Ja myślę, że zabanowanie całego kraju to trochę "terrorystyczne" rozwiązanie, z Polandu też są czitery więc to nie pomoże. Jeśli chodzi o Argusa to, jak ostatnio czytałem, autor wyraźnie stwierdza, że program jest całkowicie darmowy i może być używany bez pozwolenia. Wyjątek to instalowanie Argusa na serwerach używanych do rozgrywek ligowych, wtedy należy uzyskać pisemne zezwolenie, które wcale nie musi być płatne. Autor pisał, że grupa "koderów" poniosła pewne koszty w związku z produkcją argusa ale wcale nie wymagają od nikogo zapłaty. Mają tylko nadzieję, żę znajdą się osoby, które zechcą dokonać dobrowolnych datków, aby ich wesprzeć. Myślę, że przy okazji udzielania wspomnianego pisemnego pozwolenia autor proponuje adminowi ligi uczynienie darowizny. Dotyczy to raczej dużych, międzynarodowych lig, gdzie gra dużo zamożnych ekip. PLK raczej do takich nie należy, tutaj przecież połowa graczy pewnie nawet nie zarabia a jeszcze polskie zarobki są takie, że autor argusa jeszcze nas by dofinansował 
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|