Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > xp sie wiesza a dzwiek wyparowal
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

xp sie wiesza a dzwiek wyparowal

ostatnio zreinstalowalem kompa u mojej dziewczyny
pierwszym problemem jaki zaowazylem bylo to ze winda nie zainstalowala sterow do dzwieku
okazalo sie ze karta dzwiekowa owszem jest ale zintegrowana
co powinienem teraz zrobic?
niemam sterow zadnych do dzwieku
nie wiem co to jest do cholery

druga sprawa to to ze moja dziewczyna narzeka ze jej sie xp ciagle wiesza i to tak ze nie dzialaja 3 magiczne klawisze (alt+crtl+del) co moze byc tego powodem ?
jak sie tego pozbyc?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 14-07-2003 10:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Re: xp sie wiesza a dzwiek wyparowal

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite

okazalo sie ze karta dzwiekowa owszem jest ale zintegrowana
co powinienem teraz zrobic?

odwiedzić stronę internetowa producenta karty

Old Post 14-07-2003 10:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Re: Re: xp sie wiesza a dzwiek wyparowal

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
odwiedzić stronę internetowa producenta karty

Nie Podejrzewam ze masz stara wersje XP i plyte z AC97. Zainstaluj windoze, na to Service Pack'a nowego - moze pomoze Tzn na zwiechy powinno pomoc, nie wiem jak z dzwiekiem bo tam jest cos z****** z southbridge.

Old Post 14-07-2003 11:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

Re: Re: Re: xp sie wiesza a dzwiek wyparowal

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Nie Podejrzewam ze masz stara wersje XP i plyte z AC97. Zainstaluj windoze, na to Service Pack'a nowego - moze pomoze Tzn na zwiechy powinno pomoc, nie wiem jak z dzwiekiem bo tam jest cos z****** z southbridge.

blad shool. mam plytke ze zintegrowana ac97 i winxp bez service packa. dziala prawidlowo.

infi poszukaj w biosie opcji dzwieku.

Old Post 14-07-2003 19:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Re: Re: Re: Re: xp sie wiesza a dzwiek wyparowal

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
blad shool. mam plytke ze zintegrowana ac97 i winxp bez service packa. dziala prawidlowo.

Z tego co wiem to problem byl na starych plytach z AC97 (np u mnie i u kilku kumpli) - na nowych juz tego nie ma

Old Post 14-07-2003 22:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

Ja też mam płytę z ac97 i wsio w pariadkie. Zarówno przed instalką SP1, jak i po.
Moja płyta nie jest taka nowa - Asus K7V, czyli jeszcze na slot A.
Wydaje mi się, że trzeba pogrzebać w biosie, albo zrobić jego upgrade, lub przynajmniej ściągnąć nowe sterowniki. Można jeszcze, jeśli płyta ma zworki, sprawdzić czy są prawidłowo ustawione. Może wbudowana karta jest wyłączona na zworkach?
Zwiechy? Ściągnąć łatki do XP, sprawdzić ustawienia pamięci wirtualnej i powinno pomóc. Jeśli nie, to albo jest zbyt mało RAM, albo jakiś programik się gryzie. Proponuję wywalić śmieci zainstalowane na próbę.
Jeśli XP były instalowane na jakiejś wcześniejszej wersji windows to proponuję zacisnąć zęby, zrobić format i zainstalować na pustym dysku.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 14-07-2003 22:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

1. Wlacz karte w biosie
2. WinXP ma stery do ponad 2500 urzadzen, wiec chyba powinien miec i do jej karty muzycznej.
3. Jesli nie pomoze, to uzyj sterow od Win2k albo NT
4. Zmien system na taki, do ktorego masz stery...

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 14-07-2003 23:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
serpico
Skilled (Knight)

lipas dobrze mowi ale ja bym dopisal jeszcze kilka opcji..

- istnieje prawdopodobienstwo ze dzwiekowa jest uszodzona
- ja ma plyte gb 7vax (awiec nietaka stara) z az 97 i windows jej niewykryl musialem doinstalowac sterowniki z cd od plyty gl.
- przeczytaj na jakim czipsecie jest plyta i zgoogluj jej numer...

co do wieszania sie to kobiety jak dzieci dziwne rzeczy robia juz niejeden przeprowadzal badania opserwujac co dziecko/kobieta robi z komputerem i stwierdzal ze mimo wielkiej wiedzy, chcac zepsuc pc to na takie triki by niewpadl
killeertowa dobrze radzil, a ja sie jeszcze spytam co to za pc... wprawdzie moj koles postawil xp na p 190 (podkrecil mmx'a 166) i 64 ramy i mu smigal komp ale nieodpalal nanim programow graficznych czy nie odpalal naraz winampa, ie, psp, skandica

Old Post 15-07-2003 18:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil serpico Kliknij tutaj by wysłać e-maila do serpico Znajdź więcej post'ów przez  serpico Dodaj serpico do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać serpico prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

a serpico jeszcze lepiej mowi

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 15-07-2003 22:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:24.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions