Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > kilka pytan nooba ;)
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
pasqd
Training (Enforcer)

kilka pytan nooba ;)

Witam wszystkich!

W Tribes2 gram od niespelna miesiaca (wczesniej probowalem sil w demie, ale ogrom akcji mnie lekko przytlaczal). Sciagnalem sobie pelna wersje z sieci i zaczalem przygladac sie jak powinno sie grac.

Szybko przyswoilem zasady panujace na polu gry i teraz juz gra zespolowa jest dla mnie wszystkim. Inne sieciowe FPSy odrzucaly mnie zawsze swoja chaotycznoscia i zlym traktowaniem nowicjuszy, tutaj natomiast jest atmosfera przyjacielska, nie ma przeklenstw w czasie gry i wszyscy dobrze sie bawia.

Mam jednak kilka pytan, ktore nie daja mi spokoju

Moim ulubionym miejscem na polu bitwy jest HoF. Czy nie jest to pewnego rodzaju kamperstwo? Mam taki brzydki nawyk z innych FPSow ze stanie dluzej w jednym miejscu i walenie do wrogow jest zle. Tutaj jest to raczej powszechnie stosowane, ale nadal nie jestem pewien czy od czasu do czasu nie powinienem zmienic swojego miejsca na atakujacego. Oczywiscie, jesli jest za malo ludzi do ataku to ruszam dziarsko (i rownie dziarsko gine)

Druga sprawa - dosych blacha. Jaki jest sposob na Jugga z Shieldem? Walilem w niego chyba ze wszystkiego a on dalej szedl przed siebie.

Z gory dzieki za rozwianie mych watpliwosci i pozdrawiam serdecznie!! Do zobaczenia na polu bitwy!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 15-08-2004 14:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil pasqd Kliknij tutaj by wysłać e-maila do pasqd Znajdź więcej post'ów przez  pasqd Dodaj pasqd do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać pasqd prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DiSiNi
Training (Enforcer)

Tak, masz racje, granie jako HoF na publiku jest zle postrzegane. Wyniesienie flagi, na ktorej stoi HoF jest trudniejsze i wymaga duzo wiekszego zgrania po stronie drużyny przeciwnej.

Nie musze chyba dodawac, ze na publiku zgranie sie jest duzo trudniejsze, niz na klanowce chociazby.

Granie na publikach jest wogole ciezkie, bo nastala taka moda ostatnio na 'defensive play'. Wystaczy ze zblizysz sie do druzyny przeciwnej i ci leb odstrzeli 5 laserow. Albo pusci sie za toba w poscig 3 fraghunterow. Porazka...

Zaproponowalbym Ci przyjmowanie pozycji ofensywnych, ale biorac pod uwage powyzsze, moze to byc frustrujace, szczegolnie dla poczatkujacego, wiec pozostawiam to twojemu wyborowi.

Na jugga ze shieldem najlepszy granatnik i granaty byle z daleka ;p Plazma tez dobra, ale trzeba siedziec w czyms ciezszym niz scout.

Old Post 15-08-2004 15:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DiSiNi Znajdź więcej post'ów przez  DiSiNi Dodaj DiSiNi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DiSiNi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
pasqd
Training (Enforcer)

Hmm... Dzieki

Na publikach spotykalem sie z dosyc ciekawymi zagraniami i naprawde dobrze przeprowadzonymi akcjami, wiec az korci mnie zeby jakas klanowke kiedys chocby zobaczyc Tam to sie musi dziac)

A czy to prawda ze na shielda dziala dobrze zwykly blaster tylko nastrzelac sie trzeba sporo?

Old Post 15-08-2004 16:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil pasqd Kliknij tutaj by wysłać e-maila do pasqd Znajdź więcej post'ów przez  pasqd Dodaj pasqd do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać pasqd prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DiSiNi
Training (Enforcer)

Tak to prawda. Blaster stosuje sie wlasnie na HoF'y.

Jesli poszukujesz klanu, zajrzyj kiedys na IRCu na kanal #sys siec quakenet, to pogadamy.

Jaki jest twoj in-game nick btw?

Old Post 15-08-2004 16:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DiSiNi Znajdź więcej post'ów przez  DiSiNi Dodaj DiSiNi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DiSiNi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
pasqd
Training (Enforcer)

Moj nick w grze to pasqd

Co do klanu to z mila checia sie zglosze, ale najpierw pocwicze zeby prezentowac jakies umiejetnosci

Dzieki za pomoc

Old Post 15-08-2004 18:37
DiSiNi
Training (Enforcer)

Wyslalem Ci zaproszenie do PolskiegoForum. To klan ktorego czlonkami sa chyba wszycy grajacy polacy, wiec i ty powinienes.

Jezeli nie doszedl sam, wyslij t-maila sam do siebie, na pewno pomoze.

Old Post 16-08-2004 00:59
pasqd
Training (Enforcer)

łooo, dzieki

ten tag przed nickiem to zostanie dodany po pewnym czasie czy samemu trzeba go sobie dopisac

teraz, majac swoja przynaleznosc, czuje sie zobligowany do cwiczenia swych umiejetnosci

Old Post 16-08-2004 18:02
DiSiNi
Training (Enforcer)

Tag dodawany jest automatycznie. W browserze po lewej stronie masz liste klanow do ktorych nalezysz.

Jedyne co musisz zrobic, to kliknac na klan prawym przyciskiem myszki i zaznaczyc jako 'Make Pimary Tribe'.

Na serwerach bedziesz widoczny z tagiem klanu, ktory ostatnio zaznaczany byl jako 'Primary'.

Old Post 16-08-2004 19:27
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

quote:
stanie dluzej w jednym miejscu i walenie do wrogow jest zle

Dla niektórych elf jest zły, chain to przekleństwo lub też używanie satchel'a powoduje toczenie piany z ust...

Olej to
Ludzie się nudzą i wymyślają kolejne naciągane reguły mające ułtwić im życie ponieważ nie radzą sobie z niektórymi wydarzeniami w grze. To ich problem-nie Twój.
(oczywiscie nie pisze tutaj o sytuacjach w których jest mało graczy a ktoś np. niszczy generatory w bazie wroga przy okazji sypiąc minami niczym krowa na polu, mam na myśli sytuacje w "normalnej" grze).

quote:
Druga sprawa - dosych blacha. Jaki jest sposob na Jugga z Shieldem? Walilem w niego chyba ze wszystkiego a on dalej szedl przed siebie.

Dobrym sposobem jest zajście takiego gracza od tyłu i potratowanie z bliska prosto w plecy shock lancą.
Ewentualnie wspólpracując z innymi cżłonkami drużyny - potraktować go elfem (do rozładowania pancerza) wystawiajac na atak innych członków drużyny (albo Twój własny).

Jest jeszcze wspomniany blaster...dosyć upierdliwa broń, szczególnie gdy jest się scoutem, jednak też się nadaje do walki z graczami w shield packu.

Ostatnie co wymyśliłem (chyba nawet skuteczne ): obrzucenie gracza granatami wstrząsowymi, powinno to spowodować pozbawienie go packa oraz częsci broni, przy okazji dodatkowa korzyścią jest oddalenie się zagrożenia

Wszystkie inne bronie działają tylko na stan energi osoby w shieldzie, więc najpierw trzeba nimi spowodować jej spadek a później pilnować by gracz z shieldem nie zdołał sobie jej zregenerować zanim go zabijesz (przy użyciu blastera i lancy nie trzeba się o to martwić, shield nie chroni przed tymi brońmi)...

Mam nadzieje ze opisałem to w miare logiczną całość
(mam za sobą długą podróż ciasnym samochodem i jestem śpiący, więc można chyba mi wybaczyć ).

Old Post 19-08-2004 01:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|Piotrusek
Heavy Lover

Zeby rozwalic jugga z shieldem to trzeba albo po prostu celnie trafiac albo zaspamowac go (jesli chodzi o HoFa) ze spina/granatnika/mortara. Blaster to strata cennego czasu. Jezeli widzisz takiego jugga w polu... to albo shock w plecy albo po prostu utrzymuj sie na dystans i wal komba spin+granat i granatnikiem pod nogi.

Old Post 19-08-2004 09:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|Piotrusek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sYs|Piotrusek Znajdź więcej post'ów przez  sYs|Piotrusek Dodaj sYs|Piotrusek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|Piotrusek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
pasqd
Training (Enforcer)

Dzieki wielkie! Wczoraj wieczorem udalo mi sie trafic kilka juggow i wykrasc flage przeciwnika w ciekawym stylu (obrona zmasakrowana shocklance i szybka ucieczka przy asyscie druzyny)

Mam jednak kolejne pytanko. Probowalem wczoraj wpasc do bazy przeciwnika i rzucic kilka beaconow, zeby mozna bylo zrobic BT jak z bajki. Niestety jakos nie udawalo mi sie wypuscic zadnego beacona. Jak mozna postawic takie cus? Trzeba to robic z powietrza czy pomodlic sie przed akcja?

Old Post 19-08-2004 11:13
Icea
Training (Enforcer)

quote:
Napisane oryginalnie przez pasqd
Dzieki wielkie! Wczoraj wieczorem udalo mi sie trafic kilka juggow i wykrasc flage przeciwnika w ciekawym stylu (obrona zmasakrowana shocklance i szybka ucieczka przy asyscie druzyny)

Mam jednak kolejne pytanko. Probowalem wczoraj wpasc do bazy przeciwnika i rzucic kilka beaconow, zeby mozna bylo zrobic BT jak z bajki. Niestety jakos nie udawalo mi sie wypuscic zadnego beacona. Jak mozna postawic takie cus? Trzeba to robic z powietrza czy pomodlic sie przed akcja?

Musisz postawic go prawie pod siebie, przed swoimi stopami najlepiej... najlepszym sposobem jest walenie w klawisz i machanie do okola swoich nog celownikiem ;-) . Z czasem wyczujesz...

Old Post 24-08-2004 21:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Icea Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Icea Znajdź więcej post'ów przez  Icea Dodaj Icea do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Icea prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
pasqd
Training (Enforcer)

sam trafilem na to przypadkiem

raz nawet udalo mi sie do sufitu podczepic (na mapce beggar`s run), bezposrednio nad flaga. Dopiero po 15 minutach przeciwnicy wpadli gdzie moze byc ow beacon i go zdjeli

Old Post 24-08-2004 22:24
sYs|Piotrusek
Heavy Lover

Hrhr tyle ze teraz sie uzywa wp zamiast beaconow=]

Old Post 24-08-2004 22:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|Piotrusek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sYs|Piotrusek Znajdź więcej post'ów przez  sYs|Piotrusek Dodaj sYs|Piotrusek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|Piotrusek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DiSiNi
Training (Enforcer)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|Piotrusek
Hrhr tyle ze teraz sie uzywa wp zamiast beaconow=]

cziter

Old Post 26-08-2004 15:35
sYs|Piotrusek
Heavy Lover

hax0 \o/

Old Post 27-08-2004 10:25
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:32.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions