Mmmm, chciałbym nadmienić tylko, iż (znowu to mowie) są to dwie ROZNE gry.
Porownywac ich bezposrednio nie mozna. Mozna bic sie o grafike, mozna bic sie o realizm itp., to tak, jakby porowac piwo, na ktore mamy chec po ciezkiej pracy, z dobra, wieczorna kawa .
MoH jest nastawiony na akcje - w BiA nie mamy tak spektakularnych bitew. Swoja droga bardzo sie zawiodlem - na koncu pierwszej czesci nie odbyla sie jakas wieksza potyczka. Moze naciagam, ale liczylem na cos wiekszego. Tak jak pisalem przy recenzji EiB, w BiA wojna ukazana jest po prostu z innej (dla niektorych lepszej) strony.
I to, czy jedni wolą tą, drudzy tamtą wersje, nie jest tak bardzo istotne. Wszak prawdziwy fan potyczek z okresu II WW powinien zaakceptowac oba tytuly. Swoja droga tak tez uczynilem .
To prawda, ze MoH jest troche "hoolywoodzki" - nadal kierujemy dzielnym "Chuckiem Norrisem" i zwalczamy samodzielnie mase wrogow. W pojedynke ratujemy swiat. Tutaj MoH zjada swoj wlasny ogon. Jak sie pozniej okazalo kooperacja z teamem w Pacific Assault nie byla dopracowana. Co nie znaczy, ze nie dawalo to radosci z gry - musielismy po prostu liczyc bardziej na samego siebie, niz na kolegow z druzyny (oprocz medyka:> ).
W BiA kladzie sie wiekszy nacisk na walke w druzynie ... Na ten temat mozna by napisac osobny felieton. Nie jest to potrzebne, albowiem wszyscy o tym wiemy :>.
To rozni te dwa tytuly - ja osobiscie i tak w swoim czasie lykne obydwa. Mam nadzieje, ze oba teamy pracujace nad grami nas nie zawioda. Oby i tak bylo z Wami - bo przeciez Gearbox jest nam cos winien .
PS. Co do screenów - ja coraz bardziej sceptycznie podchodze do wszelkiego rodzaju obrazkow pokazywanych dlugo przed premiera, bo w wiekszosci przypadkow sa to po prostu rendery wykonane po to, by ... No wlasnie po co? Chyba, zeby wywrzec na nas jakies wieksze emocje. Tyczy sie to rowniez niektorych filmikow.
Wierze w mozliwosci silnika i w ogole, ale zejdzmy na ziemie . Ja tez jestem realista i wole byc milej zaskoczony niz srodze zawiedziony. To wlasne przez to liczymy na "super-extra-gites" grafe, a jak przychodzi co do czego - wydajemy ze swoich ust jek zawodu .
gr8, forum "zyje" .
Edytowane przez [FPP]Pioti dnia 05-04-2006 o godz. 13:58
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|