Witam wszystkich!
Widzę tu narodziny nowej świeckiej tradycji, mianowicie "objawienia statów wklejonych" . I zaprawdę powiadam wam nie sądźcie! bo sami będziecie sądzeni. Żyłem w błędnym przekonaniu o sposobie prowadzenia dyskusji w sposób pozbawiony jakichkolwiek wycieczek ad personam. I widzę moją naiwność. Jeśli niektórzy z nas czują się na tyle mocni by wystawiać świadectwa innym to gratuluję dobrego samopoczucia.
Po pierwsze:same statystyki to tylko półprawda. I co z tego, że wystrzeliłem 24 razy. Twoja interpretacja jest dowolna. Taki wynik to dokładnie średnia wyników <8- 48> wszystkich grających?!. Więc wybacz ale mówienie, że biegam z palcem na spuście jest w najlepszym wypadku nadinterpretacją . Biorąc jednak pod uwagę Twoje założenie oznacza to, że ja biegałem cztery razy dłużej strzelając non stop z CAr15/M203 ( każdy wie że to niewykonalna bzdura) niż ktoś z wynikiem 8, a Ty biegałeś w ten sam sposób dwa razy dłużej( nie wiem z czym?). Oznacza tylko tyle że w tym samym czasie gry potrzebowałem(CAR15/M203) więcej strzałów na ubicie wroga. Zastanów się jeszcze nad tym , że muszę co chwila zmieniać magazynek (24 z 30) na 300( chyba) w zapasie. Gunner na 800 pocisków potrzebuje jednego przeładowania i nie traci tyle czasu . Z samego użycia statystyk nic nie wynika. Jeżeli z CAR 15/M203 na Rampage na podejściu do PSP jestem osaczony przez 3 klasowych gunnnerów, snipa i faceta z minigunem to i tak dobry wynik?!. Jeżeli w DF:BHD przyjmiemy za pewnik pewien realizm gry i uzbrojenia, to pocisk wystrzelony z CAR15/M203 czy M16( w stosunku do M60) ma o wiele, wiele mniejszą siłę penetracji. Jeżeli ja w trakcie biegu trafię nieprecyzyjnie Ciebie, to gra zaliczy to jako zranienie. Jeżeli ja dostane byle gdzie z M60 padam natychmiast?!
po drugie: taśmę zmieniasz po 400 strzałach , ja magazynek po 30(chyba, bo nie pamietam dokładnie) co w walce na bliskie odległości nie jest bez znaczenia.
po trzecie: sposobów nabijania statów jest prawdopodobnie tyle ilu jest graczy, ale osobiście mnie to wali, jak kto oszukuje. Gram dla własnej przyjemności nie dla statów. Równie oszukańcze jest podstawianie się za "mięcho armatnie" jak i (np na Double Barel przy przejętych PSP) walenie bez żenady niemalże z przyłożenia po nieszczęśnikach próbujących wejść do akcji. Cała ta zwłoka przy odrodzeniu służyła oprawcy za spokojne wycelowanie w nieszczęśnika.To naprawdę podejście fer do gry! i statów oczywiscie też. Wiem kto to robił ale zachowam to in pectore. . Nie będę wiecej wymieniał takich spraw, bo jeszcze ktoś wpadnie na pomysł by to wykorzystać w grze.
po czwarte pomimo, iż nie skupiam się w trakcie gry na wnikliwym obserwowaniu innych graczy (być może to się wkrótce zmieni) to daleki jestem od wsakzywania palcem jak kto gra. Jeśli ktoś lubi grać w rzeźni ma do tego prawo, jego sprawa.
po piąte: ciasne powtarzane na okrągło mapy sprzyjają prostemu nabijaniu punktów, niezależnie od rodzaju użytej broni, dlatego warto by pomyśleć nad ich uroizmaiceniem . Ale za każdym razem gdy widzę nową mapę to od razu biadolenie.Widocznie nie wszyscy lubią zmiany . O ile wygodniej jest grać na pamięć?. Inni już dawno to zrozumieli , wystarczy na trochę oderwać się od własnego podwórka. Jeżeli ktoś chce mogę podrzucić i mapy i adresy.
I na koniec. Nie ukrywam swojego zniesmaczenia tym co zaszło, bo mam do tego prawo . Myśle że teraz już ( chciałbym się mylić) prosta droga wiedzie nas już pomału do wypisywania tu haseł w stylu, jaki widzimy wszędzie dookoła. Tylko zamiast spray'a używać będziemy statów. Jeżeli ktoś chce ze mną ( bez wytykania paluchem) podyskutowac nawet na najbardziej nawet dla mnie bolesne tematy, znacie mój GG i e-mail.Przed nikim się nie ukrywam. Wiem że pisałem o statch i nickach, ale nie po to by komuś wypominać coś na tym forum.
Biorę jednak pod uwagę, że pisałeś o 0.50 co zupełnie Cię usprawiedliwia.
Czytajcie staty i róbcie rachunek, w sumieniu.
P.S.
Jeszcze propozycja ogólnonarodowa. Jeżeli gramy na zagranicznych serverach , czy nie byłoby dobrym pomysłem postarc się grać zawsze w jednym Team'ie?.
Edytowane przez Jaro(PL) dnia 10-10-2003 o godz. 12:23
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|