Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Podróż w czasie
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Bulls
Warrior (Scrag)

Podróż w czasie

Myslicie ze jest to mozliwe. I ze mamy w tej chwili kogos z przyszlosci?
Wiadomo od Einsteina ze czas jest pojeciem wzglednym, jesli tak, jest to mozliwe. Pewnie baaardzo, baaardzo trudne. Ok.
Nie bedzie to mozliwe za 1000 lat, ani za 100 000, ale jesli zalozymy ze zycie bedzie istnialo wiecznie, w nieskonczonosc to uda sie to kiedys za miliardy, biliardy lat, a jesli to malo to za biliard razy tyle itd.
Jesli zalozymy ze to sie udalo i ktos jest w naszych czasach to nigdy sie o tym nie dowiemy, bo cokoliwek by nawalil, mozna setki razy to naprawic przez ponowna podroz w czasie. Wiec jego egzystencja jest doskonala, poprawiana w nieskonczonosc.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 17-04-2003 10:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Bulls Znajdź więcej post'ów przez  Bulls Dodaj Bulls do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Bulls prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Jest możliwe, są już projekty takich "maszyn" co by to umożliwiały, ale nie mamy jeszcze technologi, aby je zrobić.

Old Post 17-04-2003 10:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

podroz w czasie tak? teoretycznie jest to mozliwe. jednak do czegos takiego potrzeba by tak ogromnych ilosci energii ze nie jestesmy sobie tego w stanie wyobrazic a co dopiero wytworzyc. po drugie - slynny "paradoks dziadka" ktory jak przypuszczam doprowadzilby do reakcji lancuchowej i doprowadzil czasoprzestrzen do postaci molekularnej zupki... a tego bysmy nie chcieli

Old Post 17-04-2003 10:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Moze w przyszlosci

Jak narazie mozliwe jest tylko przemieszczenie sie w czasie "do przodu". Im wieksza predkosc ma cialo, tym czas "leci" wolniej. Jednak przy predkosciach "tylko" 7-8 "machow" nawet dloogi lot spowoduje skok w czasie nie zauwazalny dla czlowieka (rzedu kilki - kilkunastu setnych sekundy).

Old Post 17-04-2003 10:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
glover
nienasycony

podroz w przeszlosc nigdy nie bedzie realna... to co bylo, wydarzylo sie jest niezmienialne

Old Post 17-04-2003 11:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil glover Znajdź więcej post'ów przez  glover Dodaj glover do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać glover prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

tez tak sadze. "do przodu" jest to fizycznie mozliwe (moze kiedys bedziemy mieli taka technologie), ale do tylu imo niewykonalne.

Old Post 17-04-2003 12:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

szczegolnie jak sie wyleci na orbite i polata tam roczek.. na ziemi bedzie to mialo ilesdziesiat tam lat wiecej niz w przestrzeni roczek...

Old Post 17-04-2003 12:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

Moze jednak beda mozliwe Mi sie spodoba artykol jaki zapodal niedawno AlieneK

http://info.onet.pl/685777,69,druk.html

Old Post 17-04-2003 14:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

sluchajcie - ale skoro kiedys tam ktos moglby wrocic i naprawic przeszlosc (co zasugerowal bulls) to myslicie ze bylyby wojny (np 2 swiatowe) , czy ogladili bysmy teraz amerykanow w iraq ?? nie sadze - wiec jezeli pod tym katem by to oceniac to znaczy ze PRZENIGDY nie beda mozliwe podroze w czasie - bo gdyby byly to ktos juz by to naprawil i czego innego bysmy sie uczyli na lekjach historii

w kazdym razie- imo jako takie podroze w czasie nie beda mozliwe - oczywiscie na kazdych studiach technicznych ucza ze przy bardzo duzych predkosciach czas plynie wolniej (przynajmniejz perspektywy ogladacza ) ale to jeszcze nie to...

oczywiscie kiedys w przyszlosci napewno to pomoze w podrozach miedzygwiezdnych (o ile pan hawkins albo inna tega glowa nie obmysla 'dzialajacej' teorii tuneli czasoprzestrzennych)... ale jak mowie - fajnie sie to na filmach oglada - ale nie wierze w podroze w czasie...

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 17-04-2003 14:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Bulls
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
sluchajcie - ale skoro kiedys tam ktos moglby wrocic i naprawic przeszlosc (co zasugerowal bulls) to myslicie ze bylyby wojny (np 2 swiatowe) , czy ogladili bysmy teraz amerykanow w iraq ?? nie sadze - wiec jezeli pod tym katem by to oceniac to znaczy ze PRZENIGDY nie beda mozliwe podroze w czasie - bo gdyby byly to ktos juz by to naprawil i czego innego bysmy sie uczyli na lekjach historii

Nie myslalem o poprawie przez tego kogos przeszl. ogolnie ale o wiecznej poprawie wlasnej egzystencji w przeszlosci tak by nikt nigdy nie domyslil sie ze jest wsrod nas ktos z przyszlosci.
Ale co do naprawy swiata. Fakt. Masz racje Ale czy sluszne byloby usuwanie wszystkich zlych rzeczy i tworzenie idealnego swiata? To nie dawalo by nawet motywacji ludziom do poprawy, pracy nad soba, tolerancji itp. Ciagle ktos musial by wracac i robic to za nas, naprawiac krzywdy wyrzadzane przez rozbestwionych i rozpieszczonych ludzi. Musimy sami nauczyc sie zyc i tak trzeba pozostawic ludzkosc samej sobie.
Poza tym jak juz zakladamy ze sie dalo wrocic w czasie i ktos naprawial swiat, to kto wie czy nie bylo 100 takich wojen jak nasza I i II swiatowa i czy wogole istnielismy pozostawieni sami sobie

Old Post 17-04-2003 14:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Bulls Znajdź więcej post'ów przez  Bulls Dodaj Bulls do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Bulls prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

W najbliższej przyszłości jedynie będzie możliwe korzystanie z duuuzych prędkości, aby w rok przeczekać np. kilkanascie lat ziemskich....tyle, że nie da sie potem wrócić....kto czytał "Powrót z gwiazd" L&M'a ten zauważy ze takie coś jest niezbyt przyjemne..... (albo "Planeta Małp")
A drugą opcją jest hibernacja.....Człowiek 'idzie spać' i sie budzi za np. 100 lat....powrot niemozliwy.
Trudno to nazwać podrózą w czasie, ale dla osoby ktora by sie takich rzeczy podjęła mogłoby to tak wyglądac

Old Post 17-04-2003 16:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Obejzyjcie sobie serie powroty do przyszlosci... Moze to i komedia, ale paradoks czaswoy zostal dobrze wyjasniony....

Old Post 17-04-2003 22:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]Ger
nyga joint

a, jezeli zalolibysmy, ze istnieja swiaty rownolegle? dajmy najprostszy przyklad: koles przenosi sie w czasie jakies 100 lat wstecz, znajduje tam jakies mlode drzewo i je zetnie, to czy w terazniejszosci to drzewo zniknie? Moim zdaniem nie, stworzyl by sie swiat rownolegly, rozniacy sie jedynie brakiem tego drzewa. Uwazam, ze podroze w czasie w obie strony beda mozliwe, ale narobi sie pelno, nieskonczonosc swiatow rownoleglych.

[email protected]
gg: 1006057

Old Post 17-04-2003 22:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]Ger Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]Ger Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]Ger Dodaj [SPECNAZ]Ger do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]Ger prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Majtis
Guest

Raczej podróżw przeszłość :/ To byłoby lepsze chociaż niebezpieczne. Ile to już filmów powstało gdzie owa maszyna dostawała się w niepowołane ręce i robiła kłopotów dla ludzkości ? :F

Old Post 17-04-2003 22:57
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

http://info.onet.pl/685777,69,item.html

(troche luzno zwiazane z tematem...)

you accept (reject, respect);

Old Post 17-04-2003 23:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

quote:
Napisane oryginalnie przez [SPECNAZ]Ger
a, jezeli zalolibysmy, ze istnieja swiaty rownolegle? dajmy najprostszy przyklad: koles przenosi sie w czasie jakies 100 lat wstecz, znajduje tam jakies mlode drzewo i je zetnie, to czy w terazniejszosci to drzewo zniknie? Moim zdaniem nie, stworzyl by sie swiat rownolegly, rozniacy sie jedynie brakiem tego drzewa. Uwazam, ze podroze w czasie w obie strony beda mozliwe, ale narobi sie pelno, nieskonczonosc swiatow rownoleglych.

ok - a powiedz mi jedno - w ktorym z tych swiatow bedziesz TY ? nie chodzi mi o cialo, lecz dusze ?? tego nie przeskoczysz - bo nawet jak bedziesz zdublowany to ty jako ty zawsze bedziesz tym 'jednym'. fajna teoria i nieglupia ale w nia tez nie wierze...

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 17-04-2003 23:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

ja mysle podobnie jak LoveBeer. fizycznie moze tam kiedys z ta predkoscia cos wykombinujemy, ale 'prawdziwych' podrozy imo nie bedzie...

Old Post 18-04-2003 00:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]Ger
nyga joint

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
ok - a powiedz mi jedno - w ktorym z tych swiatow bedziesz TY ? nie chodzi mi o cialo, lecz dusze ?? tego nie przeskoczysz - bo nawet jak bedziesz zdublowany to ty jako ty zawsze bedziesz tym 'jednym'. fajna teoria i nieglupia ale w nia tez nie wierze...

fakt, rozumiem o co Tobie chodzi, np, jezeli po przeniesieniu sie w przeszlosc spotkalem swojego odpowiednika, uderzylem go, to czy ja (tzn, ten ktory przeniosl sie w przeszlosc) poczuje bol?, przeciez to ta sama osoba, tylko przeniesiona w czasie, czyli wynikalo by z tego, ze musialbym poczuc bol. Nie porafie jednak wyjasnic tego - jezeli ja i moj dubler to ta sama osoba, to dlaczego nie wiem co on mysli? chyba, ze on mysli to co ja, ale jezeli tak, to dlaczego nie moge np. patrzec z jego oczu? ale na 100% przewidywal bym jego ruchy, przeciez wiedzialbym jak sie zachowam w sytuacji, w ktorej znajduje sie moj dubler.

[email protected]

Edytowane przez [SPECNAZ]Ger dnia 18-04-2003 o godz. 01:19

Old Post 18-04-2003 00:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]Ger Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]Ger Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]Ger Dodaj [SPECNAZ]Ger do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]Ger prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

bardziej mi podchodzi teoria [specnaz]ger'ego...
w osobnych swiatach isnialbys jako osobna osoba z osobna dusza... jedyne co by cie z nia laczylo to to ze w ktoryms momencie sie rozdzieliles... a wczesniej wasze zycie wygladalabo tak samo...

Old Post 18-04-2003 00:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Nie chce mi sie pisac tego dugi raz wiec kopluj/wklej z tematu Historia a zmiany

Napisane oryginalnie przez Hakan

quote:
Niestety jest to niemozliwe, poniewaz zmiana ktora ktos by wywolal spowodowalby rozszczepienie przyszlosci na 2 tory: jeden taki jaki byl przed zmiana, drogi - po zmianie. A to po tylko jedej zmianie...
A co gdzyby tak kilka osob zechcialo dokonac zmiany?
Juz druga osoba spowodoje rozszczepienie przyszlosci na 4 (bo wystepuje w obu przyszlosciach z pierwszego podzialu - no chyba ze pierwsza zmiana spowodowala unicestwienie osoby ktora miala dokonac drugiej zmiany- przyszlosc rodzieli sie na 3 -jedna rozszczepiona za pierwsza zmiana, bez osoby zminiajacej drugi raz; druga niezmieniona po 1 zmianie i nie zmieniona po 2 zmianie; trzecia nie zmieniona po 1 zmianie i zmieniona po 2 zmianie)... Tak a teraz wezmy trzecia osobe zmieniajaca przyszlosc... zalorzmy ze wystepuje a) po 1 zmianie i po 2 zmianie - rozdziela przyszlosc na 8 torow b) wystepuje tylko w pierwszej zmianie ale zostala unicestwiona w 2 zmianie przyszlosci wtedy przyszlosc rodziela sie na 7(o ile dobrze licze) torow c) zostala zbita podczas pierwszej zmiany - przyszlosc zostaje rodzielona na 6 torow- 2 z pierwszej zmiany + 2 z drugiej + 2 z trzeciej bo tam gdzie osoba zmieniajaca przyslosc po raz trzeci nie istnieje, przyszlosc rodziela sie tylko za 1 i 2 razem. Nalezy jenak wziasc pod uwage ze zmiana przyszlosci moga tak wplynac na ta osobe ze zrezygnowala by ze zmiany przyszlosci wtedy sprawa znacznie sie komplikuje...
Mysle, ze rodzialy przyszlosci w wyniku zmian na rownolegle tory najlepiej obrazowalyby drzewka (podobne jak przy rachunku prawdopodobienstwa -tym prostym) po karzdym dla odrebnego przypadku...

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 18-04-2003 09:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

quote:
fakt, rozumiem o co Tobie chodzi, np, jezeli po przeniesieniu sie w przeszlosc spotkalem swojego odpowiednika, uderzylem go, to czy ja (tzn, ten ktory przeniosl sie w przeszlosc) poczuje bol?, przeciez to ta sama osoba, tylko przeniesiona w czasie, czyli wynikalo by z tego, ze musialbym poczuc bol. Nie porafie jednak wyjasnic tego - jezeli ja i moj dubler to ta sama osoba, to dlaczego nie wiem co on mysli? chyba, ze on mysli to co ja, ale jezeli tak, to dlaczego nie moge np. patrzec z jego oczu? ale na 100% przewidywal bym jego ruchy, przeciez wiedzialbym jak sie zachowam w sytuacji, w ktorej znajduje sie moj dubler.

w zasadzie to jeszcze nie to o co mi chodzilo... hakan podaje przyklad 'drzewka' - tak wiec w momencie kazdego rozdielenia powstaje twoj dubler - to jest jasne - ale twoja swiadomosc - ktorym ona torem idzie ??? nie da sie rozdzielic swiadomosci ! bo skoro ja to ja, a sa inni 'ja' w swiatach rownoleglych to czemu to nie sa 'ja' ??? przeciez skoro to tez bybym ja to wiedzialbym o tym ! a tlumaczenie ze inni ja gdzies po prostu sa a ja o nich nie wiem (bo to niemozliwe) - ale oni SA jest bez sensu - bo w takim razie czeemu moja swiadomosc zostala TUTAJ- jestem teraz na boardzie i pisze tego posta ! czemu nie 'poszedlem' innya galezia drzewka i nie bycze sie teraz na kajmanach jak to jest mozliwe ze dzialoby sie w rzeczywistosci rownoleglej ??? nieee panowie, dla mnie to o kand dypy rozbic - bo skoro 'ja' z innego swiata to nie ja to przepraszam ale to NIE ja - a skoro to nie ja to dla mnie cala teoria jest bez sensu...

sxn | blog

Old Post 18-04-2003 09:15
AlieneK
KOSZ

Czytałem kiedyś taką książke.....nie pamiętam tytułu zabardzo
bodaj, ze "Archiwóm X w świetle nauki - w sumie okazało się, ze z filmem malo co miała wspolne i to był chyba tylko chwyt reklamowy Ale w tej książce wlaśnie był poruszony takie problem. I Była historia jakiegoś kolesia (oczywiscie zmyslona), ktory poprzez podrozowanie w czasie byl sobą, swoim ojciec, swoją matką i swoim dzieckiem Nie będe tego wyjasniał bo zbyt długo by pisac
Też był wspomniany motyw swiatów równoległych... W sumie możliwe. Ja nie widze nic dziwnego, zeby było mnie 2ch z dwiema swiadomościami w 2ch różnych swiatach.
Jesli natomiast podróze te odbywałyby się 'normalnie' czyli w zakresie jedej rzeczywistości to było by roche dziwnie. Bo nieważne kiedy to odkryją...nwet jesli na te 1000000 lat to nam nie robi to różnicy bo ci kolesie rownie dobrze mogliby przyleciec do nas z roku 2500 jak i 3000... I gdyby przylecieli do nas, to pewnie też by przylecieli do kogoś z 1000 i 1000pne. Więc albo są tylko obserwatorami, albo kontrolują przeszłość zmieniając ją. Ale skoro ją zmienili to jakieś wydażenie sie nie moglo zdażyc, więc oni nie mogli o nim wiedzieć w tym 3000 skoro sie nie wydazylo... Więc IMO w momencie gdy zmieniają przeszłość to tracą jakby swiadomość tego poco to zrobili....
Ale kazda tak zmiana napewno jest niebezpieczna, więc lepiej zeby tylko obserwować.
Kiedyś też czytalem opowiadanie o kolesiu, który byl historykiem. Żyl w czasach kiedy wynaleziono maszyna do oglądania (nie przenoszenia się) na siakims TV obrazów z przeszłości. Jednak takie coś było tylko dla wybranych, mało komu pozwalali ogladac. On bardzo chciał i nie rozumiał dlaczego rząd czy kto tam nie udostępni tego urządzenia społeczenstwu. W końcu sam zbudował taką maszynke i był z siebie zadowolony Plany udostępnił społeczenstwu i stwierdził, ze jest fajny Ale przyszło kilku panów i go zabrało i wyjaśnili mu, że właśnie doprowadził do konca normalnego świata, ponieważ teraz kazdy moze obserwować przeszłość w kazdem miejscu...co w tym złego..?? ano to, ze przeszłość jest zarówno 100 lat temu jaki i kilka setnych sekundy temu
I taki morał był

Old Post 18-04-2003 09:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
szpak
Master (Spawn)

przyszlosc czlowieka wiarze sie z kosmosem
a kto wie co uda nam sie tam jeszczae znalezc
pytanko: skorzystalibyscie z mozliwosci zamrozenia sie na 500lat ?

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Old Post 18-04-2003 21:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]Ger
nyga joint

quote:
Napisane oryginalnie przez szpak

nie, nie skorzystal bym z tej mozliwosci z 2-och powodow:
1. nie moglbym zrobic tego moim przyjaciolom, rodzinie itp.
2. a co by sie stalo, jezeli nie byloby juz nikogo, kto moglby mnie rozmrozic?

[email protected]

Old Post 18-04-2003 22:47
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez szpak
przyszlosc czlowieka wiarze sie z kosmosem
a kto wie co uda nam sie tam jeszczae znalezc

nie, za duzo rzeczy trzyma mnie w tej rzeczywistosci by sie zamrozic na 500 lat i obudzic sie w bardzo odleglych i nieznanych mi czasach.

Old Post 18-04-2003 22:48
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

raczej ciezko byloby sie zaaklimatyzowac w roku 2500. sporo rzeczy sie zmieni

Old Post 18-04-2003 23:05
szpak
Master (Spawn)

quote:
nie, nie skorzystal bym z tej mozliwosci z 2-och powodow:
1. nie moglbym zrobic tego moim przyjaciolom, rodzinie itp.
2. a co by sie stalo, jezeli nie byloby juz nikogo, kto moglby mnie rozmrozic?

dodam ze mialbys rozmrozic sie bez niczyjej pomocy

calkiem pysznie byloby obudzic sie na pustej planecie
tak jakby tuz po jakiejs wielkiej ewakulacji
a potem jako ostatni przedstawiciel gatunku na ziemi
dozyc staroscii i umrzec w jakims wielkim opuszczonym miescie
porownujac po drodze to co zdarzyles przeczytac
w ksiarzkach komiksach sf zobaczyc w porgramach naukowcyh
z zastana rzeczywistoscia :>

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Old Post 18-04-2003 23:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

EH :-)
Nie chce mi sie wsiego czytać ;>
Ogólnie moim zdaniem jest możliwa podroż w czasie. Tylko jeszcze nie przy naszym pojeciu o fizyce. Skąd możemy być pewni że wszystkie teorie fizyczne są prawdziwne ?

Moim zdaniem w fizyce jesteśmy 100 lat za murzynami( to tylko przenośnia ). Pewine to jest możliwe tak samo jak podroż między wymiarami oraz w przestrzeni.

Old Post 20-04-2003 09:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Tia....wbijają nam do łba rózne fizyczne głupoty, a potem sie okaze, że jest inaczej...już nie raz tak było i napewno jeszce tak będzie :/

Old Post 20-04-2003 19:41
bizonek
def

Jakieś dwa lata temu czytałem że dla jakieś grupy naukowców udało się przenieść w czasie światło.
Wpuścili jakiś tam promień światła do bańki próżniowej, przy tym że światło wcześniej wyszło z tej bańki niż do niej wpadło. ;-)

Old Post 22-04-2003 07:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:02.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions