drugą stronę Do mnie waliło 2 "silnych" gości z M60 a ja spokojnie wykończyłem ich 2 krótkimi seriami z M16 Faktem jest że walka toczyła się na dachach i zdążyłem przycupnąć za murkiem więc tylko łeb mi wystawał ale tamci dwaj przez pół gry nie mogli dojść do siebie że wywalili we mnie w sumie 400 pocisków i nic .

Old Post 05-09-2003 05:59
Jaro(PL)
Goldmember

Wink

Co fakt to fakt. Niedalej jak wczoraj, również przeżyłem miłe zaskoczenie, gdy M60-tka waliła we mnie jak w kaczy kuper i nic. Co prawda dałem nura, ale to były ułamki sekund i w tym czasie łyknąłem już sporow ołowiu. Przydałaby sie równiż mapa z rzeczką, super zabawa, bo woda daje niezłe wrażenia, no i technika walki ze względu na konieczność oddychania jest specyficzna. Walka na noże pod wodą daje niesamowite napięcie sytuacji, gdy widzisz kolesia jak wali na ciebie z kosą w garsci, lub robi czajanę, a ty go łup po żebrach. Trochę szkoda - ten temat można rozwinąć osobno - że na mapach TDM panuje takie zamieszanie w drużynie, totalna sieczka i brak koordynacji w ataku nie mówiąc o zupełnym braku zorganizowanej obrony . Nie mówię o klanie, bo to zupełnie inna para kaloszy i nie wszyscy za tym przepadają , ale można by zapodać do dyskusji temat lepszej koordynacji w trakcie gry?. Myślę że na dłuższą metę taka sieczka szybko się nudzi-choć sam gram w sieciówkę od niedawna zaczynam odczuwać pewne zmęczenie bałaganem- nie podnosi umiejętnośc walki. Pogrywam też na niemieckich serwerach i z przyjemnością poluję na dwóch gości, którzy operują zawsze w parze, ubezpieczając się wzajemnie . Muszę przyznać , że są przerażająco skuteczni. Inna sprawa, że jak ich odstrzelisz od razu czujesz sie lepiej. Trochę przynudziłem, ale czasami dobrze robi mała wymiana myśli. Zapodam temat do dyskusji i może coś z tego wyniknie. Jeśli masz znajomego admina , to może warto by omówić temat z rzeczką??? Narka

Old Post 05-09-2003 10:17
Radzioo(PL)
Guest

sam pomysl gry coop jest nie nowy ale bez klanu nierealny. Czasami podczas gry staram sie dop kogos "doczepic" i go ubezpieczac ale ja chronie jego dupe a za chwile moja wlasna jest rozszarpana na strzepy bo gosc nie pomyslal zeby mnie tez ubezpieczac

Old Post 05-09-2003 18:12
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:38.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions