Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Radeon 7000 32MB DDR vs GF2 MX-400 64MB SDRAM
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Dragoon
Stare zgryźliwe smoczysko

Radeon 7000 32MB DDR vs GF2 MX-400 64MB SDRAM

Ktora z tych kart jest lepsza? Tzn. czybkosc jakosc grafiki, ewentualne problemy z kompatybilnoscia itp. Obecnie mam Matroxa G400, czy w ogole mialbym jakies sensowne (tzn, 40% wzwyz) przyspieszenie po instalacji ktorejs z tych kart? No i czy warto to ladowac do mojego sprzetu:
Celeron 900
ASUS P3B-F
196 RAM

Zwlaszcza jakby ktos mial taka plyte to niech da znac czy nie ma problemow z ktoras z tych kart. Acha GF bylby produkcji Winfasta.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 05-02-2002 20:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Dragoon Znajdź więcej post'ów przez  Dragoon Dodaj Dragoon do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Dragoon prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

Re: Radeon 7000 32MB DDR vs GF2 MX-400 64MB SDRAM

quote:
Napisane oryginalnie przez Dragoon
Zwlaszcza jakby ktos mial taka plyte to niech da znac czy nie ma problemow z ktoras z tych kart. Acha GF bylby produkcji Winfasta.

No ja mam winfasta i wsio chodzi jak buurza

Old Post 05-02-2002 21:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mistrzu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mistrzu Znajdź więcej post'ów przez  Mistrzu Dodaj Mistrzu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mistrzu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

Re: Radeon 7000 32MB DDR vs GF2 MX-400 64MB SDRAM

quote:
Ktora z tych kart jest lepsza? Tzn. czybkosc jakosc grafiki, ewentualne problemy z kompatybilnoscia itp. Obecnie mam Matroxa G400, czy w ogole mialbym jakies sensowne (tzn, 40% wzwyz) przyspieszenie po instalacji ktorejs z tych kart? No i czy warto to ladowac do mojego sprzetu:
Celeron 900
ASUS P3B-F
196 RAM

Poczekaj na testy w CHIP albo Enterze. A jak się nie doczekasz to kupuj GF .

Old Post 05-02-2002 21:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dragoon

Re: Re: Radeon 7000 32MB DDR vs GF2 MX-400 64MB SDRAM

quote:
Napisane oryginalnie przez Mistrzu

No ja mam winfasta i wsio chodzi jak buurza

Ale MX czy na DDR-ach?

PoZ Testow tych kart to ja raczej w archiwaliach powinienem poszukac.

Old Post 05-02-2002 22:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Dragoon Znajdź więcej post'ów przez  Dragoon Dodaj Dragoon do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Dragoon prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
XerXess
The Trooper

Talking

Radeon 7000 32MB DDR czy GF2 MX-400 64MB SDRAM?
Hmmmm.....polecam winfast'a titanium 500 TD z 64MB DDR tylko ze cena jest troszeczke wygorowana ze tak powiem

Old Post 05-02-2002 23:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil XerXess Kliknij tutaj by wysłać e-maila do XerXess Znajdź więcej post'ów przez  XerXess Dodaj XerXess do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać XerXess prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

do celerona 900 wez gf2 gts pro - ceny sa juz naprawde niewielkie, a do tego zestawu nic lepiej nie bedize pasowac...

ps: chlopie, super plytka (byla ) - sam taka mam !! :p

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 06-02-2002 08:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
H:Rotgar
Solid Snake

Lightbulb

taa...ja bym powiedział tak: nei kupuj gf 2 mx 400, ale nie kupuj tez radeona. Moje propozycje są takie:
1. Leadtek GF 2 TIT 64 - ok. 600-700 zł
2. Ge Force 2 GTS 64 DDR
3. or something...
Ogólnie najlepiej kupować na chcipsecie gf 2...bo mx za wolny, gf 3 za drogi...w testachgf prowadzi i z radeonem i z kyro, ale nieznacznie

A tak w ogóle to najlepiej kup płyte nforce + SB Audigy

Old Post 06-02-2002 12:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil H:Rotgar Kliknij tutaj by wysłać e-maila do H:Rotgar Znajdź więcej post'ów przez  H:Rotgar Dodaj H:Rotgar do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać H:Rotgar prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dragoon

Dzieki za odpowiedzi. GF2 na DDR raczej nie kupie bo to jednak 300 wiecej a latem ukaze sie GF4 wiec ceny spadna i wkurzalbym sie ze pieniadze wyrzucilem. Zreszta i tak musze zminic kompa bo moja plytka (chociaz swietna-kiedys) dzis juz nie wykorzystuje pelni mozliwosci nowego sprzetu - ja chce Athlona --> Gdzie sa te wszystkie organizacje charytatywne jak ich czlowiek potrzebuje

Acha, jeszcze jedno pytanko:

GF2 GTS to po prostu GF2 nie Titanium? (tak zebym wiedzial czego w cennikach szukac)

Old Post 06-02-2002 21:03
LoveBeer
GreenMan

heh, ja sie juz gubie w tych ichnich titaniumach itd

ale mowisz ze nie kupisz gf2 na ddrach bo o 300 drozszy... ja kupilem... ze 4-5 miechow temu gf gts pro na ddrach (tyle ze 32 mb) za ok 550 zeta... czy ty chcesz powiedziec ze mx400 kosztuje teraz 250 zeta ???

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 06-02-2002 21:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dragoon

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
heh, ja sie juz gubie w tych ichnich titaniumach itd

ale mowisz ze nie kupisz gf2 na ddrach bo o 300 drozszy... ja kupilem... ze 4-5 miechow temu gf gts pro na ddrach (tyle ze 32 mb) za ok 550 zeta... czy ty chcesz powiedziec ze mx400 kosztuje teraz 250 zeta ???

MX-400 64MB mozna kupic juz za 279 (z VAT).Tyle, ze Minta, a Winfast kosztuje 329zl. Wlasnie sprawdzilem cennik i po MX sa od razu Titanium za 569. No wiec Jakby sie uprzec to najwieksza roznica to 290 ale tak czy inaczej +200 z hakiem trzeba doliczyc.

Old Post 06-02-2002 23:04
trl
Master (Spawn)

jezeli juz chcesz jakas dobra karte to kupuj ja na ddr-ach bo daja ok 70% wiecej niz na zwyklych SDramach.

Old Post 08-02-2002 07:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil trl Kliknij tutaj by wysłać e-maila do trl Znajdź więcej post'ów przez  trl Dodaj trl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać trl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
mazoor
Guest

IMO teraz powinno sie zbierac kase juz na GeForce3 Ti300, one napewno za ok 2miechy stanieja do rozsadnej cenki - cos jak teraz kosztuja GF2 Ti

Old Post 08-02-2002 12:16
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dragoon

quote:
Napisane oryginalnie przez mazoor
IMO teraz powinno sie zbierac kase juz na GeForce3 Ti300, one napewno za ok 2miechy stanieja do rozsadnej cenki - cos jak teraz kosztuja GF2 Ti

A sa w ogole GF3 Ti300? Bo ja mam w cenniku 200 a potem od razu 500.

Swoja droga to GF3Ti200 jest duzo szybszy od GF2 Ti?

Old Post 08-02-2002 12:29
trl
Master (Spawn)

Qmpel ma "zwyklego" GF3 na SDRAMACH i quake dopierdziela mu na 1280x1024, maxdetali itp ze 150 klatek (nie timedemo tylko w zwyklej grze!). Moze tez ten Pentium4, 512 ramu maja cos do powiedzenia ale i tak GF3 jest wyyebisty

Old Post 08-02-2002 12:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil trl Kliknij tutaj by wysłać e-maila do trl Znajdź więcej post'ów przez  trl Dodaj trl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać trl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
mazoor
Guest

GF3 ma wlasnie za zadanie odciazyc procka i dlatego na tych wolniejszych prockach 1ghz - jest az tak wielka roznica wydajnosci w porownaniu z GF2

jak masz szybszego to roznica wydajnosci miedzy GF2 i GF3 bedzie widoczna dopiero w tych wyyzszych rozdzialkach
a w 640x480 na obydwu kartach bedziesz miec ok 250-300fps'ow (na szybkim procu)

Old Post 08-02-2002 12:46
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dragoon

quote:
Napisane oryginalnie przez mazoor
GF3 ma wlasnie za zadanie odciazyc procka i dlatego na tych wolniejszych prockach 1ghz - jest az tak wielka roznica wydajnosci w porownaniu z GF2

jak masz szybszego to roznica wydajnosci miedzy GF2 i GF3 bedzie widoczna dopiero w tych wyyzszych rozdzialkach
a w 640x480 na obydwu kartach bedziesz miec ok 250-300fps'ow (na szybkim procu)

No to jednak poczekam az GF3 spadnie w dol zwlaszcza, ze mam C900 wiec dla mnie roznica powinna byc naprawde spora. Ciekawe ile bedzsie GF4 kosztowal jak sie u nas pojawi - znowu 3000?

EDYCJA - wlasnie szukam info o GF3 i natrafilem na stronke, ktora mnie cokolwiek zdziwila. Tzn. z zamieszczonej tabelki wynikaloby (cokolwiek znacza te dane), ze zwykly GF3 jest szybszy od GF3 Ti200. Zreszta zajrzyjcie tutaj

Edytowane przez Dragoon dnia 08-02-2002 o godz. 13:58

Old Post 08-02-2002 13:45
gazi
podróżnik

ja mam C800@1100 + RIVA TNT1 i wcale nie narzekam (q3~100/120fps, wolf~80/120fps)
jednak za jakies pol roku wypadaloby zmienic na GF3 Ti200 - (pamietajcie ze Ti500 to poprostu podkrecone fabrycznie Ti200 ktore przecierz kazdy sam moze przyspieszyc).
IMO GF3 starczy nam na conajmniej 3-4 lata!

do GF2 Ti nie jestem jakos przekonany - przecierz to ten sam procesor GeForce2 (tyle ze wykonany inna technologia 0.13u) z nieco podkręconym zegarem, z szybszymi pamięciami, a sam wid ze mnej pojete osoby ktore kupia te karte bedac przekonane ze to cos nowiutkiego o rewelacyjnych mozliwosciach

mazoor -> dokladnie!!!
dragoon -> do nvidia przedstawila najpierw GF3 z zegarem 200mhz a nastepnie puscila na rynek wolniejsze Ti200 z zegarem 175mhz i Ti500 z 250mhz.

Old Post 08-02-2002 14:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dragoon

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
ja mam C800@1100 + RIVA TNT1 i wcale nie narzekam (q3~100/120fps, wolf~80/120fps)

Tak z czystej ciekawosci to jaka rozdzielczosc i detale? (w Wolfie znaczy sie).

Acha i nie wiesz moze na ile moglbym bezpiecznie podkrecic swoja 900?

quote:
jednak za jakies pol roku wypadaloby zmienic na GF3 Ti200 - IMO GF3 starczy nam na conajmniej 3-4 lata!

Wszystko zalezy od tego czy gry beda mialy dopracowany engine (patrz Wolf) czy z*ebany (patrz AvsP 2)

quote:
(pamietajcie ze Ti500 to poprostu podkrecone fabrycznie Ti200 ktore przecierz kazdy sam moze przyspieszyc).

No to problem z glowy i kasa zaoszczedzona. A z chlodzeniem nie ma wtedy szczegolnych problemow?

quote:
dragoon -> do nvidia przedstawila najpierw GF3 z zegarem 200mhz a nastepnie puscila na rynek wolniejsze Ti200 z zegarem 175mhz i Ti500 z 250mhz.

Dzieki za info - teraz wszystko jasne.

Old Post 08-02-2002 14:30
gazi
podróżnik

quote:
1.Tak z czystej ciekawosci to jaka rozdzielczosc i detale? (w Wolfie znaczy sie).
2.Acha i nie wiesz moze na ile moglbym bezpiecznie podkrecic swoja 900?
3.No to problem z glowy i kasa zaoszczedzona. A z chlodzeniem nie ma wtedy szczegolnych problemow?

1. generalnie 640x480 - fastest, vertex z picmipem 3
2. mysle ze stabilne 1100 (9x124) jest bardzo prawdopodone, ale to wszystko zalezy od samego procka, plyty, coolera, odprowadzania ciepla... (moj c800 startuje na 1200 (fsb150mhz) jednak w windozie pamieci niewyrabiaja juz
3. te karty maja spore wiatraczki i radiatory na pamieciach, mysle ze nic sie nie bedzie wieszac

Old Post 08-02-2002 14:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:44.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions