Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Skąd taka nienawiść od gejów?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (4): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Ven3
Guest

?

Edytowane przez dnia 05-04-2003 o godz. 08:51

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 02-04-2003 21:16
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Radio Maryja

Old Post 02-04-2003 21:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

ven? to naprawde ty?

Old Post 02-04-2003 21:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ven3
Guest

[wiadomość usunięta]

Edytowane przez dnia 04-04-2003 o godz. 15:27

Old Post 02-04-2003 21:42
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

Sprawa z gejami wyglada tak:
Tolerancja do drugiego czlowieka opiera sie na milosci tzw. "connaturalitas". Jest to najbardziej podstawowa z 6 rodzaji milosci i opiera sie na wspolnych wartosciach, gatunkowosci. Odpowiedzialna jest za to, ze jak przechodzisz kolo drugiego czlowieka to jakoby "pozwalasz mu zyc" a nie rzucasz sie na niego z lapami (mowie o osobach zdrowych psychicznie). Homoseksualista natomiast nie jest postrzegany jako osoba, z ktora mozna sie utozsamiac. Jest nam obca. Gdy czlowiek, nie potrafi sobie wyjasnic logicznie tego bledu w interpretacji zmyslowej i nie zapanuje nad swoimi uczuciami to wtedy wlasnie reaguje na homoseksualiste agresja. Tak to sie ma w tym dokladnie zapytanym przez ciebie przypadku. Bo oczywiscie mozna "kochajacych inaczej" nienawidziec swiadomie, za konketne rzeczy i wtedy sprawa ma sie juz inaczej.

Mam nadzieje, ze rzucilem nieco swiatla na sprawe...

Old Post 02-04-2003 21:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez Ven3
Nie jestem już Venotomem! Teraz mogę co najwyżej go udawać.

Ale kiedyś nim byłeś?

A co do tematu....
Ja tam w sumie nic do gejow nie mam dopuki sie mnie nie czepiąją albo co (naszczęscie nie było przypadkow)....
Ale co do tej kampani przeciwko homofobi na bilboardach mam negatywne odczucia.....po co reklamowac homo?

Old Post 02-04-2003 22:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]Koras
jestem zajebisty

o jezu jak zobaczylem "smieszne" obrazki to musi byc venotom i jego tworczosc intelektualna. a moze ktos podchwycil tekst o venotomie z topica o www i se zrobil drugie konto :o

co do homo: nie mam nic do nich tylko lapy przy sobie ~~

Old Post 02-04-2003 22:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]Koras Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]Koras Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]Koras Dodaj [SPECNAZ]Koras do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]Koras prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

A ja dalej wesze tu podstep :/ Jakos nie moge uwierzyc w ten wielki powrot.

Old Post 02-04-2003 22:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

tak czy siak geje mi sa obojetne dopuki niemam z nimi do czynienia
nie chce widziec ani slyszec gejow
nie chce miec z nimi nic wspolnego
to sa poprostu chorzy ludzie
i niemam ochoty przebywac w ich towarzystwie

nie zabije geja za to ze jest gejem ale niech trzyma sie lepiej odemnie z daleka

Old Post 02-04-2003 22:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mazio
Guest

geje sa zbyt zniewiescieli, zeby traktowac ich jak mezczyzn, a zbyt odrazajacy i zbyt wiele im brakuje, aby mezczyzni traktowali ich jak kobiety.
Ponadto przejaskrawiaja swoim zachowaniem pewne cechy kobiece, ktore w oderwaniu od kobiecego, nieodpartego uroku i tego co pociaga mezczyzn, sa dla przecietnego faceta nie do zniesienia.
gej to zaprzeczenie wszystkiego co normalny mezczyzna poznaje w procesie dojrzewania jako atrybuty mezczyzny - czyli meskosci samej w sobie. Nie ma w nim meskiej twardosci, pozornej sily i stanowczosci, ktora w dziecinstwie kazdy ojciec stara sie wpoic swojemu synowi.
Tym samym stanowi swoisty "dziwolag" spoleczny.

Inaczej ujmujac wyobrazmy sobie kobiete z jej "brakiem" logiki, zachciankami, fochami, wymaganiami wobec jej mezczyzny, zakazami i roznymi innymi "przywarami", ktore tak nas irytuja (a zarazem pociagaja), ale odarta ze swoich kobiecych atrybutow - aseksualna, zupelnie pozbawiona elementow godnych pozadania dla normalnego faceta... Toz to potwor, ktory istnialby tylko aby nam uprzykrzyc zycie!
Takim potworem jest wlasnie gej - dla wiekszosci mezczyzn zupelnie pozbawiony sensu istnienia twor, ktory nie miesci sie w ramach norm ogolnie przyjetych za normalne.
Stad juz tylko krok do prostego prawa - "inny - wiec winny" co normalnie stanowi o pewnym braku inteligencji w moich oczach, w tej jednak sprawie jestem w stanie to zrozumiec...

Old Post 02-04-2003 23:26
[FPP]krzysiek
w's'kendo

Same offtopici (za wyjatkiem Mazia). Czy ktos jeszcze podejmie sie wytlumaczenia tego o co spytal Ven3?

Old Post 02-04-2003 23:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

hmm, ja nie trawie homoseksualistow. niech sobie w sumie robia co tam chca w domu, ale niech mi jeden z drugim, czy jedna z druga nie wychodza z tym na ulice. nic mnie nie obchodzi, ze sa "inni" i domagaja sie jakis praw (maja mniejsze prawa?).

a obecnie niestety mamy przyklady np. Holandii, gdzie taki gej to jest wyzej postawiony niz normalny czlowiek. niestety takie teraz mamy spoleczenstwo chore, co nie prowadzi do niczego dobrego.

i taki kuriozalny przyklad... dwie osoby ubiegaja sie o prace... sa rownie wyksztalcone, maja taka sama praktyke, nadaja sie tak samo na jedno stanowisko. problem w tym, ze jedna z tych osob to homoseksualista/czarny/kobieta feministka.

teraz jezeli pracodawca zatrudni ta druga osobe to mowi sie o dyskryminacji i takich tam innych bzdetach... eh, swiat na glowie staje

a wszystko kryje sie pod slowem "tolerancja". "kazdy powinien byc tolerancyjny" i takie tam inne slogany. szkoda gadac...

Old Post 02-04-2003 23:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mazio
Guest

W kwestii tolerancji to juz nasz slynny wodz pokazal polska metode rozwiazania kwestii homoseksualizmu. Mysle tu o Pilsudzkim i Kartuzie Berezowskiej.

I patrzac z perspektywy lat i rozwoju sytuacji na swiecie w tym temacie nie wiem czy nie mial racji...

Old Post 03-04-2003 00:46
insmac*1337
Guest

Jak dla mnie to homoseksualisci to rodzaj zboczenia seksualnego i zadne gadki o rownosci praw itd nie sa mnie w stanie przekonac do tego, ze powinno sie ich traktowac na rowni. Nie mam zadnego szacunku dla gejow - przeciez to nie sa prawdziwi mezczyzni ... Poza tym to co mnie smieszy to tzw. rownouprawnienie - malzenstwa homoseksualne, tolerancja etc - jesli ktos jest zdrowy psychicznie, wie, ze gejostwo to zboczenie - jak mozna traktowac zboczenca na rowni z czlowiekiem normalnym? IMO geje to ludzie chorzy, tak samo jak pedofile czy nekrofile i nie powinno byc dla nich zadnej tolerancji - ale niestety media nakrecaja wizerunek idealnego spoleczenstwa, w ktorym wszystkie zboczenia sa tolerowane, a ludzie normalnie powiedzialbym nawet ze zyja w cieniu "innych"...Tak jak mowil xen0m, dochodzi do absurdow ktorych jeszcze nigdzie nie bylo - jesli nie zatrudnisz geja, jestes nietolerancyjny etc ... Jak dla mnie gej to zboczeniec na rowni z pedofilem, nekrofilem etc - i takich trzeba tepic, po prostu nie mam w sobie ani odrobiny dla nich tolerancji ...
Co do malzenstw homoseksualnych - pozwolenie na ich zawieranie to wypaczenie samej istoty malzenstwa, ktore polega na milosci dwoch osob przeciwnej plci, wychowywania dzieci etc ... Co daje takie malzenstwo gejow? Nic, bo jest to zaprzeczenie praw natury ... A juz jak dla mnie absurdem jest mozliwosc adopcji dzieci przez malzenstwa homoseksualne - pojdzie takie dziecko do szkoly i spytane przez kolegow o tate i mame, odpowie "mam dwoch tatusiow" - no to reszta w smiech, a dziecko sie poskarzy "rodzicom", ktorzy zarzuca szkole nietolerancyjnosc ... co za nonsens ... Poza tym taki dzieciak jest pozbawiony milosci i czulosci, ktora moze mu dac tylko i wylacznie matka, a nie zaden gej.
Podsumowujac, jestem jak najbardziej za nie dla gejow i gdybym takiego spotkal, to moze bym mu nie najebal, ale na pewno bym z nim nie rozmawial i olal jako zboczenca.

Old Post 03-04-2003 08:08
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Tolerancja dla Homoseksualistow - kolejna rzecz wymyslona przez czlowieka ktory w swej obludnej milosci do siebie stwierdza ze moze zaprzeczyc naturze. Natura stworzyla chlopcow i dziewczynki po to by te dwie plcie nawzajem sie uzupelnialy, wypelnialy luki ktorych tak duzo ma jedna osoba. Homoseksualizm to jedna z chorob psychicznych. Nawet podobno wymyslono na nia lekarstwo lecz jego wynalazca zostal zaskarzony o nietolerancje.

Co do adopcji przez takich ludzi dzieci jestem absolutnie i zecydowanie przeciwna. Kobieta i mezczyzna osobno posiadaja pewne cechy charakteru niezbedne do wychowania dziecka. I dwie kobiety ani dwoch facetow chocby nie wiem jak sie staralo nie wypelnia tych luk ktore jest w stanie wypelnic jedynie osoba przeciwnej plci. Np. kobiety sa z reguly bardziej uczuciowe, mniej konsekwentne, bardziej sklonne do histerii niz mezczyzni. Dlatego jak dziecko cos nabroi kobieta nie jest w stanie ukarac a potem trzymac sie swoich postanowien. Szybko mieknie i dziecku pozostaje wrazenie ze praktycznie jest bezkarne. Maluch potrzebuje wiec silnej reki przed ktora czuje respekt, lecz takze miekkiego ramienia matki w ktora mozna sie wtulic gdy cos jest zle.

Old Post 03-04-2003 11:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Teraz robi się powoli tak, że jak nie jesteś *******nięty, nie masz jakiejś choroby, zboczenia itp to jesteś nikim, zwykłym szaraczkiem, który skazany jest na przegranie. Społeczeństwo takie jednostki stawia wyżej. Bezsens, to właśnie człowiek zdrowy na umyśle i ciele powinien być ok, a nie w cieniu, z poczuciem bycia gorszym. Jestem sprawny, jestem zdrowy to mnie do woja wezmą, a takiego zjeba nie wezmą, bo chory i jeszcze mi miejsce w robocie zajmie. Nie dość, że mnie wojo skatuje to jeszcze roboty potem nie będę miał. Szydera normalnie. Zdrowy człowiek się nadaje tylko do "brudnej roboty" ???

Old Post 03-04-2003 11:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

qrna wlasnie wpadlem na pomysl
ehhh ze tez to przegapilem
moglem mojej dziewczynie powiedziec na prima aprilis ze jestem homo to by bylo lepsze jak zart z wojskiem hahahaha
tak tylko sie wystraszyla a jakbym jej powiedzial ze jestem inny to by chyba zwymiotowala ^^

Old Post 03-04-2003 12:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Ot Ot Ot Ot Ot Ot Ot co!

quote:
Napisane oryginalnie przez Ven3
Ktoś anty-gejowy powie, że gej jest chorym człowiekiem. I bije chorego człowieka? Niby za co? Został zapięty przez geja w kakauko? Powiedzmy, że nie. Więc czemu nienawiść? "Jak spotkam geja to zatłukę"- częsty tekst.

Nie... Vena nikt nie potrafi podrobić....

Old Post 03-04-2003 12:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Quisatz Haderah
Training (Enforcer)

Smile

Nie wszyscy geje są zniewieściali. Żeby to spostrzec trzeba odróżnić dwie rzeczy: orientację seksualną i tożsamość płciową. Gej, który jest mężczyzną i ma męską tożsamość płciową kocha innego mężczyznę, na tym chyba polega homoseksualizm? W przeciwnym wypadku byłby transwestytą – osobą o płci kulturowej przeciwnej do biologicznej.

Są geje, którzy trenują boks i inne „męskie” sporty oraz zachowują się w sposób zupełnie nierozpoznawalny dla otoczenia. Po prostu normalni mężczyźni. Jeśli im nie zaglądać do łóżka. Z jakiegoś jednak powodu w naszym społeczeństwie zaglądanie do łóżek innych i to co się w nich widzi, (lub tylko wyobraża się to sobie) decyduje o szacunku dla tych osób.

Zarzucając kobiecie „brak logiki, zachcianki, fochy, wymagania, zakazy i inne przywary” Mazio wikła się w pewien stereotyp. Bo czy tylko kobiety tak się zachowują? Nie ma mężczyzn kapryśnych, z zachciankami i nielogicznych? Wizerunek mężczyzny w naszej kulturze sprawia kłopot jego kobiecej stronie – całej gamie emocjonalności, delikatności, subtelności, wrażliwości, której nie wypada mu okazywać, żeby nie wyjść „na babę”.
I jak to zwykle w przypadku stereotypów bywa jest on tak silnie zakorzeniony, że niewiele osób zdaje sobie z niego sprawę. Wielu facetów za jeden z ważniejszych celów swojego życia uważa nieustanne potwierdzanie swojej męskości oraz tępienie przejawów kobiecości. Oczywiście bierze się to ze strachu przed nieakceptowaną u siebie kobiecą stroną. Stąd homofobia, stąd nagonka na gejów, mięczaków, maminsynków i zniewieściałych.

Old Post 03-04-2003 12:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Quisatz Haderah Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Quisatz Haderah Znajdź więcej post'ów przez  Quisatz Haderah Dodaj Quisatz Haderah do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Quisatz Haderah prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

Nie mam do Was sily...

Quisatz Haderah jeden, ktory racjonalnie mysli.

Edytowane przez dnia 03-04-2003 o godz. 14:12

Old Post 03-04-2003 13:57
[FPP]krzysiek
w's'kendo

Zaswiec i Ty. Zaprezentuj swoj punkt widzenia.

Old Post 03-04-2003 14:26
Anouaar
Guest

Szczerze mowiac nie chce mi sie wypowiadac na ten temat... Jak chcesz to poszukaj sobie w archiwum, jak nie to ja Ci poszukam... Poprostu niejedno krotnie mowilem co ja sadza na ten temat, i jakos nikt nie chcial sluchac... Moze 'zadawalem niewlasciwe pytania'.

Old Post 03-04-2003 15:03
Quisatz Haderah
Training (Enforcer)

>Homoseksualizm to jedna z chorob psychicznych. Nawet >podobno wymyslono na nia lekarstwo lecz jego wynalazca >zostal zaskarzony o nietolerancje.

Cześć. Dla ścisłości, świeżo po zdaniu egzaminu z "Psychopatologii" - czyli nauki o zaburzeniach psychicznych, małe sprostowanie.
Homoseksualizm jest jedną z trzech orientacji seksualnych. Oprócz niej jest jeszcze, jak wiadomo, orientajca heteroseksualna i biseksualna. Żadnej z nich nie traktuje się jako zaburzenie.
Jest nim natomiast juz transwestytyzm. Z tego co wiem homoseksualistów próbowano "leczyć" w Stanach w latach 50-tych za pomocą środków obniżających potencję seksualną, ale nie dało to rezultatu. Pewnie dlatego, ze homoseksualizm to coś więcej niż zachowanie seksualne, tak jak związek mężczyzny i kobiety to coś więcej niż seks.

Old Post 03-04-2003 15:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Quisatz Haderah Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Quisatz Haderah Znajdź więcej post'ów przez  Quisatz Haderah Dodaj Quisatz Haderah do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Quisatz Haderah prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Quisatz Haderah
Homoseksualizm jest jedną z trzech orientacji seksualnych. Oprócz niej jest jeszcze, jak wiadomo, orientajca heteroseksualna i biseksualna. Żadnej z nich nie traktuje się jako zaburzenie.

Przeciez to kompletna bzdura, kretynizm

Powiem tak - owszem, czuje duza nienawisc do gejow, ale nie czepialbym sie ich, dopoki nie zaszliby mi za skore - wtedy, tak jak powiedzial Venotom na poczatku posta - zatluklbym drania bez litosci. Bo w moim przekonaniu takich ludzi trzeba tepic - przez nich swiat staje na glowie, a jacys kretyni wala hasla tolerancyjnosci dla innych orientacji... Powiem tyle: od dawna mam skrajnie negatywny stosunek do homozjebow i raczej na pewno go nie zmienie, tak wiec:

gejom mowimy stanowczo NIE!

Old Post 03-04-2003 15:29
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

I pomyslec, ze kiedys mi sie tak fajnie nabijalo na topikach Venotoma :>

A co to teraz za poziom ? Baardzo mierny, nawet jak na niego ;/

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 03-04-2003 15:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
Szczerze mowiac nie chce mi sie wypowiadac na ten temat... Jak chcesz to poszukaj sobie w archiwum, jak nie to ja Ci poszukam... Poprostu niejedno krotnie mowilem co ja sadza na ten temat, i jakos nikt nie chcial sluchac... Moze 'zadawalem niewlasciwe pytania'.

Sory od niedawna tu zaczalem zagladac. Przejrze archiwa.
quote:
Napisane oryginalnie przez insmac
...takich ludzi trzeba tepic - przez nich swiat staje na glowie...

Zawsze mnie bardzo ale to bardzo smieszy argumentacja "swiat stanal na glowie" i "to jest sprzeczne z natura" (elo Saari ). Otoz moze Was to zaskoczy, przygotujcie sie wiec na wstrzas psychiczny: SWIAT STANAL DAWNO NA GLOWIE A SPRZECZNE Z NATURA JEST PRAWIE CALE ISTNIENIE CZLOWIEKA (naturalne jest juz tylko rodzenie sie i umierania ale i to nie na dlugo). A teraz konkretniej na temat tych dwoch rzeczy (z przykladami moze):
1) "Swiat stanal na glowie" - elektroniczni "sportowcy"; czlowiek mogacy latac dzieki samolotom/lotniom/etc.; komunikacja ludzka przez kabelek; rekordy ogladalnosci jak jakis kolo skacze z przyczepionymi do nog deskami; etc.; etc.; etc... Jak widac swiat ludzki z zamierzenia staje na glowie co i rusz. Taki efekt cywilizacji. Przeciez wszystko co wyzej wymienilem jakby rozpatrywac z perspektywy czasu to okazaloby sie nienormalne.
2) "Wbrew naturze" - leczenie slabych i kalekich jednostek zamiast naturalnej selekcji; wegetarianizm; uzywanie narzedzi; etc.; etc.; etc... Wszystko to i wiele innych czynnikow jest wbrew naturze. Znajdz lepiej cos co jeszcze u nas jest zgodne z natura. Gdzie tylko zaczyna sie kultura tam konczy sie czysty naturalizm. Chyba nikt temu nie zaprzeczy.

Dlatego mozecie myslic sobie co chcecie ale blagam jedynie o nie podpieranie swoich teorii takimi bzdurnymi formulami.

Wszystkie przyklady specjalnie byly przerysowane i dosc kontrowersyjne wiec nie miejcie mi tego za zle.

Old Post 03-04-2003 17:02
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
Nie mam do Was sily...

Quisatz Haderah jeden, ktory racjonalnie mysli.

Dokaldnie...

Old Post 03-04-2003 18:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

jedna wazna sprawa - NIKT gejom nie broni zeby sobie bylo zdrowo walnieci i robili co tam chca w domu. ale naprawde nie chce ogladac "chlopcow" na plakatach i innych takich. i tez nie chce zeby wlasnie w szkole moje dziecko slyszalo o tym, ze jego kolega ma dwoch tatusiow. to jest po prostu chore.

Insmac:

Old Post 03-04-2003 18:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mazio
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Quisatz Haderah
Nie wszyscy geje są zniewieściali. Żeby to spostrzec trzeba odróżnić dwie rzeczy: orientację seksualną i tożsamość płciową. Gej, który jest mężczyzną i ma męską tożsamość płciową kocha innego mężczyznę, na tym chyba polega homoseksualizm? W przeciwnym wypadku byłby transwestytą – osobą o płci kulturowej przeciwnej do biologicznej.

Są geje, którzy trenują boks i inne „męskie” sporty oraz zachowują się w sposób zupełnie nierozpoznawalny dla otoczenia. Po prostu normalni mężczyźni. Jeśli im nie zaglądać do łóżka. Z jakiegoś jednak powodu w naszym społeczeństwie zaglądanie do łóżek innych i to co się w nich widzi, (lub tylko wyobraża się to sobie) decyduje o szacunku dla tych osób.

Zarzucając kobiecie „brak logiki, zachcianki, fochy, wymagania, zakazy i inne przywary” Mazio wikła się w pewien stereotyp. Bo czy tylko kobiety tak się zachowują? Nie ma mężczyzn kapryśnych, z zachciankami i nielogicznych? Wizerunek mężczyzny w naszej kulturze sprawia kłopot jego kobiecej stronie – całej gamie emocjonalności, delikatności, subtelności, wrażliwości, której nie wypada mu okazywać, żeby nie wyjść „na babę”.
I jak to zwykle w przypadku stereotypów bywa jest on tak silnie zakorzeniony, że niewiele osób zdaje sobie z niego sprawę. Wielu facetów za jeden z ważniejszych celów swojego życia uważa nieustanne potwierdzanie swojej męskości oraz tępienie przejawów kobiecości. Oczywiście bierze się to ze strachu przed nieakceptowaną u siebie kobiecą stroną. Stąd homofobia, stąd nagonka na gejów, mięczaków, maminsynków i zniewieściałych.

nie do konca mnie zrozumialas (?) (*es) Quisatz Haderah tak jak chcialem, ale to pewnie wina stylu w jakim przekazuje mysli... W obu przypadkach: i jesli chodzi o zniewiescialych gejow, jak rowniez jesli chodzi o kobiece "przywary" chodzilo mi pewien stereotyp, ktory gosci w umyslach i wyobrazni wiekszosci ludzi na swiecie (mezczyzn ?).
Mowiac gej - wiekszosc z nas widzi przed oczami umalowanego faceta w damskich laszkach albo w skorzanym stroju i czapce, w klubie gdzie przy barze faceci siedza przytuleni do siebie albo podrywaja barmana...
To, ze nie wszyscy sa tacy jest dla mnie proste jak budowa gwozdzia (np. taki Edgar Hoover). Jednak istnienie takiego stereotypu jest poczatkiem agresji.

Homoseksusalizm jest tak stary jak istnienie ludzkosci i wszystko bylo by w granicach normy gdyby nie ostatnie proby wywalczenia sobie praw przez wyzej opisanych co moim zdaniem jest szkodliwe i niesmaczne!
Nie jestem zwolennikiem eksterminacji homoseksualistow (a tym bardziej lesbijek ) dopoki nie pragna adoptowac dzieci i nie narzucaja nam swoich orientacji, nie pchaja sie ze wszystkich stron przed oczy dzieciom i nie wyskakuja z mojej lodowki gdy siegam po piwo.
Niestety jak juz ktos zauwazyl w panstwach wysoko rozwinietych sytuacja zaczyna nabierac ostatnio pewnych niebezpiecznych cech - dochodzi do swoistego "przegiecia paly" w druga strone (kwestie homoseksualizmu, koloru skory, molestowania seksualnego w St.Zjedn. jako przyklad).
Najbardziej szkodliwe jest dla mnie potencjalne przyzwolenie spoleczenstwa na adopcje dzieci oraz na legalne zwiazki malzenskie. Szkodliwe, bo samo istnienie homoseksualizmu jest skaza na biologicznej naturze czlowieka (jesli nie zboczeniem lub dewiacja) i nie ma sensu afiszowac sie przed najmlodszymi obywatelami spoleczenstwa sprawami, ktore moga w jakis sposob wplynac na ich zycie zanim jeszcze sami beda mogli dokonac wyboru.

Niech wiec homoseksualisci robia sobie co im tam przyjdzie do glow w zaciszach swoich sypialni (wpuszczaja chomiki?!? ) nie dawajmy im jednak mandatu zalegalizowania tego i tych samych praw jakie towarzysza naturalnym zwiazkom kobiety i mezczyzny!

Co do "braku logiki, fochow" itp.: oczywiscie, ze uzywam tu swiadomie (a nie wiklam sie) w stereotyp. Przejaskrawiajac temat chce jak najprosciej zobrazowac dalsza czesc swojej wypowiedzi. Nie ma sensu wdawac sie w ta dyskusje bo stara jest jak ludzkosc i zwiazki "damsko-meskie", a kto ma racje - kto to wie?

Wez poprawke, ze zdecydowana wiekszosc ludzi nie przekracza poziomem swojej percepcji intelektualnej statystycznej sredniej i aby wyciagneli wnioski, o ktore Ci chodzi nalezy przemawiac do nich delikatnie i lagodnie, jednoczesnie lekko korygujac uzda kierunek ich mysli.

ps. nie bedac radykalem nadal nie lubie i nie toleruje homoseksualizmu w odleglosci mniejszej niz okrag o srednicy 5 m. od swojej osoby.

* niepotrzebne skreslic

Edytowane przez dnia 03-04-2003 o godz. 23:54

Old Post 03-04-2003 19:40
insmac*1337
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Dokaldnie...

Wysil sie i zaprezentuj swoj punkt widzenia, a nie tylko "dokladnie"

Tak jak mowi xen0m ( ), nie powinno byc zadnych akcji, programow w radiu & tv itd na ten temat - czyli tolerowanie biednych gejow, pokrzywdzonych przez bezlitosnych ludzi normalnej orientacji ...

Old Post 03-04-2003 19:40
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:57.    Strony (4): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions