u nas w sieci mamy 3 mb lacze na 250 osob , moze teraz wiecej ...
i co ? i mamy ping wyjebisty (****owy) o dziwo spowodowane jest to zajebistym providerem ... zna ktos Pro Futuro ?
kazdy ma ograniczenei transferu do 128 kbit czyli 16 KB/s.
I jak ma byc dobry ping to jest , nawet jak cala siec jest obciazona w duzym stopniu ... to ping jest dobry ... ale ze provider nawala ... mam pare IP z lublina i wszystkie tego providera i na visual route jak pinguje z servera IPartners i jak ja mam z****** ping to reszta tez , routery sa po*******one ... mamy zdolnego admina , jest duzo osob , transfer nigdy mi nie spadl ponizej 16 KB/s , jak sie potrafi cos zkonfugurowac to smiga , kolejkowanie pakietow , wiekszy priorytet na UDP i porty gier itd. 3 mb lacze ejst abrdzo wydajne , ale jak komus mowie ze mamy 3 mb na tyle osob to juz sie smieje , sam na poczatku podchodizlem do tego sceptycznie , ale jak mi admin objasnil co i jak ... to zmienilem zdanie. Dodam ze nie mamy zadnych ciec / limitow na kazy , emule itd. Zciagniety limit transferu na pakiety UDP. Ostatnio mamy dynamiczna rurke , limit transferu jest zalerzny od obciazenia lacza , czyli min transfer mam 16 KB/s a jak malo osob siedzi przy kompie i zciaga to mam 40 KB/s , a w nocy mozna wycisnac nawet i wiecej i to owiele ... dobre rozwiazanie. Gdy by nei ten ****** provider to wszystko smigalo by az milo ,ale ma to sie niedlugo zmienic : ) wszystko zalerzy od admina i jego umiejetnosci , i checi ...