Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Walentynki?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
bLADE
Guest

Walentynki?

Ahhhh... Mamy miesiac drugi roku 2002, czyli luty. Niby nic takiego, ale w tym miesiacy jest jeden dzien (nie 29 =]), ktory niektorym spedza sen z oczu. Ten dzien jest chelbiony przez masy na calym swiecie oraz przez wielkie koncerny, kwiaciarnie i male sklepiki. Wiadomo jaki to dzien? Jak nie to dodam, ze jest to dzien zakofanych... Teraz chyba wiekszosc sie domysla jaki to dzien. Sa to Walentynki. Sludziutki dzien, przepelniony miloscia i radoscia... Dobra. Fajnie... Moze wspanialy dzien dla ludzi, ktorzy kogos maja, ale Ci pozostali czuje sie jeszcze bardziej oposzczenie (miedzy innymi ja), oraz odizolowanie od reszty swiata niz zwykle. Do tego wokol widac kolorowe, necace stoiska z czerwonymi serduszkami i innymi takimi. Juz nie wspomne o tym, ze po co nam takie swieto skoro codziennie mozna okazac swoje uczucia innym, i kochac. Kazdy dzien jest od tego. Teraz zadamy kilka karkolomnych pytan (=F). Czy tak naprawde to swieto jest potrzebne? Czy przez nie nie afiszujemy sie tym, ze mamy kogos? Czy nie jest to znacanie sie nad "inna" czescia spoleczenstwa? Czy jest to dzien pusty i przepelniony pycha kiedy ludzie na swiecie gloduja? Po co sie kochac w ten wlasnie dzien, brak do tego innych? Czy ten dzien nie zostal wynalnsowany tylko i wylacznie dla zyskow handlowcow? Taki sam mam stosunek do dnia Ojca, Matki, chlopca, kobiety, dziecka, zwierzat itp.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 10-02-2002 20:11
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

ciekawe podejście.....w sumie racja ze można okazywać uczucia w inne dni. Sam nie wiem czy jest potrzebny czy nie. Może bym zrozumiał gdybym też kogoś miał i miał komu okazać moje uczucia.

Old Post 10-02-2002 20:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
ciekawe podejście.....w sumie racja ze można okazywać uczucia w inne dni. Sam nie wiem czy jest potrzebny czy nie. Może bym zrozumiał gdybym też kogoś miał i miał komu okazać moje uczucia.

masz ten sam problem co ja

Old Post 10-02-2002 20:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

wiesz ja uwazam ze to "swieto" smierdzi komercha na maksa... przecierz ja moje swojej dziewczynie kupic rownie dobrze roze dzisiaj jak i kupie ja za te kilka dni ... tyle ze wtedy zaplace 100% wiecej
jednakze dla niektorych osob bedzie to sygnal do dzialania, przecierz jednak niecodziennie dostajemy wielki bukiet czerwonych roz

Old Post 10-02-2002 20:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

tyle ze nie ja dostaje......ja najwyzej moge wyłożyć kase dla kogoś....
tu coś bylo, ale juz nie ma....

Edytowane przez AlieneK dnia 10-02-2002 o godz. 21:06

Old Post 10-02-2002 20:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

To swieto jest potrzebne. Jezeli akurat nie ma ktos dziewczyny to jest to jakas motywacja by znalazl sobie. Nie twierdze, ze na sile trzeba sobie kogos znalezc w tym czasie, bo nie o to w tym chodzi tylko o to, ze kochanie i bycie z osoba to jest to cos zajebistego i kazdy musi to przejsc (na pewno nie jeden raz).

Co do okazywania milosci danej osobie codziennie, a nie tylko w ten jeden walentynkowy dzien to jest to tak, ze sie czci go wyjatkowo, bo nie da sie codziennie wyrozniac w wyjatkowy sposob to, ze sie kogos kocha (troszke szalenstwa w walentynki dobrze zrobi).

Co do zyskow to tak samo jest w Boze Narodzenie, Nowy Rok itd.

Problemy trzeba rozwiązywać, a nie stwarzać!

Old Post 10-02-2002 21:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

bLADE swietnie Cie rozumiem, zawsze czlowiekowi jest gupio jak widzi szczesliwe pary, a juz szczegolnie jak jeszcze jest sam...

walentynki smierdza(tzn. sama ta otoczka i atmosfera), to dla mnie takie halloween czy inne dziwne niezbyt polskie zwyczaje... jak okazywac uczucia to caly rok... nie mam zamiaru jakos celebrowac tego dnia, co nie znaczy ze nie moge sie umowic...

Old Post 10-02-2002 21:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wania
-w-

srutututu ! owszem .. swieto smierdzi komercha jak malo ktore ( te wszystkie ..kartki, kwiatki, serca, slodycze [uuueeee] ), ale w takim wypadku ... jesli juz tak sceptycznie do tego podchodzicie ! PO CHOLERE SW. MIKOLAJ ? przeciez dziecko moze dostawac prezenty kazdego innego dnia ! AaaaAAAaaaaAaa zaraz :> nie moze .. czemu ? bo NIE MA NA TO PIENIEDZY Teraz przeniesmy to na atmosfere walentynek .. Jest sobie para .. malolatow ! Malolat nie zarabia kasy, tylko wyciaga od rodzicow .. Czasem "swojej" kupi kwiatka / postawi browca ... nadchodzi 14 luty .. Malolat widzac cala krzatanine wokol calej tej imprezy, CHCAC NIE CHCAC ( bo by sie dziewczyna obrazila ) kupuje .. swojeje PANII prezent !
(znam to)

WNIOSEK: Walentynki, swieto dla tych kotrzy nie poswiecaja wiekszej uwagi swojej drugiej polowie, nie dbaja o nia.

Chociarz z drugiej strony NIKT nie powie, ze nie lubi dostac .. kartki od "tajemniczej nieznajomej", badz samemu dac jakis prezent .. komus ->specjalnemu<- i widziec .. ta radosc / milosc w oczach !

Old Post 10-02-2002 22:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Wania Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Wania Znajdź więcej post'ów przez  Wania Dodaj Wania do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Wania prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Re: Walentynki?

No, wreszcie tu dotarlem

quote:
Napisane oryginalnie przez bLADE
Moze wspanialy dzien dla ludzi, ktorzy kogos maja, ale Ci pozostali czuje sie jeszcze bardziej oposzczenie (miedzy innymi ja), oraz odizolowanie od reszty swiata niz zwykle.

No coz... To jest wlasnie to co napisal Raptor trochw wyzej. Moze to znak, ze nalezy wreszcie wziasc to swoje smutne szare zycie w swoje lapska? Bo kazdy moze sobie znalezc "druga polowe" (dlatego w cudzyslowiu, gdyz to pewnie nie bedzie ta jedna, jedyna, a troche glupio miec wiecej niz jedna druga polowe ). Sam jestem tego najlepszym przykladem... Sleczenie przed komputerem czy zatapianie sie w inny swiat czytajac ksiazki czy ogladajac TV nic nie da. O sorry. Da. Jeszcze wiecej powodow do smutku, jeszcze wiecej kompleksow. Kazdy sam dla siebie jest panem i kazdy jest kowalem wlasnego losu. Jak sobie poscielesz tak sie wyspisz. Jestem bogiem, uswiadom to sobie, ze ty tez jestes bogiem. I wogole . Carpe'diem my lady!

quote:
Juz nie wspomne o tym, ze po co nam takie swieto skoro codziennie mozna okazac swoje uczucia innym, i kochac. Kazdy dzien jest od tego.

Mozna... Owszem... Ale czy to robimy? Ha, wlasnie. Popatrz, np. w malzenstwie nie zawsze jest na to czas. Ludzie sa tak pochlonieci praca, kariera, ze czesto zapominaja o tym, ze trzeba szepnac jakies czule slowko do ucha drugiej osoby, ze trzeba kupic jej kwaity, zaprosic na romantyczna kolacje. Pokazac, ze nam na niej zalezy, ze bardzo ja kochamy i ze bardzo dziekujemy za to wszystko co dla nas zrobila, za to ze caly czas jest przy naszym boku. I znowu sie okazuje, ze to swieto zmusza do dzialania.

quote:
Czy przez nie nie afiszujemy sie tym, ze mamy kogos?

No ba... Pewnie ze w jakis tam sposob jest. Nie wiem jak wy, ale mnie kurde strasznie rajcuje, ze ktos mnie pokochal i vice versa. Chce zeby caly swiat o tym wiedzial! Co zreszta widac w moim ostatnim postepowaniu Chce zeby wszyscy wiedzieli jakie to mnie szczescie spotyka, etc. Kiedys, w sredniowieczu, rycerze popelniali wspaniale czyny i mowili, ze to po to, aby "rozslawic imie pani jego serca" (przynajmniej tak jest w ksiazkach ). To jest wielkie szczescie "miec kogos" (ktorego jeszcze nie zaznalem, ale moze juz niedlugo! ).

quote:
Czy jest to dzien pusty i przepelniony pycha kiedy ludzie na swiecie gloduja?

No lol... Nie mozna tak myslec. Znaczy sie tez bez przesady, nie idzmy w druga skrajnosc. Co ja na to poradze, ze ludzie na swiecie gloduja? Tak bylo od zawsze, tak jest i tak bedzie. Czy sam mam sie dolowac i odbierac sobie szczescie i wspaniale chwile tylko przez to, ze gdzies tam na drugim koncu swiata komus sie powodzi gorzej ode mnie? Troche przesada... Nie zrozumcie mnie jednak zle, wcale mi tam nie jest obojetne to, ze ludzie zyja w biedzie, etc. Ale ile ja moge zdzialac, zeby bylo inaczej? Odejmowac sobie od ust? Beznadzieja, przeciez jezeli to i tak, to co sobie odmowie nie zostanie przekazane glodujacym tylko skorzysta na tym kto inny.

quote:
Czy ten dzien nie zostal wynalnsowany tylko i wylacznie dla zyskow handlowcow?

Heh, jak juz wyzej pisali, tak samo jest z kazdym innym swietem. Niepodleglosci, Bozego Narodzenia, Halloween, Zmarlych, itd. itp. Taki po prostu jest juz czlowiek - dzisiejszym swiatem rzadza pieniadze, to wokol nich sie wszystko kreci. Kazdy chce zarobic jak najwiecej na czymkolwiek sie da. Czy to zle? Nie mnie o tym osadzac. Ten dzien zostal wylansowany o wiele wczesniej niz wladze nad nim przejal pieniadz. Wroc! Nie przejal wladzy. Po prostu wkradl sie i jest jego czescia...

Podsumowujac IMO to swieto jest jak najbardziej potrzebne. W duzej mierze powtorzylem to co moi poprzednicy w tym topicu napisali (nie wszyscy, ale np. Raptor), tylko ze ubralem to we wlasnie slowa, dodalem cos od siebie...

A, jeszcze jedno. Ktos tam pisal, ze np. w ten dzien moja dziewczyna bedzie oczekiwala czegos szczegolnego, czy cus. No, milosc polega na spelnianiu oczekiwan swojego partnera... A takie gadanie, ze to wszystko przez to, ze sa Walentynki i "oj ja biedny, bede musial sie postarac, bede musial sie wysilic, bo inaczej bede mial przesrane" swiadczy tylko i wylacznie o wartosci uczucia danej osoby...

Zreszta, jak sami zauwazyliscie albo kiedys zauwazycie to jest bardzo mily dzien. I takim niech pozostanie.

Old Post 10-02-2002 23:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Czy jest to dzien pusty i przepelniony pycha kiedy ludzie na swiecie gloduja?

buh, to zdanie mnie troche zdziwilo. nie wiem jak mamy rozumiec glodowanie... jesli chodzi o glodowanie milosne to, tak jak sweep, nie zgadzam sie... w takich sytuacjach trzeba niestety (na szczescie) byc egoista... nie powiodlo mu sie, jest sam, jego i tylko jego wina (IMHO, a musicie wiedziec ze znam dobrze ten bol i nie jest to sytuacja widziana tylko z jednej strony... ) whateva
no a jesli mialo tobyc glodowanie w sensie glodowanie - a coz ja poradze ze gdzies w jakiejs Somalii czy Etiopii biegaja cale hordy glodnych malych bambusow? zebym nie wiem jak sie przejmowal, nie zmienie tej sytuacji ani troche...

no, ale: ogolnie gg bLADE , nastepny sensowny topik zmuszajacy do przemyslen

Old Post 11-02-2002 00:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PiaSkuN
BaKu BaKu

w tym co blade powiedzial jest troche prawdy. przede wszystkim walentynki sa bardzo "swiezym" swietem u nas. jak by tak sie przypatrzec temu ogolniej, to mozna dojsc do wniosku, ze imienin i urodzin tez nie powinnismy obchodzic, bo co to za radosc dostac prezenty, jesli sie wie, ze sie je dostanie (troche zawile zdanie, ale coz).

czy nie lepiej dac prezent wtedy, gdy ta druga osoba sie tego nie spodziewa?

IMO ludzie potrzebuja "chleba i igrzysk" a takie swieta tego dostarczaja

Old Post 11-02-2002 02:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PiaSkuN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PiaSkuN Znajdź więcej post'ów przez  PiaSkuN Dodaj PiaSkuN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PiaSkuN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj
bLADE swietnie Cie rozumiem, zawsze czlowiekowi jest gupio jak widzi szczesliwe pary, a juz szczegolnie jak jeszcze jest sam...

Ehhhh (westchnienie). Ale to fakt walentynki śmiedzą komercją i grzybem. Co to za tradycja? Typowo komercyjne święto...

Old Post 11-02-2002 08:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cali
słodki chłopak :]

Pewnie macie dziewczyny lub Chłopaków ofkorz co zamieżacie im kupić ?

Old Post 11-02-2002 08:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cali Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cali Znajdź więcej post'ów przez  Cali Dodaj Cali do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cali prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Very nice avatah! Jak to bylo? "Groch fasola" or smthg. To tak offtopic

Co do twojego pytania to mam zamiar zabrac ja do kina... Zreszta, nie bede sie za bardzo rozpisywal bo to ma byc nasza pierwsza "randka".... Mam nadzieje, ze wypali. Wish me GL ! No i HF !

Old Post 11-02-2002 09:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

Re: Re: Walentynki?

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
No, wreszcie tu dotarlem

Czadzior. =>

quote:
Kazdy sam dla siebie jest panem i kazdy jest kowalem wlasnego losu.

Walisz pustymi sloganami. Myslisz, ze kazdy moze zmienic swoje zycie jesli chce? Idz na centralny lub do parku i spytaj sie jakiegos bezdomnego co tu robi i dlaczego tego nie zmieni.

quote:
Ludzie sa tak pochlonieci praca, kariera, ze czesto zapominaja o tym, ze trzeba szepnac jakies czule slowko do ucha drugiej osoby, ze trzeba kupic jej kwaity, zaprosic na romantyczna kolacje.

Racja... Racja... To moze stworzymy dzien pracoholika?

quote:
Nie mozna tak myslec.

Mozna, mozna... Trzeba... Juz niedlugo dobijemy do 7 MILIARDOW... I co w tedy? Kazdy bedzie egocentryczna zamknieta w sobie, indiwidualnoscia? Fajowsko. Czas myslec o innych, bo nikt tego za nas nie zrobi.

quote:
Napisane oryginalnie przez Tramwaj
nie wiem jak mamy rozumiec glodowanie...

Glodowanie jako glod fizyczny i emocjonalny.

quote:
Wish me GL ! No i HF !

GL and HF

Old Post 11-02-2002 11:36
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Walentynki - wszystko juz bylo teoretycznie powiedziane, ale dodam swoje trzy grosze.
Swieto w sumie jest potrzebne, mozna w tym dniu okazac swoje uczucie w specjalny sposob, z wiekszym rozmachem itp. Swieto jest piekne - ofarowuje sie kwiaty, prezenty, siebie drugiej osobie. Z drugiej strony jednak nie mozna przejsc obojetnie obok takiej sytuacji, gdy osoba pewna ze dostanie "cos" nie dostaje nic. W ten dzien mozna naprawde zawiesc "druga polowe".
Dzien ten jest potrzebny, ale robi sie wokol niego za duzu "BOOM", ludzie nie raz glupieja z tego powodu, szal zakupow, wiele glupich pomyslow itp.
Coz, nie jestem ani za, ani przeciw. Swieto jest, dobrze, nie bylo by go, w sumie nic by sie tragicznego nie stalo z tego powodu.
Inna sprawa jest komercyjnosc tego swieta, ale to juz zostalo omowione wiec nie bede sie w to zaglebial.

Old Post 11-02-2002 12:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Re: Re: Re: Walentynki?

quote:
Walisz pustymi sloganami. Myslisz, ze kazdy moze zmienic swoje zycie jesli chce? Idz na centralny lub do parku i spytaj sie jakiegos bezdomnego co tu robi i dlaczego tego nie zmieni.

Skrajnosc stary, skrajnosc. Owszem nikt nie poradzi na to, ze powiedzmy nagle spotkala go tragedia rodzinna czy cos, stracil mieszkanie i musi mieszkac na dworcu. Ale to jest calkiem inny temat i nie do tego odnosily sie moje slowa. Nie mozesz porownywac takiej tragedii do uzaleznionego od kompa malolata, ktory ubolewa nad swoim zyciem, ze jest beznadziejne, etc. a tak naprawde to po prostu nie chce mu sie, za przeproszeniem, dupy ruszyc i zrobic w nim porzadek.

quote:
Mozna, mozna... Trzeba... Juz niedlugo dobijemy do 7 MILIARDOW... I co w tedy? Kazdy bedzie egocentryczna zamknieta w sobie, indiwidualnoscia? Fajowsko. Czas myslec o innych, bo nikt tego za nas nie zrobi.

OK, to co? Od dzisiaj bede sie codziennie biczowal, ubolewal nad swoim zyciem bo wiem, ze kilka tysiecy kilometrow ode mnie komus sie gorzej powodzi. No lol. Spotkalo mnie wielkie szczescie, ze zyje tak jak zyje i beznadziejna glupota byloby to szczescie zmarnowac. Dlatego sie ciesze z tego co mam!

Oczywiscie wspolczuje tym co takiego szczescia nie maja i jezeli tylko mam sposobnosc im pomoc to pomagam. Ale nie wlasnym kosztem (znaczy nie da sie nie wlasnym kosztem, ale bez przesady).

Poza tym na lawce czy na dworcu moge spotkac wielu takich, ktorzy mieszkaja tam tylko i wylacznie z wlasnej checi. Oni sami chcieli i zaczeli pic/cpac/whatever i sami doprowadzili sie do tego stanu. No coz... Ich wola. Co ja mam harowac, zarabiac i pozniej oddawac to co ciezka praca zarobilem na kogos komu sie nie chce palcem kiwnac?? Life is brutal. To odwieczne prawo natury: wygrywa najsilniejszy.

Jeszcze jedno... Gdzie sie podziala twoja fascynacja LaVey'em i gloszona przez niego forma satanizmu? He? Dlaczego sie podniecasz tym, ze malujesz po szkole pentagramofony i odwrocone krzyze i za to masz przerabane? (Jakis miesiac temu sie z tego cieszyles ). Przeciez to co ty teraz piszesz to jest dokladne przeciwienstwo slow LaVey'a...

quote:
GL and HF

Senkju wery macz.

Old Post 11-02-2002 14:58
SweepeR
sweter

Re: Re: Re: Walentynki?

quote:
Glodowanie jako glod fizyczny i emocjonalny.

Need for speed

Old Post 11-02-2002 15:00
ZimZum
Nieśmialy abstynent

Re: Re: Re: Re: Walentynki?

quote:

To odwieczne prawo natury: wygrywa najsilniejszy.

w twoich slowach za to mozna doszukac sie laveya

Old Post 11-02-2002 15:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

Mam nadzieje ze "wygrywa najsilniejszy" to ten, ktory umie wykorzystac to co juz ma w jak najlepszy sposob (bo w jezeli ktos ma duzo rzeczy i nie umie ich wykorzystac jak najlepiej to wlaciwie nie ma nic). Napewno nie wygra gosc, ktory jest najbardziej napakowany

Ja tak samo jak sweeper mysle o tym, ze ciesze sie z tego co mam i zawsze chcialbym miec lepiej, ale wiem ze to nie jest przynajmniej na razie mozliwe i daze by jednak tak bylo (lepiej). Poki jest cel jest takze sens zycia...

Co do prezentow to ja szykuje sie na taka fajna figurke z sex-shopu Szczerze mowiac to dziala na moja, ale nie wiem jakby podzialalo na wasza dziewczyne.

Problemy trzeba rozwiązywać, a nie stwarzać!

Old Post 11-02-2002 18:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

uffff!!!!! no i ja w koncu to dotarlem

no wiec dla mnie to swieto jest nie potrzebne
powody
1) przejaw amekrykanizacji naszego spoleczenstwa
2) mozna kazdego dnia pamietac o ukachanej osobie mimo pogoni za kariera
3) komercja

mimo to sieto dobrze przyjelo sie w naszej kulturze i nie ma co wszczynac z tego powodu rewolucji

pozostale swieta jak: chorego, matki, pojca, babci, dziadka,chlopaka, dziewczyny to po prostu bezsens

kolejnym niepotrzebnym zwyczajem wg. mnie jest wysylanie kartek z pozdrowieniami
kompletnie pusty zwyczaj

to oczywiscie tylko moje zdanie i mozecie sie ze mna nie zgadzac

Old Post 11-02-2002 19:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

no cush... i mamy Walentynki (tak dokladnie to juz od 20 minut bo jest 0:20 okolo...)
zycze wam zeby ten dzien nie smierdzial... milej zabawy

Old Post 13-02-2002 23:13
SweepeR
sweter

No staary. Baa.

Old Post 13-02-2002 23:34
bLADE
Guest

Re: Re: Re: Re: Walentynki?

quote:

Skrajnosc stary, skrajnosc. Owszem nikt nie poradzi na to, ze powiedzmy nagle spotkala go tragedia rodzinna czy cos, stracil mieszkanie i musi mieszkac na dworcu. Ale to jest calkiem inny temat i nie do tego odnosily sie moje slowa.

Zaczynijmy od tego, ze lubie skrajnosci, wiec czasem moge dziwnie pisac. =] Nie porownuje tego, bo jaka to jest trywialna sprawa, ale kazde uzalerznienie jest podobne, kazdemu w jakis sposob rujnuje zycie, a to przez utrate domu, zdrowiea, a to przez izolacje spoleczna.

quote:
OK, to co? Od dzisiaj bede sie codziennie biczowal, ubolewal nad swoim zyciem bo wiem, ze kilka tysiecy kilometrow ode mnie komus sie gorzej powodzi. No lol. Spotkalo mnie wielkie szczescie, ze zyje tak jak zyje i beznadziejna glupota byloby to szczescie zmarnowac. Dlatego sie ciesze z tego co mam!

Masz 100% racje. Ale z drugiej strony, nie mozemy byc obojetni.

quote:
Gdzie sie podziala twoja fascynacja LaVey'em i gloszona przez niego forma satanizmu? He? Dlaczego sie podniecasz tym, ze malujesz po szkole pentagramofony i odwrocone krzyze i za to masz przerabane?

a) Nigdy jej nie bylo b) To co robie to moja prywatna sprawa i nie Tobie to oceniac c) Nie mam za to przerabane, mam przeroobane za to, ze wygladam jak cpon. => d) Sam nie jestes lepszy. Mialem fajnego loga, ale mi sie zgubil. =>

quote:
Napisane oryginalnie przez Tramwaj
i mamy Walentynki

No to siup .

Old Post 14-02-2002 10:05
Wania
-w-

i nastaly walentynki

Old Post 14-02-2002 13:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Wania Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Wania Znajdź więcej post'ów przez  Wania Dodaj Wania do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Wania prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

ten dzien jest milutki do obrzydliwosci

Old Post 14-02-2002 19:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Re: Re: Re: Re: Re: Walentynki?

quote:
d) Sam nie jestes lepszy. Mialem fajnego loga, ale mi sie zgubil. =>

Hyhyhy Ale jak ci napisalem, nie kryje tego, ze w pewnym stopniu podoba mi sie ta filozofia, ale tez sie z tym nie afiszuje. Zreszta, wszystko ci wtedy napisalem co i jak. Kurde, co ja sie bede tlumaczyl?

Old Post 14-02-2002 19:48
bLADE
Guest

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Walentynki?

quote:

Hyhyhy Ale jak ci napisalem, nie kryje tego, ze w pewnym stopniu podoba mi sie ta filozofia, ale tez sie z tym nie afiszuje. Zreszta, wszystko ci wtedy napisalem co i jak. Kurde, co ja sie bede tlumaczyl?

Dobra... Tak, tak sobie wkrecaj. =>>

A tak dobra. Walentynki i po Walentynkach. Moze zamkniemy ten topick? A moze ktos ma cos jeszcze do dodania?

Old Post 14-02-2002 21:32
Cali
słodki chłopak :]

hehehe nieuwierzycie co dostalem no wiec przychodzi dzisiaj listonosz (dzisiaj 14 . II ) i daje mi przesyłke ( myśle co to ?!?!?)
otwieram i patrze co tam jest a TU ech bokserki w prezerwatywy i paczuszka kondonów hehe
a dostalem ta paczke od kolezanki ktorej juz 2 rok niewidzilem

Old Post 14-02-2002 21:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cali Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cali Znajdź więcej post'ów przez  Cali Dodaj Cali do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cali prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

zgadnij co to oznacza...

Old Post 14-02-2002 21:47
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:14.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions