Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > Deja vu
Kto przyczynił się do rozwoju sceny BHD
You do not have permission to vote on this poll.
Miły 13 48.15%
Tomek 10 37.04%
Zonk 2 7.41%
Yogas 2 7.41%
W sumie: 27 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
ssklak
Guest

Deja vu

Witam.
Gram w BHD od kilku dobrych miesięcy, więc śledzę to co się dzieje wokół tej gry w miarę moich skromnych możliwości czasowych. Również od kilku miesięcy śledzę co się dzieje na forum i co się dzieje wokół strony fpp, która jest w moim przekonaniu jedynym wiarygodnym i w miarę profesjonalnie prowadzonym źródłem informacji na temat tej gry. Nie jestem zagorzałym fanatykiem gry, raczej traktuje to jako uzupełnienie kultowej dla mnie (pewnie dlatego że darmowej) Enemy Teritory. Również nie jestem osobą, która lubi rozpisywać się na jakiś temat (po przygodzie z nieistniejącym już czasopismem o tematyce gier jestem raczej typem aktywnego czytelnika ), ale ostatnie (i nie tylko ostatnie) wydarzenia zmusiły mnie do zabrania głosu w temacie sceny BHD. Mam nadzieję, że nikt nie będzie zmuszał mnie (a wiem, że jest to tu modne) do polemiki na poruszony przeze mnie temat, ale proszę o potraktowanie mojej wypowiedzi jako głos osoby, która nie raz już była świadkiem podobnych ekscesów, na różnych scenach, różnych gier.
Więc do rzeczy:
Jak widzicie pozwoliłem sobie na umieszczenie ankiety ze znamiennym dla mnie pytaniem. Kto przyczynił się do rozwoju sceny BHD.
Od jakiegoś czasu wszyscy jak jeden mąż, krytykują tu tmata alias Tomek (jednego z bohaterów mojej ankiety), ale przypominam sobie, że jeszcze nie tak dawno krytykowano tu osobę Miłego (kolejny bohater mojej ankiety). Są również inni bohaterowie tej ankiety, ale o nich później.
Co łączy wszystkie osoby i co mam do powiedzenia w tej sprawie ?
Tomek i Miły to osoby, które moim zdaniem zrobiły najwięcej dobrego dla polskiej sceny BHD. Pierwszy z niczego zorganizował ligę, dzięki czemu klany mogły się rozwijać, a drugi udostępnił i doprowadził do perfekcji miejsce spotkań większości polskich graczy BHD. Tyle krytyki ile spadło na te dwie osoby, wydaje mi się, że nikt by nie zniósł, a oni mimo wszystko robili to, co dla sceny BHD było najwłaściwsze. Dlaczego o tym mówię ? Jak już wspomniałem, grałem w wiele gier i zawsze widziałem to samo. Jak ktoś chce coś dla sceny zrobić i nie daj boże się mu to uda, to odzywa się wówczas to nasze narodowe przysłowie (ktoś już tu o tym wspominał), że jak chcesz sobie znaleźć wrogów to osiągnij sukces. Moim zdaniem te osoby osiągnęły sukces w tym, co robiły, a to, co się działo i dzieje przypomina mi jak żywo jakąś komedie. Z tego, co zauważyłem, to co by nie napisał kiedyś Miły teraz Tomek to zawsze spotka się to z krytyką minimum 20 niezadowolonych i dlatego podziwiam ich za to, że pomimo tylu (czasami poniżej wszelkich przyjętych norm dyskusji), wypowiedzi podejmują/li temat i przedstawiają/li swoje racje.(tu mała podpowiedz dla Tomka: niepotrzebnie czasami wdajesz się w dyskusje z osobami, których i tak nie przekonasz,a którym zawistnie zależy tylko na ośmieszeniu Twojej osoby. Nie odbierz tego jako krytykę, i proszę nie odpowiadaj na ten post jak na post oponenta, których z tego co widzę masz bardzo wielu, ja na pewno do nich nie należę, ale naprawdę czasami warto sobie odpuścić nawet mając racje dla dobra sprawy. Jeżeli mogę Ci cos doradzić to bierz przykład z Miłego, bądź Zonka. Ktoś z nich coś napisze( w moim odczuciu przeważnie słusznie) i tyle. Nie wdają się w dalsze dyskusje, a Ty natomiast, mimo że masz w wielu przypadkach racje, to wdajesz się niepotrzebnie w słowne przepychanki z kilkunastoma osobami jednoczesnie. Przemyśl to i jeszcze raz proszę nie odbieraj tego jako ataku na siebie, bo gdybym mógł to chętnie uścisnąłbym Ci dłoń)
Kolejną osobą z mojej ankiety jest Zonk. Z tego co wiem chwilowo jest nieobecny, a szkoda. W moim odczuciu jest to osoba, która w bardzo umiejętny sposób łagodziła wszelkie forumowe spory i na pewno nie dopuściłby do sytuacji, do której niestety dopuścił Tomek. Mam tu na myśli wulgarny styl niektórych postujących i czasami wykraczający poza wszelkie przyjęte normy poziom prezentowanej dyskusji. Niestety Tomku z różnych (czasem niezależnych od Ciebie) powodów nie poradziłeś sobie z funkcją moderatora i moim zdaniem powinieneś był skupić się tylko na administrowaniu ligi (to moim zdaniem wychodziło Ci naprawdę dobrze i co najważniejsze nie bałeś się podejmować decyzji niekorzystnych dla Twojego własnego klanu, co dla mnie jest godne najwyższego uznania), a zarządzanie forum pozostawić komuś innemu. Wiec jeszcze raz zwrócę się bezpośrednio do Ciebie. Daj sobie spokój z moderowaniem forum, które Ci niestety nie wychodzi (to nie tylko moje zdanie, a topik „moderator rezerwowy” z wielu niesłusznych, które Cię krytykowały moim zdaniem jest jak najbardziej słuszny) i zajmij się liga, która zorganizowałeś i którą rządziłeś perfekcyjnie.
Tak więc, jak już wspomniałem, szkoda że Zonka nie ma, bo był on niewątpliwie jedna z TRZECH osób, dzięki którym scena BHD w Polsce była tak zauważalna.
Jako czwartą osobę w ankiecie umieściłem postać Yogasa. Umieściłem go trochę przekornie, a trochę z uwagi na jego zasługi. Niewątpliwie jest to założyciel, moim zdaniem, najlepszego klanu w Polsce i nie ma tu nic do rzeczy to, że w Polsce nigdy nie pokonali PFT. Jako niezły obserwator nie skupiałem się jedynie na polskiej scenie, ale obserwowałem również scenę światową i moim zdaniem to, co SLS zrobiło w lidze CB zasługuje na najwyższe uznanie. Gdy na serwerach Novalogic rozmawiałem z moimi zagranicznymi kolegami, to bardzo szybko na hasło SLS, odpowiadali mi, że mamy w Polsce naprawdę mocny klan, natomiast o ich pogromcach w Polsce nic nie słyszeli. Yogas założył klan, który jest w europie rozpoznawalny i dlatego należą mu się za to wielkie brawa. Ale napisałem również, że umieściłem go w ankiecie troszkę przewrotnie, Dlaczego? Wydaje mi się, że troszkę z wypowiedziami na tym forum się ten kolega zagalopował i pewne jego wypowiedzi nie leżą w granicach ogólnie przyjętych zasad „dobrego smaku”, no i co ważniejsze doprowadził do rozbicia do tej pory prężnej sceny BHD. Takie mam odczucia, a mam je dlatego, ponieważ kiedyś jedną z moich ulubionych gier sieciowych obrzydził mi podobny do niego człowiek. Przepraszam, że zanudzę Was tamtą historia, ale jest ona jak żywcem przeniesiona tu. Tam też były osoby, które coś da sceny robiły, i tam tez znalazł się niestety osobnik, który pod hasłami normalności, znalazł sojuszników i to wszystko zepsuł. Zepsuł, obiecywał że będzie lepiej, a tak naprawdę doprowadził do totalnej destrukcji ówczesnej sceny gry. Doprowadził do tego, że osoby aktywnie budujące scenę się on niej odwróciły i nie było już ani ligi ani serwerów, ani klanów. Mam nadzieję, że tamta sytuacja się tu nie powtórzy i że Yogas nie okaże się tym samym destruktorem. Choć zaszło to już bardzo daleko i wydaje mi się, że odwrotu ze ścieżki wskazanej przez Yogasa już nie ma, to życzę sobie być złym wróżbitą.

Przepraszam, że było tak długo (naczelny zawsze powtarzał mi abym nie pisał tak długich tekstów, i pewnie dlatego że nie posłuchałem naszego pisma już nie ma ), ale mam nadzieje, że wszyscy zrozumieli moje przesłanie.

Pozdrawiam i bez odbioru.

Szczególne pozdrowienia dla zaglądających czasami na ET

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 03-06-2004 22:55
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rodrigez
kreutzritter

Thumbs up Re: Deja vu

quote:
Napisane oryginalnie przez ssklak
......... nie jestem osobą, która lubi rozpisywać się na jakiś temat.........

Old Post 03-06-2004 23:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rodrigez Znajdź więcej post'ów przez  rodrigez Dodaj rodrigez do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rodrigez prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
boski *PL*
po prostu boski

ssklak... mhm... moze cos wiecej osobie?

i wlasciwie ta ankieta ma cos na celu? czy tak prywatnie chcesz sie dowiedziec co mysli ogol? czy moze chcesz rozkrecic nastepny chory topic "o wyzszosci swiat wielkiej nocy nad swietami bozego narodzenia"??
no chyba, ze chcesz sie "komus" przypodobac... tylko komu?

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Edytowane przez boski *PL* dnia 04-06-2004 o godz. 00:24

Old Post 04-06-2004 00:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil boski *PL* Znajdź więcej post'ów przez  boski *PL* Dodaj boski *PL* do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać boski *PL* prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jasiu
Training (Enforcer)

....aż mnie przeszły dreszcze ...

Old Post 04-06-2004 00:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jasiu Znajdź więcej post'ów przez  Jasiu Dodaj Jasiu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jasiu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Re: Deja vu

quote:
Napisane oryginalnie przez ssklak
(...) Nie jestem zagorzałym fanatykiem gry(...)

Rzeczywiście sporo wiesz jak na osobę która nie brała (?) udziału np. w lidze PLK. Myślisz że czytając boarda można ocenić co kto zrobił dobrego dla sceny BHD ? No chyba że czegoś nie wiem. Tak jak napisał Boski, skrobnij coś o sobie więcej.
... z resztą ten tekst coś mi przypomina......

Old Post 04-06-2004 05:33
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rufus
Veteran (Ogre)

Talking

Cos to takie zagmatwane!!! Wietrze podstep ,ale bedze ,co poczytac .Brakuje w ankiecie opcji, ze zaden z wymienionych .

Old Post 04-06-2004 05:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rufus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rufus Znajdź więcej post'ów przez  Rufus Dodaj Rufus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rufus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rufus
Veteran (Ogre)

A i jeszcze jedno,nie wiem czy zauwazyles ,ze porownywanie na tym forum osob ,klanow,waznosci funkcji prowadzi do niezlych awantur ,a moze Tobie o to chodzilo???

Old Post 04-06-2004 06:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rufus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rufus Znajdź więcej post'ów przez  Rufus Dodaj Rufus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rufus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

jednym słowem , niech każdy robi to co umie najlepiej
Miły panuje na MOST, Zonk moderuje kamasze, tmat poskleja ligę, a Yogas niech robi co chce

Old Post 04-06-2004 06:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

o kurde nie zauważyłem byś coś wspomniał o osobach , które nakręciły całe to forum

Old Post 04-06-2004 06:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

No więc... klak napewno napisał dużo prawdy o każdej z wymienionych osób. Uważam że Miły i Zonk wykonują swoje zadania naprawdę świetnie dlatego że nie angażują się w konflikty podważające ich autorytet a swoimi działaniami nie dają podstaw do posądzenia ich o prywatę. Yogas jest świetnym graczem choć dawał się zbyt łatwo prowokować na forum i w niektórych postach rzeczywiście przeginał. Co do Tomka to rzeczywiście zrobił wspaniałą rzecz stawiając PLK. Zawsze miałem wielki szacunek do Niego ale po pewnych wydarzeniach moje uznanie zaczęło spadać. Zaczęło się od publicznego oczerniania mojego kolegi Dobiego wiele sugerującymi pytaniami, bez posiadania dowodów na poparcie swoich sugestii. Ja osobiście nie robił bym komuś wyrzutów bez posiadania jakiegoś dowodu a tym bardziej po wcześniejszym pobieżnym sprawdzeniu czystości podejrzanego. Druga sytuacja, która sprawiła że jeszcze bardziej osoba Tomka upadła w moich oczach to konflikt z pixcomem o komentarze na ich forum. Zdziwiło mnie jak bardzo ubodły go te posty ( w moim odczuciu niezbyt "kłujące") a jeszcze bardziej zadziwiło mnie jak uparcie drążył ten temat z coraz niższym poziomem i argumentami. Kropką nad "i", a właściwie bardzo wielką kropą, była sprawa nieporozumienia co do godziny rozegrania meczu sls vs pft. Jakkolwiek jest to sprawa błaha i niewarta konfliktu, bo przecież mecz można rozegrać ponownie i już, odniosłem naprawdę silne wrażenie że Tomek celowo doprowadził do tego zamieszania, wykorzystując do cna zapisy regulaminu i czekając w białych rękawiczkach na rozwój sytuacji, wiedząc że formalnie jest na wygranej pozycji. Oprócz tego uważam, że zachowuje się nieuczciwie na forum a także na serwisie fpp dlatego że kasuje posty (bądź komentarze do newsów na fpp) które nie zawsze są wulgarne albo obraźliwe a do tego pozostawia stronniczo, w charakterze podsumowanie, swoje wpisy. To sprawia że naprawdę straciłem dużo szacunku dla osoby Tomka, moje nastawienie zmieniło się na "minus" i zgadza się to że ostatnio zdarza mi się często "atakować" go na forum.
^^^--- To są moje osobiste odczucia w tym temacie.

Old Post 04-06-2004 06:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dżery Znajdź więcej post'ów przez  dżery Dodaj dżery do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dżery prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

Problem zaczyna się wtedy, gdy ktoś zaczyna utożsamiać sprawowaną funkcję z własną osobą .

Old Post 04-06-2004 09:17
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Napisane oryginalnie przez Rufus
Cos to takie zagmatwane!!! Wietrze podstep ,ale bedze ,co poczytac .Brakuje w ankiecie opcji, ze zaden z wymienionych .

i dobrze bo ten kraj to zbiorowisko ludzi uciekajacych przed podejmowaniem decyzji, a tak powaznie to na tak zadane pytanie powinno być więcej alternatywnych odpowiedzi, a tak odpowiedź zawsze pozostanie niepełna, dlatego nie głosuję i powiem inaczej że wszyscy razem niz bardziej każdy z osobna

Old Post 04-06-2004 09:19
FABIOS
Training (Enforcer)

Re: Deja vu

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez ssklak
[B]Witam.
Gram w BHD od kilku dobrych miesięcy, więc śledzę to co się dzieje wokół tej gry w miarę moich skromnych możliwości czasowych. Również od kilku miesięcy śledzę co się dzieje na forum i co się dzieje wokół strony fpp, która jest w moim przekonaniu jedynym wiarygodnym i w miarę profesjonalnie .............................................

ZGADZAM SIĘ NAPRAWDĘ W 110 % Z TWOJĄ WYPOWIEDZIĄ ssklak... Dosłowniw jakbym sam to napisał. Dzięki za poruszenie tego tematu.

Załącznik: fabios1.jpg
Załącznik został 89 razy przeglądany.

Old Post 04-06-2004 09:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FABIOS Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FABIOS Znajdź więcej post'ów przez  FABIOS Dodaj FABIOS do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FABIOS prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
o kurde nie zauważyłem byś coś wspomniał o osobach , które nakręciły całe to forum

No właśnie ja to się prawie obraziłem " "

Old Post 04-06-2004 09:30
*BSP*Sigano
title

Ejjjjjjj

Ej no a ja a ja największy LAGER W BHD

Old Post 04-06-2004 09:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil *BSP*Sigano Kliknij tutaj by wysłać e-maila do *BSP*Sigano Znajdź więcej post'ów przez  *BSP*Sigano Dodaj *BSP*Sigano do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać *BSP*Sigano prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
*CQF*Darek
Warrior (Scrag)

Czytam i myśle, ale zauwazyłem ze wszystko stanęło w miejscu, zaczyna sie robić nudno na polskiej scenie BHD. Jest oczywiscie CB ale zawsze lepoiej strzelać do swojego. Niech Pan Tomek rozpisze jeszcze raz termin meczy i ruszajmy bo nasi zaczynają kupowiać BFV). Nieiwiem czy Tomek na "prawa autorskie" do PLK ale może ktoś inny by to pociągnął, może lamanizinna jak skończy rutniej CTF, a może Tomek sie przełamie i ruszy.
Sorrki jeśli coś pokręciłem ale aż tak dobrze w tym wszystkim nie siedze, ja tylko strzelam w BHD.

Old Post 04-06-2004 10:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil *CQF*Darek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do *CQF*Darek Znajdź więcej post'ów przez  *CQF*Darek Dodaj *CQF*Darek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać *CQF*Darek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez *CQF*Darek
(...)Sorrki jeśli coś pokręciłem ale aż tak dobrze w tym wszystkim nie siedze, ja tylko strzelam w BHD.

Odpowiedź godna 100%towego żołnierza

Old Post 04-06-2004 10:19
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Napisane oryginalnie przez *CQF*Darek
Czytam i myśle(...)zawsze lepoiej strzelać do swojego.
(...) aż tak dobrze w tym wszystkim nie siedze, ja tylko strzelam w BHD.

bez urazy ale ten post roji się od niezłych kawałków

Old Post 04-06-2004 10:31
tmat
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Zaczęło się od publicznego oczerniania mojego kolegi Dobiego wiele sugerującymi pytaniami, bez posiadania dowodów na poparcie swoich sugestii. Ja osobiście nie robił bym komuś wyrzutów bez posiadania jakiegoś dowodu a tym bardziej po wcześniejszym pobieżnym sprawdzeniu czystości podejrzanego.

Z Dobim od samego początku chodziło o "nocne granie". Pamietając jeden ze starzych topików na ten temat postanowiłem posłuchać opini w sprawie "nocnego grania" "współcześnie". Tak naprawde tylko Boski załapał o co chodzi, a cała reszta z Toba na czele pomyslała że chodzi o cheatowanie. Nie mi osądzać czemu pomyśleliście tylko o jednym...

quote:

Druga sytuacja, która sprawiła że jeszcze bardziej osoba Tomka upadła w moich oczach to konflikt z pixcomem o komentarze na ich forum. Zdziwiło mnie jak bardzo ubodły go te posty ( w moim odczuciu niezbyt "kłujące") a jeszcze bardziej zadziwiło mnie jak uparcie drążył ten temat z coraz niższym poziomem i argumentami.

Z pixcomem, sprawa była troszeczke inna. To był klasyczny przykład tzw. "moralności pani Dulskiej". Oczywiście troszeczke "wypusciłem" pixcomów, aby napisali to co napisali i aby zrobili to z oburzeniem z jakim to zrobili. Kto miał to zrozumieć i przede wszystkim CHCIAŁ to zrozumieć, to zrozumiał. Pozostali, etatowi juz krytycy zrozumieli to na swój sposób, ale to mnie ani nie zdziwiło , ani nie zmartwiło. Przyzwyczaiłem sie juz do tego że chocbym w jakiejś sprawie miał racje w 99% a mylił sie w 1% to oni i tak nie zauważą tych 99%, ale zwasze zwróca uwage na ten 1%...

quote:

Kropką nad "i", a właściwie bardzo wielką kropą, była sprawa nieporozumienia co do godziny rozegrania meczu sls vs pft. Jakkolwiek jest to sprawa błaha i niewarta konfliktu, bo przecież mecz można rozegrać ponownie i już, odniosłem naprawdę silne wrażenie że Tomek celowo doprowadził do tego zamieszania, wykorzystując do cna zapisy regulaminu i czekając w białych rękawiczkach na rozwój sytuacji, wiedząc że formalnie jest na wygranej pozycji.

Tu na twe zarzuty odpowiem pytaniem. Czy uważasz że "czekając w białych rękawiczkach", gdy juz dowiedziałem sie o tym że mecz jest grany o godzinie 17(dostałem telefon w tej sprawie ok godziny 17:40), wydzwaniałbym do Młodego co 5 minut aby ten przerwał jak najszybciej ten mecz i wyjaśnił szybko ta sprawe z Yogasem i aby do mojego powrotu z pracy nie podejmowac żadnych pochopnych działań ?

quote:

Oprócz tego uważam, że zachowuje się nieuczciwie na forum a także na serwisie fpp dlatego że kasuje posty (bądź komentarze do newsów na fpp) które nie zawsze są wulgarne albo obraźliwe a do tego pozostawia stronniczo, w charakterze podsumowanie, swoje wpisy. To sprawia że naprawdę straciłem dużo szacunku dla osoby Tomka, moje nastawienie zmieniło się na "minus" i zgadza się to że ostatnio zdarza mi się często "atakować" go na forum.
^^^--- To są moje osobiste odczucia w tym temacie.

Co do Twoich zarzutów i zarzutów ssklaka jakobym nie radził sobie z forum powiem tylko tak.
Po pierwsze. Funkcja moderatora nie była mi do niczego potrzebna, a jak juz zostałem nią obdarzony to z góry wiedziałem że każdy mój nawet niewielki błąd zostanie bardzo mocno napietnowany przez moich stałych oponentów.
Po drugie. Usunąłem tylko posty w których (prawie zawsze jednej osoby) były wulgaryzmy i prostackie teksty dotyczące uczestników forum i tu przypominam że pierwszym postem który wyedytowałem był post w którym autor nie zawsze cenzuralnymi słowami przedstawił swój poziom "uwielbienia" dla klanu SLS. Ale o tym oczywiście nikt nie pamięta...

Old Post 04-06-2004 11:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tmat Kliknij tutaj by wysłać e-maila do tmat Znajdź więcej post'ów przez  tmat Dodaj tmat do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać tmat prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez tmat
(...)Oczywiście troszeczke "wypusciłem" pixcomów, aby napisali to co napisali i aby zrobili to z oburzeniem z jakim to zrobili. Kto miał to zrozumieć i przede wszystkim CHCIAŁ to zrozumieć, to zrozumiał. (...)

manipulacja

Old Post 04-06-2004 11:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Zniknęły też inne to raz. A dwa skoro wiedziałeś co Cię czeka to czemu zgodziłeś się zostać moderatorem?

Old Post 04-06-2004 11:25
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Zniknęły też inne to raz. A dwa skoro wiedziałeś co Cię czeka to czemu zgodziłeś się zostać moderatorem?

Allah akbar
to też jestes w pixcom i dałeś się poduścić

Old Post 04-06-2004 11:29
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
Allah akbar
to też jestes w pixcom i dałeś się poduścić

Powiem po tutejszemu : wali mnie to.

Old Post 04-06-2004 11:32
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
(...)
Po pierwsze. Funkcja moderatora nie była mi do niczego potrzebna, a jak juz zostałem nią obdarzony to z góry wiedziałem że każdy mój nawet niewielki błąd zostanie bardzo mocno napietnowany przez moich stałych oponentów.
(...)

"gdzie spojrzę dookoła dżungla" i
strasznie mnie ciekawi ( podobnie jak miliony wyznawców religi monoteistycznych) kto jest na górze

Old Post 04-06-2004 11:34
tmat
Elite (Fiend)

quote:

Tak, dokładnie 3 Yogasa, i jeden zdublowany topik Jaro. Niesamowite przegięcie !!!
A co do drugiej częsci, to szczerze przyznam że sam sie nad tym zastanawiam. Bardzo lubie forumowe dyskusje (te na poziomie, nie ważne na jakim byleby "na"), więc jako bardzo aktywny uczestnik wielu takich dyskusji, rzeczywiście nie byłem najlepszym kandydatem na to "stanowisko". Ale tak naprawde Ty tez nie jesteś dobrym kandydatem i większość z osób na tamtej liście też nimi nie była. To powinna byc osoba która nie miesza sie w żadne spory i tylko od czasu do czasu wyrazi swój poglad na dany temat i tyle. Taki był właśnie Zonk.
Niestety takiego kandydata nie było, no może poza Miłym, ale on ma już aż nadto roboty przy moscie.

Old Post 04-06-2004 11:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tmat Kliknij tutaj by wysłać e-maila do tmat Znajdź więcej post'ów przez  tmat Dodaj tmat do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać tmat prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
(...) A dwa skoro wiedziałeś co Cię czeka to czemu zgodziłeś się zostać moderatorem?

Rejtan powiedziałby
skoro wiedziałeś co Cię czeka to czemu zgodziłeś się zostać moderatorem?, czemu?!
co za tragizm

Old Post 04-06-2004 11:39
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Tak, dokładnie 3 Yogasa, i jeden zdublowany topik Jaro. Niesamowite przegięcie !!!
A co do drugiej częsci, to szczerze przyznam że sam sie nad tym zastanawiam. Bardzo lubie forumowe dyskusje (te na poziomie, nie ważne na jakim byleby "na"), więc jako bardzo aktywny uczestnik wielu takich dyskusji, rzeczywiście nie byłem najlepszym kandydatem na to "stanowisko". Ale tak naprawde Ty tez nie jesteś dobrym kandydatem i większość z osób na tamtej liście też nimi nie była. To powinna byc osoba która nie miesza sie w żadne spory i tylko od czasu do czasu wyrazi swój poglad na dany temat i tyle. Taki był właśnie Zonk.
Niestety takiego kandydata nie było, no może poza Miłym, ale on ma już aż nadto roboty przy moscie.

Dodajmy komentarze na fpp.... w dobrym tonei jest poinformowanie przez moderatora daną osobę dlaczego kasuje dany wątek czy topik. Nie twierdzę także że jestem dobrym kandydatem jak i że chcę być moderatorem.

Old Post 04-06-2004 11:39
dżery
Elite (Fiend)

quote:
Z pixcomem, sprawa była troszeczke inna. To był klasyczny przykład tzw. "moralności pani Dulskiej". Oczywiście troszeczke "wypusciłem" pixcomów, aby napisali to co napisali i aby zrobili to z oburzeniem z jakim to zrobili. Kto miał to zrozumieć i przede wszystkim CHCIAŁ to zrozumieć, to zrozumiał.

Można to rozumieć na wiele sposobów, myślę że w takim razie pixcom też to "zrozumie". Tak na marginesie to bardzo sprytnie z Twojej strony że udało się sprowokować ich aby odkryli swoje "brudne wnętrza"
Oprócz tego myślę, że "wypusciłeś" nie tylko pixcom aby "napisali to co napisali i aby zrobili to z oburzeniem z jakim to zrobili". Z satysfakcją również widzę, że "Kto miał to zrozumieć i przede wszystkim CHCIAŁ to zrozumieć, to zrozumiał".

Old Post 04-06-2004 11:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dżery Znajdź więcej post'ów przez  dżery Dodaj dżery do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dżery prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Tak, dokładnie 3 Yogasa, i jeden zdublowany topik Jaro. .

a w jakim sensie zdublowany?
quote:
(...). Ale tak naprawde Ty tez nie jesteś dobrym kandydatem i większość z osób na tamtej liście też nimi nie była. To powinna byc osoba która nie miesza sie w żadne spory i tylko od czasu do czasu wyrazi swój poglad na dany temat i tyle. .(...)

o kurde !!! kiedy Radzioo właśnie wyraża swoje poglądy na dany temat od czasu do czasu, jak to uczynił pare postów wyżej mówiąc cyt. z pamięci "Powiem po tutejszemu : wali mnie to. "

quote:
(...)Taki był właśnie Zonk.(...)

zabrzmiało to jak epitafium, czy coś mu się stało?

Old Post 04-06-2004 11:47
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Można to rozumieć na wiele sposobów, myślę że w takim razie pixcom też to "zrozumie". Tak na marginesie to bardzo sprytnie z Twojej strony że udało się sprowokować ich aby odkryli swoje "brudne wnętrza"
Oprócz tego myślę, że "wypusciłeś" nie tylko pixcom aby "napisali to co napisali i aby zrobili to z oburzeniem z jakim to zrobili". Z satysfakcją również widzę, że "Kto miał to zrozumieć i przede wszystkim CHCIAŁ to zrozumieć, to zrozumiał".

moderator-prowokator-anarchista

Old Post 04-06-2004 11:52
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:06.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions