quote: Napisane oryginalnie przez Saari
Dobra a teraz wracajac do tematu mang nie tylko hentai'ow...
LaGranda - dziewczynka z mojej sygny to jedna z postaci z gry Ragnarok - http://ragnarokonline.com/ - polecam zobaczyc
taaa viper sie w to zagrywa taki koles z DUNE caffe gdanskiej counter'owcy NA PEWNO go kojarza ze swoja ukochana gierka...
quote: Napisane oryginalnie przez Saari
Jesli zas chodzi o filmy - polecam Mononoke Hime - dostepne w wypozyczalniach , Battle Angel Alita, Dragon Half ( yeeee that one is my favourite ), Tenchi Mouyo - seria OAV jest bardziej smieszna a wersja kinowa bardziej romantyczna, Armitage 3, Apple Seed... huh... chyba to wszystko
iiiii bidulka Saari nie wiesz ile stracilas bo chyba nie wszystko co najlpesze ogladalas... 
no wiec ja sie nigdy na to na maksa nie napalalem ale od dobrych osmiu lat sobie ogladam to i tamto jak mi wpadnie do reki znam sporo osob i takie tam bzdety....
i tak jesli polecac to wedlug "podrecznika prawdziwego otaku" (hyhy czyli inaczej mowiac moja lista najlepszych produkcji w historii obowiazkowych dla fanow):
1) Neon Genesis Evangelion - 26 odcinkow OAV plus dwa filmy kinowe prezentujace zakonczenie serii plus jeszcze jedna kinowka podsumowujaca te dwa filmy (fani nie chcieli przerwania serii ) OBOWIAZKOWO - to byl najwiekszy zysk w historii mangi i anime.... tylko zakonczenie takie TROCHE niezbyt optymistyczne 
2) Akira - klasyka niczym Ghost in the Shell bez tych dwoch tytulow nie ma sie co ruszac z domciu 
3) Mononoke Hime owszem zgadzam sie z Saari filmik ktory poza NGE przyniosl najwieksze wplywy w historii niesamowite efekty itp...
a reszta zalezy od gustu co kto lubi na przyklad moje "favourites":
ninja scroll - wojna samurajskich klanow w sredniowiecznej japonii
Ranma 1/2 - chyba najlepsza komedia jaka w zyciu powstala sa dwa filmy pelnometrazowe oraz full tomow mang (komiksow) ktore sa jeszcze lepsze od filmikow!! Ranma roXXXX 
Armitage III (jest filmik kinowy podsumowujacy cala serie - Polymatrix; mam w domciu zreszta jak wszystko co wymienilem ) - cyberpunk w przyszlosci
Tenchi Muyo - niesamowita komedia 
Dragon-Half - to samo a nawet lepsze tylko ze trwa jedynie godzine... 
Gunsmith Cats - zarabczasta akcja - przestepczosc kontra prawo 
dooobra starczy po co bede tyle wypisywal? 
a tych tytulow jest tyle ze najlepiej i chyba najszybciej sie je wyszukuje kazaa i sciagnac 
jakies pytanka to postaram sie odpowiedziec...
aaa a propos dopiero mi sie skojarzylo - moj obrazeczek pod imieniem pochodzi wlasnie z NGE...