Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > Kodeks Honorowy DF:BHD
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

Lightbulb Kodeks Honorowy DF:BHD

Mam dla Was propozycję dot. opracowania kodeksu honorowego DF:BHD. Zapewne wielu z Was zdążyło zauważyć, że na dzień dzisiejszy wielu graczy preferuje zróżnicowane co do stylu podejście do gry. Wiemy też o istnieniu "Regulaminu MOST " http://zs.mostostal.siedlce.pl/ i banowaniu przez adminów pewnych nazwijmy to "niemile" widzianych pomysłów na grę. Jeśli pomysł wypali i nadeślecie swoje propozycje (małe uzasadnienie mile widziane), opracujemy wspólnie proponowane zasady kodeksu honorowego. Następnie zrobimy ankietę i w drodze głosowania wybierzemy najbardziej przystępne z nich. Jeśli nam się uda, opracowane zasady uwolnią nas od pustych w treści, a bogatych w podejrzenia dyskusji, bezpodstawnie stawianych zarzutów i innych tego typu dziwnych zagrywek. Mam nadzieję , że w ten sposób do gry dorobimy sobie jakąś filozofię (a nawet może dwie) lub przynajmniej będzie to zaczątek cywilizowanej dyskusji. Pozdrawiam.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-10-2003 14:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Swoją drogą dyskusja na temat kodeksu w grze ma taki sam sens jak debatowanie nad kulturą grania, temat nie przejdzie (ewentualnie wywoła kolejna burzę)

Edytowane przez dnia 21-10-2003 o godz. 15:47

Old Post 21-10-2003 14:44
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
tmat
Elite (Fiend)

Mam propozycję.
Oto pierwsza:
Każdy kto chce strzelic do przeciwnika który nie spodziewa się bezczelnego ataku we własnej bazie, jest zobligowany do strzelenia trzy razy w powietrze oraz do napisania ostrzeżenia użuwając klawisza "t" o treści ":uwaga jestem w waszej bazie i chce do was strzelać jeżeli jesteście gotowi na atak z zaskoczenia z mojej strony to prosze o napisanie informacji używając klawisza "t" o następującej treści : jestesmy gotowi - możesz strzelać.
Oto druga:
Powinno się zabronic używania broni m-60 ponieważ nie wszyscy sobie z nią dobrze radzą i chyba programiści pomylili się umieszczając ją w grze, co na całe szczęscie dzięki swej niezwykłej bystrości uświadomił nam kolega Jaro. Precz z podłymi gunerami używającymi m60 którzy bezczelnie grając w TDM zabijaja większą ilość przeciwników niz sami zginą.

Old Post 21-10-2003 22:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tmat Kliknij tutaj by wysłać e-maila do tmat Znajdź więcej post'ów przez  tmat Dodaj tmat do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać tmat prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)

Swoją drogą dyskusja na temat kodeksu w grze ma taki sam sens jak debatowanie nad kulturą grania, temat nie przejdzie (ewentualnie wywoła kolejna burzę)

Niewiele się pomyliłeś. Napisałem że mam nadzieję na "zaczątek cywilizowanej dyskusji". Narazie mamy dyskusję , na cywilizowaną przyjdzie nam jeszcze poczekać. Początki zawsze są trudne ja jednak nie tracę nadzieji.

Old Post 21-10-2003 22:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Napisane oryginalnie przez tmat
Mam propozycję.
Oto pierwsza:
Każdy kto chce strzelic do przeciwnika który nie spodziewa się bezczelnego ataku we własnej bazie, jest zobligowany do strzelenia trzy razy w powietrze oraz do napisania ostrzeżenia użuwając klawisza "t" o treści ":uwaga jestem w waszej bazie i chce do was strzelać jeżeli jesteście gotowi na atak z zaskoczenia z mojej strony to prosze o napisanie informacji używając klawisza "t" o następującej treści : jestesmy gotowi - możesz strzelać.
Oto druga:
Powinno się zabronic używania broni m-60 ponieważ nie wszyscy sobie z nią dobrze radzą i chyba programiści pomylili się umieszczając ją w grze, co na całe szczęscie dzięki swej niezwykłej bystrości uświadomił nam kolega Jaro. Precz z podłymi gunerami używającymi m60 którzy bezczelnie grając w TDM zabijaja większą ilość przeciwników niz sami zginą.

Tomek zapomniałeś dodać magicznego słowa "Pozdrawiam"

Old Post 21-10-2003 22:52
tmat
Elite (Fiend)

Pozdrawiam serdecznie.

Old Post 21-10-2003 23:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tmat Kliknij tutaj by wysłać e-maila do tmat Znajdź więcej post'ów przez  tmat Dodaj tmat do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać tmat prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Pozdrawiam serdecznie.

To już zaczyna być nudne. Może na prawdę przejdźcie na media prywatne ? (email,gg itd) Jeżeli żaden z Was nie może zrozumieć drugiej strony to trudno ale takie "celne" riposty i komentarze wymieniajcie tylko między sobą. To forum zamienia się w piaskownicę pełną gówniarzy którzy tylko patrzą jak komuś sypnąć piachem w oczy lub popsuć zabawkę.
A podobno jesteśmy dorośli.

Old Post 22-10-2003 05:37
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
To już zaczyna być nudne. Może na prawdę przejdźcie na media prywatne ? (email,gg itd) Jeżeli żaden z Was nie może zrozumieć drugiej strony to trudno ale takie "celne" riposty i komentarze wymieniajcie tylko między sobą. To forum zamienia się w piaskownicę pełną gówniarzy którzy tylko patrzą jak komuś sypnąć piachem w oczy lub popsuć zabawkę.
A podobno jesteśmy dorośli.

podobno

Old Post 22-10-2003 06:45
Szymon
Idefix GAL

Exclamation Kodeks

Uwazam ze jednym z praw kodeksu powinien byc calkowity zakaz do stzrelania w medykow przez snajpow ktorzy widza z daleka ze to medyk a itak strzelaja, gracze z karabinami maszynowymi moga nie zauwazyc z bliskiej odleglosci ze to medyk i moga go zabic ale snajpy stanowczo nie. CHyba ze medyk bedzie do nich strzelal.

Old Post 22-10-2003 16:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Szymon Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Szymon Znajdź więcej post'ów przez  Szymon Dodaj Szymon do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Szymon prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Tomcat27
Master (Spawn)

Witam.Radzioo i inni mają racje..to jest nudne!!Wasza wymiana "racji" do niczego nie prowadzi.
A co do kodeksu to mam propozycje (bo to że przeciwnik jest w "naszej" bazie to jest do "przejscia") Chodzi mi o snajperów a konkretnie np. gdy gra 6 lub 8 osób na serwerze czyli 3 lub 4 w blue i red to uwazam za bezsensowne uzywanie broni snajperskiej (moze i marudze, ale bylem w takiej sytuacji gdy nie bylo dane mi sie odrodzic, bo snajpy mieli baze na oku.Jak wspomniałem, gunnerów i innych można "przejść" i wyjśc z bazy ale co do snajpów to grać sie odechciewa). P.S. Mam na mysli nie wielką ilość graczy na serwerze np: 6 lub 8!! Pozdrawiam

Old Post 22-10-2003 16:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomcat27 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomcat27 Znajdź więcej post'ów przez  Tomcat27 Dodaj Tomcat27 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomcat27 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Tomcat27
Witam.Radzioo i inni mają racje..to jest nudne!!Wasza wymiana "racji" do niczego nie prowadzi.
A co do kodeksu to mam propozycje (bo to że przeciwnik jest w "naszej" bazie to jest do "przejscia") Chodzi mi o snajperów a konkretnie np. gdy gra 6 lub 8 osób na serwerze czyli 3 lub 4 w blue i red to uwazam za bezsensowne uzywanie broni snajperskiej (moze i marudze, ale bylem w takiej sytuacji gdy nie bylo dane mi sie odrodzic, bo snajpy mieli baze na oku.Jak wspomniałem, gunnerów i innych można "przejść" i wyjśc z bazy ale co do snajpów to grać sie odechciewa). P.S. Mam na mysli nie wielką ilość graczy na serwerze np: 6 lub 8!! Pozdrawiam

Czyżby wczorajsze doznania na *SAS*owym serwerku ?

Old Post 22-10-2003 17:19
Tomcat27
Master (Spawn)

:d

Old Post 22-10-2003 17:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomcat27 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomcat27 Znajdź więcej post'ów przez  Tomcat27 Dodaj Tomcat27 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomcat27 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

Oto moja propozycja, "podstępne" wykorzystywanie bugów. Jeśli ktoś odkrył taki błąd na mapie, to chwała mu za to. Jeśli jednak nie podzieli się tą wiadomością z innymi i samolubnie wykorzystuje to w czasie gry to fe. Wszystkim chodzi przecież o dobrą zabawę , w której wszyscy mają równe szanse.

Old Post 23-10-2003 08:04
sileo
Guest

quote:
Mam propozycję.
Oto druga:

Przyznam, ze na prawde nie rozumiem Jaro i Radzioo. Zakladam sie, ze gunner, ktory biega tak szybko jak ja w butach mojej zony na obcasie - glosno klnie gdy podbiegne do niego 2x szybciej i go zadzgam.
Kazdy ma swoj sposob na gre i w koncu to tylko zabawa.

Old Post 24-10-2003 20:24
sileo
Guest

Re: Kodeks

quote:
Napisane oryginalnie przez Szymon
Uwazam ze jednym z praw kodeksu powinien byc calkowity zakaz do stzrelania w medykow przez snajpow ktorzy widza z daleka ze to medyk a itak strzelaja, gracze z karabinami maszynowymi moga nie zauwazyc z bliskiej odleglosci ze to medyk i moga go zabic ale snajpy stanowczo nie. CHyba ze medyk bedzie do nich strzelal.

Proponuje ogolny zakaz stzrelania do medykow - szczegolnie z "knife in hand"

Old Post 24-10-2003 20:30
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez sileo
Przyznam, ze na prawde nie rozumiem Jaro i Radzioo. Zakladam sie, ze gunner, ktory biega tak szybko jak ja w butach mojej zony na obcasie - glosno klnie gdy podbiegne do niego 2x szybciej i go zadzgam.
Kazdy ma swoj sposob na gre i w koncu to tylko zabawa.

To już się dawno wyjaśniło a tą "propozycję" zgłosił Tomek

Old Post 24-10-2003 21:52
Radzioo(PL)
Guest

Re: Re: Kodeks

quote:
Napisane oryginalnie przez sileo
Proponuje ogolny zakaz stzrelania do medykow - szczegolnie z "knife in hand"

Kto jak kto ale do Ciebie trzeba strzelac z jak największej odległości

Old Post 24-10-2003 21:53
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:11.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions