Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > Apogeum
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Apogeum

Dziś gra na MOST przeszła wszelkie wyobrażenie o dobrym smaku i ciekawej taktycznej grze. Dosłownie 90 % graczy dorwało się do M60 tobiąc z tej (teoretycznie) taktycznej gry zwyczajną jatkę i rzeźnię ubijając co 20 sekund około 4 wrogów.
Ja mam pytanie oczywiście retoryczne bo żaden z kozaków się nie odezwie: czy ta gra w takim wydaniu ma jakiś sens ? Czy macie z tego tak wielką przyjemność ? Jeśli tak to dziwne, wydawało mi się że duże grono graczy to dojrzali ludzie którzy docenią możliwości tej gry a to właśnie oni jak dzieci bawią się w rzeźników i z swoim "gga" ubijają 80 przeciwników. Niestety po raz kolejny okazuje się że chęć "dokopania w dupę" jest większa niż chęć dobrej zabawy. Smutne.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-10-2003 00:05
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

Re: Apogeum

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Dziś gra na MOST przeszła wszelkie wyobrażenie o dobrym smaku i ciekawej taktycznej grze. Dosłownie 90 % graczy dorwało się do M60 tobiąc z tej (teoretycznie) taktycznej gry zwyczajną jatkę i rzeźnię ubijając co 20 sekund około 4 wrogów.
Ja mam pytanie oczywiście retoryczne bo żaden z kozaków się nie odezwie: czy ta gra w takim wydaniu ma jakiś sens ? Czy macie z tego tak wielką przyjemność ? Jeśli tak to dziwne, wydawało mi się że duże grono graczy to dojrzali ludzie którzy docenią możliwości tej gry a to właśnie oni jak dzieci bawią się w rzeźników i z swoim "gga" ubijają 80 przeciwników. Niestety po raz kolejny okazuje się że chęć "dokopania w dupę" jest większa niż chęć dobrej zabawy. Smutne.

Chciałbym się mylić ale to będzie prwadopodobnie jedyna odpowiedź na twe próżne żale, ponieważ to forum żyje w 80% dzieki Nam(Radzioo "W sumie postów: 241" " Ja :W sumie postów: 166 " . Nie będę się powtarzał , bo morze czcionki wylałem na ten temat w topiku dot. Koordynacji w TDM. Postawiłeś na forum ważkie pytania:
-czy ta gra w takim wydaniu ma jakiś sens ? odpowiadam: sens jest lecz chyba coraz mniejszy,
- czy macie z tego tak wielką przyjemność ? odpowidam: pewnie tak skoro tak grają, a dlaczego tak grają bo <chęć "dokopania w dupę" jest większa niż chęć dobrej zabawy> i wtym pytaniu kryje się odpowiedź.
Smutne? być może! Ale widocznie już tak będzie "zupełna sieczka, masowe postrzelenia , zupełny brak koordynacji w ataku i totalny brak obrony" to moje słowa, które napisałem na tym forum miesiąc temu kiedy zaczynałem grać w DF:BHD. Zaznaczam , że to jest moja pierwsza gra w wydaniu sieciowym. Nadal uważam za możliwe odwrócenie tego o czym tu piszemy. Potrzebne są do tego dwa czynniki. Po pierwsze wiele zależy od adminów co puszczają. Jeżeli na okrągło będą puszczać mapy w stylu Rampage, Clue Map itp. to biada nam. Drugi bardziej istotny to ludzie. Cała ta liga klanów to lep potrzebny dla ściągnięcia armatniego mięsa dla "gga" gunnerów."Dobry smak i ciekawa taktyczna gra" hm , nie wiem co masz na myśli bo z czymś takim w wykonaniu naszych graczy nie spotkałem się !.
Wracając do wczorajszej gry, cóż! Robiłem za medyka, więc na brak zajęcia i punktów nie narzekałem. A i tak dostłem za swoje , że medykowanie jest do d....y. Wielkie dzięki, ale sami się "kozacy" zastanówcie co robicie. Biegniecie na pewny strzał w pacynę , a potem wołacie medyka! Żeby jescze ktoś dał mi osłonę, gdzie tam lepiej powiedzieć , że medyk jest do d...y. Cóz za wyrafinowana taktyka. Najśmieśniejsze w tym zamęcie było to ,że bez obciachu można biegać z nożem i ciąć jak leci. Wczoraj za jednym takim kursem ciachnąłem trzech gunnerów. Śmiech na sali. I to by było na tyle. Cały czas pozostaje otwarty na wspólna zorganizowaną grę. Ale to chyba tylko pusta nadzieja.

Old Post 07-10-2003 10:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
tmat
Elite (Fiend)

Witam. Widze że pijecie również do mnie więc pozwole sobie zabrać głos w sprawie.
Po pierwsze. Tryb TDM ma na celu zabicie jak największej liczby graczy przeciwnej drużyny przy jak najmniejszych stratach własnych. Biorąc więc pod uwagę powyższe "kozacy" którzy zabijają 80 przeciwników ginąc przy tym 3-4 razy mniej wypełniają zadania postawione w tym trybie gry doskonale.
Po drugie. Gra bardziej taktyczna ma miejsce w trybie TKOTH. Mimo to iż admini mostu postawili serwer umożliwiający ten tryb rozgrywki, nie widze wielu chętnych do gry ( pomimo moich wielu wezwan na Moscie z 40 graczy chęc wyraziło jedynie 12 osób z czego 8 było z PFT)
Po trzecie. Liga PL tworzona jeste własnie po to aby gra stała się bardziej przyjemna i bardziej taktyczna. Jeżeli uważasz się za mięso armatnie nikt Cię nie namawia abyś w tych rozgrywkach uczestniczył. W rozgrywkach klanowych nie będzie możliwości grania tak jak wczoraj z prostego powodu - większość członków klanów to gracze klasowi którzy nie dopuszczą do takich sytuacji.
Po czwarte. Pomimo to iż jak słusznie zauważuliście 90 % graczy wybiera m-60 jakoś nie często spotyka się sytuacje aby któryś z nich zabił powyżej 70 przeciwników, więc jeżeli ktoś osiąga wynik w okolicach 80-90 zabitych wrogów należy mu sie pewien szacunek bo nie jest to wynik często spotykany i na pewno ma prawo do swojego gga.
Pozdrawiam. Tomek.

Old Post 07-10-2003 11:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tmat Kliknij tutaj by wysłać e-maila do tmat Znajdź więcej post'ów przez  tmat Dodaj tmat do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać tmat prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

I to wszystko to szczera prawda..... No cóż, na pewno nie zmieni to podejścia innych do gry.

Old Post 07-10-2003 11:34
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Szacunek owszem.... bądź co bądź jest to jakieś dokonanie, nie przeczę Tylko że TDM nie oznacza beznamiętnego wymiatania stojąc w bazie przeciwnika i waląc mu w łeb gdy tylko się "wykluje" i nawet nie wie co się dzieje... potrzebna jest odrobina chęci rywalizacji, dać szanse "odrodzić się" przeciwnikowi i wtedy z nim się zmierzyć. Nie przeczę, odrobina jatki nie zaszkodzi bo każdy ma w sobie trochę szaleńca ale z umiarem. Ja jednak wolę biegać z M16 bo każdy zabity wróg daje mi dużą satysfakcję a z ciężką bronią tego już nie ma. Zresztą sam kiedyś Tomek powiedziałeś że bierzesz M60 w rękę aby "dobić" staty do 2.0 więc chodzi tu o zabawę czy bezpardonową walkę o miejsce w statystyce ?? Z resztą faktycznie nie ma sensu rozwodzić się nad tym tematem - każdy bawi się jak lubi więc oficjalnie zamykam ten problem.
P.S. Jedyny sukces tej debaty to to że ktoś się na niej odezwał

Old Post 07-10-2003 11:46
Radzioo(PL)
Guest

Reasumując, jedyne co pozostaje to wziąć się w garść i komuś dokopać
Jaro słyszysz ? Koniec biadolenia.. stawiam serwer i ćwiczymy "taktykie"

Old Post 07-10-2003 11:52
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Szacunek owszem.... bądź co bądź jest to jakieś dokonanie, nie przeczę Tylko że TDM nie oznacza beznamiętnego wymiatania stojąc w bazie przeciwnika i waląc mu w łeb gdy tylko się "wykluje" i nawet nie wie co się dzieje... potrzebna jest odrobina chęci rywalizacji, dać szanse "odrodzić się" przeciwnikowi i wtedy z nim się zmierzyć. Nie przeczę, odrobina jatki nie zaszkodzi bo każdy ma w sobie trochę szaleńca ale z umiarem. Ja jednak wolę biegać z M16 bo każdy zabity wróg daje mi dużą satysfakcję a z ciężką bronią tego już nie ma. Zresztą sam kiedyś Tomek powiedziałeś że bierzesz M60 w rękę aby "dobić" staty do 2.0 więc chodzi tu o zabawę czy bezpardonową walkę o miejsce w statystyce ?? Z resztą faktycznie nie ma sensu rozwodzić się nad tym tematem - każdy bawi się jak lubi więc oficjalnie zamykam ten problem.
P.S. Jedyny sukces tej debaty to to że ktoś się na niej odezwał

Zarżnąłeś taki dobry temat

Old Post 07-10-2003 14:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
101st_AIRBORN
Skilled (Knight)

Talking mi tam........

....kolesie z m60 nieprzeszkadzaja bo lubie miec sadyswakcje z ich tylkow rozwalania z cara ,niedosc ze poruszaja sie wolniej to widze ze maja slabego recoila kocham wszystkich chodzacych z carami i m16

Old Post 07-10-2003 14:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil 101st_AIRBORN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do 101st_AIRBORN Znajdź więcej post'ów przez  101st_AIRBORN Dodaj 101st_AIRBORN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać 101st_AIRBORN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
Zarżnąłeś taki dobry temat

Old Post 07-10-2003 14:51
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Napisane oryginalnie przez tmat
Witam. Widze że pijecie również do mnie więc pozwole sobie zabrać głos w sprawie.
Po pierwsze. Tryb TDM ma na celu zabicie jak największej liczby graczy przeciwnej drużyny przy jak najmniejszych stratach własnych. Biorąc więc pod uwagę powyższe "kozacy" którzy zabijają 80 przeciwników ginąc przy tym 3-4 razy mniej wypełniają zadania postawione w tym trybie gry doskonale.
Po drugie. Gra bardziej taktyczna ma miejsce w trybie TKOTH. Mimo to iż admini mostu postawili serwer umożliwiający ten tryb rozgrywki, nie widze wielu chętnych do gry ( pomimo moich wielu wezwan na Moscie z 40 graczy chęc wyraziło jedynie 12 osób z czego 8 było z PFT)
Po trzecie. Liga PL tworzona jeste własnie po to aby gra stała się bardziej przyjemna i bardziej taktyczna. Jeżeli uważasz się za mięso armatnie nikt Cię nie namawia abyś w tych rozgrywkach uczestniczył. W rozgrywkach klanowych nie będzie możliwości grania tak jak wczoraj z prostego powodu - większość członków klanów to gracze klasowi którzy nie dopuszczą do takich sytuacji.
Po czwarte. Pomimo to iż jak słusznie zauważuliście 90 % graczy wybiera m-60 jakoś nie często spotyka się sytuacje aby któryś z nich zabił powyżej 70 przeciwników, więc jeżeli ktoś osiąga wynik w okolicach 80-90 zabitych wrogów należy mu sie pewien szacunek bo nie jest to wynik często spotykany i na pewno ma prawo do swojego gga.
Pozdrawiam. Tomek.

Z szacunkiem dla tego co powiedziałeś, nie do końca Masz chyba rację. Sama nazwa TDM wskazuje na grę zespołową , a nie dla solo kilerów, a z tego co piszesz wnioskuję, że nacisk kładziesz na DM . Jednakże nie od dzisiaj wiadomo że " gra się tak jak przeciwnik na to pozwala" więc te jatki to faktycznie nie wina "klasowych" gunnerów lecz "mięsa armatniego" co im na to pozwala. Latanie z palcem na spuście M60 ma tyle współnego z założeniem TDM co malowanie wałkiem (wydajność porównywalna). Nie chcę zabierać głosu w kwestii, którą znam raczej marnie ale w moim odczuciu TKOH ma tyle samo wspólnego z taktyką co DM z tą odmianą, że cel znajduje się na mniejszej powierzchni i porusza się w jej obrębie. Tutaj dopiero klasowy gunner nabija punkty jak litry na stacji bezynowej ( bo taka jest jego rola). Jeśli chcesz podeślę Ci mapę do TDM, która bije na głowę cały TKOH przy podobnym założeniu taktycznym. Nawiasem mówiąc jest w TKOH taka mapa, na której nabijasz czas w strefie pozostając praktycznie poza jej taktycznym obrębem(to jest bug co się zowie!).
Niepotrzebnie wytykasz mi chęć bycia mięsem armatnim ( co byś bez niego począł) bo dyskusja miała charakter bardziej ogólny i metafizyczny. Ale może nie do końca doczytałeś się jej ducha?
Wbrew pozorom bycie "mięsem armatnim" wymaga ducha walki i nie uleganiu pod gradem kul pokusie sięgnięcia po M60. Wiem , wiem moje staty mnie zdradzą. Sam pozostawałem w grzechu , ale to już historia. Narazie jesteś górą bo to co robisz nie spotyka się z przemyślaną reakcją i na tym opiera się wyższość gunnerów( jeszcze więcej śmierci po jeszcze niższej cenie).
Na koniec mała sugestia. Jakoś tak się poukładało, że spora grupa z Nas wystepuje tu pod swoimi bojowymi nickami, co czesto pozwala uczynić dyskusję bardziej opartą na faktach. Salut . Jaro(PL)

Old Post 07-10-2003 15:00
Radzioo(PL)
Guest

quote:
.......Wbrew pozorom bycie "mięsem armatnim" wymaga ducha walki i nie uleganiu pod gradem kul pokusie sięgnięcia po M60.......

a tmat to po prostu PFT Tomek

Old Post 07-10-2003 16:07
tmat
Elite (Fiend)

quote:
Z szacunkiem dla tego co powiedziałeś, nie do końca Masz chyba rację. Sama nazwa TDM wskazuje na grę zespołową , a nie dla solo kilerów, a z tego co piszesz wnioskuję, że nacisk kładziesz na DM . Jednakże nie od dzisiaj wiadomo że " gra się tak jak przeciwnik na to pozwala" więc te jatki to faktycznie nie wina "klasowych" gunnerów lecz "mięsa armatniego" co im na to pozwala. Latanie z palcem na spuście M60 ma tyle współnego z założeniem TDM co malowanie wałkiem (wydajność porównywalna). Nie chcę zabierać głosu w kwestii, którą znam raczej marnie ale w moim odczuciu TKOH ma tyle samo wspólnego z taktyką co DM z tą odmianą, że cel znajduje się na mniejszej powierzchni i porusza się w jej obrębie. Tutaj dopiero klasowy gunner nabija punkty jak litry na stacji bezynowej ( bo taka jest jego rola). Jeśli chcesz podeślę Ci mapę do TDM, która bije na głowę cały TKOH przy podobnym założeniu taktycznym. Nawiasem mówiąc jest w TKOH taka mapa, na której nabijasz czas w strefie pozostając praktycznie poza jej taktycznym obrębem(to jest bug co się zowie!).
Niepotrzebnie wytykasz mi chęć bycia mięsem armatnim ( co byś bez niego począł) bo dyskusja miała charakter bardziej ogólny i metafizyczny. Ale może nie do końca doczytałeś się jej ducha?
Wbrew pozorom bycie "mięsem armatnim" wymaga ducha walki i nie uleganiu pod gradem kul pokusie sięgnięcia po M60. Wiem , wiem moje staty mnie zdradzą. Sam pozostawałem w grzechu , ale to już historia. Narazie jesteś górą bo to co robisz nie spotyka się z przemyślaną reakcją i na tym opiera się wyższość gunnerów( jeszcze więcej śmierci po jeszcze niższej cenie).
Na koniec mała sugestia. Jakoś tak się poukładało, że spora grupa z Nas wystepuje tu pod swoimi bojowymi nickami, co czesto pozwala uczynić dyskusję bardziej opartą na faktach. Salut . Jaro(PL)

Witam. Pozwole sobie zabrać ponownie głos w sprawie która mnie żywotnio interesuje.
Po pierwsze. TDM to TDM a nie DM. Zasada może jest podobna ale tu działa sie zespołowo. Wczoraj o czym tak dużo pisaliście rzeczywiście były dwie osoby które na mapie Rampage miały wynik 86/27 i 88/27. Byłem to ja i Badyl, oboje z PFT. Akurat wczoraj było nas tylko 2 ale i tak próbowalismy grać zespołowo (teamspeak) wzajemnie się uzupełniając. We dwoje zabilismy więcej wrogów niż cała przeciwna drużyna razem wzięta, więc jeżeli to nie jest koordynacja w najwyższym wydaniu mająca na celu zwycięstwo drużyny to już naprawde nie wiem o co Ci chodzi.
Po drugie. Szydzisz z "klasowych" gunnerów ale jakoś Twoje wyniki uzyskiwane m-60 nie były powalające z nóg.
Po trzecie. Masz racje, chyba rzeczywiście nie powinieneś się wypowiadać na temat TKOTH...
Po czwarte. Wcale nie wytykałem Ci chęci bycia mięsem armatnim i to chyba Ty nie doczytałeś się głębszego sensu tej wypowiedzi.
Po piąte. Z m-60 biegam od niedawna wcześniej ponad 100 godzin biegałem jako medyk i nie moge powiedzieć abym przejawiał choć cień zadatków na "mięso armatnie", więc nie mów mi że dobre wyniki można uzyskać tylko grając parszywym gunnerem a biegając honorowo jako medyk lub CQB można jedynie dostawać w d...ę.
Po szóste. Jeszcze więcej śmierci po jeszcze niższej cenie to cały sens gry w TDM, jeżeli myślisz inaczej to raczej zastanów się nad szydełkowaniem.
Po siódme. Już jakiś czas temu podałem swój nick "bojowy" a tu nie występuje jako Tomek ponieważ do tmat jako login się już przyzwyczaiłem.
Pozdrawiam.Tomek.

Old Post 07-10-2003 20:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tmat Kliknij tutaj by wysłać e-maila do tmat Znajdź więcej post'ów przez  tmat Dodaj tmat do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać tmat prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

Witaj Tomek.
Postaram się odpowiedzieć na Twoje tezy:
1) "wynik 86/27 i 88/27. Byłem to ja i Badyl, oboje z PFT. " już na to odpowiedziałem wcześniej. Byłem tam i widziałem, a swój wynik w dużej mierze zawdzięczacie bezładowi przeciwników i szybkostrzelności swojej broni,
2)"Szydzisz z "klasowych" gunnerów ale jakoś Twoje wyniki uzyskiwane m-60 nie były powalające z nóg." Pisałem , że to był epizod i akt desperacji zarazem,
3)"Masz racje, chyba rzeczywiście nie powinieneś się wypowiadać na temat TKOTH..." chyba powinieneś użyć innego zwrotu. Fakt ,że to nie jest to mój ulubiony tryb wcale nie oznacza że nie mogę mieć na ten tamat własnego zdania,
4)"Wcale nie wytykałem Ci chęci bycia mięsem armatnim" przyjmuję do wiadomości,
5) pisałem już o tym w pierwszym moim topiku na board'zie, nikomu nie wymawiam osobistych wyborów, z nikogo nie szydzę w sposób umyślny. Doświadczenie życiowe przemawia za tym ,że w każdej grupie znajdzie się statystyczny zawodowiec, reszta czesto pozostaje nimi we własnym przekonaniu . Ich sprawa,
6)"Jeszcze więcej śmierci po jeszcze niższej cenie to cały sens gry w TDM," być może w Twoim przekonaniu to jest sens TDM ( a może i wszytkich trybów, bo zawsze cel wiąże się ze stratami) i tu sie różnimy zasadniczo. Zastanawiające, że ktoś dodał medyków? błąd ? czy jest w tym jakiś inny cel. Śmierć nie jest żadny celem ani rozwiązaniem nawet w TDM,
7)"Już jakiś czas temu podałem swój nick "bojowy" jeśli przeoczyłem ten fakt to moja wina zwracam honor Salut

Old Post 07-10-2003 21:06
tmat
Elite (Fiend)

quote:
Witaj Tomek.
Postaram się odpowiedzieć na Twoje tezy:
1) "wynik 86/27 i 88/27. Byłem to ja i Badyl, oboje z PFT. " już na to odpowiedziałem wcześniej. Byłem tam i widziałem, a swój wynik w dużej mierze zawdzięczacie bezładowi przeciwników i szybkostrzelności swojej broni,
2)"Szydzisz z "klasowych" gunnerów ale jakoś Twoje wyniki uzyskiwane m-60 nie były powalające z nóg." Pisałem , że to był epizod i akt desperacji zarazem,
3)"Masz racje, chyba rzeczywiście nie powinieneś się wypowiadać na temat TKOTH..." chyba powinieneś użyć innego zwrotu. Fakt ,że to nie jest to mój ulubiony tryb wcale nie oznacza że nie mogę mieć na ten tamat własnego zdania,
4)"Wcale nie wytykałem Ci chęci bycia mięsem armatnim" przyjmuję do wiadomości,
5) pisałem już o tym w pierwszym moim topiku na board'zie, nikomu nie wymawiam osobistych wyborów, z nikogo nie szydzę w sposób umyślny. Doświadczenie życiowe przemawia za tym ,że w każdej grupie znajdzie się statystyczny zawodowiec, reszta czesto pozostaje nimi we własnym przekonaniu . Ich sprawa,
6)"Jeszcze więcej śmierci po jeszcze niższej cenie to cały sens gry w TDM," być może w Twoim przekonaniu to jest sens TDM ( a może i wszytkich trybów, bo zawsze cel wiąże się ze stratami) i tu sie różnimy zasadniczo. Zastanawiające, że ktoś dodał medyków? błąd ? czy jest w tym jakiś inny cel. Śmierć nie jest żadny celem ani rozwiązaniem nawet w TDM,
7)"Już jakiś czas temu podałem swój nick "bojowy" jeśli przeoczyłem ten fakt to moja wina zwracam honor Salut

Witam ponownie.

Odpowiadam.
ad1. Jednak dalej twierdze iż opisane wyniki nie były jedynie wypadkową czynników opisanych przez Ciebie, a zgraniem i koordynacją działania(chyba do tego wy równiez dążycie) zastosowaną przez nas.
ad2. "Epizod, akt desperacji" - troche dziwnie to brzmi. Ja sięgając po m-60 nie miałem powodu do desperacji...
ad3. Zdanie możeswz mieć na każdy temat i na forum możesz je wyrażać ale w niekturych wypadkach wyrażając swój pogląd na sprawy o których się nie ma zielonego pojęciamożna się jedynie wygłupić. Pewnie wyszedłbym na głupca gdybym próbował uchodzić za eksperta od szydełkowania.
ad4. Miło mi to słyszeć.
ad5. Wydaje mi się że jednak wymawiasz, i wychodzisz z założenia że jedynie Twoje wybory są słuszne.
ad6. Nie wiem czy zauważyłeś ale użyty cytat jest cytatem Radzia i widocznie opacznie go zrozumiałeś,. Chodziło o jeszcze więcej zabitych wrogów przy jak najmniejszych stratach własnych. Poza tym mylisz się, nie jest to cel w każdym trybie gry, a poza tym sprawdz staty mostu zanim będziesz mi robił wykłady na temat medykowania bo wydaje mi się że na ten temat mam troszeczke więcej do powiedzenia.
ad7. W porządku, nikt nie musi czytac wszystkich postów.
Pozdrawiam. Tomek.

Old Post 07-10-2003 22:59
tmat
Elite (Fiend)

I jeszcze jedno. Badyl grając na jednej mapie M-16 zabił 95-ciu przeciwników ginac przy tym 26 razy. Jak więc widzisz tak naprawde wybrana broń nie ma za dużego znaczenia a podstawą do wszystkiego są UMIEJĘTNOŚCI, oraz współpraca w zespole.

Old Post 07-10-2003 23:07
Jaro(PL)
Goldmember

Cze Tomek.
Miło Cię ponownie usłyszeć. Trochę ta nasza dyskusja się przeciągnęła ale nadal pozostały nam 4 punkty zaczepienia.
po pierwsze; (co do zgrania to masz rację), ale dalej twierdzę że co innego strzelanie do bezładnie latającej bandy, a co innego zorganizowany przeciwnik. Jakoś wtedy nie zauważyłem zorganizowanego oporu?
po drugie; jak mówię "Epizod, akt desperacji" to tak było i sam chyba wiem najlepiej ,
po trzecie; czy ktoś ma pojęcie czy nie na dany temat jest kwestią ocenną ( jak wyrocznia zakładasz z góry- bez szerszego uzasadnienia- , że Twoje stanowisko jest właściwsze, moje ociera się o głupotę ). Co do TKOH napisałem , że "w moim odczuciu TKOH ma tyle samo wspólnego z taktyką co DM z tą odmianą, że cel znajduje się na mniejszej powierzchni i porusza się w jej obrębie. Tutaj dopiero klasowy gunner nabija punkty jak litry na stacji bezynowej ( bo taka jest jego rola). Jeśli chcesz podeślę Ci mapę do TDM, która bije na głowę cały TKOH przy podobnym założeniu taktycznym". Swoje zdanie jak narazie podtrzymuję, a propozycja pozostaje aktualna,
po czwarte; nikomu nic nie wymawiam, szanuję inne wybory a twierdzę jedynie , że sens tej gry (oczywiście w mojej być może błędnej ocenie) nie sprowadza się li tylko do prostego nabijania punktów. Twierdzę tylko , że takiemu podejściu chętnie przeciwstawiłbym trochę wiecej finezji,
po piątę; mam wrażenie że ten cytat jest mojego autorstwa?!
i na koniec "sprawdz staty mostu zanim będziesz mi robił wykłady na temat medykowania bo wydaje mi się że na ten temat mam troszeczkę więcej do powiedzenia". Zupełnie nie kapuję gdzie wytykłem Ci medykowanie.
I jeszcze jedno, zupełnie prywatnie coś Ci podpowiem. Nawet jeśli ktoś odebrał moje słowa zbyt serio, nikomu nawet w zaowualowany sposób nie dałem podstawy by choć przez chwilę pomyslał o sobie w kategoriach upośledzenia umysłowego. Jeżeli piszę "solo kiler" w odniesieniu do gunnera to tak własnie oceniam gościa latającego z palcem na spuście. Tyle i nic więcej. Jeśli uważasz inaczej wytknij mi to palcem, a wspólnie się nad tym problemem pochylilmy. Salut

Old Post 08-10-2003 00:35
tmat
Elite (Fiend)

Witam.
Pozwole sobie na kolejną odpowiedz na Twoją odpowiedz...
Po pierwsze. Tu się z Tobą zgadzam bo rzeczywiście strzelanie do bezładnie latającej bandy jest prostrze, ale zaznaczyłem również we wcześniejszym poscie iż po to tworzymy polską lige aby była była możliwość pogrania z przeciwnikami którzy więdzą o co w tym wszystkim chodzi i na pewno nie pozwolą sobie na bezkarne baraszkowanie w ich bazie. Jakoś nie wyobrażam sobie meczu np. z klanem pixcom2 w którym razem z Badylem biegamy po ich bazie i tłuczemy wszystkich jak leci aż do wyczerpania amunicji.
Po drugie. Masz racje wiesz najlepiej co Toba samym kierowało kiedy sięgałeś po jakiś rodzaj broni. Ja jednak nie widzę w sięgnięciu po jakąkolwiek broń aktu desperacji i jeżeli pozwolisz pozostane przy swoim zdaniu.
Po trzecie. Trochę czasu spędziłem grając w TKOTH nie tylko na moście i doszedłem do wniosku że tak naprawde w tym trybie na większości map najlepszą specjalnością jest medyk. Czasami rzeczywiście zdarzają sie gunerzy (nie tylko na polskich serwerach) którzy w tym trybie gry wbiegaja do bazy przeciwników lub czatują gdzieś w przy wejściach do strefy ale albo jest to celowe zagranie mające pomóc kolegom z drużyny w utrzymaniu strefy albo jest to zagranie gracza nie mającego zielonego pojęcia o celach trybu TKOTH (to samo dotyczy snajperów).
Po czwarte. Odsyłam do punkt pierwszy. Staramy się coś z tym zrobić i myśle że się uda.
Po piąte. Rzeczywiście masz racje to Twój cytat. Niedopatrzenie. Przepraszam za odebranie praw autorskich.
Po szóste. Teraz cytat napewno Twojego autorstwa "...Zastanawiające, że ktoś dodał medyków? błąd ? czy jest w tym jakiś inny cel..." Jeżeli to nie jest sarkastyczne, a za takie to odebrałem, to dziwne że zadajesz takie pytanie.
I na koniec. Nie odbieram nic zbyt serio bo to wszystko jest tylko dobrą zabawą. Tym bardziej że jast to tylko zabawa po prostu kłują mnie stwierdzenia typu mięso armatnie, kozacy itp. Każdy gra jak lubi, kim chce i jak chce. Ja lubie grać troszke w bardziej zorganizowany sposób z troszke bardziej wymagajacymi przeciwnikami, dlatego jestem w klanie, dlatego tworzymy lige. Ale jak już wspomniałem wcześniej to jest mój wybór i nikomu tego nie narzucam ani nikogo nie krytykuje za jego wybory.
Pozdrawiam.

Old Post 08-10-2003 09:28
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Witam.
.....I na koniec. Nie odbieram nic zbyt serio bo to wszystko jest tylko dobrą zabawą. ....... Ja lubie grać troszke w bardziej zorganizowany sposób z troszke bardziej wymagajacymi przeciwnikami, dlatego jestem w klanie, dlatego tworzymy lige. Ale jak już wspomniałem wcześniej to jest mój wybór i nikomu tego nie narzucam ani nikogo nie krytykuje za jego wybory.
Pozdrawiam.

To ja mam pytanie. Czytałem regulamin Ligi i jestem mocno zainteresowany wejściem w szranki Ligowe. Jest tylko mały problem... Liga tuż tuż a jej główny wymóg to 8 osób w teamie Czy jest to wersja ostateczna?? Przyznam że nasza grupa może mieć z tym problem aby uzbierać tylu członków do teamu... Owszem można złapać kogoś doraźnie ale jak pewne wiesz jest to rozwiązanie raczej na krótką metę (brak współpracy z "rezerwistą" czy po prostu jego odejście w trakcie trwania Ligi).

Pozdrawiam
Radek

Edytowane przez dnia 08-10-2003 o godz. 11:36

Old Post 08-10-2003 09:40
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Witam.
Pozwole sobie na kolejną odpowiedz na Twoją odpowiedz...
Po pierwsze. Tu się z Tobą zgadzam bo rzeczywiście strzelanie do bezładnie latającej bandy jest prostrze, ale zaznaczyłem również we wcześniejszym poscie iż po to tworzymy polską lige aby była była możliwość pogrania z przeciwnikami którzy więdzą o co w tym wszystkim chodzi i na pewno nie pozwolą sobie na bezkarne baraszkowanie w ich bazie. Jakoś nie wyobrażam sobie meczu np. z klanem pixcom2 w którym razem z Badylem biegamy po ich bazie i tłuczemy wszystkich jak leci aż do wyczerpania amunicji.
Po drugie. Masz racje wiesz najlepiej co Toba samym kierowało kiedy sięgałeś po jakiś rodzaj broni. Ja jednak nie widzę w sięgnięciu po jakąkolwiek broń aktu desperacji i jeżeli pozwolisz pozostane przy swoim zdaniu.
Po trzecie. Trochę czasu spędziłem grając w TKOTH nie tylko na moście i doszedłem do wniosku że tak naprawde w tym trybie na większości map najlepszą specjalnością jest medyk. Czasami rzeczywiście zdarzają sie gunerzy (nie tylko na polskich serwerach) którzy w tym trybie gry wbiegaja do bazy przeciwników lub czatują gdzieś w przy wejściach do strefy ale albo jest to celowe zagranie mające pomóc kolegom z drużyny w utrzymaniu strefy albo jest to zagranie gracza nie mającego zielonego pojęcia o celach trybu TKOTH (to samo dotyczy snajperów).
Po czwarte. Odsyłam do punkt pierwszy. Staramy się coś z tym zrobić i myśle że się uda.
Po piąte. Rzeczywiście masz racje to Twój cytat. Niedopatrzenie. Przepraszam za odebranie praw autorskich.
Po szóste. Teraz cytat napewno Twojego autorstwa "...Zastanawiające, że ktoś dodał medyków? błąd ? czy jest w tym jakiś inny cel..." Jeżeli to nie jest sarkastyczne, a za takie to odebrałem, to dziwne że zadajesz takie pytanie.
I na koniec. Nie odbieram nic zbyt serio bo to wszystko jest tylko dobrą zabawą. Tym bardziej że jast to tylko zabawa po prostu kłują mnie stwierdzenia typu mięso armatnie, kozacy itp. Każdy gra jak lubi, kim chce i jak chce. Ja lubie grać troszke w bardziej zorganizowany sposób z troszke bardziej wymagajacymi przeciwnikami, dlatego jestem w klanie, dlatego tworzymy lige. Ale jak już wspomniałem wcześniej to jest mój wybór i nikomu tego nie narzucam ani nikogo nie krytykuje za jego wybory.
Pozdrawiam.

Cze Tomek.
Pytanie w mojej intencji było bardziej retoryczne , ale niech Ci będzie. Pozostańmy więc przy tym "protokole rozbieżności".

Old Post 08-10-2003 11:33
tmat
Elite (Fiend)

Czesc.
Radek. W art 3a tego regulaminu jest mowa o tym iż do pierwszej sesji będą dopuszczone klany 6 osobowe. Ale tylko do pierwszej sesji. W tym czasie klany będą mogły szukać ewentualnych nowych graczy i będą miały na to ok. miesiąca czasu. Myśle że wraz ze startem ligi wszystkie klany będą sie rozrastać i wzmacniać bo popularność gry w klanie powinna wzrosnąć, przez co nie będzie problemu z rekrutacją nowych wartościowych członków.

Jaro. Ok, pozostańmy.

Pozdrawiam.

Old Post 08-10-2003 12:08
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Czesc.

Jaro. Ok, pozostańmy.

Pozdrawiam.

Ufffff...

Mam nadzieję że zdobędziemy świeży narybek do grupy

Old Post 08-10-2003 12:51
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:21.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions