Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > odtwarzacz cd
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

odtwarzacz cd

mam problem uzbieralem 1000 zl i niewiem czy zbierac dalej na odtwarzacz cd albo dvd(mp3) za ponad 2000 zl czy kupic cos tanszego wogole nie wiem jaka jest roznica miedzy zwyklym odtwarzaczem cd za 500 zl a np 1500 :/
moze znacie jakies stronki z recenzjami tanich odtwarzaczy bo jedyne jakie znalazlem sa na stronie audiofili a tam ceny od 3000 sie zaczynaja a recenzje nie sa zbyt pocieszne :o

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 27-09-2003 21:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Atari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Atari Znajdź więcej post'ów przez  Atari Dodaj Atari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Atari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

ee a o jaki ci odtwarzacz chodzi? mobilny czy stojacy dzies w pokoju?

Old Post 27-09-2003 21:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

stojacy gdzies w pokoju i koniecznie z wejsciem na sluchawki bo na nich najczesciej bede sluchal

Old Post 27-09-2003 22:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Atari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Atari Znajdź więcej post'ów przez  Atari Dodaj Atari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Atari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

prosta sprawa - jak chcesz jakosci - kup cd player (za te kase najlepszy to harman-kardon) - jak nie slyszysz roznicy pomiedzy unitra z 89 a sonym es to sobie daruj i bierz odtwarzacz mp3. oczywiscie wszystko jeszcze zalezy od tego jaki masz wzmachol i glosniki (o ile masz - bo piszesz cos o sluchawkach)... ja specem nie jestem ale sam wymienilem ostatnio mojego technicsa (3 klocki, najwyzsze modele) na sony esprit i jestem naprawde zadowlolony (wzmachol 3es nowka z kartonu w kolorze zlotym + cd 2es uzywane - i wyszlo mnie to tylko 1500 pln - sklepowa cena za taki komplet to ok 5000). tak wiec sam musisz wiedziec czego chcesz...

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 28-09-2003 11:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

quote:
prosta sprawa - jak chcesz jakosci - kup cd player (za te kase najlepszy to harman-kardon)

moze masz jakies linki do strony gdzie moglbym taki zobaczyc ew kupic
najczesciej na www sa sony albo yamahy itp nie ma porzadnego sklepu/www audio w polsce ? (nie liczac audiofili)
quote:
jak nie slyszysz roznicy pomiedzy unitra z 89 a sonym es to sobie daruj i bierz odtwarzacz mp3.

slysze roznice dlatego nie chce kupywac odtwarzacza mp3 (co planowalem jeszcze 2 tyg temu)
quote:
oczywiscie wszystko jeszcze zalezy od tego jaki masz wzmachol i glosniki (o ile masz - bo piszesz cos o sluchawkach)

wlasnie, niczego niemam chce zaczac skladac cos wmiare pozadnego
a zaczynam od odtwarzacza i sluchawek zeby nie zbankrutowac i sprzet miec wmiare szybko
quote:
... ja specem nie jestem ale sam wymienilem ostatnio mojego technicsa (3 klocki, najwyzsze modele) na sony esprit i jestem naprawde zadowlolony (wzmachol 3es nowka z kartonu w kolorze zlotym + cd 2es uzywane - i wyszlo mnie to tylko 1500 pln - sklepowa cena za taki komplet to ok 5000). tak wiec sam musisz wiedziec czego chcesz...

nie rozumiem zbyt wiele
a sprzetu uzywanego raczej niechce

Old Post 28-09-2003 13:09
LoveBeer
GreenMan

quote:
Napisane oryginalnie przez Atari
moze masz jakies linki do strony gdzie moglbym taki zobaczyc ew kupic. najczesciej na www sa sony albo yamahy itp nie ma porzadnego sklepu/www audio w polsce ? (nie liczac audiofili)

nie, nie mam linkow. dysponujac taka kasa na cd na cuda i tak nie ma co liczyc - nie dziw sie ze sa takie a nie inne firmy - w klasie 1000-1500 chodza wlasnie wysokie technicsy, srednie yamahy, soniaki itp. no bo coz innego bys chcial ? ah - no tak - harman kardon - w kwocie 1000 pln dostajesz cd na poziomie 2,5-3k. nie pamietam numerku modelu ale hk zmiazdyl po prostu konkurencje - nie lepszego nie kupisz za te kaske...

quote:
a sprzetu uzywanego raczej niechce

widzisz - twoj wybor. ja jak mowie - kupilem nowke wzmacniacz - przelezal na magazynie ze 4 lata nawet nie otwierany. gosc sprzedal mi go za ok 1k - w sklepie kosztuje ponad 3k. cd kupilem uzywane - tu jest juz SPORE ryzyko - ale je podjalem i jest ok - tak wiec dwa razy pomysl zanim odrzucisz taka mozliwosc (tym bardziej iz za 2k masz cd+wzmachol i to dosc donbrej jakosci - a ludzie o taki sprzet z reguly dbaja i nie proboja potem sprzedawac jakis zlomow... choc oczywiscie jak juz cos kupujesz to dobrze orientowac sie w sprzecie - co, za ile, z ktorego roku, jakie byly recenzje, jaki sprzet do jakiej muzy, jakie glosniki do tego itp itd)

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 28-09-2003 14:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
choc oczywiscie jak juz cos kupujesz to dobrze orientowac sie w sprzecie - co, za ile, z ktorego roku, jakie byly recenzje, jaki sprzet do jakiej muzy, jakie glosniki do tego itp itd

no wlasnie i tu leze i kwicze bo sie nieznam :/
jest tu
ten o ktorym mowisz ??
a moze cos nnego ? ]innego marantz ?

Edytowane przez Atari dnia 28-09-2003 o godz. 15:08

Old Post 28-09-2003 14:49
rcube
KOSZ

Hm... ja nie kumam Chcesz kupic sobie odtwarzacz CD (na poczatku myslalem ze chodzi Ci o CD-Room'y ) bo jush masz jakies zajebiste glosniki etc jednym slowem taka wypas wieze , kino domowe ala technics ?

Jesli tak to ja nie zabiore glosu bo sie nie znam

Albo Ci doradze.. kup sobie miniATX'a, (chyba w 1500 zeta sie zmiescisz), bedziesz mogl sluchac muzy i mp3 i divxy ogladac. A te male budy sa naprawde ladne

Old Post 28-09-2003 15:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
.. kup sobie miniATX'a, (chyba w 1500 zeta sie zmiescisz), bedziesz mogl sluchac muzy i mp3 i divxy ogladac. A te male budy sa naprawde ladne

mozesz podac wiecej danych, link bo nie wiem co to jest
chyba nie chodzi ci o kompa ?

Old Post 28-09-2003 15:18
rcube
KOSZ

quote:
mozesz podac wiecej danych, link bo nie wiem co to jest
chyba nie chodzi ci o kompa ?

Ano wlasnie o kompa mi biega
Np:
http://benchmark.pl/artykuly/testy/...c/strona-1.html

Old Post 28-09-2003 15:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

nie wole juz poskladac cos pozadnego
np. cos takiego
http://garmin.webpark.pl/cd6000.htm
co o tym myslicie martanz cd6000 phillipsa
--edit--(caly czas cos dodaje)
PHILIPS CD MARANTZ CD6000 BLACK *** 949 zł(http://www.naszsklep.com/)
na audio.com.pl podawali cene 1400 zl niewiem czy to jest to samo

Old Post 28-09-2003 15:43
LoveBeer
GreenMan

quote:
no wlasnie i tu leze i kwicze bo sie nieznam :/
jest tu
ten o ktorym mowisz ??

tak to chyba ten hk. o ile sie przez pol roku nic nie zmienilo to nawet nie ma po co myslec o innym cd (powtarzam - za te kase)...

zobacz sobie grupe newsowa pl.rec.audio - tam ci doradza fachowo...

sxn | blog

Old Post 28-09-2003 16:48
Hakan
Elite (Fiend)

Polecam prase (do kiosku tez sie warto przejsc a nie tylko siedziec przed komputerem) "Hi-Fi i Muzyka" oraz "Audio" to gazety ktorych redaktorami sa audiofile i ktorzy na prawde znaja sie na sprzecie i sluchaniu, prowadza tez rzeczowe testy roznego rodzaju sprzety grajacego. W Hi-Fi na koncu numeru jest zestawienie przetestowanych produktow wraz z ocenami, warto kupic chociaz 1 numer a reszte mozna zamowic z archiwum.

Jeszcze 1 adres: http://www.hi-fi.com.pl/

Edit: gdzies wyzej przeczytalem o CD marantz Philipsa, oba sa osobnymi markami, ta piersza nalezala tylko przez pewien czas do Philipsa. Teraz juz nie maja ze soba nic wspolnego.

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 28-09-2003 17:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Rzucilem okiem na nr czerwcowy Hi-Fi... w rankingu jest tak:
do 1000 zl
Denon DCD -485 Brzmienie: 4/5 Jakosc/cena: 4/5 Opis: Dzwiek przejzysty i czytelny
Herman/Kardon HD-750 6/5! 6/5! Faworyt w tym przdziale cenowym
Marantz CD 4000 3/5 3/5 Jednostajny i meczocy bas. Daleko mu do CD 6000
Technisc SL-PG4 4/5 5/5 Muzykalny, rewelacyjna cena
Yamaha CDX-396 5/5 5/5 Dobra rzecz

1000-2000 zl
Cambridge Audio D300 SE 5/5 5/5 Akustyczny i audiofilski
Cambridge Audio D500 SE 6/5! 6/5! Bez uwag
Denon DCD-755AR 4/5 5/5 Muzykalny, energiczny a przy tym bardzo ladny
Marantz CD 5000 3/5 3/5 Jak na Marantza wypadek przy pracy
Pioneer PD-S707 3/5 3/5 Lagodny i nieofensywny dzwiek. Bardzo dobre wyposarzenie
Yamaha CDX-596 4/5 4/5 Dzwiek co najmiej dobry. Przede wszystkim kultura

PS. Jesli w rankingu jest 6/5 to znaczy ze CD jest wybitnie dobry i wybija sie z przedzialu cenowego Jesli zas przenisc CD do wyszego przedzialu traci on w rankingu 1-2 punktow np. gdyby Denon nie kosztowal do 1000 tylko 1000-2000 dostalby prawdopodobnie 3/5 3/5.

PS2. Tak dla porownania

powyzej 15000 zl
Linn Sondeck CD12 hi-end hi-end Dociera do sedna muzyki. (cena: 81000 )

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 28-09-2003 18:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

quote:
Napisane oryginalnie przez Hakan
Rzucilem okiem na nr czerwcowy Hi-Fi... w rankingu jest tak:
do 1000 zl
Herman/Kardon HD-750 6/5! 6/5! Faworyt w tym przdziale cenowym

pamiec mnie wiec nie zawiodla

sxn | blog

Old Post 28-09-2003 19:05
killertowa
Elite (Fiend)

Polecam Marantz CD 6000 OSE. Jestem z niego bardzo zadowolony jeśli chodzi o brzmienie.
Wady? Zdarza mu się, że przy niektórych płytach wywala error przy przeskakiwaniu na inny utwór (tzn. słucham kawałka nr 2 i mam ochotę na 8 - przechodzę na 8 i wyskakuje error).
Mój drugi, sypialnianiy soniak, który ma sporo elektronicznych poprawiaczy i korektorów błędów z takimi płytami sobie radzi bez problemów, ale to już nie ten sam dźwięk...

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 29-09-2003 11:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

Wielkie dzieki za pomoc
jak do 1 miesiaca nie wyjdzie nic lepszego od hk hd-750 to go kupie
a teraz jako kompletny laik chcialbym sie zapytac (bez bicia jak mozna) ... po co mi wzmacniacz i czym sie ruzni od amplitunera i jaki najlepszy tez do 1000 zl

Old Post 29-09-2003 15:33
killertowa
Elite (Fiend)

amplituner to to samo co wzmacniacz tylko ma wbudowany tuner radiowy
W cenie do 1000 zł nie wiem co jest najlepsze, ale wiem jedno - amplituner w tej cenie będzie gorszy niż wzmacniacz. Dlaczego? Bo za tę samą cenę kupujesz tak naprawdę dwa urządzenia więc musiano zaoszczędzić na elementach jednego i drugiego.
I jeszcze jedna uwaga: naprawdę nie odrzucaj sprzętu używanego i ... niezależnie od tego czy nowy czy używany, czy najlepszy w rankingach czy nie --- NAJPIERW ODSŁUCHAJ na swoich ulubionych płytach (oryginałach ofkoz ) i wybierz ten, który ci najlepiej pasi.
Oczywiście w twoim przypadku sytuacja nie jest komfortowa bo masz teraz kaskę na 1 element, a przy odsłuchiwaniu korzystałbyś z całych zestawów (cd, wzmacniacz, kolumny).
Proponuję ci zatem kierować się taką strategią: kolumny muszą być najbardziej wypasione, cd trochę mniej a wzmacniacz najmniej.
Cd musi być dobre bo stanowi źródło sygnału dla wzmacniacza. Kolumny nie mogą być gorsze od reszty bo zniweczą efekt działania dobrego źródła i wzmacniacza.
Nie wiem skąd jesteś, ale rozważ czy nie poczekać jeszcze chwilkę i odwiedzić przed zakupem AUDIO SHOW w wawie. Zobaczysz, pomażysz, zakochasz się w dobrym dźwięku.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 29-09-2003 16:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

mieszkam w miasteczku oddalonym o 50 km od katowic niechce a raczej boje sie tam jezdzic niejeden odwazny wracal bez zebow a w najlepszym przypadku bez kasy z tego ziejacym siarka i olowiem syfu i jeszcze nadodatek nieznam miasta

Old Post 29-09-2003 16:22
killertowa
Elite (Fiend)

LOL. Jak to jest, że ja jeszcze w żadnym mieście po ryju nie dostałem? Nawet nikt mnie nie zaczepiał? Czy nie wydaje ci się mocno przesadzonym twierdzenie, że w wawie już na centralnym czekają na przyjezdnych by im przywalić? A jak już wyjdziesz z dworca to masz jakieś piętno na czole że nie jesteś warszawiakiem?
IMO w wawie jest tylu napływowych, że nawet jak już oberwiesz to nie masz pewności, że od warszawiaka

Old Post 29-09-2003 16:47
Atari
Elite (Fiend)

no lol
a czy u Was (w Wawie) pod empikiem stoja dresy w wiadomym celu
oczywiscie ze nie kazdego okradna ale z moim 'szczesciem' dyzur przy sklepie audio beda mieli najgorsi dresiarze

Old Post 29-09-2003 17:02
killertowa
Elite (Fiend)

jakoś dresów pod empikiem nie spotkałem

a pod sklepami ze sprzętem audio to już napewno bo tam jest taki mały ruch (oprócz oglądaczy), że chłopaki musieliby zacząć obrabiać sam sklep by mieć z tego obstawiania jakąś kaskę.

Old Post 29-09-2003 17:25
Atari
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
jakoś dresów pod empikiem nie spotkałem

widzisz ja tez niechce dlatego zaryzykuje i zasiegne opini w necie a na wypad do katowic zdecyduje sie jak bede zarabial wiecej niz 100zl ze sniadan miesiecznie
ps.
wracajac do problemu
w klasie mnie wysmiali ze chce kupic taki sprzet zeby sluchac cd w sluchawkach mowia ze "taki sprzet sie kupuje poto zeby pol bloku slyszalo" its T or F
pewnie niemaja racji ale chce sie upewnic
po 1 sa przeciez zajebiste sluchawki :>
po 2 nieznaja sie

Edytowane przez Atari dnia 29-09-2003 o godz. 17:56

Old Post 29-09-2003 17:42
killertowa
Elite (Fiend)

Nie bardzo cię rozumiem. Ja mówiłem o Audio Show w wawie a ty z Katowicami ciągle wyjeżdżasz.

Old Post 30-09-2003 07:28
Atari
Elite (Fiend)

wawa za daleko jest
nie mam kasy na takie wycieczki
nie znam miasta
juz znalazlem wszystko co chcialem
kupie wzmacniacz sluchawkowy
a ze wyboru niema za duzego to niebede wam juz dupy trul dzieki za pomoc

Edytowane przez Atari dnia 30-09-2003 o godz. 17:30

Old Post 30-09-2003 17:05
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:57.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions