Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Odbija nam przez nude
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

Odbija nam przez nude

Kiedy przychodzi nam cos zwariowanego do glowy? Miedzy innymi kiedy sie bardzo nudzimy. Zaczynaja nas wtedy nachodzic mysli, a raczej nasza bojna wyobraznia zaczyna tworzyc zdeformowane obrazy. Na pewno nie jest to czyms zlym, ale warto sie zastanowaic co to moze oznaczac i jakie sa tego skutki.

Zaczne od czegos bardzo prostego - tematy na naszym boardzie (stale rozwijajacym sie, ale czy w dobra strone?). Komus zaczyna sie nudzic lub ma wrazenie ze nie ma nic ciekawszego do roboty (to to samo ) to stara sie czyms zajac (na przyklad zalozyeniem tematu na boardzie), byle by tylko czas zlecial. Czekamy na odpowiedzi innych (wciskajac co kilkanascie sekund przycisk refresh), a czas leci i leci. Czasami nie zdajemy sobie z tego sprawy, ze mozemy zrobic to za jakas godzine i wyjdzie to nam na lepsze, w tym czasie mozna zrobic cos innego (no wlasnie ale skoro nie ma nic do roboty to pozostaje nam meczenie biednego przycisku F5 w przegladarce). Zamiast kurde skupic sie porzadnie, wytezyc mozg i zmusisc szare komorki do intensywnego myslenia by wykreowac swoj oryginalny topic i przy okazji wlasny styl prezentacji swojej osoby to na szybkiego robimy tematy proste, niemajace zazwyczaj zadnej wartosci(kurde glupio brzmi, no ale nie widze innego rozwiazania). Zainwestujcie w to co robicie a zwroci wam sie w potedze, a nie w mnozeniu.

Wracajac do nudy [..] Potrafimy rozne glopstwa robic podczas nudy na przyklad pisanie po ksiazce, domalowywanie komus wasow na okladce podrecznika - oczywiscie wszystko to podczas nudnej lekcji w szkole. To oczywiscie jest wszystko SOFT, czyli takie drobnostki na ktore sie w ogole nie zwraca uwagi. Z tych gorszych rzeczy to beda narkotyki. Nieraz mialem okazje sie spotkac z kumplami, ktorzy zwyczajnie nie mieli co ze soba zrobic, to zabijajac nude poznawali smak papierosa, a gdy jeszcze bardziej sie nudzili zaczeli myslec (a oczywiscie pozniej praktykowac) o gorszych rzeczach. Nie twierdze ze jestem swiety, ale zaobserwowalem jeden z czynnikow (nuda) ktore powoduja robie rzeczy, ktorych tak naprawde robic nie warto.

Posluchajcie (a raczej uwaznie przeczytajcie ) - jezeli juz chcecie sie nudzic to naprawde zrobcie to w odpowiedni sposob i z inteligencja... haha i tu was mam, bo takie cos nie istnieje Chodzi o to ze trzeba miec w zanadrzut przemyslany plan, ktory ma zabic nude, bo to jest naszym wrogiem, a nie przyjemnoscia. Wystarczy wymyslec cos co bedziemy robic gdy zacznie nas atakowac nuda. Ja zabijajac nude na przyklad w szkole mam przygotowany kawalek kodu php, ktory czasami sobie analizuje i czegos sie ucze, bo cholerna szkola jednak wiele mi nie daje. O... i tu wyszla pewna uwaga. Jak myslicie dlaczego nauczyciele zadaja prace domowe, ktore tak wlasciwie nie sa potrzebne i w zaden sposob nie przydadza nam sie w przyszlosci? Robia to w duzych ilosciach i bezlitosnie. No wlasnie, zeby zabic nude, bo jezeli bedziesz sie nudzil w domu to przykladowo pojdziesz z kumplami obrabowac sklep, albo dawac sobie w zyle, albo zwyczajnie pojdziesz do kafejki grac Oczywiscie to stereotyp lub cos pokrewnego, bo mozna robic takze bardzo dobre rzeczy, ale nie zaprzeczycie ze jednak bywaja osoby, ktore z nudow zaczna sobie bic ludz na ulicach bez pwodu (bo sie im nudzi).

Heh, powiadam czesto ze brakuje mi czasu... no rzeczywiscie tak jest poniewaz skupilem sie uwazniej na nauce, bo matura w tym roku (nie wspominajac o tym ze w ****a nas zrobili przywracajac stara mature i tym samym mamy 2 lata w plecy, a i jakies tylko 5 miechow na przygotowanie sie do starej matury) i przydaloby sie czegos nauczyc. Staram sie jak moge, tu board, tam sporo spraw zwiazanych z FPP, obowiazki w chacie itp

Na koniec powiem ze napisalem ten temat, bo w koncu trzeba bylo Nie nudzilem sie wczesniej, ani nie mialem lepszych rzeczy do roboty, po prostu napisalem. Lubie was i caly nasz board

Problemy trzeba rozwiązywać, a nie stwarzać!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 23-10-2001 21:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Re: Odbija nam przez nude

Postram sie wspomoc Rapi - teraz mam juz mozliwosci...

Old Post 23-10-2001 22:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

gdy umsyl spi, budza sie demony - nie wiem czyje to

Old Post 23-10-2001 22:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZimZum
gdy umsyl spi, budza sie demony - nie wiem czyje to

pewnie jakas Kasia Stankiewicz albo inna Edyta Gorniak

Old Post 23-10-2001 22:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Hmmm ... teraz juz wiem co mieliscie na mysli mowiac - Rapi napisalby cos madrego ... Jednak jako kobieta z charakterem nie dam sie stlamsic i postanowie cos rownie madrego napisac w odpowiedzi

Faktem jest, ze jestem jedna z tych osob ktore czasem siedza i sie nudza .. nie mogac wymyslic sobie niczego inteligentnego do roboty czekam az ktorym z boardowych kolegow napisze cos na co moznaby odpisac.. Wiem tez ze nie jest to najinteligentniejsze i ze mozna inaczej wykorzystac ten czas... w sposob bardziej produktywny i ogolnie madrzejszy... jednak czasem po prostu nie jestem w stanie...

Wracam ze szkoly.. znowu 6 godzin sluchania ludzi gadajacych o gramatyce badz wymowie w jezyku angielskim.. mam dosc.. siedam nad kartka papieru..trzymam dlugopic w rece..chce cos stworzyc..wiem ze potrafie ale po prostu nie moge.. latwiej mi sie nudzic niz napisac cokolwiek.. mozg mi po prostu wysiada..
po godzinie wyjmuje zeszyt z zajec ... zadanie domowe jakies bylo .. fonetyka - 10 razy pod rzad la lei le li lo lu, ra rei re ri ro ru , na nei ne ni no nu itp ... po 3 razach juz mam dosc .. wole sie nudzic na boardzie...

Bezproduktywne siedzenie czasami bardziej odpreza niz robienie czegos a czlowiek dosc czesto nie ma sily na nic produktywnego ...dlatego topiki robia sie coraz mniej inteligentne.. ( tak sadze ).. ludzie po prostu musza sie gdzies wyladowac co juz gdzies pisalam na ktoryms temacie - o prostu wszyscy wymagaja od nas inteligencji i normalnosci .. tu przynajmniej mozemy byc inni..

Co zas sie tyczy inteligentnego wykorzystywania swojego czasu .. coz mozna robic wiele rzeczy .. ja produkuje coraz nowsze wersje swoich stronek..pisze opowiadania..rysuje.. jednak nie zawsze mam na to sile i ochote.. czasem najmilej jest po prostu posiedziec i sie ponudzic z kolegami na ircu lub boardzie piszac glupawe txty ...

Bardzo prosze o traktowanie tego co napisalam powyzej z wyrozumialoscia gdyz tekst ten powstal dosc poznym wieczorkiem na dodatek jeszcze boli mnie leb i pewnie to wszystko to jedna wielka kupa bzdur

Old Post 23-10-2001 22:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yebisu
litl'o alcoholic

Re: Odbija nam przez nude

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Raptor
(...)

ahaa....
od niedawna sie udzielam na forum publicznym i nie miauem okazji jeszcze czytac wypowiedzi raptora o ktorych tyle sie nasluchauem...
no i jestem pod wrazeniem tyle to ja tylko w jednym poscie chyba napisauem
ale daje do myslenia....
a wy mi tu nie psuc tego tematu
bo znowu gadacie o glupotach....!

Old Post 23-10-2001 22:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil yebisu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do yebisu Znajdź więcej post'ów przez  yebisu Dodaj yebisu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać yebisu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
giBBeR
dr. giBBeRs+eiN

Thumbs up

SAARI - mam takie same odczucia. Mi sie pewnie nie chcialo by tego pisac, ale to z tego powodu, ze poprostu wole sobie posiedziec, niz sie meczyc i pisac posta...

Old Post 23-10-2001 22:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil giBBeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do giBBeR Znajdź więcej post'ów przez  giBBeR Dodaj giBBeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać giBBeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

ahhh .. co do inteligentnych i dlugich topicow to cos mi sie przypomnialo ... Nie tak dawno ( bo w koncu niezbyt dlugo egzystuje na tym boardzie ) wypowiedzialam sie dosc obszernie ( i zarazem inteligentnie chyba ) na jakis topic po czym dostalam kilka odpowiedzi w stylu "sorka ale nie chcialo mi sie czegos tak dlugiego czytac"... marde tematy wymagaja madrych i dosyc dlugich rozwazan ..
Zastanowcie sie wiec ludzie czego chcecie.. madrych rzeczy przy ktorych trzeba troche pomyslec ale zarazem dluzszych czy nieinteligentnych dyskusji w stylu "co pije na imprezie" z krotkimi wesolymi postami.. bo tak zle i tak niedobrze...

Tak w ogole to przepraszam za offtopic..tak mi sie tylko wtracilo...mozecie kontunuowac

Old Post 23-10-2001 22:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

Saari dosyc pokretnie wytlumaczyla nam ze obnizenie poziomu topikow to wina jej szkoly ;D

w moim przypadku to jest tak - wracam do domu zupelnie rozwalony, ide spac, budze sie wieczorem, jestem zupelnie zamotany no i wtedy jak nie wiem co sie wokol mnie dzieje, to czasem trudno napisac madrego posta...

Old Post 23-10-2001 22:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Ciekawy topic Raptor, ciekawy [= Nareszcie coś do porządniejszego pisania, kotre tak lubimy hie hie. W topicu poruszyłeś 2 sprawy ciekawe jedna - nuda, druga szkoła i prace domowe. Za to drugie Ci się sięgnie, zobaczysz, ale nie uprzedzajmy faktów.

Nuda i jej znaczenie w tworzeniu. Aby coś stworzyć ciekawego, aby wpaść na jakiś pomysł potrzebujemy albo natchnienia, chwilowego impulsu i wtedy powstają nam pomysły, staramy się je realizować, myślimy nad nimi i cośtam zawsze powstaje. Czasem nie do końca to co się na początku zapowiadało, ale jakąś kontorle nad tym mamy jak się coś pojawi. Natomiast nuda i tworzenie pod jej wpływem przypomina szukanie na pustuni oazy w miejscu w którym jej nie powinno być. Zaraz wyjaśnię. Poprostu jak się nudzisz zaczynasz myśleć o wszystkim, chcesz robić cokolwiek aby tylko zajęcie znaleść, nawet jak nic nie robisz i myślisz że nic nie chcesz robić to i tak podświadomie czegoś szukasz aby się tym zająć choć przez chwilke. Coś robisz sam nawet nie wiesz co byle by robić. Zaczyna Ci sięwydawać że chcesz coś konkretnego porobić, ale jak zaczynasz to robić to się nudzisz tym szybko. Jak jesteś znudzony to powdstają błędne wyobrażenia o zajęciach iż to czy tamto wydaje Ci się interesujące ale jak zaczynasz się tym zajmować to chęci szybko odchodzą. I tak skaczesz od zajęcia do zajęcia tylko po to aby się nie nudzić. Sam sobie też wymyślasz zajęcia całkowicie bezsensowne byle by coś porobić. Ja na przykład lubię posprzątać w pokoju, zająć się rowerem, pogrzebać w Windowsie, poszukać bzdurnych rzeczy w necie <pamiętne kanapki> lub moje najulubieńsze odpalić paint shop pro i cośtam wykombinować, ewentualnie na papierze rysować, wyjść na ulice, pujść do parku usiąść gdzieś i sobie poprostu posiedzieć. Tak normalnie to czasu zająć się tym nie mam, tylko właśnie przychodzi mi to na myśl wtedy kiedy się nudze. To jest postawa aktywna wobec nudy i zniej biorą się te wszystkie pomysły. Jest jeszcze postawa pasywna. Czasem i mnie dopada. Kiedy to całkowicie nic się nie chce robić i człowie się nudzi to idę poprostu spać, co jest dobrym rozwiązaniem dla mnie bo czas szyciej mija i następnego dnia coś się zdaży do roboty zapewne.

Nuda a internet. Internet i stały dostęp do niego powoduje to iż się nudzimy tym. Ponieważ siedzisz i tylko czekasz aż ktoś coś napisze na irc lub na boardzie i siedzisz przyrkłuty i siedzisz. A jak sobie pujdziesz to tylko masz myśl w głowie - a może ktoś z kumpli przyszedł a mnie akurat nie ma. I chciałbyś z nim pogadać a tu nic z tego. I przez to siedzisz i czekasz niewiadomo na co w sumie, ale żal Ci iść bo jeszcze coś Cię ominie. I wtedy zaczyna człowiek siedząc szukając zajęcia byle by na necie posiedzieć i czasem lukać na irc`a czy boarda.

Uczucie znudzenia. Wywołane jest przez brak witamin, zdrowego snu i tak dalej. Wtedy zajęcia te nawet które nas interesowały nie są dla nas wystarczająco godne uwagi i szybko się nudzą. Wtedy potrzeba zajęcia się sobą, zdrowgo snu, zdorwego odżywiania się, świerzego powietrza i już będzie lepiej.

Czas. Taksamo na nude wpływ ma czas. A dokładnie ilość wolnego czasu. Jeżeli są wakacje i masz dużo czasu to robisz cokolwiek aby robić, byle by się nie nudzić. We wakacje o nude najłatwiej jest. Natomiast jak masz czas zorganizowany przez naukę to nudzenie się inaczej wytgląda. Nawet jak się nudzisz to się nudzisz inaczej, bo już masz zaplanowane co będziesz robić jak się będziesz nudził. I jak masz zajęcie w postaci nauki to już myślami czasem jesteś w czasie wolnym i zaplanowane masz co będziesz robić.

A teraz prace domowe. Myli się ten co mówi iż : "Jak myslicie dlaczego nauczyciele zadaja prace domowe, ktore tak wlasciwie nie sa potrzebne i w zaden sposob nie przydadza nam sie w przyszlosci?". Prace domowe są potrzebne po to abyś w domu nie zapomniał o przedmiocie i coś z nim zrobił, abyś miał z nim styczność. Bo bez prac domowych nie wierzę aby większość z ucznów sama z własnej nieprzymuszonej woli sięgnęła do zeszytu.

Old Post 24-10-2001 10:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]OGO
A teraz prace domowe. Myli się ten co mówi iż : "Jak myslicie dlaczego nauczyciele zadaja prace domowe, ktore tak wlasciwie nie sa potrzebne i w zaden sposob nie przydadza nam sie w przyszlosci?". Prace domowe są potrzebne po to abyś w domu nie zapomniał o przedmiocie i coś z nim zrobił, abyś miał z nim styczność. Bo bez prac domowych nie wierzę aby większość z ucznów sama z własnej nieprzymuszonej woli sięgnęła do zeszytu.

To to ja wiem, ale mialem na mysli takie prace i taki sposob myslenia niektorych nauczycieli (albo glowne zalozenia niektorych "dobrych szkol"), ze zadaje sie prace (niewazne jaka i czemu ma sluzyc) po to by ktos nie poszedl w tym czasie obrobic sklepu lub pojsc do kumpli przypalic albo cos w tym stylu. W niektorych szkolach tak wlasnie jest - zadaje sie duzo i masz co do roboty, jezeli tego nie zrobisz to nie zdasz - proste. Pomyslcie ze jezeli ktos przychodzi do domu po szkole, nie ma nic zadane (tak jest codziennie) to lapie sie byle czego. Oczywiscie nieswiadomosc sprawia ze sa to rzeczy "niedobre", malo tworcze i nierozwiajajace naszej osobowosci. Zapominamy ze teraz aby sie wybic trzeba kombinowac, byc sprytnym, byc przebieglym, a przede wszystkim uzywac jak najczesciej uzadzenia ktore znajduje sie miedzy gorna i dolna czescia naszej czaszki. Watpie, zeby byc zadowolonym z zycia w przyszlosci, wystarczy jedynie zyc z dnia na dzien. Trzeba samemu ocenic sytuacje i osadzic co tak naprawde powinno sie robic w danej chwili, zaraz po niej, wieczorem, jutro, za tydzien, za miesiac itd. Raz musisz podjac decyzje w danej chwili, a raz planujesz to co zrobisz w niedalekiej przyszlosci.

Cholera... no nie wiem, moze ktos zalapie

Old Post 24-10-2001 15:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Chyba czeka mnie kariera zbira bo mi sie zadan domowych nie chce odrabiac

A teraz serio:

Dlaczego czlowiek nudzacy sie musi od razu robic cos naprawde zlego? Ja tego nie rozumiem - czy swiat schodzi juz tak totalnie na psy ze ludzie ktorzy nie maja co robic musza isc od razu robic napady albo bawic sie w uzywki? Mnie to nie bawi na przyklad i tego nie rozumiem... jak nie mam co robic to siedze i rysuje sobie.. gadam z kumplami albo ide ogladac kreskowki ( smiejcie sie ze mnie jak chcecie ale ja uwielbiam kreskowki ... im glupsze tym lepsze ).. byc moze i z tego nic nie wynika ale czy musi? Zyjemy w czasach kiedy kazdy od nas oczekuje czegos tworczego .. a ja mowie sobie.. po co? gdziez czas na slodkie lenistwo niczym nie skalane? Czy wszystko co robie musi miec jakis wynik? Czy musi miec jakies odzwierciedlenie w mojej przyszlosci lub w terazniejszosci? Nie szukajmy sobie na sile jakiegos celu do realizowania w kazdym momencie zycia...czasem milo jest usiasc i cieszyc sie wolna chwila

Old Post 24-10-2001 15:52
Lucas
esports.pl

Ja jak sie nudze (czyt nie mam nic do roboty) - to ide spac... niedy nie mam czasu aby sie porzadnie wyspac.

Old Post 24-10-2001 17:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

Wiadomo, ze nie musza to byc zle rzeczy, ale jest wieksze prawdopodobienstwo zejscia na tzw. "zla droge". Osobiscie jezeli nie musialbym chodzic do szkoly to na pewno zle bym tego czasu nie wykorzystal i w zlych celach. Chodzi mi o to ze jedna z przyczyn (obok wplywu otoczenia, wplywu rodzicow lub ich brak) robienia takich rzeczy jak palowanie ludzi po meczu, obrabianie sklepow, szlajanie sie po ulicach w nocy i okradanie ludzi jest wlasnie nuda. Brakuje takim osobom zajecia, ktore nie robiloby nikomu krzywdy, a sprawialoby tyle samo frajdy.

Old Post 24-10-2001 17:21
ZbooJ
Zajebisty facet :]

No w sumie ale nie mow, ze szkola daje i zajecie.. Ci ludzie omijaja wiekszosc zajec szkolnych - wiec chyba sie nie nudza w czasie wolnym wedlug ich mniemiania.. zastanawia mnie tylko czy oni sa tacy dlatego ze nie znaja innego zycia czy dlatego ze sa az tak sfrustrowani swoim ze nie maja ochoty niczego innego probowac ...

Old Post 24-10-2001 17:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZbooJ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ZbooJ Znajdź więcej post'ów przez  ZbooJ Dodaj ZbooJ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZbooJ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
scorpion.kt
Eat my shorts ...

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]LucaS
Ja jak sie nudze (czyt nie mam nic do roboty) - to ide spac... niedy nie mam czasu aby sie porzadnie wyspac.

Mam ten sam problem , nigdy sie nie wyspie np. mam na 7:10 to ide od 21 - 22 spac (miedy tymi godz.) i sie nigdy nie wyspie i omijam czesto 1. godzine
FAK SCHOOL !!!!
ANTi - SCHOOL

www.Kamikaze-Team.prv.pl
Your death, is my frag.

Old Post 24-10-2001 19:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil scorpion.kt Kliknij tutaj by wysłać e-maila do scorpion.kt Znajdź więcej post'ów przez  scorpion.kt Dodaj scorpion.kt do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać scorpion.kt prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CE3RDE
Just do it.

I jak tu sie nie zgodzic z przedmoowca?

"Jak tu żyć w mieście, które jest z tego znane, że wszystko, co się dzieje z góry jest ukartowane Tam, gdzie dominują poszlaki, a nie fakty i żeby coś osiągnąć ***** musisz mieć kontakty. Prawdziwe życie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak było, będzie, musi być- umiesz z tym żyć?" WWO

Old Post 24-10-2001 20:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CE3RDE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CE3RDE Znajdź więcej post'ów przez  CE3RDE Dodaj CE3RDE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CE3RDE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

szkola moze byc
troche wyluzowac ze sprawdzianami i git!

Old Post 24-10-2001 20:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez -[KT]- ScorPion
Mam ten sam problem , nigdy sie nie wyspie np. mam na 7:10 to ide od 21 - 22 spac (miedy tymi godz.) i sie nigdy nie wyspie i omijam czesto 1. godzine

no to hardcorowy z ciebie zawodnik, ja jesli mam na 7:10 to i tak chodze spac kolo 1 wieczorem

a szkola jest spox, jesli tylko przyzwyczaic sie do sredniej +/- 3.0 i dziwnych nauczycieli z ich dziwnymi sposobami nauczania... prawde mowiac w niedziele wieczorkiem, jak juz jestem w domu to az milej sie robi, kiedy sobie pomysle ze nastepnego dnia ide do szkoly... to naprawde fajne miejsce

Old Post 24-10-2001 21:23
ZimZum
Nieśmialy abstynent

spox qmple = spox szkola
inaczej kicha :-/

Old Post 24-10-2001 21:25
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZimZum
spox qmple = spox szkola
inaczej kicha :-/

i jeszcze spox qmpelki i jest git

Old Post 24-10-2001 22:08
SweepeR
sweter

quote:
Napisane oryginalnie przez ZbooJ
No w sumie ale nie mow, ze szkola daje i zajecie.. Ci ludzie omijaja wiekszosc zajec szkolnych - wiec chyba sie nie nudza w czasie wolnym wedlug ich mniemiania.. zastanawia mnie tylko czy oni sa tacy dlatego ze nie znaja innego zycia czy dlatego ze sa az tak sfrustrowani swoim ze nie maja ochoty niczego innego probowac ...

Ci ludzie zazwyczaj do ynteligentnych nie naleza, wiec siedzac w szkole sie nudza. I dlatego ida na mecz czy gdzies kogos pobic zeby zabic nude, ktora maja w szkole. I tyle.

Co do nudy, to czesto mam to uczucie. Swego czasu zauwazylem, ze zwiazane jest ono z przykrym, aczkolwiek prawdziwym zjawiskiem - uzaleznieniem od kompa. Po prostu jak siedze przy kompie to wtedy sie nie nudze, nie siedze przy kompie, szlajam sie od okna do okna i szuklam jakiegos zajecia. Mam tez cos takiego, ze jak sie nudze to ide do kuchni i cos jem... Ale ostatnio zaczalem robic tez inne rzeczy, pozyczylem sobie od kumpla kilka mang (Akire), brzdakam sobie na basie, ide z psem (niestety mam leniwego psa i ciezko go namowic na spacer dluzszy niz 5 min... ale zawsze cos jest...). Przeczytam tez jakas ksiazke, etc.

Ciekawym sposobem na zabicie nudy moze byc dziewczyna/chlopak. Mily sposob spedzania czasu, z korzysciami dla obu stron...

Old Post 25-10-2001 12:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Smile

Ja się nudze jak nie mam kompa albo czegoś do czytania.
Kiedy ostanio chorowałem, a komp był z******, to sobie "Hobbita" skończyłem ( przeczytałem ponad połowe książki w jeden dzień).
A kiedy mam kompa to : board -> inet -> CS -> UO -> PHP/C/C++
A co do szkoły to chodze do najlepszej w moim mieście( w końcy nr. 1 ), i mam takich dupnych nauczycieli że kurwica bierze( np. praca stylistyczna bez wolnego tematu na polaku , albo już 4(!) klasówa z matmy , czytanie lektur na hire ( każdy to olewa, i spisuje z encyklopedi ), dokańczanie bilogi z klasy II w klasie o profilu mat-inf (po jakiego ****a potrzebna mi biola, co nie ? ). Jedynym plusem jest WF i infa.

Old Post 25-10-2001 14:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

bisonek: nie przedstawiaj nam normalnych sytuacji

Old Post 25-10-2001 17:25
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:16.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions