Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > Problem z PINGIEM....POMOCY!!!!
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
misiek153
Training (Enforcer)

Problem z PINGIEM....POMOCY!!!!

Mam taki problemik:
w DFBHD przez Neta grałem już kilka miesięcy temu. Zrobiłem sobie przerwe i od paru dni znów chciałem zacząć pograć, a tu d***. Na serwer Most'a wpuszcza mnie fuksem bo mam niby za duży PING. Tylko, że nigdy mi się tak nie działo. Wcześniej mogłem wchodzić kiedy tylko chciałem, a teraz jak się dostane to jest naprawde wielki fuks. Wiem, że jak miałem włączony jakiś program do wymiany plików to mnie nie wpuszczało ale teraz nic nie mam włączonego i mnie to bardzo wkurza.
Co powinienem zrobić??

POMÓŻCIE!!!!!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 11-05-2004 11:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misiek153 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misiek153 Znajdź więcej post'ów przez  misiek153 Dodaj misiek153 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać misiek153 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Prawdopodobnie masz słabe łącze i most Cię nie wpuszcza. Kiedyś ustawienia MOSTu były bardziej liberalne ale przez to psuło to wszystkim gre, teraz max ping to 400ms i jeśli masz większy to faktycznie nie masz co szukac na tym serwerze.

--edit--

Sprawdź na innych serwerach jak sprawuje Ci się łącze.

Old Post 11-05-2004 11:12
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misiek153
Training (Enforcer)

Mam NEO i czasami mnie wpuszcza. Jak mnie wpuści to wyświetla mi najczęściej od 70 do 210 ms. Na innych serwerach to samo.
Kurde co tu zrobić.....???

Old Post 11-05-2004 18:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misiek153 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misiek153 Znajdź więcej post'ów przez  misiek153 Dodaj misiek153 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać misiek153 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Yogas
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez misiek153
Mam NEO i czasami mnie wpuszcza. Jak mnie wpuści to wyświetla mi najczęściej od 70 do 210 ms. Na innych serwerach to samo.
Kurde co tu zrobić.....???

Masz NEO i masz problem z pingiem! ! ! ! !? ? ? ? ?

To jakaś opowieść z mchu i paproci, albo drzewa sandałowego. A co z innymi serwerami? Tam też nie mozesz wejść?

Znam ludzi co mają NEO na trzech i wszyscy jednocześnie grają. Wydaje mi się, że problem leży gdzieś indziej. Tylko gdzie???

Old Post 11-05-2004 22:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Yogas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Yogas Znajdź więcej post'ów przez  Yogas Dodaj Yogas do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkForce
Training (Enforcer)

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas

To jakaś opowieść z mchu i paproci, albo drzewa sandałowego. A co z innymi serwerami? Tam też nie mozesz wejść?

Znam ludzi co mają NEO na trzech i wszyscy jednocześnie grają. Wydaje mi się, że problem leży gdzieś indziej. Tylko gdzie???

A nie przeszedłeś ostatnio na Neo za 99 PLN?
Ona ma ograniczenie: transfer do 5 Gb danych/miesiąc poczym prędkość spada do 32 kb/s.
Druga opcja: Jeśli ktoś jeszcze korzysta z tej Neo (oczywiście w tym samym lokalu )i ma on jakiś program P2P to Ci zapycha łącze. (Oczywiście mogę się mylić, ja tylko staram się pomóc w miarę mojej nikłej wiedzy i doświadczenia)

Bo kiedy długo patrzysz w otchłań
Otchłań zaczyna patrzeć na ciebie...

Edytowane przez DarkForce dnia 12-05-2004 o godz. 10:11

Old Post 12-05-2004 09:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkForce Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkForce Znajdź więcej post'ów przez  DarkForce Dodaj DarkForce do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkForce prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez DarkForce
A nie przeszedłeś ostatnio na Neo za 99 PLN?
Ona ma ograniczenie: transfer do 5 Gb danych/miesiąc poczym prędkość spada do 32 kb/s.
(...)

Pojemność łącza nie ma nic wspólnego z jego jakością.

Old Post 12-05-2004 10:52
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez Yogas

Komisja Śledcza bhd.board.fpp.pl niebawem powoła świadków przed szacowny trybunał w celu wymiany uwag i obelg i być może zlokalizowania źródła problemu

pingi od 70 do 210 to jest bardzo dobry wynik...
jak gram na serwerze M. to czasem przez 3, 4 sekundy mam pingi po 1726, albo 1584 - nie ma zasady ale te dwa najczęściej. jak w tym czasie serw sprawdzi mi ping to robi papa, jak nie - to po 4 sekundzie robi sie 50-300 i jest luz.

sprawdź M. o różnych porach dnia i nocy i inne serwy też (np. BHD.PL ) i wtedy jak będziesz miał obraz sprawy to będzie Ci mozna coś podpowiedzieć.

a masz destabilizator systemu Argus zainstalowany?

Old Post 12-05-2004 14:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jokos
Training (Enforcer)

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
Komisja Śledcza bhd.board.fpp.pl niebawem powoła świadków przed szacowny trybunał w celu wymiany uwag i obelg i być może zlokalizowania źródła problemu

pingi od 70 do 210 to jest bardzo dobry wynik...
jak gram na serwerze M. to czasem przez 3, 4 sekundy mam pingi po 1726, albo 1584 - nie ma zasady ale te dwa najczęściej. jak w tym czasie serw sprawdzi mi ping to robi papa, jak nie - to po 4 sekundzie robi sie 50-300 i jest luz.

sprawdź M. o różnych porach dnia i nocy i inne serwy też (np. BHD.PL ) i wtedy jak będziesz miał obraz sprawy to będzie Ci mozna coś podpowiedzieć.

a masz destabilizator systemu Argus zainstalowany?

Lame jestem sedzia
OGLASZAM WZESZ I DLUGOSC TEN O TO WYROK:
NIE PATRZCIE SIE NA TO CO PISZE BO RAZ NIE JESTEM SEDZIA 2 NEI PISZE TUTAJ NIC CIEKAWEGO
Pozdrowionka dal wszystkich sedziow w polsce

Old Post 12-05-2004 14:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jokos Znajdź więcej post'ów przez  Jokos Dodaj Jokos do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jokos prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misiek153
Training (Enforcer)

LAME nie mam tego programu.... A do czego on jest i gdzie go znajde.....??
A co do poprzednich uwag to sam jestem zdziwiony, że na NEO mnie nie wpuszcza bo zawsze mnie wpuszczało. Ale miałem kilka miesięcy przerwy i nie wiem co się porąbało. Aha i mam NEO 512 a nie tą tańszą.....
Co do innych serwerów to na BHD mam taką samą sytuację jak na MOST.....
I najbardziej wkurz mnie to, że nie mam włączonego żadnego programu P2P i d*** z tego.

Nie wiem czy to ważne ale dodam, że kontrolka, która jest w Pinger'ze przy serwerze mryga mi raz na zielono, raz na czerwono......

Edytowane przez misiek153 dnia 13-05-2004 o godz. 00:04

Old Post 12-05-2004 23:13
DarkForce
Training (Enforcer)

quote:
LAME nie mam tego programu.... A do czego on jest i gdzie go znajde.....??

A co do poprzednich uwag to sam jestem zdziwiony, że na NEO mnie nie wpuszcza bo zawsze mnie wpuszczało. Ale miałem kilka miesięcy przerwy i nie wiem co się porąbało. Aha i mam NEO 512 a nie tą tańszą.....
Co do innych serwerów to na BHD mam taką samą sytuację jak na MOST.....
I najbardziej wkurz mnie to, że nie mam włączonego żadnego programu P2P i d*** z tego.

Nie wiem czy to ważne ale dodam, że kontrolka, która jest w Pinger'ze przy serwerze mryga mi raz na zielono, raz na czerwono......

Według niektórych baśni i legend, jest to programik "anty cheaterski". Niestety wyszedł on podobnie do Reformy Służby Zdrowia w Polsce, więc są z nim miliony problemów
Jest kilka topiców na tym Forum o Argusie.

Proponowałbym sprawdzić szybkość łącza na
www.numion.com ---> Your Speed --->oland ---> start i sprawdzić, czy nie odbiega za bardzo od tych wymarzonych 512 kb/s
Jeśli Ci pokaże jakieś marne wartości, a jesteś sam na tym Neo, to można sprawdzić programikiem Net Limiter, która aplikacja Ci zżera łącze (pełno go na sieci eMula, może jest jakiś free na Googlach).
Możesz jeszcze użyć jakiegoś Ad-Aware do usunięcia "zapychaczy netu" w postaci Tracking Cookies.

Przyczyną może też być jakiś źle skonfigurowany Firewall (jeśli masz XP to jest jeszcze Zapora Połączenia Internetowego (czy jakoś tak), włączana automatycznie razem z którąś łatką).

Jeśli napisałem jakieś herezje, to proszę o klapsa kolbą m60 w potylicę.

Old Post 13-05-2004 01:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkForce Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkForce Znajdź więcej post'ów przez  DarkForce Dodaj DarkForce do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkForce prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misiek153
Training (Enforcer)

Zrobiłem ten test prędkości i wyszło mi 337 kbps.
Ale nie wiem czy to dobrze czy źle jak na NEO. Zastanawiam się czy by tam nie zadzwonić do tej pomocy technicznej bo zaczyna mnie to porządnie wkurzać.

Old Post 13-05-2004 09:41
DarkForce
Training (Enforcer)

quote:
Ale nie wiem czy to dobrze czy źle jak na NEO. Zastanawiam się czy by tam nie zadzwonić do tej pomocy technicznej bo zaczyna mnie to porządnie wkurzać.

To ja już całkowicie zgłupiałem!
Prędkość w miarę dobra, ale sam widzisz że te "512" to tylko w nazwie.Zresztą w regulaminie Neo pisze"do 512 kb/s" i nigdy tego nie utrzymują non-stop. Wyniki podobne do moich, a na Moscie mam pingi 49-200 ms, i tylko sporadycznie mnie wywala.
Połażę trochę po Googlach, może coś znajdę, bo już mi pomysłów brakuje.

Old Post 13-05-2004 12:27
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:

numion się nadaje...

Old Post 13-05-2004 12:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misiek153
Training (Enforcer)

Dzięki bardzo DarkForce!!!!
Ja też nie mam pojęcia co się może dziać. Transfery wporządku, wszystko działa jak powinno...... a tu takie badziewie..
Mnie też już brakuje pomysłów od czego to...
Przeinstalowywałem i nic..... Może napisze do adminów MOST'a to coś poradzą....

Old Post 13-05-2004 13:19
misiek153
Training (Enforcer)

Inforamcja dla tych, którzy chcieliby mi pomóc.....
Sytuacja opisana przeze mnie w poprzednich postach nie tyczy się jedynie serwera MOST-PL. Taką sytuacje mam na każdym serwerze, który chce odwiedzić......

Jest na to jakaś rada......

Old Post 14-05-2004 14:10
Radzioo(PL)
Guest

Jak wchodzisz na serwery to zobacz w górnym lewym rogu jaki masz ping. Są przypadki że BHD sama się wysypuje z niewiadomych przyczyn. No chyba że dostajesz komunikat po wyrzuceniu że miałeś za duży ping. Jeśli tak to zgłoś to tepsy żeby zrobili pomiary

Old Post 14-05-2004 16:19
misiek153
Training (Enforcer)

PING w grze mam nawet do 12000 ms. Właśnie dostaje komunikat, że miałem za duży PING. Myślisz, że to może być wina TPSA????

Old Post 14-05-2004 22:22
boski *PL*
po prostu boski

quote:
PING w grze mam nawet do 12000 ms. Właśnie dostaje komunikat, że miałem za duży PING. Myślisz, że to może być wina TPSA????

NO CO TY ?!

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Old Post 15-05-2004 13:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil boski *PL* Znajdź więcej post'ów przez  boski *PL* Dodaj boski *PL* do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać boski *PL* prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

12000 ??? masz zwalone łącze albo jesli modem przez sieciówke to albo coś z sterami albo z kartą

Old Post 15-05-2004 14:31
Yogas
Elite (Fiend)

quote:

Podejrzewam jednak, że jest to wina złej konfiguracji na kompie. Podobnie jest w przypadku stosowania różnych zapór internetowych i programów podobnych do Gaurdiana. Z tym programem nie ma szans wejść np. na JO.

Old Post 15-05-2004 16:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Yogas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Yogas Znajdź więcej post'ów przez  Yogas Dodaj Yogas do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misiek153
Training (Enforcer)

A może to ten Firewall w XP mi coś blokuje?? Jak go wyłączyć??
No bo co mogę mieć źle skonfigurowane na kompie?? Już jestem tą sprawą tak zakręcony, że maskara i najgorsze jest to, że coraz bardziej chce mi się grać.
Nie wiem może przeinstalować Wina bo już mi się skończyły pomysły od czego to jest......

Old Post 15-05-2004 23:46
asterix[GAL]
Veteran (Ogre)

siemka.
ile mash ikonek otwartych przy zegarze?
walnij ctrl+alt+del - obadaj ile tego masz tam otwarte i co to jest?
jak ogólnie z netem u ciebie?
łazi sie po sajdach xxx itd itp?
antyvirus jest?
rozpatrz wszystkie opcje, nawet te banalne
pozdrawiam

Old Post 16-05-2004 01:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil asterix[GAL] Kliknij tutaj by wysłać e-maila do asterix[GAL] Znajdź więcej post'ów przez  asterix[GAL] Dodaj asterix[GAL] do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
A może to ten Firewall w XP mi coś blokuje?? Jak go wyłączyć??
No bo co mogę mieć źle skonfigurowane na kompie?? Już jestem tą sprawą tak zakręcony, że maskara i najgorsze jest to, że coraz bardziej chce mi się grać.
Nie wiem może przeinstalować Wina bo już mi się skończyły pomysły od czego to jest......

Właściwościo danego połączenia - zakładka "zaawansowane" i opcja "zapora połączenia internetowego"

Old Post 16-05-2004 10:18
misiek153
Training (Enforcer)

Firewall w XP wyłączony i to też nic nie dało.
Dzwonie do obsługi technicznej NEO. Jak to nic nie pomoże to przeinstalowuje system.

Old Post 16-05-2004 22:37
misiek153
Training (Enforcer)

OK.
Zadzwoniłem do TPSA i wszystko śmiga.
Dzieki!!!

Old Post 26-05-2004 22:38
Radzioo(PL)
Guest

Old Post 27-05-2004 05:25
Marko
Combat (Death Knight)

Unhappy

quote:

Jak ja bym chcial miec taki przesyl.............. dla ciekawych powiem ze dzis w poludnie mialem 55kb/s

Old Post 27-05-2004 13:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Marko Znajdź więcej post'ów przez  Marko Dodaj Marko do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Marko prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Longbow
The Emperor Sleeping

quote:
Tak już OT: internetowe testy prędkości nie dają prawdziwego wyniku... Mam Neo+, na testach wychodzi 300-400 kb, w rzeczywistości jest to od 600-640. I to nie tylko moje spostrzeżenie
Pozdr.

$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}

Old Post 27-05-2004 19:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Longbow Znajdź więcej post'ów przez  Longbow Dodaj Longbow do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Longbow prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkForce
Training (Enforcer)

quote:
Napisane oryginalnie przez Longbow
Tak już OT: internetowe testy prędkości nie dają prawdziwego wyniku... Mam Neo+, na testach wychodzi 300-400 kb, w rzeczywistości jest to od 600-640. I to nie tylko moje spostrzeżenie
Pozdr.

Zgadzam się z Tobą, te testy podają tylko przybliżone wartości(baardzo przybliżone). Ale skąd wiesz ile masz "w rzeczywistości"? Te 640kb/s pokazywało mi oprogramowanie do modemu Thompsona, sęk w tym że ono mi tak zawsze pokazywało (z nieznacznymi odchyłami), a w bajki o utrzymywaniu takich prędkości non-stop przez TP.sa nie wierzę. Zwłaszcza, że to było przed Wielką Podwyżką Prędkości, i miałem wtedy Neo 512.
Jeśli masz inne(lepsze) sposoby na pomiar prędkości, to się podziel z innymi. Może znasz jakiś programik? Oczywiście "freeware"!

Pozdrawiam!

P.S. Dodam jeszcze, że też mam Neo+ i numion pokazuje mi 450-580 (w dobry dzień) przy zgaszonych wszystkich aplikacjach mogących obciążyć net, tylko Opera, bo z czegoś muszę to sprawdzić, nie?, więc nie miałem powodów mu nie ufać.

Edytowane przez DarkForce dnia 27-05-2004 o godz. 20:07

Old Post 27-05-2004 19:55
Longbow
The Emperor Sleeping

Zgadzam się, że nie zawsze TPsa utrzymuje tą prędkość, chociaż u mnie naprawdę rzadko spada mi poniżej 60 kB. eMule po pewnym czasie potrafi zapchać mi całe łącze (70-80 kB). Mozilla też pokazuje, z jaką prędkością ściągam. Jej akurat wierzę
Wszystko oczywiście zależy od zapchanych łącz, szybkości serwera itp...
Pod względekm szybkości na TPsę nie narzekam - tu spełniają swoje obietnice (przynajmniej u mnie).

$doSth -> kill($him);
$doSth -> find_next($enemy);
}

Old Post 29-05-2004 09:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Longbow Znajdź więcej post'ów przez  Longbow Dodaj Longbow do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Longbow prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:59.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions