quote: Napisane oryginalnie przez Weirdo
ciekawe co by bylo jakby mi jutro policja zrobila najazd na chate, zarekwirowala kompa... :S dobrze, ze to tylko moje spekulacje
LOl, policja nie powinna się do ciebie przyjebać (tak sądzę).
po first- nie włamałeś sie do serva
tylko zgadłeś hasło, a to nie żaden grzech mógł je np. gdzieś zostawic itd. itp to jego sasrany interes żeby dbać o hasło.
po zwei- wątpię by koleś zgłosił tę sprawę adminowi, a nawet jeśli by to zrobił to jest spox bo nie n
aruszyłeś prawa.
Co do wjazdu policji to jednak najlepiej hackować w kafei, np jakiejś dużej, w miarę daleko od miejsca zamieszkania, i tam gdzie cie nie ma. Wyobraź sobie że do namierzonej kafei wpada policja (co swoją drogą jest zupełnie nieprawdopodobne) i pyta właściciela o włam wykonany z jego ip. no to on mówi że o niczym nie wie, pokazuje ewentualne logi że coś takiego zrobiono "z tego o tu kompa na którym siedzi teraz ten koleś w dresie " w godzinach normalnego działania kafejki
, i przecież do niego się nikt nie przy*****. i tu ważna jest kwestia żeby właściciel (ew. obsługa) cię nie znała. jeśli koleś jest w pożądku to nic nie powie że ty o tej godzinie siedziałeś przy tym kompie ale będzie uważał co robisz i to trochę niefajnie jak ci ktoś się lampi w monitor. aha i należy pamiętać żeby wszystkie ewentualne toolsy trzymać w necie a nie pakować dyskietke w stacje dysków, co prawda obsługa może się przypiepszyć tylko w przypadku gdy jesteś nie znany (lub nie budzisz zaufania ), na odwal się możesz powiedzieć że to config do q3 albo cs'a, ale trzeba przewidzieć ruchy zbyt natrętnych właścicieli i na wszelki wypadek mieć tego configa na dyskietce. no niewiem co tu jeszcze napisać oprócz tego że jest raczej nei możliwe żeby cie szukali za zchackowanie prywatnego konta na darmowym servie, ewentualnie może się zdarzyć (oczywiście w przypadku gdy jesteś niedoświadczony, powiem inaczej, jeśli jesteś chakerem ) że wojowniczy admin nie daruje wtargnięcia do jego "nietykalnej" sieci, i sam ci zacznie robić różne świństwa, coś takiego może się zdarzyć tylko gdy zostawisz swój ip na servie hackowanym, jeśli łączysz się przez tepse to atak ze strony admina jest wykluczony (ipeki w tepsie są przyznawane losowo). co do tepsy albo innego oparatora dialupowego, jeśli zhackujesz coś poważnego i policja weźmie się na ciebie to będą w stanie dowiedzieć się od operatora kto o tej godzinie i w ten dzień miał ten ip (mogą zchackować jaki masz namber phona a na podstawie tego zdobyć dane osobowe abontenta). jeszcze kilka słów apropo chackowania w polsce: na razie trudno o to by za chackowanie stron prywatnych ścigała cię policja, powinno stać się tak w przypadku zchackowania jakiegoś e-businesu lub instytucji, lub jeśli poczyniłeś jakieś istotne szkody (np. z******* kolesiowi jakichś warznych danych, a był taki przypadek w polsce i kolesia złapali i osądzili [ wyjebał kolesiowi z dysku projekty jakiegoś warznego urządzenia medycznego, pewnie nieświadomie]). wienc w polsce np. w porównaniu z Usa mamy spokój (wyobraź że na karku masz FBi za roz******* komuś sajtu).
no to by było chyba na tyle 
ÓWAGA, ÓWAGA: chciałbym zaznaczyć iż autor tego tekstu (czyli ja ) nie jest odpowiedzialny za ewentualne następstwa spowodowane zachowaniam osób które ten txt przeczytały. aha i jeszcze nie chciałbym być uwarzany za hackera i żaden autorytet w tej kwesti bo tak napradę ten txt jest plagiatem z notatek mojej młodszej siosty. wienc streszczając ogólnie umywam od wszystkiego moje brudne łapska