Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Podkrecajac procesorek
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Cali
słodki chłopak :]

Podkrecajac procesorek

No wlasnie czy podkrecajac procesor zwiekszamy jego wydajnosc czy tylko taktowanie ?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-11-2003 20:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cali Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cali Znajdź więcej post'ów przez  Cali Dodaj Cali do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cali prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

ee?

Old Post 20-11-2003 20:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

deathcrush : jaki avatar w morde

Co do pyt Cali: to sie do (c) nadaje

Old Post 20-11-2003 22:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Pomiedzy zwiekszaniem taktowania a wydajnoscia ukladu zachodzi korelacja dodatnia.

Old Post 21-11-2003 10:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

do kosza z tym...

you accept (reject, respect);

Old Post 21-11-2003 10:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

te!

Old Post 21-11-2003 23:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

do zadnego kosza
tam ma byc porządek
dajcie to do call of duty bo tam malo topicow pewnie ;D

Zaczerpnięte z jednej z list dyskusyjnych:

Temat:
Co jeszcze mogę podkręcić ?

Pytanie:
OK, mam podkręcony procek z dobrym wentylatorkiem, podkręconą kartę graf, wentylatorek na twardym dysku, wiem o wentylatorkach do chłodzenia monitora...
Ostatnio się wkurzyłem i w starej myszce zrobiłem dziure i zamontowałem jej radiator.
Wydajnośc myszki poszła w górę o 10% Czy ktoś wie jak podkręcić sblive'a value albo modem albo stacje dysków. Dzięki temu mam szansę że mój komputer zacznie odgłosami przypominać suszarke do włosów, i kto wie może jako takiej będę mógł go używać.

Odpowiedzi:

1. może twój mózg, jak w temacie.

2. Proponuje podkręcić obudowę...zamontuj do niej takie duże śmigło z samolotu i zobacz jak wysoko potrafi latać! ;-)))

3. A pokręcaj...Live'a.
Stacji dysków nie podkręcaj, podkręca się same dyskietki!!!
A jak masz Spirita, to go podkręć (146x) zobaczysz, że stałe łącze to przeszłość. Tylko te rachunki 146 razy większe i pozew do sądu od TPSA!
A podkręcałeś już swoją suszarkę??? Chyba tak, bo coś ci za dużo wysuszyła!!!

4. I podkręć...jeszcze gruszkę do lewatywy i pochwal się spostrzeżeniami!!!

5. Zasilacz, podkreć zasilacz! Zasilacz to jest to! MORE POWER >>> HIGHER PERFORMANCE!

6. na. na 380V...to dopiero bedzie kop! Tylko poszukaj adekwatnego gniazdka...

7. Podkręć wreszcie się sam! Wypij na początek Red Bull'a, ale tego przed upgradem - który jeszcze nie dodawał skrzydeł ;-)

W końcu nie nadążymy za swoimi sprzętami bez dopingów.
4 kawki i masz core podkręcone o 80 %! Albo 2 działki amfy i RAM idzie do góry o 300% Gożej jak się zwiesisz i nie będzie nikogo kto by cię zresetował - adrenaliną w serducho jak w Pulp Fiction ))

Z o/c trzeba jednak być ostrożnym. Znam gościa który podkręcił sobie kibel i mu starą zabrał z odpływem ;-)

Poważnie to by się przydało gały podkręcić, przynajmniej tak, żebym chociaż w 800x600 mógł sobie pikselki policzyć ;-)

8. podkładke pod myszke ! można podkęcić np. o 90 stopni

9. podkrec monitor troszeczke w lewą strone

10. a czemu nie?
moje podkrecenie monitora polegalo na tym ze regolujac jaskrawoscia i kontrastem znacznie polepszylem jego parametry . obraz jest teraz jak zyleta, czego wczesniej nie moglem powiedziec.
moj model to ADI microscan 4P 15"
sat

11. a czy to aby przypadkiem ... nie jest niezdrowe - Panie te żyletki w monitorze to chyba Panu łoczy wyzynajom, co ???????????
))))))))))

12. Zapomniales o podkreceniu glosnikow(od tego należałoby zacząć!

13. Możesz jeszcze podkręcić klawiaturę. Dzięki temu będziesz szybciej pisał i mniej błedów popełnisz ))

Old Post 22-11-2003 21:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Pomiedzy zwiekszaniem taktowania a wydajnoscia ukladu zachodzi korelacja dodatnia.

no nie wiem, czy mozesz tak beztrosko to powiedziec P

postudiuj troszeczke przedmioty scisle...

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 22-11-2003 22:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Lipas
no nie wiem, czy mozesz tak beztrosko to powiedziec P

postudiuj troszeczke przedmioty scisle...

Sprecyzuj

Old Post 23-11-2003 00:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cali
słodki chłopak :]

Re: Podkrecajac procesorek

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali
No wlasnie czy podkrecajac procesor zwiekszamy jego wydajnosc czy tylko taktowanie ?

O ja pie**** co ja napisalem hmmm nie bede juz pisal po nocach dziwnych topicow w ktorych sam pozneij nie iwem o co chodzi ^^

Old Post 23-11-2003 12:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cali Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cali Znajdź więcej post'ów przez  Cali Dodaj Cali do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cali prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

Re: Re: Podkrecajac procesorek

quote:
O ja pie**** co ja napisalem hmmm nie bede juz pisal po nocach dziwnych topicow w ktorych sam pozneij nie iwem o co chodzi ^^

rotfl

Old Post 23-11-2003 13:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Re: Re: Podkrecajac procesorek

quote:

ja o tej porze dopiero zaczynam kontaktowac

Old Post 23-11-2003 13:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:45.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions