Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake II > Quake 2 - co jest dozwolone
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (4): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
astral
księciunio [ownz]

Question Quake 2 - co jest dozwolone

1. Czy grając na jakimś turnieju lub przez net można używać explosion filtera (brak lub zmniejszone wybuchy), własnych paków z podmienionymi teksturami nieba (np. na czarne)?
2. Czy dozwolone jest uzywanie gl_modulate wiekszego od 1?

Pytam bo zamierzam pograc troche przez net w Q2 i chce byc fair wobec innych graczy. A na jakims demie z zeszłych lat widzialem jak kolo gral bez wybuchów (chyba że demko mi źle odtworzyło)

I jeszcze jedno:

3. Nie znacie może adresów jakichś serwerów Q2 postawionych na tourney mod (fast weapon switching rulz)?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 19-11-2001 08:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil astral Znajdź więcej post'ów przez  astral Dodaj astral do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Claymore
quake2.fpp.pl
quake2.fpp.pl

wszystko o czym mowiles jest dozwolone

w Polsce ja osobiscie nie znam takowego servera

Old Post 19-11-2001 12:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Claymore Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Claymore Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Claymore Dodaj [FPP]Claymore do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Claymore prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KaiTech
Guest

Talking

Dawno juz nie slyszalem takiego pytania...

Ale punkt dla ciebie kolego, przynajmniej sie pytasz, inni by odrazu sie zaputali skad ZBota sciagnac...

Old Post 19-11-2001 13:21
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
eX3
Warrior (Scrag)

kai skad sciagnac zbota?
nie no zartuje
clay a co powiesz olamerskiej xani4.0 w ktora po wlaczeniu identyfikacji prawie przez sciany widac sam swego czasu tego uzywalem ale to lamerstwo...za wszystkie grzechy bardzo zaluje a Ciebie Ojcze prosze...

Old Post 19-11-2001 13:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil eX3 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do eX3 Znajdź więcej post'ów przez  eX3 Dodaj eX3 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać eX3 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
astral
księciunio [ownz]

To cool że to o co pytałem jest dozwolone - nie będe musiał rezygnować z paka którego używałem do gry po LANie z qmplami (zmniejszone wybuchy + czarne niebo). A co do Zbot`a to dzięki, ale nie potrzebuje, po co mam sobie przyjemność z gry psuć.

Zbociarzy to się powinno:

Old Post 20-11-2001 08:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil astral Znajdź więcej post'ów przez  astral Dodaj astral do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kazik
Mystic

Nie zgadzam...

quote:
Napisane oryginalnie przez astral
To cool że to o co pytałem jest dozwolone - nie będe musiał rezygnować z paka którego używałem do gry po LANie z qmplami (zmniejszone wybuchy + czarne niebo). A co do Zbot`a to dzięki, ale nie potrzebuje, po co mam sobie przyjemność z gry psuć.

Nie zgadzam się z tobą !
Gram sobie nie raz z botami i całkiem nieźle pykają ( jeszcze zależy jakiego ma się bota )...
Oczywiście lepiej z człowiekiem . Ja w końcu na lanie z kumplami też gram !

Old Post 20-11-2001 12:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kazik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kazik Znajdź więcej post'ów przez  Kazik Dodaj Kazik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kazik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Claymore
quake2.fpp.pl
quake2.fpp.pl

kazik: nieo takie boty chodzi
ex3: xania jest standardem ...
2-3 lata temu lamerstwem nazwano by wszystko co zwiazane jest z zabawa w kolorowanie pcx w pakach, nie mowiac nic juz o wav itd ...

Old Post 20-11-2001 12:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Claymore Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Claymore Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Claymore Dodaj [FPP]Claymore do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Claymore prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
astral
księciunio [ownz]

Nieporozumienie

Nie zrozumiałeś mnie Kazik.
Zbot to nie jest sztuczny przeciwnik do gry deathmatch/1na1.
Zbot jest to takie wredne proxy które celuje za gracza.
Po prostu został nazwany Zbotem i stąd zbierzność nazw.
Zbociarzy to miałem na myśli graczy mających właczonego Zbota (które celuje za nich).
Zresztą słowo bot ma wiele znaczeń.

Sam gram z Gladiatorem i Zig Botem i nie mam nic do graczy tenujących z botami.

Edytowane przez astral dnia 20-11-2001 o godz. 14:59

Old Post 20-11-2001 12:38
eX3
Warrior (Scrag)

clay bycmoze ja wtedy nie mialem netu na lanie dm tylko se gralem, ale wiesz derazni mnie to ze koles poceluje 2-3s w jakies miejsce i pojawia sie napis "...' [tu ksywa ] i wie ze tam jestes no troche denerwuje chociaz i tak wiele tym niezdziaja aczkolwiek kicha gdy ktos wie gdzie ty jestes a ty nie..co do wavkow no coz odliczarki fajna rzecz wiesz kiedy quada wziac itd.
PS.Ja np. uwyam fullbrughtow i nie uwazam to za oszustwo gdyz wzrok mam skasowany na maxa i inaczej pewnie nikogo bym niewidzial

Old Post 21-11-2001 12:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil eX3 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do eX3 Znajdź więcej post'ów przez  eX3 Dodaj eX3 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać eX3 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kazik
Mystic

Cool Re: Nieporozumienie

quote:
Nie zrozumiałeś mnie Kazik.
Zbot to nie jest sztuczny przeciwnik do gry deathmatch/1na1.
Zbot jest to takie wredne proxy które celuje za gracza.
Po prostu został nazwany Zbotem i stąd zbierzność nazw.
Zbociarzy to miałem na myśli graczy mających właczonego Zbota (które celuje za nich).
Zresztą słowo bot ma wiele znaczeń.

Sam gram z Gladiatorem i Zig Botem i nie mam nic do graczy tenujących z botami.

Sorry, teraz rozumiem ...
Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje... Teraz już wiem co to jest Zbot. Człowiek przez całe życie się czegoś uczy ...

Old Post 22-11-2001 15:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kazik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kazik Znajdź więcej post'ów przez  Kazik Dodaj Kazik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kazik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Skarhead
Skilled (Knight)

quote:

o do wavkow no coz odliczarki fajna rzecz wiesz kiedy quada wziac itd.

tzn jak bo o tym patencie slyszalem ale do qw w starych wersjach qizmo a w q2 jak to dziala (w q3 widzialem powerup timer) a to co wavy "mowia" quad in 30 ? czy jakis prog ?

Old Post 22-11-2001 17:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Skarhead Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Skarhead Znajdź więcej post'ów przez  Skarhead Dodaj Skarhead do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Skarhead prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Claymore
quake2.fpp.pl
quake2.fpp.pl

zwykly wave
albo kfk timer

Old Post 22-11-2001 18:19
-mkuh-
Combat (Death Knight)

albo bitme

Old Post 22-11-2001 19:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil -mkuh- Kliknij tutaj by wysłać e-maila do -mkuh- Znajdź więcej post'ów przez  -mkuh- Dodaj -mkuh- do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać -mkuh- prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
anomal
Combat (Death Knight)

ktos kto uwaza ze fulbrajty to czit jest dla mnie debilem
xania - kilka filtrow jest fajnych, miazdzy mnie muzzlefilter wlaczony na cg\rl , id jest trohe ":S" ale uzywam

co do client_fastweap 1 to super sprawa ale jakos w polsce sie nie rozpowszechnilo

dla mnie czity to zmienione modele, nic pozatym

Old Post 23-11-2001 15:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil anomal Kliknij tutaj by wysłać e-maila do anomal Znajdź więcej post'ów przez  anomal Dodaj anomal do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać anomal prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Claymore
quake2.fpp.pl
quake2.fpp.pl

zmienianie modeli jest takim samym przegieciem jak uzywanie z-bota

ale jednego i drugiego nikt juz nie zabroni, nie liczac turnieji na ktorych mam nadzieje ze zmienianie modeli bedzie nadal zabronione tak jak to to bylo do tej pory

Old Post 25-11-2001 20:41
astral
księciunio [ownz]

Question

Ale mnie zamotaliście.

Już sam nie wiem co można, a czego nie. Pytam po raz kolejny:

1. Czy moge używać paka ze zmniejszonymi wybuchami?
2. Czy xania albo inne dozwolone proxy maja expolsion filter (wyłączenie wogóle wybuchów)? Bo jeśli mają to efekt jest chyba ten sam co granie z zmniejszonymi modelami wybuchów.
3. Czy można podmienić textury nieba na całe czarne?

Mam nadzieje, że zmienianie modeli to chodzi np. o granie takimi przegięciami jak np model przeciwnika zmieniony w taki sposób, że wystają z niego kilometrowe kolce i można go namieżyć z każdego miejsca. Sam tego nie popieram, nie stosuje i uważąm za cziterstwo i przegięcie, ale jeśli w jakimś dozwolonym proxy jest wyłączanie wybuchów i jest to dozwolone, to czemu zmienienie tego w paku nie jest, przecież efekt jest ten sam, a i nie trzeba na turnieje oprogramowania wozić - wystarczy sam pak.

Old Post 25-11-2001 21:57
[FPP]Claymore
quake2.fpp.pl
quake2.fpp.pl

w tych proxy jest filtrowanie wybuchow
odpowiednio pokolorowany wybuch i nie musisz sie bawic w zmiane modela ...

kolorowanie nieba hmm jesli ci to pomoze ....

Old Post 26-11-2001 17:46
astral
księciunio [ownz]

Thumbs up Xania

Właśnie sobie zgrałem z netu to cudo i po przeczytaniu readme uważam, że to proxy ma wiele ciekawych opcji. Oczywiście wszystkie filtry sa dozwolone?

Tak to jest jak się wcześniej kontaktu z netem nie miało, nie wiadomo czego ludzie używają grając w Q2.

Old Post 27-11-2001 17:34
astral
księciunio [ownz]

Xania - pierwsze wrazenia po testowaniu

Ogólnie to filtry sa spoko i ma przydatne opcje (zegar rlz), ale identyfikacje przez sciany uważam za przegięcie i nie używam tej opcji.

Old Post 29-11-2001 19:08
weirdo
kontemplator bytu

Re: Xania - pierwsze wrazenia po testowaniu

quote:
identyfikacje przez sciany uważam za przegięcie i nie używam tej opcji.

nazwalbys mnie lamuchem dowiadujac sie, ze uzywam .id ?

oprocz tego jedno pytanie:

czy kampowanie 1v1 jest dozwolone?

wiem, glupie i banalne ale zdania sa podzielone i tu mam dylemat

you accept (reject, respect);

Old Post 30-11-2001 07:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
eX3
Warrior (Scrag)

Re: Re: Xania - pierwsze wrazenia po testowaniu

quote:
Napisane oryginalnie przez Weirdo
oprocz tego jedno pytanie:

czy kampowanie 1v1 jest dozwolone?

wiem, glupie i banalne ale zdania sa podzielone i tu mam dylemat

hmm jak dla mnie mozesz caly mecz stac na 100h or windzie
a tak serio dlaczego mialo by byc zabronione?!?!

Old Post 30-11-2001 09:56
weirdo
kontemplator bytu

Re: Re: Re: Xania - pierwsze wrazenia po testowaniu

quote:
Napisane oryginalnie przez eX3

dlaczego mialo by byc zabronione?!?!

w zasadzie to sam nie wiem a z tym wyskoczylem tylko dlatego, ze duzo ludzi by chcialo zabronic kampowania

Old Post 30-11-2001 10:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
astral
księciunio [ownz]

quote:
Napisane oryginalnie przez Weirdo
nazwalbys mnie lamuchem dowiadujac sie, ze uzywam .id ?

Nie.

Ale czy "widzenie przez ściany" nie jest przegięciem? Przecież teraz zamiast grać na słuch wystarczy potrzymać celownika w dane miejsce i już wiadomo czy ktoś tam jest, czy nie ma. Mnie bardziej odpowiadało by id w stylu battlegrounda i tourneya. No ale to jest moje zdanie i jeśli nie uważacie tego za przegięcie i można to stosować to nic mi do tego. Ale zawsze znajdzie sie ktoś kto porażkę bedzie tłumaczył tekstem typu "bo on miał id przez ściany".

A jaka jest wasza opinia na temat identyfikacji w Xanii?

Old Post 30-11-2001 16:18
weirdo
kontemplator bytu

quote:

A jaka jest wasza opinia na temat identyfikacji w Xanii?

ja tego uzywam tylko dlatego, ze na wiekszosci serwerow cmd id jest wylaczone a bez tego niefajnie...

widzenie przez sciany mnie dezorientuje - mapy sa dlugie i krete wiec nawet jesli bym chcial za wiele by mi to nie pomoglo

quote:
Ale zawsze znajdzie sie ktoś kto porażkę bedzie tłumaczył tekstem typu "bo on miał id przez ściany".

jesli ktos nie bedzie mogl pogodzic sie z porazka moze ja argumentowac jeszcze na wiele mniej lub wiecej absurdalnych sposobow a podczas szybkiego meczu po lanie z gonitwami z chainem za wiele to nie pomaga

nie wspominajac juz o tym, ze gra na sluch jest (przynajmniej dla mnie) skuteczniejsza

Old Post 30-11-2001 16:57
R4f
wOOzAp WhOiS POWER !

quote:
Napisane oryginalnie przez anomal

dla mnie czity to zmienione modele, nic pozatym

Jarku to Scora bys uznal za czitera

aK - aRMIA KrajoWa

aK|Whois3k!

Old Post 30-11-2001 19:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil R4f Kliknij tutaj by wysłać e-maila do R4f Znajdź więcej post'ów przez  R4f Dodaj R4f do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać R4f prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
R4f
wOOzAp WhOiS POWER !

quote:

Byl bym wdzieczny astral jak bys mi podeslal swojego paka [email protected] czekam......

aK - aRMIA KrajoWa

aK|Whois3k!

Old Post 30-11-2001 19:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil R4f Kliknij tutaj by wysłać e-maila do R4f Znajdź więcej post'ów przez  R4f Dodaj R4f do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać R4f prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
R4f
wOOzAp WhOiS POWER !

Interesuje mnie czarne niebo .. wlasnie go szukam bardzo dlogo.

aK - aRMIA KrajoWa

aK|Whois3k!

Old Post 30-11-2001 19:33
hanan
Training (Enforcer)

Bylem na toornieju w gliwicach, i widzialem jak graja prawie wszyscy najlepsi kolesie w kraju. Generalnie ro****** mnie Warrior ktoory nie uzywal chyba nic co poprawia gre, nawet foolbrightow (no moze mial troche zmniejszone wyboochy od rakietek), Scooby mial zmniejszone wyboochy i fuulbrighty, ale akurat te zmiany uwazam ze maja sens. Poza tym grali czysto czyli "na slooch".
Sam dotychczas nie uzywalem xani wiec nie wiedzialem dotychczas w uzyciu "identyfikacji", ale po tym jak polookalem na gre anomala to uwazam ze to jest spore przegiecie, autentyczny cheat. jeszcze kilka osob uzywalo identyfikacji, ale najbardziej przeginal riv3n ktoory, poza identyfikacja, oraz informacja czy dana bron znajdooje sie na miejscu, mial taki promien ktory pokazuje gdzie upadnie wystrzelona rakietka , co zajebiscie pomagalo gdy np rakieta byla wstrzeliwana do jakiegos pokoiku z zewnatrz. moim zdaniem BIG LOL, choc moze sie myle bo kolesie ktoorzy grali z rivenem nie mieli pretensji (choc moze nie wiedzieli ze ma takie syfy).
Poza tym taka informacja : loodzie strasznie mieli poprzerabiane tekstury i wiele q2 w ogole nie przypominalo q2, choc to akurat moim zdaniem moze urtoodniac gre. To co mial Mik to jusz w ogoole ROX, patrzac an jego gre czoolem sie jakbym jechal 100/h w zajebista mgłę

Old Post 03-12-2001 11:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil hanan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do hanan Znajdź więcej post'ów przez  hanan Dodaj hanan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać hanan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
eX3
Warrior (Scrag)

hmm na czystym q2 da sie przeciez normalnie grac i wcale nie gorzej od kogos kto ma jakies proxy, ale t tp proxy to podstawa i to chyba kazdy juz wie...
a co do rockethacka to sam uzywam kiedys nie mialem ale msx uzywal i zobaczylem co to i sie mi spodobalo i wcale nie uwazam tego za cheat
tak btw. id w xani serio gowno da jak ktos jest od ciebie lepszy w q2 to i id nie pomorze..

Old Post 03-12-2001 15:21
weirdo
kontemplator bytu

quote:
tak btw. id w xani serio gowno da jak ktos jest od ciebie lepszy w q2 to i id nie pomorze..

to nie ma za zadanie pomagac w grze tylko pokazywac z kim skaczesz wymieniajac sie slugami np. w duzych dm gdzie zwykly id nie dziala

quote:
a co do rockethacka to sam uzywam kiedys nie mialem ale msx uzywal i zobaczylem co to i sie mi spodobalo i wcale nie uwazam tego za cheat

mozesz to tu przeslac?

Old Post 03-12-2001 15:32
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:54.    Strony (4): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions