Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > Tweakowanie Confa!!!
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
C4|Shiro
Crane

Post Tweakowanie Confa!!!

zakladam nowy Topic ryzykujac pobicie gwalt i inne takie ale sprobuje..
...proponuje topic gdzie ludzie moga pytac o komendy confa a Ci co wiedza beda udzielac odpowiedzi...

- wiec ja mam pytanie...jak wylaczyc czerwony obraz gdy ktos do nas strzela?...bo to z deka wqrwiajace jest!!!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 19-12-2001 03:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil C4|Shiro Kliknij tutaj by wysłać e-maila do C4|Shiro Znajdź więcej post'ów przez  C4|Shiro Dodaj C4|Shiro do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać C4|Shiro prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Re: Tweakowanie Confa!!!

quote:
Napisane oryginalnie przez C4|Shiro
zakladam nowy Topic ryzykujac pobicie gwalt i inne takie ale sprobuje..
...proponuje topic gdzie ludzie moga pytac o komendy confa a Ci co wiedza beda udzielac odpowiedzi...

- wiec ja mam pytanie...jak wylaczyc czerwony obraz gdy ktos do nas strzela?...bo to z deka wqrwiajace jest!!!

ee... ale tak ma byc tak all maja i wylaczenie tego dla mnie juz lekko sux... wylaczmy mgle, redouty, oslepiajace wybuchy itp
Jej jak mnie wkurza oslepiajacy wybuch moge wylaczyc moge moge?
tak to sie skonczy, masa chamskich modyfikacji, na koncu wrzuce sobie uproszczone txtory map i czerwone ludki z GLOW jako US a GREEN z glow jako axis ... DONT EVEN THINK ABOUT THIS!!!

Shiro za ten topic pierwszy cie gwalce

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 19-12-2001 05:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[mroova]ant
BLADERUNNER

Re: Re: Tweakowanie Confa!!!

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide

ee... ale tak ma byc tak all maja i wylaczenie tego dla mnie juz lekko sux... wylaczmy mgle, redouty, oslepiajace wybuchy itp

I w tym cała rzecz, że może jednak nie wszyscy tak mają, a ci co nie mają (nie wiedzą jak to zrobić) , to mają pod górkę?
Moim zdaniem lepiej niech wszyscy znaja wszystkie sztuczki, wtedy nie będzie tak dużo "debeściaków"
...and justice for all !!!

Old Post 19-12-2001 09:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [mroova]ant Znajdź więcej post'ów przez  [mroova]ant Dodaj [mroova]ant do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [mroova]ant prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Talking

Rtcw jest na enginie Q3 tak?
to może poszukaj na stronka o q3 to co ciebie interesuje
albo wpisz cg_draw i nacisnij [TAB]

ps. ja tesh chce być zgwałcony :>

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 19-12-2001 10:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Exclamation

aha zapomnialem dodac ze przy kazdej zmianie (proobie) pokazuje sie napis:

This command is cheat protected

takze możesh to robic tylko na wlasnym serq z wlaczonym sv_cheats

Old Post 19-12-2001 10:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xceed
prodigY

Unhappy poblokowane komendy

A jua mam pytanko trochę z innej beczki : dlaczego duza ilość komend z cmdlist jest poblokowana ? To jest chore ! Nawet /cg_thirdperson jest CHEAT PROTECTED . To jest czit ? Kurde , niezłe kity wciskają . Da się to jakoś obejść ?
Poza tym jest sporo fajnych komend , ale jeszcze nie są aktywne ( w tym jedno zajebiaszcze --->p. +salute !!! - wiecie co to oznacza ??? mam nadzieję , ze w jakimś release'ie to poprawią )
Może jednak ktoś umie je odpalić ?

Old Post 19-12-2001 11:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xceed Znajdź więcej post'ów przez  Xceed Dodaj Xceed do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xceed prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
C4|Shiro
Crane

wiedzialem ze dostane zjebe

Old Post 19-12-2001 13:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil C4|Shiro Kliknij tutaj by wysłać e-maila do C4|Shiro Znajdź więcej post'ów przez  C4|Shiro Dodaj C4|Shiro do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać C4|Shiro prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Shiro ty tu nie zagaduj tylko sie wypinaj

+salute jest z SP, podmien modele i sprawdz

3rd Person pewnie daje wieksze pole widzenia itp, dlatego jest jako cheat, no i to FPP, tak sadze ze dlatego, moze do testow to uzywali sobie w ID.

T0D za malo cie znam nie bede cie gwalcil

Old Post 19-12-2001 14:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Talking Re: poblokowane komendy

quote:
Napisane oryginalnie przez Xceed
A jua mam pytanko trochę z innej beczki : dlaczego duza ilość komend z cmdlist jest poblokowana ? To jest chore ! Nawet /cg_thirdperson jest CHEAT PROTECTED . To jest czit ? Kurde , niezłe kity wciskają . Da się to jakoś obejść ?
Poza tym jest sporo fajnych komend , ale jeszcze nie są aktywne ( w tym jedno zajebiaszcze --->p. +salute !!! - wiecie co to oznacza ??? mam nadzieję , ze w jakimś release'ie to poprawią )
Może jednak ktoś umie je odpalić ?

cg_thirdperson da sie ominąć (przynajmniej w q3 sie dawało)
przed rozpoczęciem gry będąc w menu w consoli wpisz cg_thirdperson 1 eto wsio

Old Post 19-12-2001 16:47
[SPECNAZ]RoL
QLman

Ja bym kciał by mi ktoś podał all komendy wpływające na FPS'y [zwięckshająco ofkoz ] <===

Old Post 19-12-2001 20:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]RoL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]RoL Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]RoL Dodaj [SPECNAZ]RoL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]RoL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ThoT
[Poison]Clan member.

Mam pytanie tylko nie wiem czy mozna to zmienic w configu i czy wogole da sie to gdzies zmienic, mianowicie polozenie komunikatow o glosowaniu. Sa moim zdanie za nisko, zaslaniaja istotny fragment ekranu. Chodzi mi o to aby podniesc ten komunikat o jakies 15-20% w gore, jesli nie da sie zmienic polozenia to moze da sie zmienic tresc komunikatow dla danej akcji (aby byl krotszy).

Prepare to be POISONED

Old Post 20-12-2001 00:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ThoT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ThoT Znajdź więcej post'ów przez  ThoT Dodaj ThoT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ThoT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bel
sYnth/C4

quote:
Napisane oryginalnie przez ThoT
Mam pytanie tylko nie wiem czy mozna to zmienic w configu i czy wogole da sie to gdzies zmienic, mianowicie polozenie komunikatow o glosowaniu. Sa moim zdanie za nisko, zaslaniaja istotny fragment ekranu. Chodzi mi o to aby podniesc ten komunikat o jakies 15-20% w gore, jesli nie da sie zmienic polozenia to moze da sie zmienic tresc komunikatow dla danej akcji (aby byl krotszy).

tak i jeszcze pasek z nickiem i hp bar dac alpha albo mniejszy zrobic wie ktos jak? pewnie nie...

Old Post 20-12-2001 00:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bel Znajdź więcej post'ów przez  bel Dodaj bel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zaitsev
Zajec

Talking

No tak jak narazie same pytania......0 odpowiedzi.......moze wkoncu ktos odpowie na te wszytkie nurtujace nas pytania....

Old Post 20-12-2001 03:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zaitsev Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Zaitsev Znajdź więcej post'ów przez  Zaitsev Dodaj Zaitsev do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zaitsev prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Wszystko mozna tylko trzeba siedziec i rozwalac wolfa od srodka to tylko progam

ANT: to nie jest tak ...
ID zrobil gre ma wygladac jak wyglada all bylo tak projektowane i tyle, nie chodzi o to ze ktos umie wylaczyc redouta i jest lepszy a kto nie umie jego problem. To zmiany ulatwiajace gre- tricks - cheats etc. wszyscy powinni miec wyrownane szane nie robmy gnoju w enginie bo sie zacznie syf, wiem co mowie, nie musze wylaczac mgly etc. dam sobie skiny ornage i green chamskie i mam all w dupie z 1 konca mapy cie sciane stenem czy mp40, zawsze bede mial szybszy czas reakcji wszedzie, uprocze GL, zrobie przezroczyste obiekty etc bo umiem i co?

PO CO TO KOMU>?

Old Post 20-12-2001 04:17
[mroova]ant
BLADERUNNER

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
Wszystko mozna tylko trzeba siedziec i rozwalac wolfa od srodka to tylko progam

ANT: to nie jest tak ...
ID zrobil gre ma wygladac jak wyglada all bylo tak projektowane i tyle, nie chodzi o to ze ktos umie wylaczyc redouta i jest lepszy a kto nie umie jego problem. To zmiany ulatwiajace gre- tricks - cheats etc. wszyscy powinni miec wyrownane szane nie robmy gnoju w enginie bo sie zacznie syf, wiem co mowie, nie musze wylaczac mgly etc. dam sobie skiny ornage i green chamskie i mam all w dupie z 1 konca mapy cie sciane stenem czy mp40, zawsze bede mial szybszy czas reakcji wszedzie, uprocze GL, zrobie przezroczyste obiekty etc bo umiem i co?

PO CO TO KOMU>?

No i właśnie o to mi chodzi Xeno...
Ty umiesz i nie stosujesz takich akcji, ale czy inni też nie stosują?
Pozostaje nam liczyć tylko na uczciwość graczy...bo nawet pure_server nie wszystko ograniczy
Sam trochę dłubię w Wolfie, kilka ciekawych rzeczy już znalazłem Ale przez myśl mi nie przeszło, żeby ułatwiać sobie grę, co widać na polu walki, nieraz muszę z panzerem biegać aby kogokolwiek trafić , heheheh
Generalnie, nawiązując do topicka, sądzę, że w configu warto parę rzeczy tweaknąć (np. fov, hunkmegs, lagometer, maxpackets, itd) bo to nie cziterstwo, jak ktoś ma mało ramu ograniczyć go dla dzwięku np... Ale oszukiwanie w celu bycia lepszym od innych - to lamerstwo i nieudacznictwo

Old Post 20-12-2001 10:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [mroova]ant Znajdź więcej post'ów przez  [mroova]ant Dodaj [mroova]ant do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [mroova]ant prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ThoT
[Poison]Clan member.

Czy uwazacie ze problem jaki poruszylem w swoim poscie to cheat'erstwo? Nie przesadzacie troche czasem. Sprawa jest prosta voty zaslaniaja mi istotna czesc ekranu, podnoszac je tak jak napisalem wczesniej bede faktycznie mial lepsze pole i przewage nad innymi ale pomyslmy czemu chce to robic. A to dlatego ze grajac w wolfa co krok spotykam sie z banda ......... ktorzy srednio co 5s robia glosowanie. Jesli glosowanie nie przejdzie to je powtarzaja i tak do znudzenia. Grajac np klan vs klan lub w gronie dobrych graczy taka zmiana polozenia vota nic mi nie da. Ale teraz chce cos widziec!!!!

Pewne rzeczy to ewidentne cheat'erstwo, ale miejmy umiar niektore zmiany powinny byc dozwolone, jesli nic nie wolno to ten topic nie ma sensu bytu

Prepare to be POISONED

Old Post 20-12-2001 12:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ThoT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ThoT Znajdź więcej post'ów przez  ThoT Dodaj ThoT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ThoT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[BK]FritzKrieg
aka Cujo

Arrow

W wolfie zmiana sztywno ustalonych przez tworcow ustawie jest niemadre. Czemu niemadre? Bo i tak na dluzsza mete nic nie daje, zawsze przewazaja umiejetnosci. W quakach (szczegolnie trzecim) wiele graczy wylaczalo wszystkie bajery, dwoch graczy, jeden skin blue, drugi - red, rowne szanse, wszystko jak na dloni, sterylny i klarowny pojedynek. Mowie tu o DM a szczegolnie o Pro-Modzie. I takie granie najszybciej, najprosciej nazywalo sie pro-gaming a nie lamerstwem.
Ale DM a teamplay to dwie rozne rzeczy. W DM takie podejscie mialo uzasadnienie. W wolfie wszystko ma charakter duzo bardziej losowy; nagla smierc od zagubionej kuli, granatu, kula snajpera kiedy walczymy z innym wrogiem. W quaku byl glownie pojedynek 1/1, tam generalnie nie ma losowosci.
Do czego daze? Do tego ze jak ktos sobie wylaczy mgle i zmieni skory na jasne i widoczne to niech tak ma. Gdyby w 1/1 DM jeden mial wszystko defaultowo a drugi poustawiane na 'pro' - mozna by bylo sie czepiac ale w teamplayu (np. wolf) wszystko jest duzo bardziej przypadkowe i w rezultacie zawsze i tak wygraja slepy los i umiejetnosc dzialania w grupie, wspomagania sie, symbioza i szczypta skilla. A rasowanie sobie ustawien to oszukiwanie samego siebie a nie kogos. Niemadre.
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Old Post 20-12-2001 12:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BK]FritzKrieg Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BK]FritzKrieg Znajdź więcej post'ów przez  [BK]FritzKrieg Dodaj [BK]FritzKrieg do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BK]FritzKrieg prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ThoT
[Poison]Clan member.

quote:
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg
A rasowanie sobie ustawien to oszukiwanie samego siebie a nie kogos. Niemadre.

Tak, masz racje ale nie zawsze rasowanie confa mozna nazwac cheat'erstwem. Jestem przeciwnikiem drastycznych zmian ktore wprowadzaja dysproporcje miedzy graczami ale sa takie zmiany ktore mozna chyba wprowadzic. Podam troche moze banalny i nie dla wszystkich odpowiedni przyklad ale chce zobrazowac o co mi chodzi. Gram na najgorszych detalach jakie umiem ustawic na moim kompie (gram nie na vertexie) robie to dlatego poniewaz chce wycisnac jak najwiecej klatek z compa, i tez ktos sie moze do mnie przyczepic bo powie, suchaj ja chce podziwiac te tekstury, niebo, rozkoszowac sie gra, ale przez to ze ty nie koncentrujesz sie na grafice i dzieki ustawieniom masz wiecej klatek co w pewnych momentach moze byc krytyczne to masz nademna przewage. Przyklad moze jest glupi ale chodzi mi o to zeby pokazac ze sa rzeczy ktore mozna zmieniac i ze zawsze bedzie ktos niezadowolony. Pamietajmy, to sami tworcy gry dali nam takie mozliwosci. Korzystajmy z nich, tylko z rozsadkiem.

Prepare to be POISONED

Old Post 20-12-2001 13:18
[mroova]ant
BLADERUNNER

quote:
Napisane oryginalnie przez ThoT

Tak, masz racje ale nie zawsze rasowanie confa mozna nazwac cheat'erstwem. Jestem przeciwnikiem drastycznych zmian ktore wprowadzaja dysproporcje miedzy graczami ale sa takie zmiany ktore mozna chyba wprowadzic. Podam troche moze banalny i nie dla wszystkich odpowiedni przyklad ale chce zobrazowac o co mi chodzi. Gram na najgorszych detalach jakie umiem ustawic na moim kompie (gram nie na vertexie) robie to dlatego poniewaz chce wycisnac jak najwiecej klatek z compa, i tez ktos sie moze do mnie przyczepic bo powie, suchaj ja chce podziwiac te tekstury, niebo, rozkoszowac sie gra, ale przez to ze ty nie koncentrujesz sie na grafice i dzieki ustawieniom masz wiecej klatek co w pewnych momentach moze byc krytyczne to masz nademna przewage. Przyklad moze jest glupi ale chodzi mi o to zeby pokazac ze sa rzeczy ktore mozna zmieniac i ze zawsze bedzie ktos niezadowolony. Pamietajmy, to sami tworcy gry dali nam takie mozliwosci. Korzystajmy z nich, tylko z rozsadkiem.

Ustawienia są po to, żeby je ustawić
Tweak znaczy dosłownie wykręcać (podkręcać) i po to te ustawienia zostały zaszyte w configu a nie wywalone do menu, bo zdecydowana większść userów nie wiedziała by do czego one są i pewnie by ostro namieszała. Podkręcanie kompa (lub samej gry) w celu osiągnięcia wyższej wydajności to nie oszustwo.

Old Post 20-12-2001 13:43
ThoT
[Poison]Clan member.

Troche niefortunny podalem przyklad. Zgadzam sie ze Podkręcanie kompa (lub samej gry) w celu osiągnięcia wyższej wydajności to nie oszustwo. Chodzilo mi tylko o pokazanie na tym przykladzie ze zawsze ktos bedzie przeciw takim (nawet niewielkim) zmiana, moim zdaniem nieslusznie. Sa rzeczy ktore mozna zmieniac, nie przechylajac szali zwyciestwa na jedna strone.

Prepare to be POISONED

Old Post 20-12-2001 14:32
DarkXenocide
Prezes Poison

Thot,ANT, Fritz macie racje, fritz napisal dosc klarowne tlumaczenie Q3-RTCW ze skinami thats all , zmykam na rolki hehe

Old Post 20-12-2001 16:54
[WP]SS-MAN
Combat (Death Knight)

Talking

Debatują nad cheat'erstwem, co jest a co nie..... a jeśli zmienie odgłosy dla danej druzyny??? abym mógł odróżnić odgłosy karabinu wroga od swoich. to co??
Ale główny temat był: wyłączenie czerwonego ekranu, i jakoś nie słyszałem odpowiedzi........

Ps. gwałcą Shiro!!!!! gwałcą!!!..... moge robić zdjęcia (dodam do fotki dnia )

Old Post 23-12-2001 17:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [WP]SS-MAN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [WP]SS-MAN Znajdź więcej post'ów przez  [WP]SS-MAN Dodaj [WP]SS-MAN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [WP]SS-MAN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:36.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions