Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > O bledach w T2...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

O bledach w T2...

...czyli gorzka opowiesc o tym, jak nadmiar tolerancji i troski szkodzi. Moze byc odrobine chaotycznie, jakos nie mam nastroju literackiego.

Dawno, dawno temu (jak na skale esportu), w poczatkach 2000 roku, powstal w UT klan sYs. Powstal przypadkiem i powstal dosc specyficznie: paru gosci, ktorzy wowczas - jak to 1337a w tej grze mowi - zamiatalo na serwerach, zgadalo sie, ze utworza klan. Utworzyli, byl doskonaly. Szkoda, ze szybko pojawili sie na scenie UT tacy, ktorzy zamiast w sportowej walce woleli udowadniac swoja wyzszosc chamstwem i wyjatkowej klasy wulgaryzmami wobec sYs, zarowno na forach jak i serwerach. Jeszcze bardziej zaluje, ze innym sie takie chamstwo pod adresem sYs podobalo, ot, nauczka na przyszlosc. W kazdym razie poczatkowo jednolita scena zostala blyskawicznie i trwale podzielona, a jej poziom spadl na psy. Podzial byl tak trwaly, ze na dobra sprawe dopiero teraz, gdy w praktyce zniknely z niej osoby odpowiedzialne za zamet, scena w miare powraca do stanu uchodzacego za normalny - i to glownie dzieki wysilkom graczy UT CTF.

Z gry w gre, w ktora gralem lacznie 2.5 roku, jedynie pierwsze pol roku oceniam jako faktyczna frajde. Reszta byla wiecznym uzeraniem sie z prymitywami, babraniem sie w gownie, a tego nie da sie zrobic nie przesiakajac samemu zapachem. Koledzy wywodzacy sie z UT wiedza, czego.

Gdy zaczynalem grac w T2, jako jeden z nielicznych wowczas (jakby teraz bylo duzo...) graczy mialem stosunkowo duzy wplyw na wyglad sceny i postanowilem, ze powtorki ze szczeniackiego i gowniarskiego UT nie bedzie.

W zasadzie sie udalo, bowiem nawet klocic sie potrafimy na przyzwoitym poziomie. Niestety, scena specjalnie fajnie nie wyglada. Miedzy innymi z mojej winy.

Od poczatku zdawalem sobie sprawe z faktu, ze T2 jest gra wyjatkowa. Bylo oczywiste, ze to gra, w ktorej organizacja klanow jest zupelnie odmienna niz w innych grach. Ze wymagania stawiane w grze dramatycznie ograniczaja liczbe efektywnie dzialajacych w poszczegolnych krajach klanow.

Kontynuujac tradycje sYs, postanowilem utworzyc sekcje T2 w tym klanie, opierajac sie o pozostalych, dotychczasowych graczy grajacych w UT. Bylo to zalozenie bledne, niepotrzebne ludzenie sie, ze koledzy z UT poswieca T2 wystarczajaco duzo czasu by odkryc, co ma ona do zaoferowania. W efekcie zostalem sam ze swoim marzeniem - sceny idealnej i idealnego klanu.

Postanowilem pojsc tropem sYs w UT i utworzyc klan grupujacy dobrych polskich graczy T2, graczy myslacych w podobny sposob. Z tymi dobrymi byl olbrzymi problem. Wejdzcie na moja strone w T2, zobaczcie w mojej historii, ile razy zakladalem klan sYs zanim uzbieralismy 4 graczy - co gwarantowalo, ze po 3 dniach klan nie zostanie skasowany. W okresie od 18 sierpnia 2001 do 30 grudnia 2001 zakladalem sYs 39 razy. TRZYDZIESCI DZIEWIEC.

Cierpliwie czekalem. Utworzylem Polskie Forum, zapraszalem graczy, zorganizowalem serwer, cotygodniowe spotkania, Mecz Gwiazd. Moglem to pieprznac w kat, powiedziec: "spadac lamy, ja na tym podworku wymiatam" - w koncu kieleccy gowniarze w UT zapoznali mnie z naprawde szerokim asortymentem elytarnych odzywek, jak i niezwykle wysokim poziomem ego. Moglem olac tworzenie polskiego klanu, nudne powtarzanie tych samych wskazowek jak grac. Moglem sobie po prostu pograc w jakims zagranicznym klanie...

...alem sie uparl, osiol jeden. Mialem wizje, psia ja mac...

Poznawalem graczy, przygladalem sie, jak sie rozwijaja, jak mysla. Rozstajac sie ze zludzeniami, ze baza klanu w T2 beda gracze z UT, zapoznawalem innych z idea klanu, z tym, co chce w nim osiagnac. Mowilem o tym, ze dobierajac do klanu ludzi o podobnym sposobie myslenia zagwarantujemy jego przetrwanie. Ze dobierajac dobrych graczy zagwarantujemy im dobre warunki do gry.

Dlugo trwalo, zanim zebral sie pierwszy sklad sYs wystarczajaco liczny, aby moc wystawic graczy do laddera 10v10. Dlugo. Rok. Przez ten rok staralem sie wylapywac najlepszych, na dodatek robiac to w taki sposob, aby nie zagrozic przy tym istnieniu innych klanow (pare ich bylo). Tlumaczylem graczom innych klanow, dlaczego mowie "nie", gdy chcieli przystapic do sYs. Nie mowilem "spierdalaj, lamo". Mowilem: "pograjmy razem, pouczmy sie, poznajmy. Jak chcesz, moge cie w wolnych chwilach paru rzeczy nauczyc". Troszczac sie o wlasny klan, staralem sie myslec takze o innych.

Wreszcie byl czas na ladder. Okazalo sie, ze aby wystawic 10 osob w druzynie, w praktyce trzeba miec nie mniej niz 15 graczy. sYs mial mniej. Przegrywalismy mecz za meczem, 80% z nich grajac w skladzie 8v10. Rekordem byla gra 5v10 przeciwko sf, klanowi, ktory grupowal graczy z 3w (ci zas byli wielokrotnymi mistrzami laddera). Mimo to mowilem: "panowie, grajmy. lepiej grac i zdobywac doswiadczenie, niz nie grac". W ten sposob na cos kolo 30 meczy w ladderze sYs wygral ledwie kilka. Ale gral. Opieprzalismy sie nawzajem, analizowalismy taktyki, probowalismy wprowadzac zmiany. Wreszcie, stwierdzilismy, ze nie mamy wyboru i musimy odstapic od sztywnych zasad klanu. Aby przetrwac, musielismy miec nowych graczy. Zaproponowalismy wiec przystapienie do klanu kilku rokujacym nadzieje graczom klanu Tower. Postapilismy w czasie tych rozmow podobnie, jak wczesniej. Kazdemu przedstawilismy idee klanu. Kazdemu mowilismy o konsekwencjach. Kazdemu PROPONOWALISMY przystapienie do sYs, on zas mogl te propozycje odrzucic.

Tu mala dygresja. Klan Tower powstal z wlasnej inicjatywy dwoch graczy sYs, pio i qtera (o ile pamiec mnie nie myli). Powstal, gdyz obaj zamierzali szkolic w nim nowych graczy pod katem przyszlego przygotowania ich do sYs. Powstal jako szkolka treningowa.

Od poczatku ten pomysl mi sie nie podobal, z uwagi na rozmycie klanu - dwoch graczy bylo teraz w dwoch klanach jednoczesnie. Nie mozna budowac zlozonej, skomplikowanej struktury organizacyjnej nie bedac jej oddanym. Nie da sie. To nie dziala i nie bedzie dzialalo, zwlaszcza w T2, gdzie roboty z prowadzeniem klanu jest momentami naprawde sporo, a o niepowodzenia w meczach zrazajace ludzi do klanu latwo. Juz kilka dni po utworzeniu Tower powiedzialem kolegom, ktorzy go utworzyli, ze to pomysl zly. Ze takie idee powinni skonsultowac z reszta. Ze takie samorodki maja tendencje do usamodzielniania sie i uniezalezniania, a ich rozwoj czesto przebiega wbrew zamierzeniom tworcow. Nie mylilem sie. W krotkim czasie Tower zapomnialo, po co powstalo. Klan, majacy w zasadzie szkolic graczy dla sYs, nabral ambicji, zas sYs zaczal traktowac jako konkurenta. Postawilo to nas w trudnej sytuacji, gdyz Tower w pewnym momencie grupowal jedynych sensownych kandydatow do sYs, a jednoczesnie trzeba go bylo traktowac jak niezalezny klan. Zaczela sie dyplomacja, kurtuazja i podchody. Bez swiezej krwi sYs grozila zapasc, bylismy juz zniecheceni wieczna gra w niepelnym skladzie, co rozsypywalo kazda uzgodniona taktyke. Tymczasem Tower w zasadzie odcial nas od doplywu swiezych graczy.

Tu dochodzimy do momentu, w ktorym do sYs przystapila spora grupa graczy Tower. Ryzyko mialem wkalkulowane, zdawalem sobie sprawe z konsekwencji, zwlaszcza, ze postanowilismy zachowac sie fair wobec graczy Tower i nie wymuszac opuszczenia tego klanu. Altruizm po zmarnowanych latach w UT wydawal sie niezwykle pociagajacy...

Dalej poszlo z gorki. Sporo nowych graczy, ale o nizszych umiejetnosciach. Dwoch grajacych na 50% mozliwosci jednego starego syskiego to jakby nie patrzec wciaz jeden gracz mniej, mimo ze sklad jakby pelny. Na dodatek Tower wciaz bylo atrakcyjne dla paru osob, czesto mialem wrazenie, ze znacznie bardziej, niz sYs, ktore - tak sie chwilami wydawalo - bylo przez nich traktowane jako miejsce do rozegrania meczu.

W tym tez mniej wiecej czasie awansowalem na boga polskiej sceny T2. W zasadzie nie byla to specjalna niespodzianka, zwykle rzeczy, ktore mi nie wychodza, po prostu unikam. Poniewaz akurat w gry sieciowe gram duzo, sporo na ich temat przemyslen przewija sie przez moja glowe, a na dodatek ma to jakis tam zwiazek z moja praca, trudno sie dziwic, ze gram dosc dobrze. W pewnym momencie zdalem sobie sprawe, ze tym, co wstrzymuje rozwoj sYs jako klanu, jest moja osoba. Zbyt duzo wiary bylo pokladane we mnie. Moi koledzy, miast wierzyc w siebie, wierzyli we mnie, a w T2 zadnego meczu jeden zawodnik nie wygra. Usunalem sie, rozmyslnie symulujac odejscie, tak, aby zostali sami, sami musieli sobie poradzic i sami musieli sie przekonac, ze wcale nie sa zli. Malo kto zauwazyl, ze odbylo sie to moim kosztem - w zasadzie sam pozbawilem sie klanu.

Po przyjeciu graczy z Tower i moim powrocie sytuacja w sYs w zasadzie wiele sie nie poprawila, choc dawalo sie zauwazyc znaczny wzrost wiary we wlasne umiejetnosci ze strony starszych stazem graczy. Usunalem sie po raz kolejny, majac nadzieje, ze tym razem sie uda, ze gracze sie zmobilizuja.

Niestety, zapomnialem o furtce w postaci Tower, jaka utworzyla sie w sYs. Gdy w sYs nie szlo, mozna bylo przejsc do Tower. I tak oto sYs zaczelo zamierac, gdyz Tower przyciagalo coraz wiecej ich uwagi. Z symbionta Tower stalo sie pasozytem sYs, ktory zaczal zagrazac organizmowi zywiciela.

Panicznie probowalem ratowac sytuacje tworzac POLAND, klan o charakterze otwartym, taki, ktory kazdemu dawalby szanse na zagranie zorganizowanego meczu. Po paru meczach dalem sobie spokoj z zabawa w POLAND. Sklady inne niz deklarowane, calkowity brak znajomosci taktyk i nawet gracze sYs bioracy w nim udzial sztywno realizowali zalozenia przedmeczowe niezaleznie od sytuacji na polu walki. Szczytem byla sytuacja na Katabatiku, kiedy to przez piec minut prosilem o jakiekolwiek wsparcie przy obronie flagi i sie go nie doczekalem. Nie mozna na sile zawrocic rzeki. Postanowilem poczekac na susze.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 08-11-2003 03:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

...ciag dalszy

Wowczas zdalem sobie sprawe z kilku rzeczy. Po pierwsze, ze moja idee szlag trafil. Tower zwiazalo mi rece, uniemozliwiajac w praktyce stabilny rozwoj klanu. Po drugie, ze moj altruizm i troska o inne klany niekoniecznie przeklada sie na dobro polskiej sceny T2. Zawsze uwazalem, ze lepiej miec jeden dobry klan i jeden slabszy, niz dwa beznadziejne. W szerszych kregach graczy nie obowiazuja jednak altruistyczne zachowania, jesli liczba klanow jest wieksza od 1, wowczas najlepiej jest, gdy oba prezentuja podobny poziom. Ot, taka miedzyludzka zyczliwosc: ja nie mam dobrze, ale nie jest zle, bo on tez nie ma wiele lepiej. Widoczne Polacy lubia byc sredniakami. Po trzecie, zdalem sobie sprawe - i to byla rzecz dla mnie szczegolnie bolesna zwlaszcza z uwagi na ogromny wysilek, jaki wlozylem w budowanie sYs - ze w sYs w najblizszym czasie grac juz nie bede. Ze chcac pograc w T2 poki jeszcze mozna, musze zaczac grac w innym klanie, z innym tagiem. Wowczas podjalem decyzje o graniu w BDX. Zanim to zrobilem, poprosilem kolegow z klanu o wyrazenie zgody na takie dzialanie. Jako jedyny z tych, ktorych roster liczyl wiecej niz sYs i PL - ale to tylko taki prywatny zal.

Z rownie prywatnym zalem obserwowalem, jak gracze sYs angazuja sie w tworzenie Tower. Patrzylem, jak nowy klan dorabia sie strony klanowej i forum, podczas gdy stary dogorywa, a forum i strona moglyby uratowac mu zycie. Przez okres wakacyjny niemal nie gralem klanowek, gdyz BDX zrobilo sobie wolne. W paru kolejnych gralem na tak atrakcyjnych pozycjach, jak TM na Damnation. Zacisnalem zeby i gralem - chocby dlatego, ze decydujac sie na gre z ludzmi z BDX nie moglem zawiesc ich zaufania. Nawet, jesli starczalo go tylko na TM.

Miarka przebrala sie jednak z chwila, gdy zaproponowano przystapienie sYs do Tower. Z powodow czysto ambicjonalnych (chocby, niby dlaczego mam je ignorowac?), byla to rzecz nie do przyjecia. W imie czego? Z jakiej racji? Dlaczego szlag ma trafic caly moj wysilek, jaki wlozylem w utworzenie klanu? Dlaczego mam pozwolic na calkowite odwrocenie rol? Na kolejne rozmycie, ktore kompletnie wyjalowi scene, de facto pozbawiajac nawet tych dobrych graczy mozliwosci rozegrania w sensownym czasie dobrego meczu?

W ten sposob dojrzalem do podjecia ostrzejszych dzialan. Zapowiadalem je wczesniej, w czyn wprowadzilem, gdy zgodnie z przewidywaniami animatorzy Tower z syskim rodowodem przekonali sie na wlasnej skorze o oddaniu czlonkow tego klanu. Tak powstala slynna SROKA, ktorej manifest zdaje sie trafil nawet na strony klanowe Tower, choc byl przeznaczony wylacznie dla graczy sYs (pozdro Qter). Byl to jeszcze jeden argument za tym, ze moja ocena sytuacji byla poprawna i srocza rewolucje nalezy przeprowadzic i doprowadzic do konca.

I to zrobie, gdyz wreszcie w nosie mam interesy innych graczy i innych klanow. Ani jeden z Was nie pomyslal nigdy o mnie. Ani jeden nie zastanowil sie, ile wysilku kosztowalo budowanie sYs. Ani jeden nie zastanowil sie, ile kosztowalo mnie bieganie pare kilometrow w jesienne czy zimowe wieczory do redakcji SGK, aby stawiac serwer. Ani jeden nie zastanowil sie, ile czasu poswiecilem na prowadzenie forum - najpierw PL w T2 (ops, tu zdaje sie ktos podziekowal), ani ile zajelo mi prowadzenie forum FPP.PL. First Aid? Jak grac? Po co to? Dla kogo? Dla mnie? Popatrzcie na posty, kto je zakladal, kto na nie odpowiadal - wiekszosc to ja. Tymczasem ja naprawde szpanowac nie musze. Kazdego miesiaca moje teksty czyta kilkaset tysiecy ludzi, dowartosciowywac sie na scenie liczacej 50 osob nie potrzebuje, wierzcie mi. Podobnie nie musialbym, gdyby liczyla 1000 osob. Zreszta - nie odczuwam takiej potrzeby. Pisze, gdy mam nadzieje, ze kogos to, co pisze, obchodzi. I tyle.

Tak wiec, oglaszam to publicznie: Tower chcialo samodzielnosci, to ja ma. Nie interesuje mnie, czy ten klan przetrwa, czy nie. Interesuje mnie wylacznie to, aby gracze klanu sYs mogli wreszcie grac w przyzwoitych warunkach. Ani jeden gracz z Tower nie bedzie w sYs, ani jeden z sYs nie bedzie w Tower - we wtorek wieczorem oba rostery zostana ostatecznie rozdzielone i czesc wspolna zniknie z sYs, niezaleznie od rankingow. Nawet gdybym przez nastepne pol roku mial co trzy dni zakladac sYs na nowo. sYs po raz pierwszy w swej historii zmniejszy sklad, wiec, koledzy z Tower, mam nadzieje, ze przejmujac na wylacznosc paru graczy sYs nie uslysze od Was, ze oslabiam Wasz klan. A kto ubedzie z sYs - to juz jego indywidualna decyzja. Bedzie wolal grac w Tower - prosze bardzo, bedzie wolal grac w sYs - jeszcze lepiej.

Jest dla mnie rzecza oczywista, ze Polska jako kraj jest w stanie utworzyc tylko jeden dobry klan. Nie obchodzi mnie, czy nazwiecie go elita, czy nie. W pewnym sensie sYs ta elita bedzie - z uwagi chocby na moj upor w jego tworzeniu, historie, ale takze z uwagi na fakt, ze jego trzon stanowia gracze majacy juz spore doswiadczenie w T2. Czy chcemy, czy nie chcemy, ta elita w T2 jestesmy, bo bylismy pierwsi i mielismy czas, zeby dojrzec i okrzepnac. Tak byl budowany sYs i w zasadzie jedyna alternatywa bylo jego nieistnienie w T2. Na szczescie istnieje. I na szczescie nie jest "elyta", gdyz do slabszych graczy zawsze wyciagal reke. Nawet wowczas, gdy bylo to niezgodne z interesem klanu.

Przyznam rowniez, ze paru rzeczy zaluje. Zaluje, ze zbyt altruistycznie podchodzilem do graczy T2. Zaluje, ze przygotowywalem im dema ze skiingiem, ze robilem wyklady z taktyki itp. Powinienem byc chamem i gnojem od samego poczatku, a dobro jakiejs wyimaginowanej sceny i innych klanow miec gleboko w czterech literach. Sytuacja bylaby przynajmniej jasna i bym wiedzial, ze mam powtorke z rozrywki, tj. z UT. A tak, czytajac sobie co poniektore wypowiedzi tu czy tam, po prostu nie wiem, czym, do cholery, sobie na nie zasluzylem? Tym, ze nie chcialem dwoch sredniakow? Toz z punktu widzenia interesu lepszych graczy to zaleta. Tym, ze niekiedy bardziej zalezalo mi na utrzymaniu innego klanu niz sYs? Czym, do cholery? Co powinienem zrobic, zeby wkrasc sie w Wasze laski, co poniektorzy? Lamic w grze? Rozwalic sYs?

Szczerze mowiac, jestem gigantycznie rozczarowany zachowaniem paru osob oraz stawianymi zarzutami i sposobem ich argumentowania. Stad, zapewniam: od dzisiaj interesuje mnie wylacznie dobro klanu sYs i inne klany na polskiej scenie T2 dla mnie nie istnieja. Nie zrobie dla nich nic, choc indywidualnym graczom z pewnoscia pomoge, gdy tylko sie do mnie o pomoc zwroca. Po 2.5 roku myslenia o innych mam innych tam, gdzie oni mnie.

Zas rada dla osob probujacych budowac inne sceny jest nastepujaca: nadmiar altruizmu jest dla e-altruisty na dluzsza mete rownie szkodliwy, jak nadmiar chamstwa. Jest niestety jedna roznica: w tym drugim przypadku bedzie tobie na koniec, drogi naiwny animatorze sceny, znacznie bardziej przykro.

Przy okazji: Qter, awansowales na jedno z moich najwiekszych rozczarowan roku (chyba nawet nie tylko tego). Cang, rowniez dziekuje za sympatyczne podejscie i totalne olewanie mnie na IRC - i to kilkukrotne. Wayha, jesli chcesz zbudowac z Tower klan, nie powtarzaj moich bledow, a moze niedlugo pogramy razem w ladderze.

Jeszcze jedno: jeden wulgarny post w tym temacie i autor wiecej tu nic nie napisze, wiec panowac nad jezykiem. To nie jest prosba, to grozba.

Old Post 08-11-2003 03:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
D3mo
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Cang, rowniez dziekuje za sympatyczne podejscie i totalne olewanie mnie na IRC - i to kilkukrotne.
olewanie, jak to nazwales, nastapilo tylko raz, kiedy to rano wlaczylem kompa i zobaczylem, ze na privie pytales sie bycie obrazonym - nie chcialem na to odpisywac i tez nie odpisalem, bo odkac Kaczemu napisalem, ze do sYs przystepowac nie mam zamiaru olewalem kazde kolejne proby nagabywania, wydawalo mi sie, ze wystarczy powiedziec raz.

Old Post 08-11-2003 06:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil D3mo Znajdź więcej post'ów przez  D3mo Dodaj D3mo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać D3mo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Przynajmniej dwa. W tym raz wyraznie prosilem o info, dlaczego to nagle nas po prostu olales.

Szczerze mowiac, malo mnie interesuje uzasadnienie tego faktu. Istotne dla mnie jest niestety to, ze byl. Wydawalo mi sie, ze jednak zasluguje na cos wiecej, niz olanie przez rozkapryszona panienke.

Old Post 08-11-2003 08:49
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

no to sie k3 nie dogadalismy, niepowiedzial mi ze z Cangiem gadal w tej sprawie.
Swoja droga nie rozumiem po co te podchody. Zamiast powiedziec 'nie, niemam ochoty' to jakies dziwne uniki.
Chyba ze przyjemnosc sprawialo Ci naigrywanie sie z rozmowcow.

ps. lol @ 'nagabywanie' , ktos tu sobie schlebia
ps2. @yavor: heh znow te kilobajty tekstu przez ktore musze sie przebijac

Edytowane przez sYs|StEELhEArT dnia 08-11-2003 o godz. 10:28

Old Post 08-11-2003 10:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|StEELhEArT

ps2. @yavor: heh znow te kilobajty tekstu przez ktore musze sie przebijac

Lubie pisac lzawe opowiadania...

Old Post 08-11-2003 11:08
borowies
uber 1337zor

Unhappy

Nie znam sie na historii sys i tower ani wzajemnych ich powiazaniach, nie znam sie na yavorowej taktyce, nie znam sie generalnie na niczym zwiazanym z community. Jestem GRACZEM. Gram, tam gdzie mi kaza, tak jak wydaje mi sie, ze trzeba. Nie narzekam (za duzo). Jestem neutralny, prawie zawsze bylem, to i teraz nic nie powiem. Tylko skoryguje drobna blahostke: musiales yavorze grac na TM bo z dwojga zlego na damnation lepiej grac bez LO niz bez TM, a nikt wtedy za bardzo nie znal twych mozliwosci, to i nic wiecej nie nalezalo wymagac. Wakacje byly po to, zeby nie grac meczy 8v10 albo 8v14 (co dla doswiadczonych graczy nie byloby, jak mniemam, zwiazane ze wzrostem doswiaczenia). A teraz sobie grasz na ca i lo, chyba nie jest AZ tak zle? 8)

Przepraszam za radosny wyraz ostatnich wyrazow, juz powracam do grobowego nastroju. Prosze nie zwracac na posta uwagi .

Old Post 08-11-2003 17:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Z neutralnoscia jest jak z bledami. A z bledami jest tak, ze nie popelnia ich tylko ten, ktory nic nie robi.

Co do BDX, zwroc uwage, ze a) nie jest tematem tego postu, b) wtret wyraznie dotyczyl pewnego przedzialu czasowego, prawda?

Old Post 08-11-2003 18:21
borowies
uber 1337zor

Ehm.. Ja w "tym problemie (chyba) nie uczestnicze, to i moge sie uwazac za jedynie obserwatora (chociaz kiedys, moze?). Co do BDX to oczywiscie zwrocilem uwage zebvy na posta nie zwracac uwagi, a ze wtret dawny to tez wiem.

Zebyscie z syskimi zaszli na TL znowu zycze .

Edytowane przez borowies dnia 09-11-2003 o godz. 11:33

Old Post 08-11-2003 18:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Smok Mlekopij
Skilled (Knight)

Yavorze przeceniasz mnie nie godnym zajmowac tak poczesnego miejsca w twojej pamieci jak nawieksze rozczarowanie roku nie godzien jestem az tak wysokiej pozycji.

Ty "kotq złocisty" nie zajałes w moich oczach takiego miejsca ale dzieki tobie tez sie rozczarowałem kiedy to odeszedłes z sYs.
Wtedy dla mnie sYs umarło ( złamałes słowo i naczelna zasade z ktora przyjmowałes mnie do sYs ) i nigdy zyc nie zaczeło moze dlatego teraz sys jest dla mnie tworem sztucznym "Zombi" Powołanym z powodu ambicji i starych sentymentow pozbawionym za grosz racjonalizmu szacunku do mniej utalentowanychj graczy tworem roszczeniwym zdufanym w sobie ( bez wyraznych powodów bo umiejetnosci do tego nie predystynują odrazu wybije co poniektórym argument z reki sam tez sie nie uznaje za gracza nawet dobrego czerpie radosc z gry i tyle i to na dzien dzisiejszy mi wystarcza nawet lamiac na publikacch w odróznieniu od innych nie mam przrostu ambicji ) nie wspomine juz o braku umiejetnosci dodoawania. Dlatego nie bede w tworze zbudowanym na tak niesmacznych i kruchych podstawach.

PS. YAvorze PSy szczekaja karawana idzie dalej wiec po co ta buńczuczno epistoła ???????? komuś cos chcesz udowodnic ?????? wytłumaczyc sie ???? po co ????????? Zapewniam cie to nie ma sesu. szkoda czasu na "powiesci" raczewj wedle słow piosenki Młynarskego powinienes sobie nucić " róbmy swoje .......................

Old Post 09-11-2003 13:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Smok Mlekopij Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Smok Mlekopij Znajdź więcej post'ów przez  Smok Mlekopij Dodaj Smok Mlekopij do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Smok Mlekopij prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Qter, czytajac Twoje niektore wypowiedzi przestaje byc pewnym, czys wiarygodna osoba do tego, aby wypowiadac sie na temat godnosci.

Z przykroscia zauwazam, ze bardzo zle ocenilem Ciebie i jeszcze pare osob. Tych, ktore to na lewo i prawo szafuja gornolotnymi pojeciami, podczas gdy tak naprawde jedyne, do czego sie ograniczaja, to durne wypowiedzi i nieudolnie realizowane pomysly.

Czy sYs jest zadufane w sobie? Byc moze paru graczy tak, nie jestem ich niania. Ale na pewno nie klan jako calosc. Na pewno takze na polskiej scenie T2 umiejetnosci wielu graczy sYs wykraczaja ponad srednia. Co wiecej, z pewna satysfakcja moge powiedziec, ze srednia to Ty, a nie moi koledzy klanowi.

Roszczeniowa postawa? Spojrz na siebie. Co zrobiles dla tego klanu? Ile meczy zalatwiles? Ile sensownych propozycji przedstawiles? Jak udzielales sie w organizowaniu zycia klanu? Z rowna Tobie zlosliwoscia pozwole sobie zauwazyc, zes Ty nawet na razie glupiej skladki na serwer nie wplacil, choc zrobila to wiekszosc graczy, w tym wielu z pozoru mniej zaangazowanych. Brawo. Wspanialy fundament do tego, aby wyleciec na forum z tekstem szpanujacym infantylnym ego.

Widzac takie argumenty i takie zapatrzenie w siebie, kolego Qter, bardzo sie ciesze, ze doprowadzilem do malej rewolucji w sYs. Z wielkim zadufaniem dopisze, ze ten klan wyraznie nie zaslugiwal na takich ludzi.

Przerost ambicji? Granie dla przyjemnosci? Jestes Qter zwyklym egoista, niestety. Swiatopoglad na zycie Ci sie zmienil, swobodnie zaczales podchodzic do gry i zarzucasz innym przerost ambicji? W czym? W tym, ze grajac w 10-osobowym zespole chca wygrywac? Ze robia wszystko, by podniesc swoje umiejetnosci, by lepiej sprawdzic sie w walce i by klan jako druzyna byl na tyle efektywny, aby mogl przeciwstawic sie godnie przeciwnikom? Tak. Mam wlasnie nadzieje na to, ze sYs bedzie grupowalo graczy, ktorym naprawde zalezy na wygranej. Mi zalezy. Mam ambicje wygrywac. Mam ambicje, aby moi partnerzy z druzyny wiedzieli, ze zawsze zrobie wszystko, aby zrealizowac swoje zadanie i aby mieli pewnosc, ze robie, co w mojej mocy, aby oni mogli zajac sie tym, czym powinni. A graczy, ktorzy "swobodnie podchodza do gry" w sYs widziec nie chce. Mam dosc zmarnowanych meczy tylko dlatego, ze paru panow na kluczowych pozycjach luzacko podchodzilo do calej zabawy. Nie na tym to polega. Tak mozesz sobie grac w mniej, ekhm, elitarnych klanach.

Ja chce miec druzyne. Druzyna to ludzie, na ktorych mozna polegac. A nie tacy, ktorzy na luzie podchodza do sprawy twierdzac: "ops, nie wyszlo? och, jak mi przykro... moze nastepnym razem".

Aluzje dotyczace kruchych podstaw sYs sobie daruj. Jestes niewiarygodny. Zas nazywanie moich pierwszych dwoch postow "bunczuczna epistola" swiadczy, ze zaczynasz tracic kontakt z rzeczywistoscia. Na szczescie nie jestem Twoim lekarzem. Zreszta moje ambicje ograniczaja sie do wyleczenia sYs.

Old Post 09-11-2003 14:01
Smok Mlekopij
Skilled (Knight)

Yavorze jestes typowym przedsstawicielem osobnika do którego pasuja Biblijne słowa Maja oczy i nie widza maja oczy i nie słysza. Nie poztrzebnie mi zarzucasz mój niski poziom gry ja to wiem ale ja mam na ttyle odwagi ze potrafie sie do tego przyznać a czy wiekszosc twoich klanowych kolegów tez ???? Nie zarzucaj mi egojzmu bo nie zgadzam sie z twoim podejsciem do gry nie zgadzam i nie bede zgadzał bo zachacza o "dziecinny radykalizm" ze tak powiem.
Niz arzucaj mi nikłej aktywnosci bo podobnie atywbnych strych sysów jest nie jeden.
Co do mojegoi egoizmu ja do niczego nikogo nie zmuszam nie narzucam mu swojej woli w rzaden sposób moje [podejscie do gry jest o tyle ciekawe za ja tu przyszedłem sie bawic nie toczyc wojny a chyba pare osób o tym zapomniało YAVOR TRYBY TO GRA ZABAWA PAMIETASZ JESZCZE.

Ja ma takie podejscie ty masz takie i juz raczej zdania nie zmienimy napewno nie ja poczekamy pare miesiecy i zobaczymy ile ta rewolucja zmieniła i jak wpłyneła na suskcesy sys na arenie miedzynarodowej. i naprawde bez ironji i ze wzgledu na przeszłosc rzycze wam jak najlepeij NAPRAWDE.

PS. a cha ale najpierw proponuje poczwiczyc NIUANSOW TAKTYCZNYCH dodoawanie wystarczy do 10

Old Post 09-11-2003 16:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Smok Mlekopij Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Smok Mlekopij Znajdź więcej post'ów przez  Smok Mlekopij Dodaj Smok Mlekopij do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Smok Mlekopij prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

>YAVOR TRYBY TO GRA ZABAWA PAMIETASZ JESZCZE

Pamietam.

Idz sie pobawic.

>najpierw proponuje poczwiczyc
>NIUANSOW TAKTYCZNYCH dodoawanie
>wystarczy do 10

Z przyjemnoscia. Gdy uzbierasz 10 graczy Tower na scrima, daj znac. Wystarczy dzien wczesniej.

Old Post 09-11-2003 16:58
OxUlsen
Combat (Death Knight)

Smutno sie czyta posty yavora. Przynajmniej sie dowiedzialem, skad sie wzial Tower. Od razu mam pytanie, po kiego grzyba w takim razie zrobiono tower novitate?

Szkolka dla szkolki? to od razu widac, ze komus zalezalo na tym, zeby tower bylo samodzielne.

Chyba totalnie bez sensu, bo nikt sie tower novitate nie zajmowal organizacyjnie i sporo nowych (takich jak ja) na poczatku sie mocno zrazilo. (tak na marginesie - ktos wie, KTO mial sie tym zajmowac - moglbym mu/im 'podziekowac' za fatyge)

W chwili obecnej jest chyba najzdrowsza sytuacja:
rozdzial sys i tower.
Yavor chce klanu z wysoko postawiona poprzeczka, wiec z definicji beda tam nieliczni, ale reszta tez pewnie by gdzies chetnie pograla na swoim poziomie i swoim zaangazowaniu. Moze sie uda, zeby tower taka 'reszte' skupialo. W zasadzie brakuje teraz jednego: jasnego okreslenia, ze jedna osoba, moze byc w co najwyzej jednym klanie, wedy na przyszlosc kwasow powinno byc mniej.

Ostatnia sprawa, to zagospodarowanie serwera, ktory jest bardzo blisko.

Old Post 09-11-2003 19:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OxUlsen Kliknij tutaj by wysłać e-maila do OxUlsen Znajdź więcej post'ów przez  OxUlsen Dodaj OxUlsen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać OxUlsen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
savko
Spinfuzer

Tower powstala jako szkolka, ale, o ile wiem, przeszla wlasna rewolucje i sie jakby usamodzielnila. Mozesz przeczytac historie w browserze T2.

O serverze jest osobny topic.

Old Post 09-11-2003 21:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil savko Kliknij tutaj by wysłać e-maila do savko Znajdź więcej post'ów przez  savko Dodaj savko do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać savko prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Smok Mlekopij
Skilled (Knight)

Tower NOvitiate zrobiono w tedy kiedy jeszcze nikt nie myslał o podnoszeniu z martwych sys i tower miał poróbowac sił w laderze pretensje o marazm w tower novitiate wtyłacznie do mnie ( jeszcze wtedy nie byłem na tyle zdrowy nie czólem sie najlepiej i porostu nie mogłem grac tak czesto jak teraz czyli okolo 2 godzin dziennie )
Kajam sie zatem i na swe usprawidliwie mam jedynie to ze ciało czasami nie słóga i człowieka nie słucha.

Old Post 09-11-2003 23:17
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

@all

afaik nowicjatem mial sie tez zajmowac Homic
btw. nie popieralem pomyslu od poczatku ( kolejny podzial na lepszych i gorszych )

a od siebie powiem tak:
Tower w ciagu ostatnich 2 miesiecy weszlo w faze jaka kiedys mial sYs czyli:
niedostateczna liczba aktywnych osob do zebrania skladu na mecz.
wlasciwie w 100% mozna bylo liczyc tylko na ke3pera, mnie i Bersa...
reszta od przypadku sie zbierala w tym najczesciej Homic, monia, builder.

niebylo co i z kim grac.
teraz po rozdzieleniu skladu jest/bedzie imo jeszcze gorzej.
co gorsza, niema sie co oszukiwac, ale sklad byl slaby, teraz bedzie jeszcze slabszy ( jesli bedzie ) wiec granie scrimow bedzie trudne i jesli sie beda odbywac to beda sie konczyc sromotnymi kleskami.
najlepiej by bylo grac na nowym serwie czesciej mecze dino ew. jakies mieszane treningi wtedy jest szansa pograc i podszkolic nowych bez zniechecania ich.

@qter
piszesz tak:

Ja ma takie podejscie ty masz takie i juz raczej zdania nie zmienimy napewno nie ja poczekamy pare miesiecy i zobaczymy ile ta rewolucja zmieniła i jak wpłyneła na suskcesy sys na arenie miedzynarodowej.

potem tak:
i naprawde bez ironji i ze wzgledu na przeszłosc rzycze wam jak najlepeij NAPRAWDE.
i znow:
PS. a cha ale najpierw proponuje poczwiczyc NIUANSOW TAKTYCZNYCH dodoawanie wystarczy do 10

i jeszcze kilka tekstow na forum Tower.

wg. mnie jestes złosliwy i w glebi zyczysz nam jak najgorzej. thnx

ot takie moje odczucia.

/edit: some typos

Edytowane przez sYs|StEELhEArT dnia 10-11-2003 o godz. 00:46

Old Post 10-11-2003 00:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Smok Mlekopij
Skilled (Knight)

Steel na Boga zapewniam cie ze po pierwszym wygranym przez was meczu Ladderowym Pierwszy pospiesze z gratulacjami a po przegranym ostatnii z kondolencjami jedyne to co nas rózni to odmienna filozofia podejscia do sceny tribes 2.

Nie zrzucaj mi złej woli nie posycaj moim zdaniem martwej dysputy kto miał czy nie maił racji nie staraj włazic mi w głowe bo i tak nie wejdziesz. Moja postawa juz to napisałem wynika z takich nie innych przekonań i tyle masz prawo tego nie akceptowac ja mam prawo miec swoje stanowisko i na tym koniec. Ja poprostu nie wierze ze budowanie czegokolwiek w takim stylu jest w stanie cos zbudować widac jestem albo naiwny albo idelaista

Ps. a cha Steel jestes niekonsekwetny jerzeli tak cie matrwiło powstanie novitiatu i podziały na lepszych czy gorszych i byłes takim tego przeciwnikiem to jak wytłumaczyc zaistniała forme reaktwacji sys jaki to podział co ?????????
A propo złosliwosci postów proponuje zajrzec do starej maderej ksiegi w której napisano najpierw wyjmij belke ze swojego oka a potem drzazge z oka brata swego" Steel nie jestesmy sobie dłuzni co nie ??????? karzdy z nas dołozył swoje do tego ogniska wystarczy byc tylko przed samym soba szczery

HOWG

Old Post 10-11-2003 15:07
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

w sys niema nowicjatu

a nowicjat byl klanem w klanie

co do podejscia to faktycznie mamy inne:
-ty chcesz sobie popykac
-ja chce zagrac, nie zawiesc kolegow z ktorymi gram i jesli sie da to wygrac. ot taka chora ambicja :|

Old Post 10-11-2003 15:22
Smok Mlekopij
Skilled (Knight)

Ot i ciekawe wtedy wszyscy bylismy razem w jednym klanie wtedy byłes przeciwnikiem rozdziału na leprzych i gorszych teraz po reaktywacji sys dokonaliscie selekcji i przyjmujac do sys zaczołes kierowac sie jakimis kryteriami oceniłęś tych samych ludzi "ten lepszy ten gorszy" których wczesniej nie chiałes oceniac byłs wrecz temu przeciwny.

Moze jestem za głupi nie rozumiem wytłumaczysz mi subtelna róznice miedzy poprzednim twoim stanowiskiem a terażniejszym ???? bo za Boga nie łapie moze ograniczony jestem ?????????

Tam masz racje chce sobie poykac DOBRZE SIE BAWIC a wiesz co mówł terner Fil Jakson do zawodników Schicago Buls przed przed i wtrakcie kardego z siedmiu finałów NBA
"pamietajcie Panowie przede wszytskim musiscie sie dobrze bawić tylko wtedy osiagniecie stan który pozwoli wam wzniesc sie na szczyty koszykarskiej sztuki "
Niektórzy mówia ze wtedy kiedy przegrali nie powiedział im tej sentencji myslał ze pamietają mylił sie.

Polecam ta filozofie sprawdzona w praktyce

Old Post 10-11-2003 15:45
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

quote:
Napisane oryginalnie przez Smok Mlekopij
Ot i ciekawe wtedy wszyscy bylismy razem w jednym klanie wtedy byłes przeciwnikiem rozdziału na leprzych i gorszych
(...)

ktory klan masz na mysli ?

Old Post 10-11-2003 15:51
Smok Mlekopij
Skilled (Knight)

Nie migaj sie masz ktrótka pamiec o TOWER I CHODZI a co to było "stado gesi przelatujace w smutny listopadowy potranek nad skutymi lodem jeziorami" a Morze stado Jdnorożców u wodopoju nieeeeeeee TOWER !!!!!!! pamietasz a moze to była "Hata Morgana"
TOWER Steel TOWER jest w browszerze taki klan w Tribes 2

No wiec jak tłumaczysz zawiłosci swojej zmiany stanowiska ???? czy "po agielsku wyjdziesz"
Wiem ze ciezko ale w mysl zasady
"hej człowieku masz prawo milczec pamietaj ze co kolwiek powiesz moze być to urzyte przeciwko tobie"

Old Post 10-11-2003 15:59
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

quote:
Nie migaj sie masz ktrótka pamiec o TOWER I CHODZI a co to było "stado gesi przelatujace w smutny listopadowy potranek nad skutymi lodem jeziorami" a Morze stado Jdnorożców u wodopoju nieeeeeeee TOWER !!!!!!! pamietasz a moze to była "Hata Morgana"
TOWER Steel TOWER jest w browszerze taki klan w Tribes 2

No wiec jak tłumaczysz zawiłosci swojej zmiany stanowiska ???? czy "po agielsku wyjdziesz"
Wiem ze ciezko ale w mysl zasady
"hej człowieku masz prawo milczec pamietaj ze co kolwiek powiesz moze być to urzyte przeciwko tobie"

nie migam sie ale wiesz, bylismy tez w sYs, pozatym ciezko czasem zrozumiec twoj 'styl pisania'

w tower kryterium przyjecia bylo:
gra w tribes i rozumie po polsku
potem 'lepsi' grali scrimmy a reszta trafila do novicjatu gdy powstal.

w sysie jest to troszke bardziej precyzyjne
wiec naturalnie nie wszyscy sie zalapuja.

kto spelnia te warunki dostal zaproszenie.
Twoja granica 'lepsi/gorsi' w sys przebiega poza klanem a nie przez jego srodek jak dotychczas bylo w tower.

wiec moje stanowisko wtedy i teraz sie nie zmienilo.
nie uprawialem w tower dyktatury, chcieliscie nowvicjat to go mieliscie.

Old Post 10-11-2003 16:10
Builder
Skilled (Knight)

O super, znowu sie zaczyna.

Old Post 10-11-2003 16:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Builder Znajdź więcej post'ów przez  Builder Dodaj Builder do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Builder prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

quote:
Napisane oryginalnie przez Builder
O super, znowu sie zaczyna.

zawsze do uslug

Old Post 10-11-2003 16:53
Smok Mlekopij
Skilled (Knight)

ehhhhhhhhhhhhhh Steel Steel albo ja jestem nielogiczny albo punkt widzenia ci się zmienia ( zresztą nic w tym dziwnego człowiek jest istota myslaca kreatywna " tylko krowa nie zmienia pogladów" ) albo napisałes co ci mysl szybka swawolna na pióro przyniosła. Ja jestem w stanie zrozumieć ze teraz działasz dla dobra sYs ok " blizsza koszula (sys) ciału niźli płaszcz ( tower ) " ale błagam nie kreuj sie ze jestes obrońcom i zwolennikiem knsolidacji polskiej sceny t2 i przeciwny rozdrobnieniu podziała itd. troche litosci jezeli nie dla mnie to dla innych czytelników

Old Post 10-11-2003 17:17
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

quote:
ehhhhhhhhhhhhhh Steel Steel albo ja jestem nielogiczny albo punkt widzenia ci się zmienia ( zresztą nic w tym dziwnego człowiek jest istota myslaca kreatywna " tylko krowa nie zmienia pogladów" ) albo napisałes co ci mysl szybka swawolna na pióro przyniosła. Ja jestem w stanie zrozumieć ze teraz działasz dla dobra sYs ok " blizsza koszula (sys) ciału niźli płaszcz ( tower ) " ale błagam nie kreuj sie ze jestes obrońcom i zwolennikiem knsolidacji polskiej sceny t2 i przeciwny rozdrobnieniu podziała itd. troche litosci jezeli nie dla mnie to dla innych czytelników

[spam]

zieeefff

[/spam]

ps. zarowno wtedy jak i teraz dzialalem dla dobra obu klanow ( no teraz wlasciwie wogole nie dzialam w zadnym, oprocz daleszego rozwoju strony dla... ojej obu klanow )

ps2. mam tez zamiar napisac skrypt do rezerwacji serwera dla... calej sceny

ps3. ze jesio wspomne kto po znajomosci skolowal miejsce na serwer i kto biega za czesciami evil|yavor i evil|ja a kto duzo gada bez ladu i skladu

Old Post 10-11-2003 17:59
sYs|yavor
Elite (Fiend)

>olecam ta filozofie sprawdzona w praktyce

Kiepska ta filozofia. Zabawa jest rozrywka. Nikt nigdy nie wygra zadnego spotkania, jesli podchodzi do niego rozrywkowo. Sztuka jest wprowadzenie sie w taki stan umyslowy, aby rzeczy "sie dzialy". Zarowno w rzeczywistych sportach, jak i w sportach witrualnych chodzi o to, aby dla gracza zniknal "interfejs" - czy to rakieta trzymana w dloni, czy to rakietnica trzymana na wirtualnych plecach. Wtedy sie wygrywa. Przy zabawie zas milo spedza sie czas.

steel:

Nie badz zbyt okrutny

Old Post 10-11-2003 23:02
Smok Mlekopij
Skilled (Knight)

Ta Yavor kiepska baahahahahaha ale bez urazy moim zdaniem pan Fil Jakson ma wieksze kwalifikacje od ciebie. wiec bede brał jego porady pod ówage ok

Old Post 11-11-2003 13:20
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

quote:
Ta Yavor kiepska baahahahahaha ale bez urazy moim zdaniem pan Fil Jakson ma wieksze kwalifikacje od ciebie. wiec bede brał jego porady pod ówage ok

hmmm a Bulls wygralo jakies finaly bez Wielkiego MJ ?
Gadki w stylu Jacksona mozna o kant d..y otrzasnac jesli sie zawodnikow niema z klasa

Old Post 11-11-2003 15:05
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:30.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions