Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > Szybka zmiana map.
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
GrOs
GrOsik T3

Question Szybka zmiana map.

Mam male pytanie do braci grajacej w RTCW full.
Jak oceniacie zmiane map w mp co rozgrywka? Moim zdaniem admini serwerow powinni zastanowic sie nad ustawieniami sewrwa umozliwiajacymi pogranie na jednej mapie 3-5 razy, co pozwoli nam na potrenowanie rozgrywki w danej lokacji. Ciagla gonitwa z mapy do mapy jest troche denerwujaca.

Napiszcie co o tym sadzicie.

Pozdrowienia for all.

IRCnet #wolfpl

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 01-12-2001 15:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrOs Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrOs Znajdź więcej post'ów przez  GrOs Dodaj GrOs do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrOs prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Re: Szybka zmiana map.

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]GrOs
Moim zdaniem admini serwerow powinni zastanowic sie nad ustawieniami sewrwa umozliwiajacymi pogranie na jednej mapie 3-5 razy, co pozwoli nam na potrenowanie rozgrywki w danej lokacji. Ciagla gonitwa z mapy do mapy jest troche denerwujaca.

Dla mnie jest to oczywiste.... coz nawyki z q3 zostaly

Old Post 01-12-2001 18:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xceed
prodigY

Mały Skandal ! ;-D

Właśnie wczoraj na serwerze toadiego ( hi babe ) przekonałrem się , jak wielkim gównem i rozwścieczającą rzeczą może być recycle mapki co runda ... Beznadzieja do kwadratu , Broń Boże dawać takie coś !
Myślę , że recycle mapki co 10 rund ( trzeba się trochę rozegrać ) jest optymalny .

Old Post 01-12-2001 18:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xceed Znajdź więcej post'ów przez  Xceed Dodaj Xceed do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xceed prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zoltan
Warrior (Scrag)

Re: Mały Skandal ! ;-D

quote:
Napisane oryginalnie przez Xceed
Właśnie wczoraj na serwerze toadiego ( hi babe ) przekonałrem się , jak wielkim gównem i rozwścieczającą rzeczą może być recycle mapki co runda ... Beznadzieja do kwadratu , Broń Boże dawać takie coś !
Myślę , że recycle mapki co 10 rund ( trzeba się trochę rozegrać ) jest optymalny .

5 lub 7 rund na mape wystarczy - wtedy wynik nie moze byc remisowy Axis vs Alienz . W sumie zawsze mozna dac callvote ...

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Old Post 01-12-2001 18:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zoltan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Zoltan Znajdź więcej post'ów przez  Zoltan Dodaj Zoltan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zoltan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KIeliH
Training (Enforcer)

Talking

Ja tam wchodze po przelaczeniu mapy w drugiej rozgrywce, wiec na Toadiem widzialem tylko pasek ladowania mapy

gg #78870
irc #wolfpl

Old Post 11-12-2001 10:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KIeliH Kliknij tutaj by wysłać e-maila do KIeliH Znajdź więcej post'ów przez  KIeliH Dodaj KIeliH do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KIeliH prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xceed
prodigY

Nie no , na toadim już poprawili , i jest OK .

Old Post 11-12-2001 11:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xceed Znajdź więcej post'ów przez  Xceed Dodaj Xceed do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xceed prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KIeliH
Training (Enforcer)

Unhappy Postepy sa...

...poprawiony a jakze, ale znakomita wiekszosc lowi RyBy

gg #78870
irc #wolfpl

Old Post 11-12-2001 11:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KIeliH Kliknij tutaj by wysłać e-maila do KIeliH Znajdź więcej post'ów przez  KIeliH Dodaj KIeliH do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KIeliH prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zoltan
Warrior (Scrag)

Re: Postepy sa...

quote:
Napisane oryginalnie przez KIeliH
...poprawiony a jakze, ale znakomita wiekszosc lowi RyBy

Bo wiekszosc woli grac dla statow na Byrym ... Toudi ma problemy z postawieniem stats na swoim serverze. Magia cyferek nie ?

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Old Post 11-12-2001 12:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zoltan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Zoltan Znajdź więcej post'ów przez  Zoltan Dodaj Zoltan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zoltan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xceed
prodigY

Fuckt , na toadim są mniejsze pingi ... Staty sux

Old Post 11-12-2001 14:43
sud
sudden death

Zmiana map co runde to, fakt, przesada. Szczegolnie ze mi wolf sie czesto wiesza przy ladowaniu nowej mapki albo wtyke pokazuje (nie wiem czy ktos tak jeszcze ma?). No ale z drugiej strony jak nie ma zmian w ogole (vide ByRy) no tez mozna zajoba dostac... kazdy krzyczy jaka chce mape, co chwila ktos vota robi itd.

Old Post 11-12-2001 16:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sud Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sud Znajdź więcej post'ów przez  sud Dodaj sud do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sud prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zaitsev
Zajec

Exclamation c.d.tematu

No tak czyli jak widze wiekszosc "za"... ja tak samo co pare rund jakas mapa, ale co ile to juz nie wiem?Trzeba sensownie ustalic co i jak i po ile?

Old Post 12-12-2001 04:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zaitsev Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Zaitsev Znajdź więcej post'ów przez  Zaitsev Dodaj Zaitsev do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zaitsev prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
C4|Shiro
Crane

dla mnie 6 rozgrywek po 7 minut rox

Old Post 12-12-2001 08:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil C4|Shiro Kliknij tutaj by wysłać e-maila do C4|Shiro Znajdź więcej post'ów przez  C4|Shiro Dodaj C4|Shiro do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać C4|Shiro prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[mroova]ant
BLADERUNNER

Re: Szybka zmiana map.

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]GrOs
Mam male pytanie do braci grajacej w RTCW full.
Jak oceniacie zmiane map w mp co rozgrywka? (...)Napiszcie co o tym sadzicie.

Dobrze by było, jakby większość zdecydowała czy chce zmieniać mapę i co ile meczy, w jakim trybie. A potem niech się reszta dostosuje... Poza tym niektóre mapy są dupne..
Mi beach już zbrzydła (2 miechy w mp_beach_test graliśmy!!!)
Assalut, depot - to można grać non stop, ale destruction nudzi po 3 razie...

Old Post 12-12-2001 09:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [mroova]ant Znajdź więcej post'ów przez  [mroova]ant Dodaj [mroova]ant do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [mroova]ant prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[BK]FritzKrieg
aka Cujo

Arrow Moje 5 groszy

Zmiana mapy co 6 rund, Stop Watch On (wtedy kazda strona gra 3 razy i axis i allies) i WSZYSTKIE mapy. Nie tylko te 'ulubione' - przeciez taki pomysl to kpina. Wszystkie mapy powinny byc ograne. Te ktorych nie lubimy tez. A moze wlasnie przedewszystkim.
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Old Post 12-12-2001 14:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BK]FritzKrieg Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BK]FritzKrieg Znajdź więcej post'ów przez  [BK]FritzKrieg Dodaj [BK]FritzKrieg do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BK]FritzKrieg prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ThoT
[Poison]Clan member.

Unhappy

Moze obecne rozwiazanie ze zmiana map na byry nie jest doskonale to i tak chyba najlepsze z dostepnych. Wydaje mi sie ze ciezko jest ustalic stale reguly, takie jak zmiana mapy co 6 rund (chyba ze graja ze soba 2 klany). Zawsze bedzie wiecej niezadowolonych z takiego rozwiazania, wiec jestesmy skazani na vote

Trzeba sie pogodzic z tym ze nie gramy sami na serwerze i jak duza czesc chce grac na tej samej mapce 20 raz to trudno, to jest domokracja, tez mi sie to nie podoba ale trzeba to wytrzymac

Prepare to be POISONED

Old Post 12-12-2001 15:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ThoT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ThoT Znajdź więcej post'ów przez  ThoT Dodaj ThoT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ThoT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[BK]FritzKrieg
aka Cujo

Arrow

quote:
Napisane oryginalnie przez ThoT
Moze obecne rozwiazanie ze zmiana map na byry nie jest doskonale to i tak chyba najlepsze z dostepnych. Wydaje mi sie ze ciezko jest ustalic stale reguly, takie jak zmiana mapy co 6 rund (chyba ze graja ze soba 2 klany). Zawsze bedzie wiecej niezadowolonych z takiego rozwiazania, wiec jestesmy skazani na vote

Trzeba sie pogodzic z tym ze nie gramy sami na serwerze i jak duza czesc chce grac na tej samej mapce 20 raz to trudno, to jest domokracja, tez mi sie to nie podoba ale trzeba to wytrzymac

Wszystko tkwi w ustaleniach. Czy robimy amatorski server dla okazjonalnych 'wolf playerow' ktorzy chca sobie popykac na 'fajnej' mapce i wrocic do pokemona czy robimy server dla graczy powaznych ktorzy sie chca szkolic.
Jezeli wybierzemy to drugie rozwiazanie to nalezy sie ograc na KAZDEJ mapce a jezeli bedziemy mieli do tego Stop Watch Mode na ON to zdobedziemy oprocz ogrania jeszcze wszechstronnosc i brak monotonii (nie mowie juz o koszmarnych votach ktore zazwyczaj nie przechodza bo zadko jest w tej kwestii jednomyslnosc).
Przemyslmy to.
Pozdry

Old Post 12-12-2001 15:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BK]FritzKrieg Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BK]FritzKrieg Znajdź więcej post'ów przez  [BK]FritzKrieg Dodaj [BK]FritzKrieg do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BK]FritzKrieg prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ThoT
[Poison]Clan member.

Masz racje. Tez jestem za tym aby mapy zmienialy sie regularnie ale wole kiedy mam prawo wyboru a nie z gory ustalone reguly. Z perspektywy czasu widze jednak ze na byry, toadie'm siedzi coraz wiecej dobrych graczy i sama gra staje sie dla mnie coraz bardziej ciekawa (team'owa) i wierze, ze poprzez sprawne glosowania mapy zaczna sie zmieniac regularnie, a gra stanie sie bardziej roznorodna i nie potrzebne beda zmiany mapy ustalone na np 6 rund.

Prepare to be POISONED

Old Post 12-12-2001 17:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ThoT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ThoT Znajdź więcej post'ów przez  ThoT Dodaj ThoT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ThoT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[BK]FritzKrieg
aka Cujo

Arrow

quote:
Napisane oryginalnie przez ThoT
Masz racje. Tez jestem za tym aby mapy zmienialy sie regularnie ale wole kiedy mam prawo wyboru a nie z gory ustalone reguly. Z perspektywy czasu widze jednak ze na byry, toadie'm siedzi coraz wiecej dobrych graczy i sama gra staje sie dla mnie coraz bardziej ciekawa (team'owa) i wierze, ze poprzez sprawne glosowania mapy zaczna sie zmieniac regularnie, a gra stanie sie bardziej roznorodna i nie potrzebne beda zmiany mapy ustalone na np 6 rund.

Tak, ale wracamy do punktu wyjscia. Bedzie granie na mapkach 'ulubionych' a reszta odejdzie w niepamiec. A sztywna regula zmusi do ogrania sie na innych. Przecie jak przyjdzie co do czego (liga, klanowka) to bedzie smiech na sali z innymi mapkami. Zreszta dajmy szanse innym mapkom. A nuz sa calkiem niezle? Castle, Village, Crypt i inne - wszystko kryje sie za mgla. Ktos tam ma jakies 'ale' - norma, tylko czy nasze opinie sa calkowicie obiektywne bez gruntownego poznania mapek? Mnie juz nudzi walkowanie nonstop Assault i Communique... Mozna walkowac dalej - trzeba je poznac lepiej i jest tam nadal duzo do odkrywania ale co z innymi mapami - sie pytam.
Pozdry

Old Post 12-12-2001 18:22
C4|Sierra
Guest

Thumbs up

Kolego masz calkowita racje . Niedlugo dojdzie do tego ze zby potrenowac trzeba bedzie samemu server zakladac jezeli ktos ma oczywiscie mozliwosci.
Nara

Old Post 17-12-2001 07:58
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[BK]Pioter
Tanczacy z Granatami :]

Cool

Mysle ze defaultowo na Byry'm tzreba ustawic Stop Watch,ze stop watchem sie nie nudzi I mozna zajebiscie szybko wygrac Wczoraj BK pobilo rekord wygrywajac w czasie ponizej 1 sekundy DDD BK Rulez

Old Post 17-12-2001 09:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BK]Pioter Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BK]Pioter Znajdź więcej post'ów przez  [BK]Pioter Dodaj [BK]Pioter do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BK]Pioter prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:15.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions