Odbija nam przez nude
Kiedy przychodzi nam cos zwariowanego do glowy? Miedzy innymi kiedy sie bardzo nudzimy. Zaczynaja nas wtedy nachodzic mysli, a raczej nasza bojna wyobraznia zaczyna tworzyc zdeformowane obrazy. Na pewno nie jest to czyms zlym, ale warto sie zastanowaic co to moze oznaczac i jakie sa tego skutki.
Zaczne od czegos bardzo prostego - tematy na naszym boardzie (stale rozwijajacym sie, ale czy w dobra strone?). Komus zaczyna sie nudzic lub ma wrazenie ze nie ma nic ciekawszego do roboty (to to samo ) to stara sie czyms zajac (na przyklad zalozyeniem tematu na boardzie), byle by tylko czas zlecial. Czekamy na odpowiedzi innych (wciskajac co kilkanascie sekund przycisk refresh), a czas leci i leci. Czasami nie zdajemy sobie z tego sprawy, ze mozemy zrobic to za jakas godzine i wyjdzie to nam na lepsze, w tym czasie mozna zrobic cos innego (no wlasnie ale skoro nie ma nic do roboty to pozostaje nam meczenie biednego przycisku F5 w przegladarce). Zamiast kurde skupic sie porzadnie, wytezyc mozg i zmusisc szare komorki do intensywnego myslenia by wykreowac swoj oryginalny topic i przy okazji wlasny styl prezentacji swojej osoby to na szybkiego robimy tematy proste, niemajace zazwyczaj zadnej wartosci(kurde glupio brzmi, no ale nie widze innego rozwiazania). Zainwestujcie w to co robicie a zwroci wam sie w potedze, a nie w mnozeniu.
Wracajac do nudy [..] Potrafimy rozne glopstwa robic podczas nudy na przyklad pisanie po ksiazce, domalowywanie komus wasow na okladce podrecznika - oczywiscie wszystko to podczas nudnej lekcji w szkole. To oczywiscie jest wszystko SOFT, czyli takie drobnostki na ktore sie w ogole nie zwraca uwagi. Z tych gorszych rzeczy to beda narkotyki. Nieraz mialem okazje sie spotkac z kumplami, ktorzy zwyczajnie nie mieli co ze soba zrobic, to zabijajac nude poznawali smak papierosa, a gdy jeszcze bardziej sie nudzili zaczeli myslec (a oczywiscie pozniej praktykowac) o gorszych rzeczach. Nie twierdze ze jestem swiety, ale zaobserwowalem jeden z czynnikow (nuda) ktore powoduja robie rzeczy, ktorych tak naprawde robic nie warto.
Posluchajcie (a raczej uwaznie przeczytajcie ) - jezeli juz chcecie sie nudzic to naprawde zrobcie to w odpowiedni sposob i z inteligencja... haha i tu was mam, bo takie cos nie istnieje Chodzi o to ze trzeba miec w zanadrzut przemyslany plan, ktory ma zabic nude, bo to jest naszym wrogiem, a nie przyjemnoscia. Wystarczy wymyslec cos co bedziemy robic gdy zacznie nas atakowac nuda. Ja zabijajac nude na przyklad w szkole mam przygotowany kawalek kodu php, ktory czasami sobie analizuje i czegos sie ucze, bo cholerna szkola jednak wiele mi nie daje. O... i tu wyszla pewna uwaga. Jak myslicie dlaczego nauczyciele zadaja prace domowe, ktore tak wlasciwie nie sa potrzebne i w zaden sposob nie przydadza nam sie w przyszlosci? Robia to w duzych ilosciach i bezlitosnie. No wlasnie, zeby zabic nude, bo jezeli bedziesz sie nudzil w domu to przykladowo pojdziesz z kumplami obrabowac sklep, albo dawac sobie w zyle, albo zwyczajnie pojdziesz do kafejki grac Oczywiscie to stereotyp lub cos pokrewnego, bo mozna robic takze bardzo dobre rzeczy, ale nie zaprzeczycie ze jednak bywaja osoby, ktore z nudow zaczna sobie bic ludz na ulicach bez pwodu (bo sie im nudzi).
Heh, powiadam czesto ze brakuje mi czasu... no rzeczywiscie tak jest poniewaz skupilem sie uwazniej na nauce, bo matura w tym roku (nie wspominajac o tym ze w ****a nas zrobili przywracajac stara mature i tym samym mamy 2 lata w plecy, a i jakies tylko 5 miechow na przygotowanie sie do starej matury) i przydaloby sie czegos nauczyc. Staram sie jak moge, tu board, tam sporo spraw zwiazanych z FPP, obowiazki w chacie itp
Na koniec powiem ze napisalem ten temat, bo w koncu trzeba bylo Nie nudzilem sie wczesniej, ani nie mialem lepszych rzeczy do roboty, po prostu napisalem. Lubie was i caly nasz board 
Problemy trzeba rozwiązywać, a nie stwarzać!
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|