Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > wysoki ping a kody
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
RCM Projekt PL
od niechcenia lager :D

Question wysoki ping a kody

Nie życzę nikomu wysokich pingów, ale jak już się je niestety ma to trudno się dziwić frustracji innych graczy.
Jednak kiedy ktoś w takie sytuacji zarzuci "wysokiemu pingowcowi" granie na kodach sprawa jest jeszcze bardziej wkurzająca.
"bo dostałeś 4 granaty i nic" - i co ja mogę za to??
Też mam takie sytuacje kiedy wkleję komuś z granatnika, ten tylko podskoczy i nic - mało tego przebiega kilka metrów i pada z okrzykiem aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Chyba każdy ma prawo do gry, nawet poczciwi modemowcy. Ja niestety mam często wysokie p. - pomimo stałego złącza, które mój dostawca śmie nazywać INTERNETEM i w tej sytuacji mogę się tylko co najwyżej pocałować w d..
No cóż nie każdy może sobie pozwolić na neo+ więc panowie i panie trochę więcej wyrozumiałości i mniej podejrzliwości.
Jeżeli ktoś zna sposób na obniżenie pinga - oczywiście od strony sprzętu - proszę o sugestie
{AMD ATHLON XP 2600B+ 333MHZ BOX; JETWAY KOCAB 18P nFoce2 LAN F/W SATA ATX; DDR 512 MB 333 MHZ LTG; WD 120GB CAVIAR U100 7200 8MB; ATI RADEON 9600 PRO 128MB DDR TV-OUT; CREATIVE SB 5.1 LIVE OEM} - więc chyba cienko nie jest!!
pzdr,

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 10-01-2004 20:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RCM Projekt PL Znajdź więcej post'ów przez  RCM Projekt PL Dodaj RCM Projekt PL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RCM Projekt PL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
boski *PL*
po prostu boski

oj cienko, cienko.... lipa Panie... nie widze zadnej opcji

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Old Post 11-01-2004 14:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil boski *PL* Znajdź więcej post'ów przez  boski *PL* Dodaj boski *PL* do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać boski *PL* prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SZUGI
Training (Enforcer)

quote:
Napisane oryginalnie przez boski *PL*
oj cienko, cienko.... lipa Panie... nie widze zadnej opcji

Zawsze jakieś drętwe odpowiedzi.Ciekawe jaki ty masz sprzęt?

Old Post 11-01-2004 19:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SZUGI Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SZUGI Znajdź więcej post'ów przez  SZUGI Dodaj SZUGI do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SZUGI prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SZUGI
Training (Enforcer)

Re: wysoki ping a kody

Chyba każdy ma prawo do gry, nawet poczciwi modemowcy. Ja niestety mam często wysokie p. - pomimo stałego złącza, które mój dostawca śmie nazywać INTERNETEM i w tej sytuacji mogę się tylko co najwyżej pocałować w d..
No cóż nie każdy może sobie pozwolić na neo+ więc panowie i panie trochę więcej wyrozumiałości i mniej podejrzliwości.
Zgadzam się w zupełności, że każdy ma prawo do gry.Sam mam nieraz wysokie pingi pomimo tego że mam DSL, ale nigdy nie wyzywam nikogo od lagerów.Ci którym tak bardzo nie odpowiadają czyjeś pingi powinni grać w LANIE albo w single, wtedy będą mieli pełne pole do popisu bez lagów.Znając życie zaraz znajdzie się takich kilku którzy zmieszają moją wypowiedz z błotem,bo jak widzę wszystko tu potraficie tylko "obsrać ".Zawsze to będę nazywał cwaniactwem zza klawiatury.Pozdrawiam.

Old Post 11-01-2004 19:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SZUGI Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SZUGI Znajdź więcej post'ów przez  SZUGI Dodaj SZUGI do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SZUGI prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
boski *PL*
po prostu boski

quote:
Napisane oryginalnie przez SZUGI
Zawsze jakieś drętwe odpowiedzi.Ciekawe jaki ty masz sprzęt?

gratyluje "poczucia chumoru"

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Old Post 11-01-2004 19:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil boski *PL* Znajdź więcej post'ów przez  boski *PL* Dodaj boski *PL* do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać boski *PL* prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
patryk pl
Warrior (Scrag)

Witam w klubie . Sam gram na modemie i to jeszcze z kiepską linią tel. i wiem jak ci co to wygrali los na loteri i mają lepsze łącza potrafia dokuczyć. Ja olewam takie uwagi bo po co sie wkurzać. No cóż taka dola niedola. modemowców.

Old Post 11-01-2004 20:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil patryk pl Znajdź więcej post'ów przez  patryk pl Dodaj patryk pl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać patryk pl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez patryk pl
(...) jak ci co to wygrali los na loteri i mają lepsze łącza potrafia dokuczyć. Ja olewam takie uwagi bo po co sie wkurzać. No cóż taka dola niedola. modemowców.

Wszystko pieknie i wogole macie racje, ale czasem to nie chodzi o wygranie losu na loterii, bo ja np. pracuje zeby miec pieniadze m. in. na stale lacze i nikt mi tego nie dal ani losu na loterie nie zalatwil.
Pozdrawiam

Old Post 11-01-2004 22:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dżery Znajdź więcej post'ów przez  dżery Dodaj dżery do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dżery prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Wszystko pieknie i wogole macie racje, ale czasem to nie chodzi o wygranie losu na loterii, bo ja np. pracuje zeby miec pieniadze m. in. na stale lacze i nikt mi tego nie dal ani losu na loterie nie zalatwil.
Pozdrawiam

Teraz to żeś pojechał......
Większość z nas pracuje (czytając posty to niektórzy chyba jako drwale) i Ci co mogą sobie na to pozwolić kupują stałe połączenie z internetem. Weź pod uwagę że nie wszyscy mogą mimo funduszy założyć dostęp do internetu min. ze względu na brak możliwości technicznych operatora a wątpie żeby tutaj było kogokolwiek stać na wykupienie szybkiego łącza dzierżawionego.

Old Post 12-01-2004 05:28
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Teraz to żeś pojechał......
(...)

Wiem, wiem Ale bylo pozno, ja zmeczony i moze odebralem to jako jakis zarzut, ze ktos przyniosl mi w prezencie kompa, lacze itp.(to chyba przez to co sie czasem widzi jak jeden sie zapracowuje a 2gi dostaje za darmo fanty) Faktem jest ze mam mozliwosc skorzystania z uslug operatora kablowki i zeby nie to, to nie wiem czy stac by mnie bylo na NEO, a jeszcze moglbym miec za stara centrale tel. Zle sformulowalem posta i zle zostalem zrozumiany, shit happens. Nie chcialem nikogo urazic.
PS. juz jak odchodzilem od kompa to moj post czyms mi cuchnal

Old Post 12-01-2004 08:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dżery Znajdź więcej post'ów przez  dżery Dodaj dżery do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dżery prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Spoko. Nie zrozumiałeś postu Patryka bo w sumie nie mogłeś. Patryk po prostu mieszka w takim miejscu że na dzień dzisiejszy jedyny sposób łączności to modem i zapchane łącza telefoniczne.

Old Post 12-01-2004 08:52
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

No coz, nie zawsze wybiera sie miejsce zamieszkania i w tym przypadku moge sie zgodzic co do tego "losu na loterii"
W sumie to uczepilem sie tego losu jak rzep psiego ogona, koncze wiec ten termat, niechaj los nie bedzie slepy.
Pozdrawiam i zycze przede wszystkim dostepu do dobrych laczy

PS. a post moglem zrozumiec ale zaslepiono mnie tym losem i od razu klapki na oczy

Old Post 12-01-2004 09:00
RCM Projekt PL

... mieszka w takim miejscu że na dzień dzisiejszy jedyny sposób łączności to modem i zapchane łącza telefoniczne.

Sęk w tym że i na stałce mam wiecznie zapchane łącze. A texty typu "patrz jakiego ty masz pinga" są conajmniej nie na miejscu i porównywalne z "patrz jakiego masz pryszcza na nosie". Co komu do tego. I co lepsze, jeszcze na żadnym zagranicznym srevie nie spotkałem się tego typu zarzutami - po prostu server wywala i tyle.
Rzeczywiście SZUGI ma rację, jak komuś nie pasuje to niech spada na Most (jeszcze ani razu nie udało mi się tam zagrać) albo na singla "na śniegu".
I jeszcze jedno - jeżeli teraz wszyscy wpadną na genialny pomysł na takich jak ja i zaczną stawiać servy z ograniczeniem wys. pinga - życzę im miłej zabawy - będziecie latać po 10km2 za paroma (oby) przeciwnikami. I na kim nabijecie sobie STATY??
pzdr,

Old Post 12-01-2004 09:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RCM Projekt PL Znajdź więcej post'ów przez  RCM Projekt PL Dodaj RCM Projekt PL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RCM Projekt PL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

I to jest błędne koło. Z jednej strony gracze z słabymi pingami chcieliby grać a z drugiej gracze którzy mają dobre pingi nie chcą żeby Ci ze słabymi psuli zabawę. Jedyne rozwiązanie to szukanie serwów gdzie można się spokojnie pobawić . Inna sprawa że niektórzy gracze mają dosyc chamski stosunek do "lagerów" Skoro serwer pozwala na takie pingi to ich podejście jest nie na miejscu.

Old Post 12-01-2004 10:22
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez RCM Projekt PL
[B(...)Sęk w tym że i na stałce mam wiecznie zapchane łącze. A texty typu "patrz jakiego ty masz pinga"(...)[/B]

Polecam lekturę jakiegoś poradnika pod tytułem "Pingi a lagi - ryby a rowery" albo podobnym...

Taka kondycja polskiego internetu i już.

Old Post 12-01-2004 10:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

No i ladnie lame, zdusiles w zarodku rodzacy sie w bolach temat Zwaz na to jaka posucha na boardzie ostatnio panuje, nim tak drastyczne kroki podejmiesz wasc.

Old Post 12-01-2004 12:47
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

przepraszam, ale już od dawna nosiło mnie jak czytałem, że wysokie pingi są odpowiedzialne za lagi...

btw RCM, może Ci się zagiął kabel sieciowy i pakiety się stłoczyły w wąskim gardle...

Old Post 12-01-2004 13:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

A tak na powaznie: moze ktos ma jakies pojecie i zechcial by sie podzielic wiedza na temat lagow i od czego one zaleza; jaki wplyw ma ping np.? Ja ostanio sie dowiedzialem ze jak migaja te 2 literki T i R w lewym gornym rogu to ponoc jest lag, im czesciej migaja tym wiekszy. Zawsze myslalem ze im wiekszy ping tym wiekszy lag a slyszalem, ze nie zawsze; jak to jest?

Zachecam do zabrania glosu.

Old Post 12-01-2004 13:18
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

Cóż, mogę się podzielić wiedzą, którą zdobyłem podczas 5 lat grania w gry fpp via internet

Jak powszechnie wiadomo, ping to czas w którym wysłana przez nas informacja idzie gdzieś i wraca. Wiadomo również, że lag jest spowodowany tym, że po drodze gubią się pakiety. Właściwie nie ma żadnej zasady, która mówi o tym, że im wyższy ping tym więcej lagów. Zdarzało mi się grać w q3 z pingiem równym 40-50 i z takimi lagami, jakich jeszcze nigdy nie widziałem w bhd. Zdarzało mi się również grać z pingiem 350 (który w q3 jest już morderczy) i bez najmniejszego laga. Co zabawniejsze, częściej gubiły mi się pakiety na polskich serwerach, niejednokrotnie udawało mi się uzyskać stabilne, eleganckie połączenie z serwerami w usa na przykład. To mój głos w dyskusji

Old Post 12-01-2004 13:29
Radzioo(PL)
Guest

Można tylko dodać że jak miga Ci literka "T" to Ty masz problem z nadawaniem pakietów a gdy "R" to masz problem z odebraniem pakietów czyli laguje serwer

Old Post 12-01-2004 13:51
RCM Projekt PL

quote:
Napisane oryginalnie przez lame

przepraszam, ale już od dawna nosiło mnie jak czytałem, że wysokie pingi są odpowiedzialne za lagi...

btw RCM, może Ci się zagiął kabel sieciowy i pakiety się stłoczyły w wąskim gardle...

jednym słowem całe osiedle na któeym mieszkam jest chyba pogięte i to do kwardatu

Old Post 12-01-2004 13:59
RCM Projekt PL

...niejednokrotnie udawało mi się uzyskać stabilne, eleganckie połączenie z serwerami w usa na przykład. To mój głos w dyskusji [/B][/QUOTE]

Święta prawda, na polskich mruga jak cholera, na ametykańskich rzadko ale za to na ... koreańskich wcale !!!

Old Post 12-01-2004 14:07
RCM Projekt PL

Red face

quote:
No i ladnie lame, zdusiles w zarodku rodzacy sie w bolach temat Zwaz na to jaka posucha na boardzie ostatnio panuje, nim tak drastyczne kroki podejmiesz wasc.

Za niechcące przebudzenie coniektórych z głębokiego zimowego snu serdecznie przepraszam

Old Post 12-01-2004 14:13
Radzioo(PL)
Guest

Koreańskie ? A tam wogóle mają internet ?

Old Post 12-01-2004 14:18
Radzioo(PL)
Guest

Lame zaadoptowałeś nie swój obrazek .....

Old Post 12-01-2004 14:22
RCM Projekt PL

quote:
Koreańskie ? A tam wogóle mają internet ?

procesorki jedne? a jak - a jaki waleczny naród walą stadami pod 50.tke. hańba panowie, u nas takiej taktyki się nie widuje

Old Post 12-01-2004 14:24
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Lame zaadoptowałeś nie swój obrazek .....

info u nas na forum...

Old Post 12-01-2004 14:29
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez RCM Projekt PL
procesorki jedne? a jak - a jaki waleczny naród walą stadami pod 50.tke. hańba panowie, u nas takiej taktyki się nie widuje

Notak, są na tyle drobni że jedną 50 tkę muszą obsługiwać w sześciu

Old Post 12-01-2004 14:29
RCM Projekt PL

Talking

quote:
Notak, są na tyle drobni że jedną 50 tkę muszą obsługiwać w sześciu

wręcz przeciwnie, zdarzyło mi sie rozwalić chyba 7 ze scyzorykami w ciągu 5 sekund dwoma seriami z 50-tki

ale zmieńmy temat bo odchodzimy od głównego

Old Post 12-01-2004 14:41
dżery
Elite (Fiend)

Co sie tyczy internetu w Korei (oczywiscie poludniowej ) to ten kraj jest chyba bardzo rozwiniety pod tym wzgledem. Jesli pamiec mnie nie myli to tam ostatnio bylo World Cyber Games (cycus takiego), czyli swiatowe mistrzostwa po lanie w: counter strike, starcraft i jeszcze inne, ludziska z calego swiata walili drzwiami i oknami (nawet z poczciwego Polandu). Czytalem ze niektorzy gracze byli tam wrecz podziwiani jak gwiazdy klasycznego sportu (wywiady, autografy, plakaty i wogole furora). Na zwyciezcow czekaly nagrody liczone w tysiacach $. Taka ta Korea.

Old Post 12-01-2004 17:00
patryk pl
Warrior (Scrag)

quote:
Wiem, wiem Ale bylo pozno, ja zmeczony i moze odebralem to jako jakis zarzut, ze ktos przyniosl mi w prezencie kompa, lacze itp.(to chyba przez to co sie czasem widzi jak jeden sie zapracowuje a 2gi dostaje za darmo fanty) Faktem jest ze mam mozliwosc skorzystania z uslug operatora kablowki i zeby nie to, to nie wiem czy stac by mnie bylo na NEO, a jeszcze moglbym miec za stara centrale tel. Zle sformulowalem posta i zle zostalem zrozumiany, shit happens. Nie chcialem nikogo urazic.
PS. juz jak odchodzilem od kompa to moj post czyms mi cuchnal

To nie ty jesteś winny że źle mnie zrozumiałeś ale ja bo napisałem jak napisałem (mogłem troche dokładniej), ale naprawde jak mówi Radzio nie chodziło mi o kase bo nato to każdy w pocie czoła pracuje. A jeśli chodzi o stałe łącze to zreguły jest ono tańsze niż modem policz sobie np. 100 godzin w miesiącu po stawce TPSA (ja tyle wykorzystuje) i napewno każde stałe łącze nawet ta droga neostrada będzie tańsza niemówiąc już o dzieleniu dużego stałego łącz na koilka kompów w sieci niekiedy wychodzi nawet po 20 zeta na łebka. Więc wniosek nasuwa się sam jak ktoś mam modem to nieznaczy że go ma bo go niestać na coś lepszego lecz że nie może mieć nic lepszego.

Old Post 12-01-2004 21:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil patryk pl Znajdź więcej post'ów przez  patryk pl Dodaj patryk pl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać patryk pl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:34.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions